Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KaPé

0 bejegyzést írt és 751 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olyan mintha már itt lenne a nyár a nyakunkon, pedig egyelőre még az áprilisi hajránál járunk. Mindenesetre öröm látni, hogy a lányok elővették a miniszoknyát, és azt is, hogy egyre több lesz a sportember. A jó idővel együtt kinyitottak a szabadtéri helyek és előtérbe került megint a zene. Sokáig…..
KaPé 2017.04.08 06:31:18
Bárki, bármit is mond, ha én azt olvasom egy specifikációban, hogy "Billentyűzet: magyar (NEM matricázott, háttérvilágítás nélkül)"  hétszentség, hogy olyan billentyűzetre számítok, amire nincs ráragasztva semmi, egy mégoly tartós és esztétikus fólia sem. Kedves Tékozló Homár, a xoomstore nevű…..
Milyen volt az élet 100 évvel ezelőtt Magyarországon? Milyenek voltak a hétköznapok 1917-ben? Ha pillanatképekkel szeretném szemléltetni, keresve sem találnék jobb forrást a Fortepannál. Kiválogattam néhányat az 1917-es fotók közül, amelyek valamelyest képet adnak az akkori időkről. Sorsfordító…..
KaPé 2017.01.26 18:18:57
@Mdavid89: szomorú, hogy most is ugyanennyivel vagyunk lemaradva..
A gyógyszeripar talán legnagyobb hasznot hozó üzletága a védőoltások gyártása, ki hinné ezek után, hogy az egész egyszerű tehénnel kezdődött. A vakcinákat megjelenésük óta támadják és istenítik is egyszerre, a két tábor időről időre egymásnak feszül, holott a védőoltások rövid, alig több mint…..
KaPé 2016.06.18 07:43:56
@Admin Kapitány: Remélem, semmilyen kaját nem veszel boltban, mindent magadnak termelsz. Mert a boltban is csak arra tudsz hagyatkozni, ami a csomagolásra van írva és ott is előfordulnak hibás termékek.
Bizonyos szemszögből az emberiség két jól elkülöníthető csoportra oszlik: programozókra és nem programozókra. Hogy jobban megérthessük a programozók különleges és mások számára nehezen érthető lelkivilágát (mert igen, lelkük bizony nekik is van), összegyűjtöttük azt a top 10 dolgot a…..
KaPé 2016.06.06 20:46:23
@bringás bosszantó: látod, neked van a VB script.
"Gyerekvállalás miatt 3 éves cicánknak keresünk SOS új gazdát!" - olvasni egyre több helyen. Na de miért kell félteni a gyereket a cicától? Megeszi? Elveszi a játékát? Elárulom: nem kell félteni. Mint oly sok esetben, a hiba nem a macskában, hanem bennünk, emberben van. Összefoglalom most,…..
Slim Aarons művészi képei a felső tízezer tagjairól a világ nyugati feléből, a hatvanas-hetvenes évek időszakában...
KaPé 2016.05.04 16:39:36
Hadd ne cifrázzam. Mi jelöltünk, ti szavaztatok, íme az AeonFlux házi díjátadójának végeredményei.....
Mindenkinek kell egy hely, ahová el tud vonulni, mindenkinek szüksége van olykor egy kis magányra. Sokak számára a drága mahagónifa borítású falak, a lobogó tűz, a különleges kapitányszék, a padlótól plafonig terjedő könyvespolcok tele ritkaságokkal egy megvalósítandó álom.…..
Időről-időre megkérdezünk Titeket, Kedves Olvasóinkat különböző 'rendkívül fontos dolgokról". Persze mozgóképes szórakoztató blogként általában nem az élet értelméről akarunk diskurzust nyitni (bár érdekes téma volna), most sem tesszük. Az érdekelne minket elsősorban,…..
Vannak 100-as, sőt akár 1000-es listák is arról, melyek azok a könyvek, amiket mindenképpen el kell olvasnunk. A felállás egyszerű: minden kihagyott könyvvel kevesebbet birtoklunk az emberiség közös tudásából, míg minden elolvasottal egyre többet. A világirodalom legjelentősebb alkotásai éppen azért…..
Már most bebizonyosodott, hogy teljesen értelmetlenné vált a bevándorlással kapcsolatos nemzeti konzultáció: a kormány ugyanis ahelyett, hogy megvárta volna az egymilliárd forintból készült konzultációra adott válaszokat, inkább úgy döntött, hogy a magyar-szerb határ 175…..
    Úgy éreztük, ideje lenne megszemlélnünk, milyen csajok is diktálták a Bond trendet...1962-ban Ursula Andress nyitotta a sort, a Dr. No szexijeként. Majd jött  Daniela Bianchi, mint Tatiana Romanova a ‘From Russia with Love’ epizódban. Majd Honor Blackman, Barbara…..
Mi már túl vagyunk rajta, de a családban van aki még csak most kezd rácuppanni a Bogyó és Babóca által épített, lopakodóan pusztító kreténségre - az érintett lurkó most lesz három. Első blikkre rohadt aranyos, bogarak (meg egy csiga) prüntyögnek és ökörködnek, jaj de jó,…..
Egy hely, ahol nem Damoklész kardja lebeg fejünk felett, hanem valami egészen más, annál valami sokkal nehezebb. Egy hétszáz kilót nyomó kő és nincs photoshoppolva. De mit keres ez egy templomban? Nem meteorit becsapódás, amit látunk, bár elég hihetetlen, hogy a templom közepén egy hatalmas kő…..
Rendszeres vezetőként és gyalogosként van néhány különösen irritáló, és annál rendszeresebb dolog,amelyet úgy látszik szinte senki nem ismer a KRESZ szabályai közül. Mindjárt a legfontosabb: a KRESZ tartalmaz előírásokat a gyalogosokra nézve is. Az, hogy nincs valakinek…..
Teljesen alap dolog, amiről mindenki azt hiszi, hogy tudja, de valóban így van ez? A kézfogás története az ősidőkbe nyúlik vissza, közel egyidős az emberi civilizáció kialakulásával. A társadalmakba rendeződő törzsek között mindenütt kialakultak az üdvözlés…..
Az elmúlt hetek egymást sűrűn követő légikatasztrófái nyomán a világsajtó természetesen azon rugózik, hogy veszélyesebbé vált-e a repülés. A válasz egyértelmű nem, de van pár dolog, amit különösen érdemes kiemelni. Ezek közül a legfontosabb: Európában fapados…..
KaPé 2014.08.02 13:02:59
@magyar ember teli szájjal: hol találtál utaskm-re vetített statisztikát, ami összehasonlítja a repülést más közlekedési módokkal? Mert én ilyet még nem láttam...
KaPé 2014.08.10 12:58:21
@magyar ember teli szájjal: tehát sehol, értem.
Fotók: Urbanista - olvasói "A Széchenyi fürdő épületét pár éve újították fel. Azóta újra potyogni kezdett róla a vakolat. Ezt az itt látható módon kezdték »helyre hozni«. Azért egy játszótéri homokozóban komolyabb munkákkal találkozhatunk...." Írta a képeket…..
A világ legkülönlegesebb és legszebb temetkezési helyeit kapta lencsevégre egy észt fotós, aki nem kevesebb, mint 15 évet töltött azzal, hogy felkeresse ezeket a helyeket. Képeit elnézve annyit megállapíthatunk: megérte. A még mindig csak 31 éves Kaupo Kikkas még tinédzser…..