Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kadnarv

30 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Univerzális betegség a lelki üresség. De tudnunk kell, az ember nem születik véletlenül. Céllal születtél és küldetésed van. A kérdés pedig mi van a kezedben ahhoz, hogy megtaláld küldetésed. Milyen képességeid, adottságaid, kapcsolataid, lehetőségeid, szíved vágya…..
Korábbi, globálisan elhíresült TED előadása után, humoros, ugyanakkor éleslátó beszédében, Sir Ken Robinson kifejti, hogy az egyen-iskolák helyett, a személyre szabott tanulásra kell áttérnünk, olyan kondíciókat teremtve, melyek között a gyermekek természet adta tehetségei…..
Magaduram Kiút a válságból 2014.09.07 07:09:09
Ma Magyarországon a válások aránya a házasságkötésekhez képest 67%, ami Belgium és Portugália után a 3. legrosszabb adat a világon. Mi ennek az oka? Az elmúlt 120 év társadalmi változásai végzetes csapást mértek a párkapcsolatokra. A legnagyobb kihívások a…..
Az 1971-ben született zenész, zeneszerző, gitárépítő, újságíró és író soha nem járt iskolába. Nem részesült otthoni taníttatásban sem, hanem szülei lehetővé tették, hogy képességei szabadon, a saját ritmusában bontakozzanak ki. Élményeit két könyvben örökítette…..
Ha szeretnéd megváltoztatni a világot, akkor szeress egy férfit igazán. Válaszd ki azt, akinek a Lelke a tiédhez szól. Aki lát téged. Aki elég bátor ahhoz, hogy féljen. Fogadd el a kezét, és vezesd finoman házi tűzhelyed véréhez. Ahol érezheti a melegedet saját magán, hagyd ott…..
Magaduram Értelmetlen az iskola 2014.06.29 09:18:28
  Mondja ezt 13 éves Logan LaPlante. Logan LaPlante tart prezentációt a T E D -en saját ötletéről: arról, hogy ő felnőttként is boldog ember akar lenni, s úgy gondolja, hogy ezzel más gyerekek is így vannak. Mi lenne tehát, ha az oktatás azon alapulna, hogy elsősorban boldognak…..
Magaduram Mi a boldogtalanság oka? 2014.06.22 10:44:08
    Ha tartósan boldogtalannak, erőtlennek érezzük magunkat, akkor lényegében rabszolgák vagyunk. A boldogtalanság az, ha tartósan olyan dolgot kell csinálnom, olyasmit kell elviselnem, olyan életet kell élnem amit nem akarok, amit nem szeretek, amiben boldogtalan vagyok, mert nincs…..
Kísérlet a hatalomról, rólunk emberekről, kit hogyan változtat meg a hatalom, meddig engedelmeskedünk...? Az 50 perces videoban választ kapunk arra, hogy jó, ártatlan emberek hogyan "vehetőek" gonosz cselekedetekre, amiről tisztán látszik, hogy erkölcstelen. Hogyan változtat meg…..
Stanford 1968 börtön kísérlet  Philip Zimbardo pszichológus kutatása     Philip Zimbardo és kutatócsoportja hirdetésére, melyben résztvevőket kerestek a kísérlethez sokan jelentkeztek.Sok főiskolás korú felnőtt, akikből - tesztek alapján -  kiválogatták azokat az embereket, akiknek egészséges…..
Aki hosszú ideig foglalkozik a fénnyel, a boldogsággal, vagy a gazdagsággal, nem csodálkozhat azon, ha egyszer csak az ellenpóluson találja magát. Ez az oka annak, amiért a fénymunkások élete nemhogy világosabbá, de gyakran sötétebbé válik, és amiért a pozitív gondolkodás és…..
Magaduram Sosem járt iskolába 2. 2014.06.15 11:32:47
André Stern  " Gitáros vagyok, komponista, gitárkészítő, informatikus és fényképész"   Folytatva a témát   André: 12 éves koromtól kezdve a következőkről volt szó: Festészet, illetve a legkülönbözőbb kurzusok, minden témakörben 2 x 3 óra fém gyűjtés, négy…..
A megfelelő kommunikáció hiányával Dr. Thomas Gordon Beavatja a felnőtteket, szülőket és laikus nevelőket, hogyan változtathatják meg a gyerekekhez fűződő, sokszor egyoldalú, hatalmi tekintélyen alapuló, érzelmileg megromlott viszonyukat egyenrangú, szeretettel teli, megértő,…..
