Regisztráció Blogot indítok
Adatok
korcs75

1706 bejegyzést írt és 235 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha bringabuzi vagy és a youtube-ot is pörgeted, akkor tuti belefutottál már a Trace Velo youtube oldalba. Ez az oldal, ahol Luke lenyomja a halálcsillagot... vagyis az egy másik sztori, de a Luke itt stimmel, de nem fénykardban (sugárpallos) utazik, hanem kínai bringás cuccokban és azokat is…..
Nem tudom mondtam e, de vettem egy Cinelli Gazzetta-t, egy 2021-es modellt. Lesz majd róla poszt, ha egyszer odáig jutok, hogy utolérjem magam, de nem most. Amikor megrendeltem az előbb említett gépet, akkor a leírásban az szerepelt, hogy a gyárilag szerelt flip-flop agyhoz jár egy Dicta 17T racsni,…..
Oppá, kérem szépen, csak elkészült végre a Debrecen - Nagyvárad kerékpárút utolsó befejezetlen szakasza, Mikepércs és Sáránd között. Magam is alig akartam elhinni, mivel ennek a szakasznak a kivitelezése 2017-től, úgy húzódott, mint a rétestészta. Ha emlékezetem nem csal, a Debrecen - Nagyvárad…..
Kb egy fél éve lecseréltem a szeretett Bryton 450-esem egy iGPSPORT 630-asra (köszönet a Gyöngybike-nak). A célom ezzel már akkor is az volt, hogy egy radar kompatibilis kütyüm legyen, mivel a hibáival együtt is hőn szeretett 450-esem sajnos nem tudta és a jövőben se fogja tudni ezt a…..
Hű baromi régen volt már saját poszt, de hát a szabadidő mostanában elég luxus volt nálunk. Azóta sajnos Csöpit el kellett passzolnom és nem azért, mert meguntam volna, hanem mert az árát beletoltam egy folding, avagy összecsukható bringába. Az ok igen egyszerű: egy sajnálatos eset miatt, igen…..
Ismét csodálatos napra ébredünk és ismét el lehet mondani, hogy az évek óta húzódó Debrecen - Nagyvárad kerékpárút egyetlen, el nem készült szakasza még mindig a Mikepércs - Sáránd közötti rész. Volt ugyan 6 ajánlattevő a megvalósításra, de hát megint nem sikerült nyélbe ütni a bizniszt a Mikepércs…..
BringaBuzi™ Abus Quin 2023.02.27 10:15:04
Abus Quin... Nem, ez nem egy Harley Quinn-es színekre festette bukósisak, vagy lakat az Abus-tól, hanem  egy bukóba épített szenzorokat tartalmazó kütyü, de lássuk mit ír mag az Abus erről a cuccról: "Az ABUS Quin bukósisakok Quin Sensorral, egy teljesen integrált multi-szenzoros chippel vannak…..
BringaBuzi™ Csöpi "mods" 2023.01.17 15:56:11
Hát már a legelején baszta a szemem a Csepel által a Frisco-ra rakott baromi széles BMX kormány, így szereztem rá egy kisebb emelésű keskenyebbet, de csak nem hozta azt az érzést, ami megvolt az eredeti Csöpiben. Valahogy úgy nézett ki az egész, mintha egy XXL-es bmx-en hasítottam volna. jó magasra…..
BringaBuzi™ Csöpi reboot 2022.12.03 13:35:04
Az egész úgy kezdődött, hogy a Gyöngyben volt egy alu Frisco a bejárat mellé kirakva és bár próbáltam magam lebeszélni róla, feltódultak bennem a szép emlékek, amit Csöpivel töltöttünk együtt. Az sem igazán segített lebeszélni magam abban, hogy nekem kell egy ilyen (megint), amikor Tamás kifejtette…..
Emlékszem milyen nehezen tértem át tubless-re, mivel baromira nem szeretem a mai napig se a tubless tejjel való szarozást.Eleve szar külsőt cserélni, mert simán trutyis lesz az ember ott is, ahol nem számítasz rá, ráadásul ezek trutyik hajlamosak olyan foltot hagyni a ruhádon, ami kb az életben nem…..
korcs75 2022.11.07 10:06:25
@akos27: kéne egy CNC maró itthonra;-)
Emlékszem amikor megláttam az első cikkeket az USA-ban terjedő gravel lázról, rögtön az jutott eszembe, hogy úristen valami ilyesmiről beszélgettünk meg álmodoztunk Misivel. Aztán elért hozzánk is a gravel őrület, vettem is rögtön egy cyclocross gépet, hogy majd azt alakítgatom át gravel szerű…..
Na az úgy volt, hogy mivel többet mentem aszfalton, mint murván (és homokon) , így gondoltam a fast rolling jegyében beújítok majd a SUP-ra egy slick-esebb (sima futófelületű) gummát és mivel WTB Byway nekem bejött, így maradok a WTB-nél. A választásom így WTB Exposure adventure road tire-re esett…..
