Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Visionstar

0 bejegyzést írt és 327 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotó: indafoto.hu/csipcsup Talán a budapesti mecset terve óta nem jött annyi vitatkozó komment egy Urbanista-poszthoz, mint a legutóbbi nap kérdéséhez, mely így szólt: mit változtatnál a KRESZ-ben 2014-ben? Mivel történetesen betegen fekszem itthon napok óta, nem volt jobb…..
Visionstar 2014.01.06 11:42:17
@glc: barátom.
Visionstar 2014.01.06 11:51:34
@eßemfaßom meg áll: Az álszent dumádra nem reagálnék. Én tudom, hogy hogyan vezetek,arra meg nem vagyok kíváncsi, hogy te hogyan. Ez kb.olyan meddő vita, hogy kinek nagyobb a farka.
Visionstar 2014.01.06 11:56:16
@Parmezanidész:
Fellációd (suttyóknak lefordítom: merevedés) volt, hogy ekkora fless dumát be mertél írni? Gondolom utána még ki is verted, mert akkora férfinak érezted magadat. Arccal és névvel is ekkora király vagy te kis gyáva pöcs?!
Hát elég fura lesz az új díszburkolat a Váci utcában - írtam pár napja az első képekről, amik megjelentek a neten a Párizsi utcáról. Pedig akkor még nem is sejthettem, hogy lesz ez még cifrább. Azokra a képekre, amiket Viktor küldött nem elég kifejező szó már a "fura".…..
A rezsicsökkentés alig pár napja elvitte a Műjégpályát, most pedig már a CBA-t nyaldossa. Mert persze lehet, hogy újracímkézés történt, de valószínűbb, hogy már egy hűtőt sem tudnak rendeltetésszerűen üzemben tartani, mert minek: Nem tudom, mekkora hírértékkel bír még,…..
Visionstar 2014.01.04 17:49:18
@Komojtalan: Oszt már miért nem? Majdnem minden sajt piros nejlonba van csomagolva, ami a pultban van az is abban volt, elmondanám. és miért nem sajt, azt ne mond, hogy kézműves az igazi mert a kézműves szótól már hányok. Minden fasz sznobnak el lehet adni manapság a szart kézműves jelzővel illetve. Na azok gányolnak aztán igazán, képzetlenek, a magyar élelmiszer könyv ( Codex alimentarius hungaricus) előírásait hírből sem ismerik (tisztelet a csekély kisebbségnek).
Visionstar 2014.01.06 09:51:30
@Komojtalan: Nem, nem sértés sajtnak hívni, mert nem is az. És rátapintottál a lényegre az összetevő kapcsán. Mit mondasz az egy egy készítmény, pontosan tudni kellene az összetevői, stb, mert így nem lehet beazonosítani. Az Auchanban van egy Gouda jellegű sajt aminek 1500 Ft a kilogramm ára, Lengyel származású és iszonyatosan finom ( szubjektív, nekem ízlik). Szóval az ár sem releváns minden esetben, ezért kell az összetevőket alaposan megnézni, ahogyan én is szoktam.
Bevágtam egy kis részletet a Codex alimentarius hungaricusból:

8. SAJTKÉSZÍTMÉNYEK
Azonosító szám: MÉ 2-51/08
8.1. A termékcsoport meghatározása
A sajtkészítmények savas és/vagy oltós alvasztású sajtokból, esetleg más tejeredetű termékek (pl. vaj), tejalkotórészek és/vagy ízesítőanyagok hozzáadásával, speciális technológiai műveletek (darálás, simítás, kutterozás stb.) alkalmazásával előállított, általában kenhető állományú termékek.
A sajtkészítmények csoportosíthatók az alapanyagsajtok eredete szerint, és így megkülönböztetünk tehén-, juh-, kecske- stb. vagy kevert tejből gyártott sajtkészítményeket.
Szárazanyag-tartalomra vonatkoztatott zsírtartalom vagy röviden „zsír a szárazanyagban” alapján beszélünk zsírdús, zsíros, félzsíros, zsírszegény és sovány sajtkészítményekről.
Jellegük szerint csoportosítva a sajtkészítmények három nagy csoportba sorolhatók: natúr sajtkészítmények, ízesített sajtkészítmények és desszert jellegű sajtkészítmények.
A sajtkészítmények készülhetnek friss (rövidebb minőségmegőrzési idejű, esetenként élőflórás) és tartós (hőkezelt) változatban.

Ezt sokan nem tudják, de azért vagyunk mi, élelmiszer mérnökök, hogy ezt jobban tudjuk a laikusnál.
