Regisztráció Blogot indítok
Adatok
korcs75

1674 bejegyzést írt és 232 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolom mindenkinek megvan a Csepel Frisco-ja. Nekem is volt, imádtam, de mennie kellett, mert Krumpli (városi rohangálósom) csak porosodott a sarokban miatta és bevallom, Krumpli a szívem csücske, bármennyire is nem hasonlít már régi önmagára. Viszont, amikor szembejön egy Frisco a városban, még…..
Az ugye megvan, hogy a "gravel" szóval manapság mindent IS el lehet adni, ráadásul jócskán túlárazva?!  Gravel cipő, gravel ruha... gravel nemtudomégmiaszar... és az árcímke már kúszik is felfelé, mert most a gravel a menő, a gravel a fancy. Így születnek olyanok, mint az első gravel fatbike…..
2013-ban készült el teljes hosszában a Hajdúsámson - Aradványpuszta - Nyíradony kerékpárút, ami baromi örvendetes volt, hiszen így, ma már, jó minőségű aszfalton tekerhetünk egy szép nagy gurigát Debrecenből. Persze ehhez kellett, hogy a Debrecen- Hajdúsámson kerékpárútnak nevezett valamit (ami…..
Az egész úgy indult, hogy elhatároztam, hogy rakok a bringára egy "óccó, kici" kínai dashcam-et, egyrészt, hogy magamat védjem, másrészt indízani akartam egy youtube csatornát, dashcam_cyclist vagy valami hasonló néven. A cél az lett volna, hogy megmutassam, hogy napi szinten milyen "bravúros","a…..
Az összes bringás média hangos a Campagnolo új, 1X13-as rendszerétől az Ekar-tól. Igazán nem is akartam róla írni, hiszen megteszik helyettem ezt mások. Viszont, ha te is ráizgultál a bikemag-es J.Guillem Atalaya titánium cangára, akkor itt egy pár extra kép róla: Galéria még több képpel…..
Kedves olvasó , itt most egy egyéni vélemény jön, tessék úgy hozzáállni (nem Soros támogatta és nem is külföldi nagyhatalmak, bárkik is legyenek ők). Szóval először jöjjön a jó hír: "Egymilliárd forintos keretösszegű pályázatot hirdet a kormány elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlására. A…..
Nagyon sokan kérdezgetik tőlem, hogy mennyiért lehetne kihozni egy olyan bringát mint az enyém és/vagy Ritty rózsaszín csodája, meg hogy építenél e nekem hasonlót. A válaszom az elsőre attól függ, a másodikra az, hogy nem (lentebb kifejtem miért). Volt már nullszaldós bringaépítési projektem is…..
Aki olvasta ezt a postot, annak már felvázoltam pár megoldást a bovdenház rögzítésére olyan vázakra, ahol nincs erre szolgáló rögzítő fül. Bár akkor, a gyorskötözős módszert elvetettem, de időközben szembe jött velem a neten a Flexroute rendszer és a hozzá tartozó Cobra, alacsony profilú gyorskötöző…..
Emlékeztek még a Zefal SHIELD R30-as post-ra? Ha nem, akkor katt a linkre, mert minden hasznos tudás ott van dokumentálva az R30-as sárvédőről, többek között az is, hogy kapásból készítheted a szopóálarcot felrakáskor. Sőt, ha ez nem lenne elég akkor ajánlom még ezt is, ahol szintén vekengek egy…..
Ez is amolyan, "hátha valakinek hasznos lesz" poszt, szóval csapjunk is bele a lecsóba: a kulacs és ivózsák/tasak tisztítása. Egy kulacs tisztítás nem nagy "trúváj", szinte bármivel ki lehet mosni. Sőt az új generációs camelbak podiumok (ilyeneket használok) "szopókája", na jó, csutorája is…..
Mivel a Covid helyzet áthúzta a legtöbb ember nyári terveit, így mi is újraterveztünk, de mivel a "Több Balaton"-t kicsit szabadosabban értelmeztük, így mi inkább "több Tisza-tavat" terveztünk be. Bár igazán, csak a szokásos, minden évben "körbetekerjük a Tisza-tavat"  családi hétvégét kezdtük el…..
BringaBuzi™ Project Pink - PP 2020.07.24 09:17:32
Miután Krumpli új vázat kapott, volt pár nap, amikor Ritty használta a gépsárkányt, mivel az övé éppen szervizelés alatt állt. Bár első napon pont összeszedett egy külső gyilkos defektet, de ezt leszámítva, annyira megtetszett neki a sima egysebességes, suhanós "fíling", hogy amikor felvetttem neki,…..
BringaBuzi™ Bowdenvezető 2020.07.22 14:59:53
Aki már épített track vázon alapuló, egysebességes, városi rohangálós bringát és netalántán a KRESZ követelményeinek is meg akart felelni (első és hátsó féket is rakni rá), akkor tuti szembesült azzal a "problémával", hogy bowdenvezető bizony hiányzik ezeken a vázakon. Mivel éppen egy építős…..
