Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tudod Te azt jól!

0 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevezető A légvédelmi rakéta-rendszerek a hidegháború korai időszaka óta a szovjet, majd később az orosz honi légvédelem egyik alappillérét jelentették és a világ számtalan országába exportálták azokat. Ez a videó sorozat bemutatja a hidegháború kezdete óta kifejlesztett és hadrendbe állított…..
Tudod Te azt jól! 2020.10.15 17:20:43
@molnibalage: ok. Csak érdekesség, hogy a wiki féle 'források' mennyire keverik a tipusokat/jelzéseket: két helyen Dvinát írnak, egy helyen Sa2/C75 Desnát. Na, így legyen képben az ember! ;)
Ezekután hagyom a szakértőket érbényesülni.
Tudod Te azt jól! 2020.11.02 13:14:21
@molnibalage: igen,láttam az 'ismerős' képeket de sok újat is.
Tűkön ülve várom a folytatást mert a Volkovok hazai telepítéséről tudni vélek egy érdekes adalékot.
(Alig bírom magamban tartani ;) )
Az első része  - mely ITT olvasható - alapján elég népszerűnek bizonyuló, a Projekt 949 osztályú SSGN-eket bemutató sorozat a tengeralattjárók belső kialakításával és rendszereivel folytatódik. Utóbbiak közé tartozik a meghajtás és a különféle szonárok is. Sor kerül az eredeti 949-esek és a kissé…..
Várhatóan a jövő héten érkezik meg. Hogy kicsoda-micsoda, addig is megtippelhető. Pár barátja már tiszteletét tette a blogon korábban, nem fogja magát egyedül érezni. Elvileg a képkeresővel nem fog menni :)..
Tudod Te azt jól! 2020.08.13 21:48:36
A képen télleg több 'csáp' van, de ez a négyes is ott van.
www.hisutton.com/images/Typhoon_SSBN2200.jpg
(Azért vártam eddig, mert holnap úgy is jöszt ;) )
A cikk címe: a 'valódi' Vörös Október
Az Amerikai Egyesült Államok Légierejének egyik igencsak specializált, mégis, sokféleképpen használható típusa a Fairchild-Republic A-10. Ez a csatarepülőgép a hidegháború ikonikus résztvevője, a keleti tömb harckocsijainak egyik legfőbb ellensége, de aztán a 2000-es évek konfliktusainak is az egyik…..
Előkészületben a fenti jószág, hogy ki ő, kommentben lehet tippelni addig is. Ezúttal a neten képkereséssel meg lehet találni a megfejtést, de úgy oda a ráeszmélés élménye... :) Addig is, a blog másik cápáiról a méretes sorozatok ITT és ITT kezdődnek. A második esetében azért nem annyira tipikus a…..
A citált számok ugyan eltérnek, de évek óta halljuk, hogy óriási létszámhiánytól szenved a Magyar Posta. Az Mfor június végi cikkében azt írta, hogy 300 embert tudnának felvenni azonnali kezdéssel a céghez. A fizetések az emelések ellenére nem túl izmosak, a meló egy része bizony kifejezetten…..
Tudod Te azt jól! 2018.11.19 12:06:09
Régi, jónevű cipőmárka a Birkenstock, a német megbízhatóság és minőség lábon hordott attribútuma, amely valami elképesztő csoda folytán az utóbbi évek egyik divatikonjává is avanzsált. Ehhez biztosan kevés volt a kényelem és tartósság, ugyanis a kissé bumpszli, parafatalpú lábbeli pár évvel…..
Előző cipős posztunkban röviden összefoglaltuk a vonatkozó okosságokat, de több jogszabály és tudnivaló van földön és égen, mint ami oda befért, és mielőtt a kedves Homár-olvasók agya beletört volna a sok tudásba, kimenekítettük az amúgy rém hasznos és fontos…..
"Ha pedig szerencsétlenség ért bennünket, amelyen többé nem változtathatunk, még gondolnunk sem szabad rá, hogy másképp is történhetett volna; még kevésbé arra, hogy miképp háríthattuk volna el, mert ez elviselhetetlenné tenné a fájdalmat, magunk kínzójává válnánk."  Arthur Schopenhauer Azért…..
Tudod Te azt jól! 2018.08.29 18:01:27
A Homár ugye dedikáltan másból sem áll, mint olyan esetekből, ahol a fogyasztók úgy érzik, valami méltánytalanság érte őket. A tapasztalatok alapján, bár tényleg sokszor csorbulnak a fogyasztói jogok, azért  levélíróinknak nem mindig van igazuk. Ilyen eset sajnos Marianné is, akinek otthon kiderült …..