Visionstar 2014.01.06 09:54:24
Még egy kis technológia:

6.3. A gyártási folyamat főbb irányelvei
Technológia
Az oltós alvasztású érlelt sajtokat általában megfelelően előkészített, pasztőrözött tejből, a sajt jellegének megfelelő színtenyészet(ek) hozzáadásával, enzimes alvasztással, az alvadék kidolgozásával, a nyers sajt sózásával és ezt követő érleléssel állítják elő. Nyerstejből csak olyan sajtok állíthatók elő, amelyek érlelési ideje legalább 60 nap. Az ennél rövidebb érésű hevített-gyúrt sajtok készíthetők nyerstejből is akkor, ha a cseddározott sajtanyag mártásos hőkezelésének mikrobapusztítási hatásfoka egyenértékű a tejpasztőrözés hatásfokával.
A sajttej spórás baktériumtartalma eredményesen csökkenthető baktofugálással vagy mikroszűréssel. Fehérjetartalma standardizálható ultraszűréssel, tejfehérje-koncentrátum vagy tejpor hozzáadásával. A tej pasztőrözés következtében csökkent alvadóképességének javítására szolgáló kalcium-klorid túladagolása a sajtban keserű ízhibához vezet. A puffadás megakadályozására használt vízoldható nitrátsók túladagolása keserű ízhibát és elszíneződést idézhetnek elő.
A sajthoz adott ízesítőanyag nem tartalmazhat spórás baktériumokat, mert ezek a sajtban puffadást okozhatnak.
A sajt jellegének biztosítása érdekében lényeges az utómelegítési hőfok helyes megválasztása.
Az alvadékmosáshoz használt víz csak ivóvíz minőségű lehet.
A sajt jellegének és minőségének biztosítása érdekében fontos a sófürdő töménységének, hőmérsékletének, savfokának és pH-értékének rendszeres ellenőrzése és az előírt értékek betartása.
A sajt kívánt jellege és minősége az érési feltételek (hőmérséklet, páratartalom, levegőcsere) és az érési idő gondos betartásával biztosítható.
Hagyományos érlelés esetén a sajtokat rendszeresen kezelik, olyan gyakorisággal, hogy felületükön a nemkívánatos penész ne tudjon kifejlődni.
Bevonatban való érleléskor lényeges a sajtok gondos előkészítése a bevonat felvitele előtt, és a bevonat sérülésének megakadályozása.
A sajtok füstöléséhez gyantamentes faféleséget kell használni. Az optimális égési hőmérséklet 180–300 °C.
Azt ugye mindenki tudja, hogy Byealex, a tavalyi Eurovízión előkelő helyezést elért magyar popelőadó nagy metálos, sőt metálkritikát is írt, amiről itt beszélt nekünk és amire még a Hammer World is reagált pár keresetlen szóval, lévén szerintük Byealex nem a valóságot…..
Mindent megtesz azért ez a rablóbanda, ne szakadjon meg a folyamatos harc a nem létező ellenséggel szemben. A rezsicsökkentési meséjük erre kiváló alkalmat szolgáltat, de azt az istennek nem akarják elárulni, végül mennyibe is kerül a világpiacon jelenleg az energiahordozók ára.…..
Szakértők szerint nem kevesebb, mint 200 millió ember életét lehetne megmenteni, ha megháromszoroznák a dohánytermékek adóját a világon. Az ötlet persze jó, az elképzelés ellenben naiv. Hiszen mikor is lehetett bármit is egységesen elérni mindenütt? Persze tisztában vagyunk…..
Visionstar 2014.01.04 10:07:46
@Hátrányos helyzetű kaviár: Én is tapasszal meg topogatóval szoktam le, húsz évvel és napi 1,5 dobozzal a hátam mögött. A pipát is kipróbáltam, meglátásom hogy a dohányos cigizik a pipás pipázik. Ennyi. Ja meg egy jó nagy adag elhatározás is kellett.
Visionstar 2014.01.04 15:36:25
@Hátrányos helyzetű kaviár: Én kb.4 hónapig bírtam pipával, de végül inkább vissza szoktam a cigire. Most végleg leraktam!
Visionstar 2014.01.04 17:35:56
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Köszönöm a biztatást! Mondhatnám, hogy is-is. A pénz sem megvetendő dolog,mióta nem szívom a napi min.1 dobozt, azóta megspóroltam kb.100.000 Ft-ot.
A mai nap találata nálunk, még akkor is, ha minden bizonnyal évtizedek óta a neten kering. Könnyes, múltba révedő szemmel néztük meg és le kellett vonnunk a következtetéseket: - a marketing-bullshit ugyanúgy működött 1990-ben, mint manapság- de némileg talán kevesebb…..
