Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kurrikulum vitéz

46 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Boldog fertőzött ünnepeket!             „We live in cities you’ll never see on screens, Not very pretty but we sure know how to run free…” Trallala… „Nem hiszem el! Már megint ez a rohadt reklám!”- hördültem fel karácsony előtt pár nappal, amikor zenehallgatási…..
Őszi pszicho           „Na, itt van! Gyerünk! Nézd és koncentrálj erősen!”- mondta a kedvesem és kezembe nyomta a telefonját. A készülék kijelzőjén egy fél lábon forgó női sziluett jelent meg. „Mi ez a baromság már megint?” –kérdeztem. Mert a múlt hétvége…..
Zsírfitnesz          Az első öt viszonylag könnyen ment. Aztán a hatodiknál a fejem olyan színű lett, mint a padlizsán. A hetediknél megrogyott a gerincem, a nyolcadiknál már alkoholistákat megszégyenítő módon rángatta a váratlanul jött terhelés a karjaimat. A maradék…..
Jézuska esőkabátban          „Mi teszi különlegessé az ünnepet? A garnélarák? A ravioli? Vagy a trüffel?” – teszi fel a filozofikus kérdést a Penny Market karácsonyi reklámjában egy szimpatikus női hang. Mire a tévé előtt ülve, félálomban felfogom a kérdést,…..
Tincsek a padlón            Te mikor döbbentél rá először az idő múlására? Én körülbelül két hete, a fodrásznál. Mit mondjak, nem volt kellemes élmény… Természetesen nem arra gondolok, amikor rápillantottam a szalon falán lévő órára, miközben törölközővel…..
Téboly helyjegyért               Fut mostanában egy reklám a tévében, melyet valahányszor látok, mindig erőt vesz rajtam a pavlovi reflex, miszerint szívesen léptetném szoros kontaktusba a készüléket a rönkhasító fejszével. Nem mintha a tévé tehetne róla, de hát…..
Lányok a lapból           Előfizettem a Playboyra. No, nem önszántamból, hisz ki a halál vágyik 2014-ben, papírra nyomtatott, irreálisan labdaformájúra retusált női mellekre? Hát én nem, az biztos. Egyébként is, az efféle kulturálódásról, nekem mindig a gépágyúk…..
Ünnep előtt              December volt. A reklámügynökség kreatívjai MMM-re, vagyis Monday Morning Meeting-re gyűltek össze a hatalmas, modern irodaház egyik elegáns tárgyalójában. Tökéletesen öltözött, boldognak…..
Keresztúr, én így szeretlek!          Rákoskeresztúr, városközpont. Nem sokkal múlt el déli tizenkét óra és egy felhő sem volt az égen. A kereszteződésnél lévő nagyóra 43 fokot mutatott és a rekkenő hőségben, a Pesti út túloldalán, a…..
Katonaság, bolondság          Utálom a katonatörténeteket. Mindig is utáltam. Ha valamelyik harmincon túli ismerősöm néhanap engem talál meg, hogy felelevenítse seregbeli élményeit, unott mosollyal és kényszerű bólogatással válaszolok.…..
Felgyöttünk           Kettőezer-hetet írtunk. Leszálltam a Borsod megye legmélyéről érkező menetrendszerinti személyről és céltalan lazacként sodródtam az árral egészen a Keleti pályaudvar bejáratáig, mely akkor még egyáltalán nem…..
Csipsz, csajok, satöbbi            Amikor beléptem az ezeréves metró, rothadó ajtaján, csak a szokásos unott tömeget láttam. Sima, „kettesmetró” volt, szovjet testvéreink egykori hagyatéka, ami ha gondol egyet, nem hajlandó kiállni a…..
Egy kis optimizmus           Egy februári délelőtt az időjárás úgy döntött, hogy megvicceli a telet már halálosan unó embereket. A hirtelen támadt szél felszárította a tegnapi, gyönyörű hószőnyegből maradt latyakot, majd elzavarta a…..
Az én személyes világvégém            Ma már kissé kellemetlen szóba hozni, de megint túléltünk egy világvégét. Edzésben vagyunk, hisz kéthavonta belecsapódik a Földbe egy kisbolygó, amit mindig megúszunk egyetlen karcolás nélkül,…..
  Karácsony, vasút, ilyesmi          Őszintén, ki gondolt már bele abba, hogy milyen lenne a karácsony, ha a hiperek polcain nem mosolyognának ránk október közepétől a sztaniolba burkolt csoki mikulások, vagy ha egyszer sem hallanánk a…..
Az utolsó büszke szakmunkás          Néztem a múltkor az amerikai X-Faktor selejtezőjét, már nem tudom melyik csatornán és feltűnt, hogy licensz ide, vagy oda, nem lehet egy lapon említeni ezt a műsort a magyar testvérével! No, nem azért, mert a…..
In memoriam Asus               Meghalt a laptopom. Már régen beteg volt, hisz az ötévnyi folyamatos zúzás legyengítette az egyébként sem erős géptestet. Számítógépes korban mérve, ez minden bizonnyal felér egy egész…..
Guruljon az élet mindenkinek!   Ez volt felfestve annak a Balaton-parti fogadónak a falára, mely a kerékpárút mentén állt. Mi elsuhantunk mellette bérelt bringáinkkal és a furcsa üzenet gondolkodóba ejtett. Először nem is akartam ezt az egészet, mármint pénzt adni egy órányi…..
Koffein nélkül   Egy kicsit még augusztus van, ennek ellenére ma reggel határozottan éreztem a közelgő ősz első érintését. A nap ugyan sütött, hisz egy felhő sem volt az égen, a fények mégis kissé kopottabbak voltak, mint egy hónappal ezelőtt. Aztán a hét eleji, tíz fokos…..
A keresztúri jeti   „People always talk about the weather.” Napok óta a régi Yonderboi-dal szól a fejemben végtelenítve, ugyanis bárhová megyek a városban, mindenhol ugyanarról beszélnek az emberek. Igen, az időjárásról. Korra, nemre és felekezetre való tekintet…..
Valóság puzzle   Mi a valóság? Mostanában többször is eszembe jut e kérdés, ugyanis minél többet tapasztalok belőle, annál rosszabbul érzem magam a világban. Ha megnézem a híradót, egy optimista és boldog, gazdaságilag kiegyensúlyozott ország képét festik elém a…..
Móricz vére   „Minden településnek szüksége van hősökre!”- fogalmazódott meg bennem a minap, miközben félálomban a tévét bámultam. Tudniillik a rendszerváltás előtt tiszta ügy volt, hogy a párt által hőssé magasztosított szovjet, csehszlovák, esetleg…..
Egy fogatlan hippi vallomásai   Azon gondolkodtam, vajon miért kell minden tavasszal a megújulás elcsépelt eszméjével hülyíteni a népet? Ezzel dobálóznak a legújabb kollekciókat kínáló divatlapok és e zászló alatt menetelnek a nők a jó idő beköszöntével fodrászhoz,…..
A hálózat csapdájában?   Körülbelül másfél hete történt, hogy egy kellemes, kora tavaszi reggelen összeomlott a Facebook. Ha jól emlékszem, március hetedike, szerda volt. Emberek ezrei írták be napi rutinként böngészőjükbe az ébresztő kávé illatától vezérelve a…..
Gyertya, konzerv, fénykép   Az igazat megvallva, fogalmam sincs milyen nap van, sőt azt sem tudom, milyen évet írunk. Nem is érdekes. Egyébként is régen elveszítettem a fonalat. Talán 2016-ban. Akkor volt az a nagy összecsapás a Borsó utcánál, ami kissé fellengzősen…..