A Google Mapsen a Rákóczi téri (valójában Józser körúti) nagyposta képén a melléküzletági termékeket bemutató gondolák tömkelege mellett az a legfeltűnőbb, hogy egy nagyon szépen felújított, hívórendszerrel is modernizált postáról van szó.  Ki gondolná, hogy XXI. század ide, 2018 oda, a korszerű…..
Nyílászárót nem 5 évre vesz az ember, így aztán teljesen érthető, hogy Laci a garázskapuján felbukkanó - a fenti képen is jól látható - jelenséget nem tudta sem kissé rusztikus képzőművészeti alkotásnak, sem békebeli hangulatot kölcsönző nosztalgikus patinának látni, hanem csakis annak, ami: egy…..
A Homárra sok elképesztően szövevényes sztori érkezik, miközben a hétköznapok tele vannak rém egyszerű, egyértelmű fogyasztóvédelmi kérdésekkel is. GYIK rovatunkban ilyenekre adunk rövid, egyértelmű válaszokat.  Kedves Tékozló Homár! Interneten rendeltem egy mobil klímát, a bestbyte-tól, a…..
Amióta két éve észszerűsítése címen egységes állami kézbe vonta a kormány a szemétszállítást, azóta csak a baj van a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. számlázási rendszerével. Tavaly ilyenkor mi is írtunk arról az országosan fennálló abszurd problémáról, hogy a…..
Tudod Te azt jól! 2018.06.21 12:12:19
Hé, haver, ezt te sem gondolod komolyan, hogy az ügyfél sértegetése, gyanúsítgatása, lenézése és lealázása majd jó fényt vet rád és az üzletedre! Tisztelt Tékozló Homár! Az alábbi történetet szeretném megosztani a mobileshop.hu-s tapasztalataimmal kapcsolatban. A mobileshop.hu egy telefonos…..
Tudod Te azt jól! 2018.06.19 17:06:53
Tudod Te azt jól! 2018.06.20 10:56:35
@Lyuck: A stílus maga az ember.
Tudod Te azt jól! 2018.06.20 14:39:16
@Xezs7: linuxalatt a MAC cím ugyanolyan paramétere a (w)lan csatolónak, mint az ip cím, netmask, vagy a gw. Induláskor megad(hat)od, és azt használja a rendszer.
Tehát, ha van egy titkosítatlan hálózatod, egy kicsit fülelsz benne, és nagyon gyorsan találhatsz olyan MAC címet, amit elfogad.
Azért egy WPA2es titkosítást ennél kissé neheszebb megtörni.
Azt hiszem nincs idegesítőbb annál, mint amikor az ember úgy gondolja, hogy alaposan felmérte a helyzetét, utánajárt a dolgoknak, és végül kimondottan racionális alapokon dönt valami mellett  - amiről aztán kiderül, hogy valami érthetetlen/jól elrejtett/félremagyarázott/egyéb módon csapdát rejtő…..
Tudod Te azt jól! 2018.06.05 16:39:07
@Csokis: vagy kitalálnak majd valamilyen jogszabályt hogy banxámlát is csak itthon nyithatsz, mint az autóknál is lett.
Ennyit a szabad áramlásról.
Vagy amikor a vámunió miatt megszűntek (volna) az európában gyártott autók importvámjaii, nagyongyorsan kitalálták ugye a regadót. A Suzuki járt legrosszabbúl, mert hirtelen egy vámtétellel/regadóval drágábbak lettek az autóik. Így támogassuk a magyar ipart!
Kevés olyan gyártó van, amelynek a termékei annyi elkötelezett rajongót és lenéző vagy irigykedő ellendrukkert termeltek volna ki, mint az Apple. Abba a végeláthatatlan vitába nem is akarnék belemenni, hogy a Macek és iPhone-ok túlárazott szarok, vagy formatervezett, minőséget képviselő prémium…..
Az alábbi beszámoló alapján a Savoya Parkban működő Auchan munkatársainak rém határozott elképzelése van a megfelelő vásárlói magatartásról, és az esetleges véletlen vagy tapasztalatlanságból fakadó kilengéseket nem restek  a helytelenül viselkedők orra alá dörgölni akár többszörösen is. Az…..
Tudod Te azt jól! 2018.05.30 12:55:44
@joska141: több áruházban kint a felirat: 'az ojjektumban fényképelni tilos!'
Akkor meg azért sértődnek meg.