Visionstar 2014.01.03 18:56:01
@Scaleo: Az a kétütemű hibája volt, aminek beázott az elosztója (3db megszakító), mivel az egészen lent volt, nem úgy mint a négyüteműnek.
Visionstar 2014.01.03 19:10:17
@Scaleo: akkor bocsi, az is szar konstrukció volt.
​ Borzalmas, viszont nagyon rasszista szóviccet posztolt karácsonykor a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke. Hét másik HÖK-ös vezető pedig lájkolta. Update: Juhász Tamás nem érzi gáznak a posztot, a kari vezetés…..
Visionstar 2014.01.02 16:30:31
@dr. Kóser Malac (a legnagyobb demokrata)!:
azok tuti, hogy nem prolik (a proletár lekicsinyítő rövidítése a proli, és a KKK a kommunistákat is irtotta) inkább
redneckek azok.
Visionstar 2014.01.03 16:52:03
@Siri Keeton: Nemrég adtak le egy riportot, ahol egy néger srác összehaverkodott egy birodalmi varázslóval. Az a varázsló meg elvitte egy beavatási szertartásra, ahol eleinte még kóstolgatták, de a végén már haverként búcsúzott el tőle az összes KKK varázsló. Érdekes dokufilm volt.
Ilyen Savanyú Jóska stílusban régen hallottam politikust szónokolni. Ehhez képest Antall József maga volt a Hofi Géza. Ez az Áder beszéd közben olyan képet vágott, mint a foghúzásra váró páciens, akinek már benyomták az ínyébe az érzéstelenítő injekciókat. Félreértés…..
Visionstar 2014.01.02 09:26:32
@moloy: De most őszintén, ezt a szart nézte, netalánt várta is valaki?
Visionstar 2014.01.02 09:29:08
@♔batyu♔: ezt most nekem Írtad? Nem, nem az a legnagyobb bajom, bármelyik fasszopó mondhatta volna. Én ezekre nem pazarlom a drága időmet, mint írtam, a családommal koccintottam és örültünk.
Van-e joga a szülőnek eldönteni, mit tanítsanak a gyerekének? Természetesen egyes tantárgyak esetében nincs - ki is vonná kétségbe például a matematika és a fizika órán elhangzottakat? Azon ugyan lehet vitatkozni, szükség van-e mindazon tudásmennyiségre, amit a diákok fejébe…..
A városok kertes részein sokan panaszodnak az etetőkből elmaradó énekesmadarakra. Az enyhe időjárás mellett az esetek többségében nem a vadászgató macskák, hanem a szarkák tehetők felelőssé. Tavalyelőtt én is végigjártam a szarka-kálváriát. Azt a csatát megnyertem, de…..
Július óta dübörögnek a nemzeti dohányboltok, kisebb-nagyobb sikerrel, hiszen; hiszen a nyár közepi nyitás óta akadt hely, ahol bedobták a törülközőt, míg máshol igen szép kis forgalmat sikerül lebonyolítani. Az emberek többségének már azt nehezen vette be a gyomra, hogy…..
Visionstar 2013.12.28 13:14:53
@datam: én többek között ezért is szoktam le. Nekem is ki kellett menni a világból, hogy megkaphassam a Benson & hedges cigimet. Egy kicsit morbid, de Viktornak valahol hálás is vagyok, mert emiatt az elcseszett rendszer miatt szoktam, szoktunk le pár tízezren a cigiről vagy az adózott cigiről. Én teljesen abbahagytam.
Az érintetlen vadon, és az abban élő törzsek, a kőkorszakban rekedt fura emberek és szokásaik a dokumentum- és természetfilmesek Szent kelyhei, ha valaki ilyenre lel, szinte garantált egy díj, jóhogy a szakmában mindenki szeretné megtalálni a Legutolsó Kannibál Törzset, Ami Még…..
Visionstar 2013.12.27 17:26:22
Valami rossz viccnek gondoltam, mikor olvastam a HVG-n a Református Szeretetszolgálat közleményét, miszerint „Felejthetetlen estét” szerveznek hátrányos helyzetű gyerekeknek Balog Zoltánnal és „más közéleti személyiségekkel”, sajtónyilvánosan egy budapesti…..
Visionstar 2013.12.24 18:06:03
@bambanő: Áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááh! Békés, boldog karácsonyt kívánok neked
!
Belsőség Ilyet még nem láttál! 2013.12.23 18:33:19
Egy bocsánatkéréssel szeretném kezdeni a képek minősége miatt, de csak telefon volt nálam, annak is koszos volt a lencséje, és a nagy kapkodásban elfelejtettem megtörölni. Cápa barátomnál jártam, szintén nepper, iszonyatosan tud alkudni, egy isztambuli bazárban ríva szaladnának…..