Nagyon úgy tűnik, hogy tervek szerint, idén júniusra elkészülő, összefüggő kerékpárút munkálatai leálltak. A Sáránd Mikepércs közötti szakasz felújítása (beszéljünk inkább újraépítésről, mert a most létező valami, minden csak nem kerékpárút) el sem kezdődött és a Sáránd - Csemetekert közti szakasz…..
Nem tudom ki hallott már az Axiom nevű márkáról, de nem csodálkoznék, ha még soha. Főleg sárvédőben és csomagtartóban utaznak viszont van két termékük, amivel igazán dizájnosan tudod megoldani, hogy a sárvédőszem nélküli bringádra is fel tudj szerelni hagyományos rendszerű sárvédőket. Az első…..
BBB BHS-09 Rider integrált GoPro rögzítővel...
BringaBuzi™ Krumpli X 2020.06.04 13:34:49
"Krumpli nem vész el, csak átalakul".... őszintén nem is tudom megszámolni, hogy hányszor építettem már át a városi rohangálós bringámat, Krumplit, de elég jól dokumentáltam itt a blogon, szóval, ha rákeresel, lesz pár napnyi olvasnivalód hehehehe. Az első bejegyzés még 2008-ból van, ahol…..
Amikor leesett az első komolyabb hó, gondoltuk Misivel, hogy tekerünk egyet montival a környéken. Esett a hó, kellőképpen élveztük a havas tájat, robogtunk a földúton, amikor is az út melletti tanyáról megindult felénk két nagytestű kutya és nem nagyon akartak megállni. Hát nem esett jól sprintelni,…..
korcs75 2019.01.15 12:57:44
@deviantRider: De, magam is beszereztem egy dirket kutyák elleni spray-t, de pl most elég szeles volt az idő, amikor az ilyen cuccok elég használhatatlanok. -5 fokban ráadásul nem merem táskán kívülre tenni. Mire elő venném meg már rég késő....
korcs75 2020.06.04 11:20:08
@ensomhet: Sajnos én is azt tapasztalom, hogy mai napig probléma. Az emberek se igen jelentik be az ilyen eseteket, mert egyszerűen akkora macera megtalálni a hivatalos szervet, hogy ha meg is próbálják, akkor is félúton feladják. Ha viszont sikerül is bejelenteni, akkor meg kimegy a hivatalos szerv (legtöbbször a helyi vadőr), aki haverságban van az adott tanya tulajdonosával és odaszól, hogy ejnyebejnye és ennyi...
Avagy Bull Moose (jávorszarvas bika), ami persze nekünk, bringásoknak, teljesen mást jelent: magát a mtb-ozás (h)őskorát:..
Imádom a Bagaboo Jumbo (S) táskám, baromi jól van megtervezve és minden IS elfér benne. Egyedül amit másképpen csinálnék, ha most venném, az az lenne, hogy laptop tartót rendelnék bele. Viszont nyárra, amikor jóval kevesebb cuccot hurcolászok magammal már szerettem volna valami hasonló, de kisebb…..
Ha már az ember full-ba nyomja a  #maradjotthon-t és trendi akar lenni, akkor alap, hogy tol egy post-ot "Karantén napló" címmel és mivel eléggé kiült rajtam a bringamegvonás, gondoltam kitalálok valami itthoni projektet hozzá. Célba is vettem Krumplit, a mindenes SS-em. A tervem az volt vele, hogy…..
korcs75 2020.03.30 22:04:29
@Tralfamador75: ügyeletben 7/24-ben
Bevallom, én alapvetően montis beállítottságú voltam, egészen, addig, amíg be nem szippantott ez a gravel, bickepacking őrület. Amikor megvettem a cube-ot, (ami ugyan egy cyclocross bringa) eleve "klasszikus" gravel felhasználásra vettem (akkoriban baromira túlárazott volt az a pár gravel bringa,…..
Mióta megvan a Cube bevallom alig vettem elő a montit. Beszippantott ez a gravel mánia, pedig nincs is igazi gravel bringám, hiszen a Cube Cross Race, a Cube kínálatában az alap cyclocross kategória. Igaz én amolyan mindenesnek vettem, a keleti országrész szar minőségű útjaira, egy-két hosszabb…..
Történt az, hogy a vénasszonyok nyarát kihasználva két teljes hétig csak biciklivel közlekedtem szeretett fővárosunkban. A Bringázz a munkába kampányról ugyan lemaradtam, de tettem egy kísérletet több szempontot figyelembe véve. Így hát következzenek a tapasztalataim és tippjeim erről a korántsem…..
Leszögezem így, az elején, hogy baromi nehéz írni egy olyan termékről, amiről már, eddig szinte minden bringás médiában megjelent bemutató. Mi az, amit pluszban hozzá lehet tenni még? Nem sokat, talán csak az egyéni benyomásokat, véleményeket. Szóval megpróbálok ezen a talajon mozogni ebben a…..