Regisztráció Blogot indítok
Adatok
svega

0 bejegyzést írt és 247 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor a magyarországi tévék belevágtak a hazai sorozatgyártásba, akkor valószínűleg mindenkinek A mi kis falunkéhoz hasonló siker lebegett a szeme előtt. A már az első évadban is kifejezetten népszerű sorozat a második évadra tovább tudta növelni egyébként is óriási…..
Orbán Viktor már sokszor hivatkozott történelmi szerepére. Már előző kormányzását is ekként értékelte, akkori kormányzati propagandája is erre épült, ahogy korábban kiadott könyvének címéből is ez derült ki: "A történelem főutcáján". Személyes szerepének fontosságát…..
A köztelevízió mindent elkövet, hogy nézői ne csak a kormány eredményeit illetően legyenek naprakészek, de behatóan megismerhessék az ellenzék gazdaságpolitikai elképzeléseit is. Az MTV napok óta lelkiismeretesen újra és újra beszámol arról a híradóiban, hogy Bajnai…..
svega 2013.11.13 19:42:16
@Ben Franklin: Visszafizette az adósságot? Elmagyarázom, egyszerű ember: a kedvező kamatozású IMF hitelt fizette vissza a drága kamatozású, amerikai kötvényből. Ezen kb 6%-ot bukott. De ő fizette vissza? A saját pénzéből? Azt te fizetted, csak kimosták az agyadat és elhiszed, hogy a géniusz Mini Szterelnök fizette vissza.
Szerinted mikor fog kiborulni a bili? Mindenféle gazdasági növekmény nélkül úgy szórja a pénzt, mintha nyomdája lenne otthon. Mindenféle állami cégek, államosítás, rengeteg államtitkár, segélyek, állami rongyrázás.
Előre megjósolom, ha viktor megszorul (mert meg fog, a semmiből nincs valami), akkor veszett pénznyomtatásba fog, ezután giga infláció, stb. Olvass utána, pont ezt csinálta az argentin elnökasszony. Hangzatos duma, a külföldi befektetők elriasztása, majd infláció, aztán összeomlott az ország.
Balogh József ellen a múlt héten a DK nőtagjai monoklira emlékeztető lila szemfestékkel tiltakoztak. Kövér László a tiltkozás miatt a maximális, 130 ezer forintos bírságot szabta ki Vadai Ágnesre és Szűcs Erikára, az indoklás szerint “a tiszteletdíj maximális…..
Az, hogy merre indulunk, rengeteg mindentől függ: a nyelvtudástól, az esetleg már kint lévő ismerősöktől, a távolságtól és még sorolhatnám. A brit HSBC bank készített egy listát, melyben elsősorban a gazdasági mutatókat vette figyelembe, azaz azt, hogy a munkalehetőségeket…..
"Ismeretlenek megrongálták a Gellérthegy Jubileumi parkban található Ülő nő szobrát, és a lefűrészelt szoborrészeket eltulajdonították. A szobornak levágták a fejét, az egyik kezét és lábát is. A keletkezett kár felbecsülése folyamatban van. A Főkert ismeretlen tettes ellen…..
Tegnap este az ATV-n ismét médiatörténelmet láthattunk, a szokás szerint önmagát ezerrel égető MSZP 19-re megint lapot húzott és Török Zsoltot küldte be Kálmán Olgához. Zsoltit senki sem az eszéért szereti, úgy gondolta, hogy Olgához csak felkészülten lehet érkezni, így…..
svega 2013.10.31 11:01:18
@Vidéki: Te egy nagyon remek ember vagy. Ötletem az, hogy kezdjél vállalkozásba, áruljál narancssárga napszemüvegeket. Ha már neked bevált...
Orbán Ráhelnek, értsd Orbán Viktor lányának lenni nem egy hálás feladat, állapot, eleve elrendelés. Bizonyára emlékszik a Nyájas Olvasó - nem volt olyan régen - milyen volt az, amikor apuci médiaeseményt kreált legnagyobb lánya esküvőjéből, és egy fél, de leginkább egy…..
svega 2013.10.29 12:02:26
@ursus artos: akinek nem ér be keresztcsontig a nyelve a nagyvezér seggébe, az ballibsi? Normális ember nem is lehet? Tehát a fidesség alapfeltétele a feltétel nélküli hit és kritika-mentesség? Kérlek válaszolj konrét igennel vagy nemmel szitok nélkül.
svega 2013.10.29 12:26:33
@ursus artos: VÁLASZT! Nem mellébeszélést. Jogom van nemszeretni orbánbasit vagy nem? VÁLASZT!!!!!!