Ki ne ismerné Cher Shoop shoop song című számát: és persze bringásként ki ne ismerné a Superior (röviden SUP... sup sup érteeeed) kerékpármárkát, Fúúú ezután a béna és kínos átvezető után lássuk miről is lesz szó. Nekem az első komolyabb találkozásom a márkával egy Kassa Maratonon volt, ahol egy…..
Miután befizettem az ÁFA-t, immáron a Magyar Postának IS, csak nem mozdult a csomag. Felhívtam hát őket, nem tudom hanyadszor, hogy mégis mi tököm van már. Fun Fact:  Ahogy lezajlik a VÁM kezelés, a csomag bekerül egy 48 órás időkapuba és csak ennek lejárta után küldik tovább. Megkérdeztem, hogy…..
Ahogy írtam az előző postban, a Magyar Posta (továbbiakban MP) technikai hibára hivatkozva ül a csomagomon. Gondoltam jófej leszek és elküldöm a számlát, hogy lássák, az ÁFA is be van fizetve és hogy tényleg németországi cégtől érkezik, vagyis VÁM költség sincs. Gondoltam haladjunk már így 12 nap…..
Has olyan bringába buzult hülyegyerek vagy, mint én, akkor tuti belefutsz pár külföldi megrendelésbe. Ennek több oka is lehet, de csak hogy kettőt mondjak: pl.  Magyarországon a leakciózás fogalma némiképpen eltér a külföldön bevettől és persze vannak cuccok, amiket itthon szinte lehetetlen…..
Elég megosztó téma még a bringások között is, hogy a tekerés közben zenehallgatás mennyire biztonságos. Nos ha mindenki betartaná a KRESZ-t és egymásra odafigyelve közlekednénk, akkor semennyire, de hát sajnos nem  egy ilyen álomvilágban élünk. Nem véletlenül megannyi audio gyártónak van olyan…..
Mivel megannyi haszontalan applikáció mellet van pár, ami igazán hasznos tud lenni bringázás közben, de senki se ismeri, ezért gondoltam, érdemes lehet megemlíteni egy post erejéig a HulladékRadar applikációt. Ez a hasznos kis app arra való, idézem:"hogy fotókkal és egyéb, a hulladék fajtájára és…..
Hát igen, egy szelepsapka, de mentségére legyen mondva, nem akármilyen. Nem csak egy szelepsapka, de segítségével pofon egyszerűen kivehető a szeleptű is. Ha tubeless rendszert használsz, biztos veled is előfordult már, hogy a szeleptű be volt ragadva a tutyitól. Ennek segítségével, ilyen esetben…..
BringaBuzi™ Deepspace in da house 2021.07.22 12:20:05
Már egy ideje motoszkált bennem, hogy be kéne szerezni egy deepspace vázat, beledobni a cube eredeti kerékszettjét, rápakolni a montiról az On One bullmoose kormányt és tádááám, kész is egy igazi mindenes "világbólkimenős" canga.  Nem mellesleg így elmondhatnám, hogy a "modernkori" Csepel, összes…..
korcs75 2022.03.09 18:26:18
@mateutja: Kösz, javítva.
Már elég sokat írtam arról, hogy Debrecen - Nagyvárad kerékpárút egyetlen hiányzó szakasza a Mikepércs és Sáránd közötti kerékpárút kibővítése, vagyis a kerékpáros forgalom elvezetése (kerékpáros nyomvonalon) Mikepércs belterületén és a hiányzó szakasz megépítése, valamint a meglévő kerékpárút…..
Tadám és kész van, lehet rajta gurulni... ennyike.  ..
Az előző postban már kifejtettem, mekkora szívás, ha dropbar-ral, magyarul koskormánnyal akarsz 10-11-12 (stb.) sebességes montis váltót és/vagy montis tárcsafékeket használni. Amíg a fékváltókart csak aranyáron találsz ilyet, addig külön fékkart viszonylag olcsón be lehet szerezni (azt az egy…..
korcs75 2021.11.17 14:20:23
@akos27: "Besza behu", de abban gondolkodtam egészen addig, amíg meg nem láttam az árát. Írtam Surley-nek, hogy nem e lehetne tesztelni... de hát kis pont vagyok én ehhez. 100 angol font + posta +VÁM + mittoménmégmitrakhozzáaposta, meg túlzás érte.
Üdv minden olvasónak, a következőkben a legújabb szopóág rovatunk blogbejegyzését olvashatjátok. De csapjunk is bele a lecsóba: ugye elpasszoltam a montim nagy részét (váz+villa+kerekek) és beruháztam egy Csepel Deepsapce vázra. A terv egy egyeneskormányos mindenes építése volt, a meglévő montis…..
Sokakban még él az a téves nézet, hogy minden 300W-nál kisebb teljesítményű, elektromos vagy belsőégésű motoros robogó szerű tárgy kerékpárnak számít, függetlenül, hogy van e rajta pedál vagy nem. Nos van egy rossz hírem ezeknek az embereknek, hogy ez már viszonylag régen nem így van. De lássuk mi…..