Én is viszem a címkét, mint bezonyítékot, mert volt rá pétda, hogy útközben 'eltűnt' az ominózus árcetli a polcról.
A tecsóban volt, hogy utánam gyorsan leszedték a régi 'akcijós' cetliket mert az biza csak kint maradt. De hát a két feltüntetett ár közül mindig a vásárlónak kedvezőbbet kell alkalmazni.
"Eh, itt van ez a ronda, bibircsókra emlékeztető, szúrós kaktusz, hát ezt az életben nem adjuk így el. Fel kéne dobni kicsit valamivel. Mondjuk egy szép szalag? Kár, hogy csak karácsonyi van. Legyen inkább néhány kis virág! Na, ugye hogy mindjárt más!" - ez így mehetett? Vagy hogy születik egy ilyen…..
Tudod Te azt jól! 2018.05.30 10:54:39
@diszkriminans: nálunk kiszáradt...
Igazán cseles megoldás, ha egy cég a honlapján akciós árakkal vigéckedik, majd az árajánlat kérésére közli, hogy a netes árai nem aktuálisak. Nem szép, nem jó, sőt ennél több is ez. Kedves Homár! Bejárati ajtót szeretnénk cserélni, így kb. 0,35 mp alatt rátaláltunk…..
Tudod Te azt jól! 2018.05.22 16:01:32
@amindenes.blog.hu: Most nincs teljesen igazad. Két áruk van a termékeknek a mmben: bolti éswebáruházi. A mm weboldalán lehet rendelni, és a boltban azon az áron átvenni. Külön szállítási költségnélkül Csak meg kell várni a visszaigazoló levelet, h mehetsz érte.
Engem jobban itrritál az az új üzleti modell, hogy aa személyes átvételhez is rátesznek kezelési költséget, jellemzően pont a szállítás árának megfelelő összegben.
Tudod Te azt jól! 2018.05.23 11:37:42
@menyecske666: mi anno a suliban negyed gyufaszállal csináltuk. Az elzettzárb pici gyufaszáldarabot tolsz be, és vársz. A tanerő önkezével tolta a zár mélyére a gyufadarabot a kulccsal ellehetetlenítve a tanterembe való bejutást. A végére úgy elharapódzott a dolog, hogy a zigazgató csoportos retorziókat vezetett beazon osztályok ellen amellyikek így nem tudtak bejutni.
Akkor kezdődtek a kib@szósdik az 'ellenséges' osztályokkal... [sóhajt emoji] azok a régi szép idők!
Jön az nyár, aki teheti, előbb-utóbb csomagokkal megpakolva fel- vagy bekászálódik valami járműre/-be. Itt most azoknak mutatunk egy tanulságos, sok számmal és számolással turbózott mini esettanulmányt, akik a MÁV-val igyekeznek majd külföldi célponta eljutni. A tanulságot mindenki vonja le, de…..
Tudod Te azt jól! 2018.05.11 13:00:21
Miből lesz a cserehomár? Kispad 2018.05.04 14:03:27
Csak úgy. Pórnhab kolléga kitiltása adta az ihletet. Cserepad a cserehomáron. Itt jelezheti mindenki a sanyarú sorsát, csak hogy kronológiailag dokumentálva legyen...
Pályafelújítás miatt február 26-a óta a Pécs-Budapest vonalon pótlóbuszok közlekednek Százhalombatta és Kelenföld között az InterCity vonatok helyett. Egy ilyen tömeges átszállás mindig óriási muri bír lenni, de a csomagokkal vonszolódás eleve egy nehezen élvezhető műfaj, az emberek, ha morgolódva…..
Amikor eltört a wc-lehúzó műanyag karja, az öntudatos lány több szerelőt is felhív. Háromból kettő azt mondja neki, hogy nem kapható, javíthatatlan. A harmadik meg - láss csodát - jött és hozta a filléres alkatrészt. Az első két szaki vajon tényleg nem volt képben azzal, hogy igenis kapható ez a…..
Rendszeres Homár olvasók biztosan nem ijednek meg sehol „ A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el!" kiírástól, hiszen jól tudják, bármi is van kilógatva a boltban, fogyasztói jogainkkal blokk vagy számla bemutatása ellenében igenis élhetünk. Az már izgibb kérdés, hogy mi van, ha…..
Tudod Te azt jól! 2018.03.28 16:43:30
@.Manyecska: megvolt a heti két poszt, hh megkezdte jólmegérdemelt hosszúhétvégéjét. Újposzt majd 168 óra múlva. Talán.