Laodumin Mesterházy szublimál 2013.10.25 07:57:55
Az MSZP 23-án összefogott saját magával, közben Orbán a 8-1 után először vonultatta fel az NB1 8-9. fordulójának teljes közönségét, azokat a stadionba járó hölgyeket és urakat, akik még Bukarest és Amszterdam után is képesek bízni a hazai futball feltámadásában, még, ha…..
Amikor a hadsereg vert helyzetben merészkedik csatába, szervezettsége, anyagi lehetőségei, taktikai tudása messze alatta marad az ellenfélének... Amikor a katona ruhája lyukas, a bakancsa beázik, a fegyvere öreg és elhasznált, amikor a mellette állók arcán a félelmet és a…..
Üdvözletem!  Kiss Attila vagyok és olvasgattam a blogot ahol átvert emberek írtak és kértek segítséget.  Ezennel én is beállnék az átvertek soraiba sajnos!!!!  Ugyan is Hirdetés alapján,egy hónapja kimentem 4-barátommal német országba dolgozni 6-eurós…..
Kampánynyitó kongresszust tartott a hétvégén a megújuló MSZP. A rendezvényen a jelöltek elfogadták a párt 2014-es választási programját, valamint országos és európai parlamenti listáját is. (Ezek különösebb meglepetést nem okozhattak, elvégre a választmány…..
Pekingi Kacsa Robotfoci Kínában 2013.10.20 10:15:00
NAO robotok játszanak futballmérkőzést a 2013 China Robot Competition és a Robocup China rendezvényen Hefeiben, Kína keleti, Anhui tartományának fővárosában. Nao Next Gen (2011) műszaki adatok: Magasság:  58 cmSúly: 4.3 kgMűködési idő: 60 perc…..
Az IMF októberi Fiscal Monitor jelentését nem terveztem végignyálazni, a magyar médiában megjelent összefoglalókat bőven elégnek gondoltam. Egészen addig, amíg rá nem bukkantam arra a főcímre, amit most én is kölcsönvettem.  A legtöbb magyar kiadvány cikkének az…..
„A gazdagoktól több felelősségvállalást kérünk, a kisebb keresetűeknek és a szegényeknek, pedig több segítségét akarunk adni, mert ez a lényege a szolidaritásnak, az igazságosságnak.” Ezt mondta ma Mesterházy Attila pártja kongresszusán. Biztos ez a lényege? A kényszer…..
Az elmúlt napokban parádés szereposztásban láthatjuk a megfilmesített Folytassa, Bankár című magyar komédia 2.évadját. Az első évadban, mint arra emlékeznek Lázár "Trafikmutyi" János oligarcházta, polipozta és uzsorázozta le Csányi Sándort, aki jókedvűen a trafikmutyi…..
Korábban már több alkalommal foglalkoztunk a szegénység magyarországi alakulásával. A gyermekszegénységről szóló blogunkban már jeleztük, hogy a kormányzat által korábban hangoztatott cél, az alulról nyitott, széles középosztály helyett polarizációt figyelhetünk…..
svega 2013.10.18 17:05:08
@nick papagiorgo: Elmagyarázom az átlag lényegét. Egy bankvezér keres 10 milliót, egy BKV vezér 4 milliót havonta, ezek húzzák fel az átlagot. A statisztika egy szemfényvesztés. A legtöbb magyar dolgozó bruttó 96e (nettó 67e) forintért gályázik. Ez mire elég, amikor egy tank benya 20e Ft.
Egyébként a cikk hazudik, mert azt írja, hogy Magyarország tényleg jobban teljesít. Szerintem nem. Minden csak trükk, a foglalkoztatás csak ki van kozmetikázva a közfoglalkoztatással, az államadósság nem csökken, minden egyre rosszabb, a közbiztonság rémes, az emberek pesszimisták. A magánszektor gyakorlatilag stagnál. Az állami felvásárlások és államosítások semmit nem oldanak meg, csak a semmittevő vízfejet növelik. Egyszer ennek nagyon meg kell fizetni az árát.
