Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Türkménbasi

85 bejegyzést írt és 424 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Van az úgy, hogy a közönség számából és összetételéből anélkül is pontos diagnózist lehet felállítani egy koncerttel kapcsolatban, hogy bármit is tudnánk a fellépni készülő zenekarról. Ha pl. telt ház van, az átlagéletkor alsó hangon 35 évre tehető, az egy főre eső Max Cavalera-, Mike Muir- és…..
Ez lesz a legszemélyesebb posztom valaha, ideje egy kis vissza (na meg előre!)tekintést csinálnom, pontosan 6 évvel a blog indulás után.[Disclaimer: még pátosz is lesz benne!] Hajnali keléssel ünnepeltem ma. (Borobudur)..
6.000.000 forint egy darab sós kekszért egész komoly ár, remélhetőleg ropog még rendesen és nem járt le a szavatossága. Ja de. Egy árverésen tényleg ennyit fizetett egy görög gyűjtő egyetlen egy darab, lejárt szavatosságú sós kekszért, ami ráadásul nem is…..
Hoppá, egyszercsak 5 éves lett a blog, itt egy kis gyors számvetés Fotó: Gács Tamás/Playboy Azt nem mondanám, hogy történelmet írtam azóta, de blogot igen, még hozzá elég szorgalmasan és az eredeti célkitűzéseimnek megfelelően. Megírtam összesen 762 blogposztot, azaz…..
Türkménbasi 2015.10.01 12:04:38
A recept eredetije az Epicurious.com-on jelent meg, az én verzióm átdolgozás európai, magyar ízekre, lehetőségekre, mértékegységekre. A fotó természetesen a zseniális Modernist Cuisine-ből származik (és csak részben passzol a témához).  Íme az eredeti recept: When…..
Türkménbasi 2015.02.18 10:55:36
:-)
Bígelés, stancolás, riccelés... Mi van? Bár a fenti kifejezések egy nyomdász számára egyértelműek, de nyomdai munkát jellemzően nem nyomdászok rendelnek egy másik nyomdától. Alábbiakban egy kis segítséget szeretnénk nyújtani, hogy könnyebben eligazodjatok a kötészeti…..
Deep Purple @ Papp László Budapest Sportaréna, 2014.02.17. Van a Treme című sorozat. Nem tudom ki látta, de aki nem, az azonnal pótolja, zseniális. Ebben a különböző történetszálak mellett rendkívül nagy hangsúlyt kap a New Orleans-i zene. Állandóan valami koncertet lát az…..
Türkménbasi 2014.02.18 11:55:24
@☉ ☾: Te azért jársz koncertre, hogy szarul érezhesd magad. Én nem.
Türkménbasi 2014.02.18 12:07:49
@☉ ☾: Hogyne látnám. De nem állok le veled ezt megbeszélni, mert minden beírásodban van egy kedves beszólás is. (Koncertbirka, sznob, mi lesz a következő? :-)
Türkménbasi 2014.02.18 12:20:40
@☉ ☾: Mint ahogy minősítgetni sem a másikat, ismeretlenül. Peace.
A megszokott nyomdai termékek téglalap alakúak. Mert szeretjük ezeket a derék szögeket, valljuk be. (Tudjuk, hogy ez mások számára is vonzó, hiszen legtöbben így találnak erre a blogra.) A tégla alak és megszokott méret sokszor hasznos, mert így lehet az iratoknak tartót,…..
Az Amerikai Kennel Klub (AKC) idén is nyilvánosságra hozta a legnépszerűbb kutyafajták toplistáját. A nagytestű munkakutyák arattak tavaly az Egyesült Államokban, és néhány nagy visszatérőt is üdvözölhetünk, a trónt azonban úgy látszik, nem lehet elhódítani a…..
Türkménbasi 2014.02.05 16:27:03
A Super Bowl alatt, (de csak a Savannah-i tévéken) ment le egy olyan reklám, amilyenhez foghatót legutoljára akkor láttunk, amikor Klapka Görgy a 72 színű NSZK színesfilctoll-készletből random kihúzott rostírón segítségével egy A4-es lapra felírta, hogy Vámház körút 9, és a…..
Türkménbasi 2014.02.04 15:45:12
Bp és családja karácsonyi üdülés címén megtekintette a Medves Hotel felújítási munkálatait, de kiderült, hogy azok még a 70-es években történtek. A felajánlott csereszobákban már nem csak fűtés nem volt, de bútor sem, ezért inkább hazaautóztak: Kérlek, tedd közzé…..
Ráadásul nem ők kéredzkedtek oda, hanem állítólag maga a Deep Purple választotta őket a február 17-ei, budapesti koncertjük bemelegítő csapatának. A rockzenekar természetesen nagyon örül. „Amikor hetedikes diákként megkaptam a Made In Japan című lemezüket, elsőre tudtam,…..
Türkménbasi 2014.01.29 12:05:51
@Dani77: Pedig én is pont így jártam, amikor megkaptam a Made In Japant, szintén 7-es koromban.

