Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Skog

122 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Erös egy év volt. Erös egy lista lett. Nagyon komoly vitákkal, például hogy a Mephisto most német, magyar esetleg osztrák, német nem lehet hisz ott a Das Boot. Akkor én most mit válasszak, még egy magyart? Hiszen, amúgy Ripacsok, vagy esetleg Kopaszkutya?!? Németül meg még ott a Christiane F: A…..
Ne nézzetek fáradtan filmet! Bealudtam rajta, mégis csak ajánlani tudom... Solo Sunny volt 1980-ból a német nyelven forgatott film választásunk, nem bántam meg, bár mintha úgy sejlene, hogy nem teljesen ezt a filmet akartam volna. Mindegy. Nem vagyok szakértő az NDK filmművészetében, még úgy sem,…..
A lengyel történelemben nem csak a 20. század volt balsorstól súlytott, de a 20. században kétségkívül nem fortuna asszony volt a lengyel címerállat az biztos. Egy lengyel történet következzék, Helena Kornella története. Helena boldog béke időben, nem egy szerencsés helyen született. Ehhez képest…..
Az élet nálunk szokásos kacskaringóival, végre visszakacsázhattunk a mi kis filmes vállalásunkhoz. Naná, hogy nem ment egyszerűen, mármint a visszakanyarodás. Mindenféle apró-cseprő ügyeinkel nem fárasztanék senkit, viszont az már sajnos ide tartozik, hogy az általunk kiválasztott magyar film,…..
A cím félrevezetö(pont ezért adtam), mert egy John Le Carré regényröl lesz röviden szó: A kém, aki bejött a hidegröl. Le Carrét szeretem, de valahogyan ez a könyv nem fogott meg, nem ragadt rám a belsö feszültsége. Valószínüleg a témaban való jártasságom miatt, rengeteg film és még több könyv…..
D. Magyar Imre: Bécs Megvallom csalódtam. Rég olvastam Bécsröl úgy egyáltalán és tényleg rég olvastam Bécset értö könyvet. Jó a szerzö egy szót sem szólt az általam imádott "alternatív" Bécsröl, de ettöl még az elején nagyon korrekt kis münek ígérkezett. Nem állítom, hogy többet tudok Bécsröl, mint…..
A szénbányász lánya/The Coalminers Daughter. Hinnye. Loretta Lynn, hinnye. Azt hiszem nem odázhatom el a nyilvános beismerést, nem vagyok country zene fan. Konkrétan rühelltem, most már csak nagyon nem kedvelem. Loretta Lynn és élettörténete nem hatott meg. A film amúgy nem árult zsákbamacskát,…..
Oké, beismerem, hogy nem csak a Hair az egyetlen zenés-táncos film a gyerekkoromból, nem Cserve rontott meg a Mamma Miával. Ezt a filmet, mármint a Blues Brothers, imádom és gyakorlatilag bármikor megtudom nézni, de legfőképpen hallgatni. Ez egy zenetörténeti mérföldkő és egy muzikális…..
Átlagemberek/Ordinary Poeple az első film 1980-ból, Robert Redford első rendezése. Mostanában el-elhagyja gondolatbuborékban a fejemet, hogy a filmes estéinkre is rá kéne pihenni, mert. Mert fáradtan nem az igazi, de. De itt is csak az elején éreztem a fáradtságot, mert a film az első harmad után…..
Kedves olvasó! Ez egy olvasónapló egy Felsö-Ausztriai levéltáros tollából. Elsösorban magamnak, rokonaimnak és barátaimnak, hogy éppen mit olvastam el és az éppen mennyire tetszett. bejegyzés címe arra szeretne utalni, hogy a népmesei fordulat „az Óperenciás tengeren is túl” nem mást takar mit az…..
Telik az a rohadt idő, 1980-ban járunk már. Azért így visszatekintve nagyon más idők voltak. Például egy színész lett az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Neve ma már egy korszakot jelez. Moszkvai Olimpia, ahol a szovjetek Afganisztáni bevonulása miatt nem voltak ott a "nyugati országok". Na itt…..
Bevallom kicsit féltem töle. Tudtam és már tudom is, hogy ez egy nagyon fontos film. Andrej Tarkovszkij egy olyan helyre vezetett el engem, ahol nem szeretek lenni. Nem szeretek filozófálni, vagyis de nagyon is, de a hitet, vallást kerülöm mint az egyszeri paraszt a csengettyüs embert. Tarkovszkij…..
Nem emlékszem rá. Kizárt, hogy nem láttam, de nem emlékszem rá. Szóval az Égigérő fű. Kezdjük rendhagyóan. Szereposztás: Rajz János(Poldi bácsi: A gyep, az a szép zöld gyep!), aki annyi, de annyi mellékszerepben volt észrevehetö, például nekem emlékezetes maradt a Köszívü emberek fiaiból Mihály…..