Szép hely az agónia lágyvizű medencéje. Valljuk be, imádunk megmártózni, és aztán hosszasan elidőzni ebben a langymeleg rettenetben, ebben a jól ismert rosszban, amiről persze azt hihetnénk, hogy utálunk benne lenni, de mégis, amikor ki kéne belőle kászálódnunk, valahogy csak…..
svega 2013.10.16 13:00:24
@okostojgli: Sorolom: Mezei György, aki a hazai edzőképzés feje volt, miközben a Mexikóban bekapott 0-6 csapatkapitánya volt, és egyetlen épkézláb magyarázattal, ötlettel, megtisztulási szándékkal nem adott jelet arra, hogy egyáltalán megértette a probléma lényegét. A túlfizetést, a számonkérés teljes hiányát. Mivel az MLSZ a közpénzből van, sokan megdöbbennének, ha nyilvánosságra kerülne, hogy milyen tízmilliókat keres az MLSZ vízfej minden tagja. A rendszerváltás nem érintete a magyar focit, még mindig azok ülnek ott, akik azelőtt. Semmittéve, lubickolva a hatalmas fizetésekben. Mert miért keres 800.000-et egy edző? Aranyat szarik?
A megoldás egyszerű, mint a világon bárhol: PIAC. Aki alkalmatlan, az kihullik. Ennyi.
Vége van. Akarom mondani vége lesz majd egyszer. Ha. Igen, úgy értsd, ha minden jogorvoslati lehetőség elfogyott és a katonák (vég)kimerültek. Az eredményt lehet magyarázni megismételt Fidesz győzelemnek pont úgy, mint a mozgósításban elért ellenzéki sikernek. A különbség két…..
svega 2013.10.14 21:39:41
Végeztem egy kis számolást. Magyarországon azt hiszik az emberek, hogy a cigányok fontos tényezői a magyar választásoknak, a pártok tolják a támogatást és az ígéreteket a cigányoknak a szavazataikért cserébe. Kiszámoltam, mekkora lehet eme kincs, amiért egy pártnak érdemes lehet beletojni a magyarok képébe.
Magyarországon a cigányok száma csak becsült, mivel sértené a jogaikat, ha megszámolnánk őket. Számuk 300e és 800e között van becsülve, vegyünk egy átlagot, legyen 600e a derék honfitársaink száma. Ez a teljes magyar lakosság (amelyet a könnyebbség kedvéért 10m-nak veszek) 6 %-a. Mivel a cigányoknál nem a 2 szülő 2 gyerek a bevett modell, hanem a jóval több megélhetési purdé, feltételezhetjük, hogy a 600e roma fele a kora miatt nem szavazóképes, marad 300e felnőtt (3%).
Az átlag szerint a szavazási hajlandóság a normális, magyar emberek körében 42% körüli. Ez azt jelenti, hogy a hazája iránt tenni akaró, értelmes, a viszonyokat felmérő lakosságnak is csak ennyi százaléka hajlandó elmenni szavazni. Adjuk meg a bizalmat a cigányoknak, legyen ennyi bennük is a szavazati hajlandóság, marad 126e biztos szavazó.
A cigányok egy része vándorol, ott lakik, ahol éppen akad egy szabad hely. Családok szakadnak szét vagy egyesülnek, és nem valószínű, hogy minden költözés után a cigány szalad lakcímkártyát csináltatni. Vagyis a cigány szavazóbázis egy része nincs benne a választói névjegyzékben, vagy igen, de rossz helyen, vagyis nem szavazóképes. Ez legyen a cigány lakosság 10%-a, marad 114e derék polgár.
A teljes lakosság körében 13% a teljes, 20% körüli a funkcionális analfabéták aránya. Feltételezhetjük, hogy az iskolakerülő, a tanulást haszontalan dolognak vélők aránya a cigóknál magasabb, számoljunk 25% olyannal, aki el sem tudja olvasni a szavazólapot, nem tud írni sem, de értelmezni, megérteni a lapon találhatót biztosan nem fogja. Az ilyen el sem megy szavazni ezek miatt, másrészt szégyelli magát. A szavazóbázis máris leolvadt 86e-re.