Mondjuk valószínűleg én már nem fogok játszani a Deep Purple előtt:-)
Türkménbasi 2014.01.29 13:05:03
@spinat: Nyomtam már a színpad előtt jó párszor. Most már ülőhelyre váltottam jegyet, de mellettem fog ülni a 10 éves fiam is;-)
Nagy László jobbátlövő poszton szerepel a Veszprémben, és, amikor éppen van hozzá kedve, akkor a magyar válogatottban is. Most éppen sérülés miatt nem vesz részt az Európa-bajnokságon, korábban pedig volt, hogy éveken át mindig talált valami indokot, amivel visszautasíthatta a…..
Gergely ma reggel azt vette észre, hogy Pintér Sándor munkába ment. Változtatás nélkül közöljük a részletgazdag beszámolót: Mögöttem jött át negyed tízkor a Lánchídon Pintér Sándor, aztán a BM előtt a sofőr kiugrott az autóból, a csomagtartóból kivette Pintér…..
Türkménbasi 2013.11.15 14:17:03
A második mentorházas etap jóval erősebbnek és érdekesebbnek bizonyult, mint az első, és nem azért, mert Tóth Gabi olyan ruhát vett fel a Nagy Döntésre, amiből hol a bolti csöcsök, hol a szeméremajkai villantak elő, így egyik kezével a tetejét, a másikkal meg az alját…..
Türkménbasi 2013.10.07 11:13:09
@Artie: Rocker arc az életben nem fog bejutni az élő adásba, mert pl. Geszti elintézi annyival, "Szerinted Ő megnyerheti az X-faktort? Ugye, hogy nem?" Aztán repült is a levesbe az egyetlen rocker. Mondjuk nem volt szegénykém egy Gillan, de azért én szurkoltam neki.
  Egyszerűnek tűnik a válasz, de sajnos még az se mindig igaz, hogy piros magyar paprikából. Pedig nem bonyolult a képlet: jó paprikából, egész éves odafigyelésből, a szülőktől örökölt szakértelemből és rengeteg munkából lesz igazi magyar pirospaprika. Mi megnéztük…..
A Szerbiába szakadt Hajdújárásról, a Szabadka-Horgosi borvidékről származik ez a kadarka, amelyet egy 1880-ban telepített ültetvényről készített Maurer Oszkár. A hátcímke szerint „Tudomásunk szerint a világ legidősebb kadarka szőlőültetvényének a termése a palackban…..
Győzőék telenoros flottáját gyakorlatilag elpusztította az egyik cégről másikra átírás. Első körben csak az összes PIN-kódjuk veszett el. Aztán kiderült, hogy 10 év után az új cég új ügyfélnek minősül, és mint ahogy ezek szerint szokás, porba korlátozták. A havi 200+…..
Türkménbasi 2013.05.22 16:04:37
@elwood: A jogi kereteken belül történő adóoptimalizálás nem bűn.

Gondolom ha adakozol és kapsz érte egy igazolást, amivel az adomány összegével csökkented az adóalapodat, nem érzed magad adócsalónak.
Azt hiszem a világháló tévedhetetlen megmondóembereit senkinek sem kell bemutatnom, aki valaha is megnyilatkozott az interneten. Sokak szemében ők a 21. század online kocsmabútorai, akik mindent jobban tudnak mindenki másnál, mégse viszik semmire. Mindenhez van hozzáfűznivalójuk,…..
Pinkfuga Pink fekete-fehérben 2022.11.22 00:00:00
Türkménbasi 2013.04.17 12:24:43
  1. A csokit már 2500 évvel ezelőtt is ismerték és használták Közép-Amerikában. A maják fedezték fel, először ajándékba adták egymásnak, és nagy elismeréssel járt az, ha valaki kakaóbabot kapott. Előfordult, hogy fizetőeszközként is alkalmazták. 2. A csokoládé…..
Türkménbasi 2013.04.04 14:00:25
Egy kötött sapkás, szakállas, vastagkeretes szemüvegben a világra magasról tevő, azaz „átlagos” hipsztergyereket küldünk Malmőbe, hogy megnyerje az Eurovíziós Dalfesztivált. Amire egyébként nincs esélye – nem azért, mert hipszter, hanem azért, mert magyar. Március 2-án…..
Türkménbasi 2013.03.05 16:54:39
Transzzsíroldó Túró Rudi 2011.04.22 15:12:00
Kezdjük mindjárt a legfájdalmasabbal: a Túró Rudi.Bizony, ahogy a képen is látszódik, az Óriás Pöttyös hidrogénezett növényi zsír felhasználásval készül. Felesleges és káros transzzsírokat juttat a szervezetedbe, így növeli az érelmeszesedés esélyét. Le kell róla…..
Türkménbasi 2013.03.01 10:36:48
@trans_deformer:
Szia! Közben én is rákérdeztem a Cserpes Trudi Facebook oldalán. A helyzet az, hogy a Cserpes Túró Rudiban is van transzzsír...:-(
Azzal védekeznek, hogy határérték alatt.
Még jó!
Úgyhogy szerintem elég gáz, hogy Cserpes István több helyen is azt hangoztatja, hogy a Túró Rudija transzzsír mentes...
Mert ez bizony hazugság.
Lassan két hete kínoz valami kórság, hasmenéssel, patakzó náthával, ingadozó intenzitással.Emiatt edzeni sem tudok annyit mint szeretnék. Bár az igazat megvallva a januári tempó lehet, hogy túlzás is volt, és a mostani betegeskedésem az immunrendszerem vészjeleként is…..
Türkménbasi 2013.02.05 13:13:51