Regisztráció Blogot indítok
Adatok
soulpath

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
Ma ismét nagy dolgok történtek az Opera háza táján. A UxG csapat hallatott magáról és előrukkolt az Opera új felhasználói felületének korai változatával. A projekt neve "Featherweight", avagy Pehelysúly. Céljuk, hogy minél felhasználóbarátabb, minimalistább és egyszerűbb…..
soulpath 2011.06.23 19:17:43
@MosoMasa: Nem azt mondtam, hogy lightosabb Operát akarok. Azt mondtam, hogy nagyobb sikert érhetnek el vele, mint a mostani dekstop Operával.
soulpath 2011.06.23 19:25:05
@penge™: "De a tömegnek úgysem fog kelleni. Ha teljesen ugyanolyan lesz, mint a Chrome akkor sem fog kelleni."

Bizony, a Chrome megjelenése előtt még jóval nagyobb esélye lett volna aratni egy "light" verzióval, ellenben a jövőben esetlegesen kidobásra kerülő "Opera Light" verziók már csak a "fúú ez chrome majmolás!4!!!!4!" szintű fikázást fognak kapni.

"szemléljük objektívan és máris rájövünk, hogy nem lehet mindenkinek a kedvére tenni ha csak nem fejlesztenek külön legalább 50-féle változatot."

Az 50 féle változat fejlesztése, fenntartása nem lenne kifizetődő, így ilyen lehetőség szóba sem jöhetne. Egy alternatív "light" branch viszont nem okozhat ekkora problémát, sőt, a beinvesztált financiális erőforrások akár még nyereségesnek is mutatkozhatnak.
Változások listája (Core): CORE-36785 (Összeomlás, belső erőforrásra mutató media elemet használó widgeteknél) CORE-37264 (Összeomlás a futura-sciences.com, seoptimise.com, mitosyfraudes.org és további oldalakon) CORE-37270 (Összeomlás tabs API-t használó kiegészítő…..
soulpath 2011.03.19 12:55:04
@RaidX:
"Egyik béta verziót bemutató jelleggel telepítettem és rendszermentésből visszaállítással tudtam tőle megszabadulni!"

User error, még a platform previewokat is el lehetett távolítani, tudod, programok hozzáadása/eltávolítása....

"Nem szeretem, ha valami nagyon beépül és ő akar dirigálni."

Pedig valakinek muszáj "dirigálnia", ugyanis rengeteg olyan komponens van az Explorerben, amelyet más böngésző is használ, sőt, nem csak más böngészők, hanem egyéb felhasználói programok, ill. játékok is.
Ha ez nem így volna, minden program nagyobb méretű lenne akár több száz megabájttal is, a kompatibilitási problémák és a potenciális hibaforrások száma jelentősen növekedne, valamint értelme sem sok lenne, hisz minek saját komponens, mikor ott a rendszerben egy megbízható, jól működő rendszerösszetevő...?
soulpath 2011.03.19 14:38:58
soulpath 2011.03.19 14:44:20
@Chuck Boung Ace Eck:
Egyrészről lsd. Dzsini hozzászólásait, másrészről próbálj meg Linuxon akár 10 (al)verzióra visszamenőleges kompatibilitást biztosítani a saját programodnak.
Ha csak nem egy nyúlfarknyi "helloworld"-ről van szó, még a 2-3 minor verziós is nehezen fog menni éppen azért, mert Linuxban nincs meg az a megbízható, jól működő API, ami Windowsban biztosított.
Mint azt a mai Opera hírből megtudhatjuk, a cég komolyan képviselteti magát a ma kezdődő, március 11. és 20. között megrendezésre kerülő SXSW, azaz South by South-West rendezvényen, a texasi Austinban. Ez egy igen jelentős üzleti kiállítás, ami elsősorban a…..
Réges-régen egy messzi-messzi irodában... Az Opera kiadott egy előzetest, melyben a saját Canvas 3D implementációját mutatta be. Most, több mint 3 évvel később kiadták az első publikus előzetest a szabvány-alapú 3D canvas implementációval, amely WebGL-t használ. Csak Windows alá…..
soulpath 2011.03.01 21:50:19
Ez a post elsősorban JavaScriptben jártas embereknek szól. A címben szereplő kiegészítő fejlesztése egy közösségi projekt keretében történne. A név már sokak számára beszédes, de azért leírom. A browser.js egy felhasználói JavaScript fájl (UserJS), ami minden Operában…..
soulpath 2011.02.20 22:50:07
@penge™: "egy hozzáértő hatékonyabb kódot tud írni"