Becsült értékek szerint a börtönlakók 90%-a roma, de ha ezt túlzónak vesszük, enyhítsük 2/3-ra, vagyis eltartottainkból körülbelül 10e éppen börtönben van közügyektől eltiltva, marad 76e. Nem számítom be az éppen letartóztatott, ítéletre várok számát, ez grátisz.
A romák között bizonyítottan magasabb a cigisek, alkoholisták, drogosok aránya, mert szegínyek így dolgozzák fel a hátrányos helyzetüket. Vagyis a maradék szavazóbázis egy része azon van, hogy a másnapi crek-drog-ital mennyiségét beszerezze valahonnan, vagyis ők nem a választást fogják legnagyobb problémájuknak látni, mert a szenvedélyük erősebb. Vonjunk le erre a rétegre 10%ot, marad kb. 75e fontos szavazó.
A bűnözés, vasazás, a kábellopás és égetés mindennapos tevékenység barátainknál. A választás napja sem kivétel, a kiccsalád betevőjét elő kell teremteni, vagyis a szavazóbázis egy része ezen a napon is biztosan áldásos tevékenységét végzi vagy tervezi, de lehet, hogy az előző „éjjeli műszak” fáradalmait piheni ki, ezért leszarja a szavazást. A cigány bűnözési rátát véve alapul, nagyon pozitívan csak 15%-ot vonunk el a szavazástól emiatt, marad 64e.
A cigányasszonyok hagyományosan nem érdeklődnek a politika után, nincs világképük, nem szívesen járnak el otthonról. Emellett 15-40 éves kor között szinte minden cigány nő éppen nagyterhes, szül, szoptat, beteg gyereket gondoz, vagyis nem fog elmenni szavazni emiatt. Ez legyen a szavazóbázis felének (nők) a fele, vagyis újabb 25% drága voks veszik el, marad 48e potenciális szavazó.
Olyan kisebb tételeket, mint az aznap is dolgozó cigánykurvák vagy stricik, már nem is számolok. Egy strici nem fogja elengedni szavazni a kurváit, ő meg nem fogja otthagyni a placcot emiatt, újabb lemorzsolódás. Mivel a kurvapiac 95%-át őt adják, ez nem kis szám.
Divat a cigányoknál, hogy az elhalálozásokat késve jelentik, hogy addig is legyen felvehető családi pótlék vagy segély. Újabb pár száz, már nem létező szavazó apasztja az értékes bázist.
Élősködőink egy része külföldön próbálkozik, vagyis nincs itthon a döntő pillanatokban, újabb csapás.
Bár már sci-fi kategória, de az éppen nappali műszakban dolgozó cigány honfitársaink sem lesznek ott.
A statisztikák szerint a szavazólapok 1-2%a rontott, ennyien teszünk két ikszet vagy hagyjuk üresen azt, ismét csökken a voksok száma.
Kedves Pártok!
Erős becslés alapján kb. 50.000 cigány szavaz majd. De ezek természetesen nem mind rád. A választás titkos, ezért csak az országos eredményeket tudjuk feltételezni, eszerint a Fidesz kapott 50% körül (ez 25,000 voks, 0,4%), az MSZP 20% (10,000 voks, 0,1%). A Jobbikra jutó cigány szavazatoktól most eltekintünk.
Érdemes ennyi szavazatért benyalni a kisebbségnek?
Egy nemzet dühe fordul a labdarúgók felé, holott ők csak azt csinálják, amihez értenek. Most nem kéne hagyni, hogy az Alkotó kushadni (sütögetni) menjen. Túl vagyunk a nehezén, kaptunk egy nyolcast Hollandiában. Aki látta a meccset, érezhette: ezek a szürke, dolgos iparos…..
Színtiszta Száz stadiont, ezret! 2013.10.12 09:11:00
Minden valamirevaló diktatúrának meg van a kedvenc sportja. Nem kell vörösdiplomás pszichológusnak lenni ahhoz, hogy a mikéntet és miértet meglássuk a felszín mögött: meg kell mutatni, hogy Ő is csak ember. A rettenthetetlen szabadság harcos, a nép lánglelkű vezére,…..