Karma-geddon Sarvesh, a szerelő 2013.10.03 11:26:03
Indiába költözésünk előtt egy 150 lóerős, automata Mercedesszel jártam. Emiatt az indiai autónk (Padmini) megvásárlása felért egy időutazással. A négy szervórásegítéses tárcsafék után, a négy dobfék nevetségesen haszontalan eszköznek bizonyult a mozgási energia hővé…..
India vezető autós magazinja összegyűjtötte a tíz leghaszontalanabb extrát és tartozékot. Lássuk mit tartanak feleslegesnek az indiai szakújságírók. Érmetartó Első helyen az érmetartó szerepel. Indiában a parkolóautomata fogalma ismeretlen, viszont koldus van elég az…..
Visionstar 2013.12.23 09:01:49
A szaúd-arábiai emberi jogi aktivisták elnyomó és intoleráns kormánnyal kényszerülnek szembenézni, miközben igyekeznek népszerűsíteni a politikában való részvételt, a jogi reformot és a kisebbségek és nők elleni diszkrimináció befejezését – írja a Huffington Post. A…..
Visionstar 2013.12.22 09:26:46
@roli101: Ott a pont!
Visionstar 2013.12.22 09:29:57
@Mindfield: Tudjuk, h.miért. Olaj,támaszpontok,szerintem 1-2 gulag,stb.
Szép nagy ország, van ott hely mindenre.
Még Van Damme volvós spárgájánál is jobb reklámot mutatunk ma a kedves olvasóknak: a londoni székhelyű Cinesite 3D animátorai ugyanis egy gyönyörű babkonzerv-reklámban mutatták be, miért kamu az egész holdraszállás-sztori! Sajnos korán örültek azok, akik már eldicsekedtek…..
Belsőség Hazavágtam az autómat 2013.12.14 06:48:39
Még a jogosítvány kézhez kapása előtt, 2008-ban vettünk egy új SX4-et. Tudom, rohadjak meg. Édesanyámmal ketten élünk, ő már nem vezet (azért vagyunk még életben), két hozzá nem értő nő pedig gyilkos kombináció egy autónak. De nagy volt az öröm, csak sajnos nem tartott…..
Visionstar 2013.12.16 17:19:44
@megszaLott: Szerintem felejtsük el. Jönnek az ünnepek, ne legyünk haraggal egymás iránt. Szerintem nem érdemes ilyen miatt felbőszítenünk magunkat. Ok?
Visionstar 2013.12.17 18:24:05
@///M_Straight_six: erről nekem az jut az eszembe, hogy Magyarországon mindenki ért a focihoz, meg a borokhoz, aztán mindig kiderül, hogy egy nagy ló hímtagot értenek:-)
de mondjuk pont lesajnálom, nekem az a lényeg, hogy Én ne okozzak másnak balesetet. A többi félnek, meg a lelkiismeretével kell elszámolnia, mélyen magába néznie, és nem az igét osztani. Mert ugyebár a másik szemében a szálkát....
Visionstar 2013.12.17 19:58:06
@Scaleo: Szerinted hányan ülnének fel közülük egy hajtóműhibás, futóműhibás vagy sárkányhibás repülőgépre. Szerinem még nekik állna feljebb. Vagy felülnének egy fékhibás vonatra, ugye, hogy nem? Szerintem kár velük foglalkozni nem lehet őket meggyőzni. Én csak remélni tudom, hogy nem találkozom velük közúton.
Egészen extrém módon a teljesen ingyenes, adatszippantásból élő Facebooknak T-mobilon létezik egy olyan, a mobilnetes adatforgalomban nem mért változata, ami viszont a háttérben mindenféle díjat felszámolhat. A rendszer az utóbbi időben eljutott arra a pontra, amikor…..
Philippe Ramette képei láttán senki nem hinné el elsőre, hogy nem photosoppal készültek. Pedig nincs bennük trükk, a gondosan megkreált kompozíciók mégis teljes képtelenségnek tűnnek, mintha a francia fotós számára nem létezne a gravitáció vagy a víznek nem lenne…..
Visionstar 2013.12.16 10:07:58
Amikor az ember azt hinné, hogy már mindent látott, és semmi sem tudja meglepni, akkor jön egy amerikai, és megépíti a világ legbetegebb nyerges vontatóját. Nem tudom eldönteni, hogy Mike Harrah egy megalomániás őrült, vagy hithű gépbuzi, de hogy nem kicsiben játszik, az…..