Igen, de sajnos a munka, (hamarosan) a felsőoktatásban való aktív részvétel, egy egyéni vállalkozás, mellett arra sincs ideje, amire igazán szeretné.
Úgyhogy, barátaink továbbra is hozzáértőt keresnek :-)

Egyébként mit értesz az alatt, hogy „ahol csak padding hibák vannak oda a UserCSS is bőven elég.” ?
Miért nem egyszerűbb ezt JS-ből?
Magyar Opera Autoplay, Go Away! 2011.02.03 13:01:00
A HTML5 rendelkezik egy autoplay attribútummal a video és audio elemeknél. Emiatt sokan szitkozódhatnak, mivel látszólag ez problémát okoz bizonyos körülmények között, például irodában, vagy képernyő felolvasó szoftverek használatakor, de teljesen egészséges embereket, otthoni…..
Ez egy vendégposzt az Opera kiterjesztéseiről, amelyet Nekomajin küldött be. Ha van kedved, küldj te is nekünk Operával kapcsolatos cikket, leírást, vagy egyszerűen mutasd be a kedvenc kiterjesztéseidet! Néhány hónappal ezelőtt már nagyon vártam, hogy végre kiadják a 11-es…..
Magyar Opera YouTube WebM 2011.01.19 06:00:00
Megjegyzés: Használd inkább a YouTube WebM Plus kiegészítőt! Frissítve!: 2011-01-22 06:35-kor ..
soulpath 2011.01.21 15:12:21
@penge™: Én odaadnám az enyém, ha szükséged volna rá, csak nem tehetem, ugyanis nem saját... J. King nevű szerző 'YouTube HD' userscriptjét írtam át.
soulpath 2011.01.22 19:45:36
@penge™: Nem penge, e beágyazásokat az sem cseréli le.
Magyar Opera 2010 operás szemmel 2011.01.01 11:11:00
Ismét eltelt egy esztendő, ezúttal a 2010-es, ideje tehát kicsit visszatekinteni. Ahogy az ezt megelőző, az idei év sem szűkölködött az Operával kapcsolatos eseményekben. Az alábbiakban a legfontosabbakat próbálom tematikusan összefoglalni. Opera böngésző Bár az Opera sok…..
Magyar Opera Web, alkalmazás 2010.12.30 16:02:00
Ez a cikk egy rövid eszmefuttatás a webes alkalmazások témakörében - a konkrét időpontot egy operás bejelentés inspirálta. Megírásához az első indíttatást egy videó adta. Ebben a Le Web 2010 nevű webes konferencia egy interjúja látható, amiben Mitchell Bakert, a Mozilla…..
Mai cikkünkben bemutatjuk, hogy hogyan nyithatunk új fület kedvenc böngészőnkben. Ez valami vicc? - kérdezheti az Olvasó. Igen, az! Pontosabban egy poénos látlelet arról, hogy a legnépszerűbb böngészőfunkciót hányféleképpen érhetjük el az azt meghonosító Opera…..
Ahogy arról tegnap már beszámoltunk, a mai naptól hivatalosan is letölthető az Opera 11 bétája. Az eddig ismert funkciókon túl hozott magával még két újdonságot, az App Tabs-ot és a Tab Stacking-et, mindkettő a fülek kezelésével kapcsolatos. Amit már láttunk Röviden…..
soulpath 2010.11.24 14:24:55
@tdaniel: Jobbklikk a keresőmező mellé, és 'Customize -> Reset Toolbar to Its default' (Testreszabás -> Eszköztár visszaállítása).
soulpath 2010.11.24 15:57:04
@tdaniel: Örülök.

Egyébként nekem tetszik ez a beta, sok FLASH videó megnyitásánál stabilabb, mint az előző snapshotok.
Már csak azt kellene megértenem, a menüben miért vannak logikailag különválasztva a widgetek és az extensionok. Szerintem a widgeteknek is jobb helye lenne a Tools alatt, vagy pedig extensionokat ki a főmenübe.

A címek végén található kiegészítő elemek elrejtése nem túl intelligens, én ki is kapcsoltam, azaz be, hogy mutasson mindent, ami ott van. A többi változás nem zavar, megszokható, ill. a módosított pin tab kifejezetten tetszik.
Az Opera 11 béta holnap esedékes hivatalosan, viszont az FTP szerverre már kikerült, így kipróbálhatjuk az új fícsört, amit ígértek. Ez nem más, mint az App Tabs. Akik névről nem ismerik: Mikor lezárunk egy fület (újabban "Fül rögzítése"/"Pin Tab" menüpont) akkor a fül…..
soulpath 2010.11.23 14:41:35