Mindenki a szülőket vádolja ha a gyerek nehézséget, problémát okoz, jelent a társadalomnak. Őket hibáztatják az iskolai kudarcokért, kábítószer-függőség stb. kapcsán. De ki segít a szülőknek, hogy jobb eredménnyel nevelhessék gyerekeiket? Hol tanulhatják, honnan…..
Természetesen az, hogy gyermeke boldog legyen. Hogy egészséges, kiegyensúlyozott, sikeres felnőtté váljon. Sokszor érzem azt, hogy a napom egy szélmalomharc – rengeteg energiát igényel a kedvére tenni, miközben természetesen az ember kénytelen határokat szabni és nemet…..
Magaduram A jó vezető 2014.06.12 09:43:35
"Sem egy cég, sem az iskola nem fog kiváló eredményeket felmutatni, ha nincs kreatív, az újdonságokra nyitott és tudásszomjjal átitatott légkör. Mindez megbénul, ha árnyékot vet a közegre az érdektelenség. A vezetőknek emberközpontúvá kell tenniük az iskolát, a…..
“Nem adhatsz oda olyan valamit másnak, ami nincs meg benned. Nem adhatsz másnak boldogságot, békét, szeretetet, ha te boldogtalannak, elégedetlennek, nyomorultnak érzed magad. Önmagadon kell dolgoznod, kifejlesztve azokat a tulajdonságokat, jellemzőket, értékeket amelyekkel…..
Elég sok felől hallani, olvasni, hogy-hogyan érjük el céljainkat és hogy mennyire fontos a célkitűzés. Jómagam is próbáltam többször kisebb-nagyobb sikerrel- gondolom, te is. Amit most teszek, hogy leírtam magamnak, hogy szerintem mi a siker. Milyen lenne az életem, ha…..
Magaduram Bátraké a boldogság 2014.06.10 06:28:05
Aki tényleg megemészti azt, amit Brené Brown itt elmond, az meg fog változni, annak a kapcsolatai átalakulnak és másképpen fog részt venni a világban. - írja az előszóban Feldmár András. Hogyan változtatja meg életünket, érzelmeinket, kapcsolatainkat és karrierünket, ha…..
  Valahogy így lehet a gyerekekhez közel hozni a zenét, a művészetet. Valami szeretetét átadni csak szeretettel, lelkesedéssel lehet. Kötelezővé tenni, hogy lehetne azt, amitől az ember jól érezni magát vagy éppen nem érzi jól magát? Ezen a felvételen érzékelni lehet,…..
Azzal, hogy ezeket a mondatokat, szavakat beleszövöd a mindennapi beszélgetéseidbe, elősegítheted kapcsolataid fejlődését, más látásmódra ösztönözhetsz, szeretetet, önbecsülést önthetsz másokba, és pozitív irányba terelheted a környezetedet, mind a munkahelyen, mind a…..
Elég sok felől hallani, olvasni, hogy-hogyan érjük el céljainkat és hogy mennyire fontos a célkitűzés. Jómagam is próbáltam többször kisebb-nagyobb sikerrel- gondolom, te is. Amit most teszek, hogy leírtam magamnak, hogy szerintem mi a siker. Milyen lenne az életem, ha…..
Kutatások szerint az általános boldogságérzet 50 százalékban genetikailag meghatározott, és közel 40 százalékban függ a minket ért napi külső hatásoktól. A fennmaradó 12 százalék függ tőlünk, ezért jó tudni, mit csinálnak nap mint nap a magukat boldognak mondó emberek,…..
Minden kétséget kizáróan, a szeretet a legnagyobb terápiás jelenség, ami valaha létezett. Abban a pillanatban, amikor a szeretet hiányától szenvedő beteg megérzi a szeretet melegét beindulhat önmagától egy gyógyulási folyamat.     Megadhatjuk a gyereknek a legjobb…..
Nehéz, küzdelmekkel terhes út vezet a valódi boldogságig, hiszen az örömöt, az elégedettséget és a nyugalmat nem adják ingyen. Sokan nem tudják, hogyan kellene viselkedni, érezni, cselekedni ahhoz, hogy a LEGboldogabbak közé tartozzanak – van azonban néhány tanács, amely a…..
Magaduram Hogyan tanuljunk? 2014.06.04 11:23:09
    TANULÁS ELMETÉRKÉPEZÉSSEL 1. Válaszd ki a tanulnivaló anyagot, és fogj egy papírlapot. Tartsd a lapot VÍZSZINTESEN és a közepére, SZÍNES rajzeszközzel rajzold fel az anyag címét, nevét, vagyis valamilyen módon azonosítd a témát. 2. Fusd át néhány perc alatt…..