Nem volt jó választás. Amikor filmet mazsolásztunk erre az évre, még mindig csak 1979-ben járunk, akkor nem figyeltem arra, hogy a Menekülő szerelem Francios Truffaut-tól egy négy és fél filmből álló ciklus befejező része(Antoine Doinel sorozat). Nekem, azt hiszem ezért is volt csalódás.  Tipikusan…..
Ma március hatodikán 1958-ban halt meg az FPÖ, a jelenlegi osztrák kormány koalíció kisebbik tagja, elsö elnöke Anton Reinthaller, aki, ne finomkodjunk, náci volt. Tekintsünk bele wikipédiás életrajzába ahhoz, hogy többet lássunk e témában. Itt Ausztriában a náci, az náci, azaz NSDAP párttagságival…..
Nem kicsit nehezen, de visszakanyarodtunk a filmes vállalásunkhoz. A nehézkedést persze a három csimpolya és egyéb tartozékok, események és gyermekbetegségek is fokozták, jó és az is, hogy hosszú és nehéz filmeket választottunk 1979-re. Például a Bádogdobot német film címszó alatt én javasoltam…..
Szeretem az olyan filmet, ami egyszerűen az életből van merítve, ami attól olyan fájdalmas, hogy emberi. Gyűlölöm az olyan filmet, ami attól olyan fájdalmas, hogy emberi, mert az életből van merítve, egyszerűen. Boldog házasságban élve, három gyerek apjaként, aki éppen anyát játszik otthon, ez…..
Mi is az a Grounhopping, mert ha jól sejtem Felső-Ausztria az betájolható. A Groundhopping egy futball szurkolói szubkultúra, amely a foci szentélyeivel foglalkozik, azaz a pályákkal, stadionokkal és arénákkal, mindennel, ahol valamikor rendszeresen futballt játszottak és játszanak. Egy erősen…..
Haladunk lassan, de biztosan a mi kis filmes vállalásunkkal. 1979 is nagyon jó filmekkel kedveskedik, itt is elhangzik az IMDB és a Wikipédia listájának a böngészése közben, hogy hú, ez is ekkor volt. Alapvetően szeretek válogatni, még gyerekként a gombfoci sorsolást is élveztem, csak enyhén volt…..
    Anton der Zauberer/Anton a varázsló, egy igen érdekes lezárása (részünkről) 1978-nak. Egy NDK-s film, egy vígjáték, egy nagyon enyhe kikacsintás a rendszerből. Nem tudom ki hogy van vele, de én magamtól nem sokat tudtam az DEFA-ról, az NDK filmvállalatáról és úgy generel alig valamit a…..
Ma a wikipédia kalendáriuma igen kegyes volt hozzám, hamar elém került egy érdekes életrajz, egy említésnél többet érdemlő emberről, egy igazi német hősről. Járjunk hát újra egyet a sajnos sikertelen 1944 július 20-ai puccs, a Walkür-hadművelet körül, ehhez segítséget ma Adam von Trott zu Solz fog…..
Ma este újabb mérföldkövet hajítottunk flegmán magunk mögé a filmtörténet rögös országútján, hagytuk volna el csak egyszerűen, jaj. 1978, Inglorious Bastards. Spagettipartizán(film)? A szétpetárdázott terepasztal. Egy Bélistás karikatúra, az olaszok válasza a Kelly hőseire, 8 éves késéssel? Nem…..
Ma 16 éve lőtték le Genovában Carlo Giulianit és ma 73 éve, hogy a a Valkűr-hadművelet csődöt mondott. Azaz nem volt egyszerű mára "valakit" találni. Aztán sikerült. A Harmadik Birodalom egyik leggazdagabb emberét, aki nem Hermann Göring volt. Hanem Friedrich Flick. Nehéz vele kapcsolatban…..
Egyszer régen még Budapesten egy kocsmában egy igen méretes vitába bonyolódtunk, két hadtörténész, egy levéltáros, egy könyvtáros és egy történész ült egy asztalnál, a téma pedig a vietnámi háborús filmek volt. Igazából az akkor kissé megoldhatatlan Szakasz kontra Szarvasvadász vita folyt erős…..
Tegnap este befejeztük a kétrészesre sikerült John Landis komédiát magyarul a Party Zónát(ismét egy szar magyarítás) National Lampoon’s Animal House címe futott ámerikában. És kultstátuszt élvez! Ez. Biztos, hogy ha nem élt az ember ott és akkor, akkor nem ért sokat, vagy semmit se az egészből. Ez…..