Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ele-nor

0 bejegyzést írt és 75 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meg kell-e mindent menteni vagy szebbé teszik a világot, ha kreatív művészet alapjaiként élnek tovább? Döntsék el önök a szezon utolsó epizódjában!..
Amióta vezetek, mindig is motoszkált a fejemben a gondolat, hogy taxizni kéne. Szeretek vezetni, ismerem a várost, bírom a budapesti éjszaka hangulatát. Ha belegondolok, taxiztam is eleget, hoztam-vittem a rokonokat a reptérről, sofőrködtem a buliból hazafelé nem egyszer, százszor.…..
ele-nor 2015.01.23 17:12:33
Több dolog is vicces ezzel kapcsolatban.
1. a taxisok annyira büszkék az ő "kiváló" szolgáltatásukra, stb. saját tapasztalatból mondom, alig 21 évesen, nem teljes 2 hónap alatt szereztem érvényes engedélyt Budapestre, mindenféle kenőpénz vagy egyéb nélkül, és autó is volt amivel dolgozzak, sorry, hogy ki kell ábrándítanom titeket, de bármilyen balfasz nyomorékból lehet budapesti taxis, deal with it.... láttam a formákat amikor tarifát mentem állíttatni... sírhatnékom volt.
2. Az Uber nem főállást akar teremteni Budapesten, ennyi, felesleges számolgatni. nézzétek meg, NY-ban taxit, luxus szolgáltatást is rendelhetsz az app-ban, az uberX ott is csak alkalmi sofőröknek van.
3. Másik érv a taxisok mellett: Adóznak, LOL ? :D Ugye ezt SENKI nem gondolta komolyan, hogy minden utazás után szépen adóznak a jómunkás taxisok, igen, az óra mér meg számlát ad, márha az utas megvárja....:D Egy taxis nem fogja nektek bevallani hogy lófaszt se adózik csak amennyit feltétlenül szükséges (értsd NAV ellenőr gyanús utas, céges megrendelés, hasonlók). A város legnagyobb tolvaj bandája a politikusok után (tisztelet a kevés kivételnek köztük, és nekik tlg hatalmas respect).
4. Ha annyira jó lenne a Bp-i taxis szolgáltatás, senki nem utazna Uber-el.... Én használom mindkettőt (taxi ha cégem fizeti, és ha SIETEK / külvárosba nem találok Uber autót, Uber ha nem sietek és/vagy belvárosba vagyok). Uber-el eddig : Skoda Superb, Opel Vectra, 2014-es 1-es BMW, 3-as Mazda, Xara, stb.-ben ültem, semmivel se rosszabb 1-ik se mint a fólia alatt ropiratört közép/felsőközepes taxik többsége, vagy a chevy lacetti kombik...
Az Audi megcsinálta a maga szuperdízelét, ki is próbáltuk és kijelentettük, hogya BMW felkötheti a derékszíjat… Nos, a BMW nem kötötte fel, hanem félbehajtotta és odasózott. A csatos végével. Hadd fájjon. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
ele-nor 2012.03.05 07:44:23
@minchiacoaddu:

szerinted érdekli a gyártót már a második tulajdonos? nem. rohadtul nem érdeke, az az érdeke, hogy az elsőnek, aki elmegy vele mondjuk 160ezret, annak adja el, nem érdekli, hogy te, vagy én, aki csak 10 évesen engedhetné meg magának, fog e vele szívni, vagy sem... nem a második harmadik tulajból profitál a gyártó.

nekem egyébként ez bejön, bele is szép, kívül is dögös, motorjával is szerintem megtalálnám a közös hangot, kéne. :) ennyiért? végképp, a GTR-al nem tudok elmenni síelni, mert nem férnek be a csomagok :)
ele-nor 2012.03.05 14:24:59
@Kelpo:

az audi említett dízelmotorja nem rendelhető az 5-ös bmw konkurensének számító A6-ba, így szerintem tárgytalan, más kategóriához tartozik
Úgy látszik, egy BMW-től még mindig azt várja a nép, hogy a fémmunka legyen pazar, az elektronika csak a bónusz. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Ellopnák az Audi vevőit, erre komolyan fel is készültek a Peugeot-nál. A végeredmény nem rossz, csak kicsit nehéz. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Nem kell félni minden franciától. Ez a Peugeot nem drágább, de fapados konkurenseinél többet tud. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
ele-nor 2012.02.06 14:15:23
@Almax:

van benne vmi, és azt sajnos el kell ismernem, h az alig 2 évvel fiatalabb 406 sokkal közelebbinek tűnik a mai autókhoz, mint az én kis mercim. ( kívül belül modernebbnek hat az egész )

más:

nem sűrűn járok a német pályán h érezzem a 4 henger bajait, itthon bővensok, amikor meg néha utazok, akkor is 150es utazótempóra simán képes, ha te ennél többet akarsz, me mindenáron a belsősávban kell nyomulni, akkor csináld :D
Belsőség Őszinte részvétünk 2012.01.11 12:47:00
Röstelljük magunkat, hogy ilyen szakadt, lúzer, hatéves A6-os Audikba kényszerültek azok, akiknek nem jutott már a hamvas Superbekből. Tényleg, őszintén. És még nehezen is indulnak. Mi javasoljuk a márkaszervizt, ha valami gond van. Istenem, mi jöhet még?! Tata Nano? (Mindazonáltal…..
ele-nor 2012.01.11 14:20:11
@Dragon.22:

suzukit és bkvt prédikál de audival jár ?
ele-nor 2012.01.11 14:25:50
@tupu!: jogos, 1 okkal több h visszategyem a szerszámot a pincébe
ele-nor 2012.01.11 18:42:27
@Balee87:

kedvezményesen jutott hozzájuk a kormány, asszem 5 és 6 misi között, nem védeni akarom őket, én itthon a szájukba adnám a rossz turbós dízelünk kivezető nyílását, és szépen túráztatnám h szívja a kormot.
Belsőség Zsákolni csak BMW-vel 2012.01.10 16:24:00
I swear I’m gonna make it, sooner or later (Ígérem, megteszem előbb vagy utóbb) Ezt hallhatjuk az aláfestő kis dalban, nem véletlenül. A kisfilm – minden valószínűség szerint – a kor követelményeinek megfelelő, helyi igényekhez tökéletesen igazodó…..
TComment Ellenszenves jóbarát 2012.01.10 06:12:00
A japánok érthetetlenek. Készítenek egy nagyszerű autót, majd gondoskodnak róla, hogy a környékről is elijesszen mindenkit, aki megvehetné. Mai cikkünk blogposztja...
Szlovák rendszámom van, és nem félek használni Mai cikkünk blogposztja...
ele-nor 2012.01.03 07:36:09
@dik_: jó hasonlat

igazán észre kéne már venni, hogy többet fizetünk, szarabb szolgáltatásokért. én fizetem szépen a sarcot sajnos, 700ezres autónál nem igen tudok nagyot akasztani külföldi rendszámmal, de szemrebbenés nélkül tenném meg, ha megérné...
ele-nor 2012.01.03 07:47:07
@*azta*: lassan fog is kelleni magyarázkodniuk.
Azok, akik pedig úgy gondolják, hogy a mai autóipar csak uniformizált és unalmas termékeket gyárt, tévednek. Igaz, hogy elmúltak már a hatvanas-hetvenes évek, de korántsem dőlt a kardjába minden lánglelkű mérnök és formatervező. Sőt, a vásárlóért folytatott harc olykor…..
Kisautó blog A gorilla én vagyok! 2011.12.20 16:55:00
Vészesen fogy az idő, Jézuska már az ajtóban topog, éjjelente apa suttyomban kilopódzik az ebédlőbe és vérben forgó szemmel tépi ki a konnektorból a villódzó fényeket. Aztán vagy nyugodtan visszafekszik azzal a tudattal, hogy már minden ajándékot jól eldugott, vagy álmatlanul…..
A virágminták annyira a Miss Sixty verzió tartozékai, hogy nélküle a csajos Twingo olyan lenne, mint egy SPECNAZ-katona ernyős denevér tetkó nélkül. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Örülhet, aki jövőre szerezne autójogosítványt, hiszen a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium november végén kiadott rendelete szerint január 1-től megszűnik a rettegett rutinvizsga. De lesz még egyáltalán, aki ki tudja fizetni a tanfolyam árát, vagy ki tudja várni a hivatali…..
TComment Annyira nem is ronda 2011.11.26 08:01:00
Az új Civic első képeit látva felsírtak a kisdedek, szívrohamhullám söpört végig az intenzív osztályon, egész internetes közösségek vakultak meg. Teljesen feleslegesen, hiszen láss csodát: annyira nem is csúnya. ..
 Úgy hírlik, jövőre alapjaiban változik meg az autópálya-használat fizetésének rendszere. És az a kép, ami kibontakozik előttünk, több mint rémisztő... Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
ele-nor 2011.11.25 23:07:59
@stellaz1:

bár ezzel 1etértek :)
ele-nor 2011.11.25 23:12:27
@stellaz1:

ciki lesz mikor mindenki eladja a verdát :) egyébként abba igazad van, hogy kenyeret írjuk le előbb adóból :P
ele-nor 2011.11.25 23:15:21
@Sys:

képzeld csak el mennyi adót bukna rajta drága államunk, ha mindenki eladná a kocsikat, rögtön lenne küllő adó a bringákra.
A mindenkori olasz nagyautót évek óta ütközetben eltűntként tartják nyilván, de most visszatért, mint John Rambo Afganisztánba. És amerikai fegyvert használ...
Nem kell ide cirkalmas szöveg: ez itt egy egyszerű kis blog, itt nem kell vitatkozni, politizálni és veszekedni, ez csupán egy kedves kis retró-ablak a múltra, melyet néhanapján visszasír egy picit mindenki. Ez itt puszta szórakozás, ha egy pici vidámságra van szükséged, nézz be…..