Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Slomski

10 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reviczky4 Hírmondó A tizedik 2010.12.17 00:51:02
Nem Graham Greene kisregényéről lesz szó, csak végre kiszenvedtem magamból tíz átkozott publit. Greene helyett Ottlik. Kicsit már unalmas, hogy folyton ottlikozok meg moralizálok, már persze magam előtt unalmas, de amúgy jól megvagyunk, én és én, nem problémamentes a viszonyunk, de…..
Sánta Ferenc 1963 regénye és Fábri Zoltán ’76-os filmadaptációja ritka szimbiózisban él. A könyv, a film is kiváló, a film kapcsán elsősorban Latinovits jut eszembe, ahogy minden filmről, amiben szerepelt a színészkirály. Megátalkodott, sátáni figurája annak ellenére is…..
David Fincher, a ’90-es években rendezett két kultfilmet (Hetedik, Harcosok klubja), mindkettő kiállta az idő próbáját, de a Hetedikről feszengés nélkül el lehet mondani, hogy mestermunka, a Harcosok klubja talán romlandóbb anyagból készült. Azóta sok idő eltelt, Fincher…..
Én ilyen filmet még nem láttam. Nem szeretném, ha szerénytelenségnek tűnne, de e téren van némi tapasztalatom: láttam már néhány ezret, sokfélét: volt közte némafilm, avantgárd, kísérleti, brutális horror. Láttam Pasolini Salo-ját, Gibson Passióját, még a Cannibal…..
Reviczky4 Hírmondó DTP 2010.12.07 23:48:30
A DTP (Demokratikus Tolvajok Pártja) kormányzásának sokadik ciklusát érjük, az eredeti tagok nem élnek már. Velük együtt sírba szállt az eszme is. Annak idején, csakúgy, mint sherwoodi Robin, a közért loptak, idővel az eszmék torzulnak: a lopás megmaradt, a köz elfelejtődött.…..
Reviczky4 Hírmondó Tétova óda 2010.11.25 23:45:00
Szóval el kellene kerülnöm, hogy ne óda legyen ez az írás, óda Pest-Budához. Ezt nagyvonalúan nem fogom elkerülni, a cím kötelez. Emlékszem mikor ezerkilencszázkilencvenkilenc november huszonhetedikén, délelőtt a Ferenciek terén, a Jégbüfé nagy ablakán bámultam ki, néztem az…..
A kortárs amerikai film igen kevés jelentős művészt prezentál (ahogy általában az egész amerikai filmgyártás nem befolyásolta komolyabban a világ filmművészetét, eredeti, nagyformátumú alkotó, akit korszakalkotónak lehet tekinteni, nos ilyen a tengerentúlon nem sok volt,…..
Tegnap ellátogattunk „amywantssugar”-ral a Millenárisban megtekinthető World Press Photo 2010 kiállításra. Mivel maga a kiállítás is vizualitásra épül, nem pedig a felesleges szavakra, ezért igyekszem illusztrálva bemutatni az ott látottakat. A kiállítást nehéz lenne…..
Slomski 2010.10.17 14:01:13
Az utolsó képek illetve bekezdés kapcsán jutott eszembe valami. Lényegében, amit te is elmondtál, ezt tömören megfogalmazta olyan másfél évtizeddel ezelőtt EP, idézzünk is tőle:
"Azt akarom csupán jelezni, hogy a civilizációnk állapota vagy helyzete botrányossá vált, és erre a botrányra nincsen reflexünk, nincs mozdulatunk, nincs szavunk, se a permanens háborúkra, amit békének hívunk, se a permanens éhhalálokra, amit a harmadik világ problémáinak hívunk.
Az etikai következmény mellett – melyet tehát nincs módunkban fölfogni – mintha volna egy poétikai következménye is ennek az új, nevezzük CNN-világnak, ahol tehát ülök egy tv előtt, s nézem, hogy lövöldözök egymásra."

Ezzel nap mint nap szembesül az ember, még egy bekezdést citálok:
"Tíz vagy még inkább húsz év előtt a tényirodalom virágzott, a tényekben reméltünk valamilyen fogódzót találni. Mára azonban nem tudom megkülönböztetni a fikciót a nem fikciótól. A fiatal szerb vagy horvát férfiak a Rambo-filmekből ellesett mozdulatokkal lépdelnek, vállukon fegyverükkel. Nincs különbség a híradó és az ezt követő „vad, véres, másodosztályú krimi” közt."

Megnéztem a képeket és mint minden normális embert sokkoltak. Aztán jön az igazi sokk: nem telik el egy óra, és már ki is ment a fejemből, kész, megemésztetlenül lenyeltem, mint a trash foodot, eldobható gyors-drámáink vannak. Itt egy kis megrendülés, ott egy kis tragédia, épp csak annyi, ami nem tart fel túl sokáig. Biztos, hogy nincs ez így rendjén, de lehet, hogy pont ez a túlélés záloga is, ami persze szörnyű. A természetfotók szépek, ott mintha nem lennénk érintve, pedig az állatok ugyanúgy egymást zabálják föl, ha arra kerül a sor, végeredményben talán jobban megrendítik az elveszett harmóniában való hitet, tudniillik eljut(hat)unk arra a következtetésre, hogy amit elveszettnek hittünk, az soha nem is volt...
Hogy feloldjuk a drámát: Szentpéteri L. József megérdemelte a díjat, szuper kép!
Reviczky4 Hírmondó Nem-e? 2010.10.10 12:50:36
Ladies and gentlemen, homosexuals, lesbians, and transvestites – kezdi egyik dalát, az angolszász irodalmi nyelv megújhodásának élharcosa, Afroman, aki igazi hamisítatlan szatirikus, csak olyan nagyságokhoz mérhető, mint Swift vagy Kraus. Szóval én régóta a „Piszoárt a…..
Reviczky4 Hírmondó vélemény 2010.10.06 20:34:06
-Véleménye mindenkinek van!-Nekem nincs...