Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tompus

0 bejegyzést írt és 758 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a kis szösszenet Neked szól, aki a hírek láttán viszkető ujjakkal ragadsz billentyűt, hogy a benned megfogalmazódott tartalmas és mély gondolatokat – lehetőleg minél több cikk alatt – megoszd a nagyérdeművel: „Felelőtlen”, „Ennyi esze van, így járt”, „Na, egy újabb Darwin-díj jelölt”, „Úgy kell…..
A Comedy Central április 1-jén 21 órától műsorra tűzi Bödőcs új stand-up estjét. Mi már láttuk, íme a dupla villámkritikánk. Szigorúak voltunk, de igazságosak. A laikus azt gondolná, a Trump-éra valóságos témakánaánt hozott a humoristák számára, de azóta többen elmondták, az egyre szürreálisabb…..
Veszedelmes időszakban, a tatárjárás idején született Dalmáciában, Klissza várában, IV. Béla magyar király és Laszkarisz Mária bizánci hercegnő gyermeként. Nem sokkal korábban pestisjárvány dúlt a várban, amelynek áldozata lett a királyi pár két leánya is, a 6 éves Katalin és a 16 éves Margit. Ilyen…..
Finomhomokos partok, türkizkék tenger, mesébe illő környezet - nagyjából így lehetne jellemezni az egyik legszebb görög sziget, Zakynthos legjobb tengerpartjait, melyekért a fél világ odáig van. Ha engem kérdeztek, Zakynthos az egyik legszebb görög sziget (igaz, nem jártam még mindegyiken), de az…..
Régi álma volt a martin-kertvárosiaknak és szirmaiaknak az úgynevezett Y-híd megépítése. Már 1975-ben országos tervpályázatot írtak ki a megvalósítására. A tavaly elkezdődött 13,5 milliárdos beruházás átadása 2022 novemberére várható.     De miért ipszylon? Az ipszylon egyik szára (volt) a…..
Bevallom csak mostanában, a sokadik évad környékén kukkantottam bele az Észbontók című magyar kvíz-show néhány epizódjába (mert egy ismerősöm beszélt róla hitetlenkedve) és azonnal leesett az állam. Miután felszedtem a szőnyegről nem tudtam megállapítani, hogy mit érzek: egyszerre voltam ledöbbent,…..
Avagy valóban „Egyértelmű, hogy az M9-es sztrádának Pécsen és Mohácson át kell futnia Szegedig”? Vendégszerzőnk, dr. Rigó Mihály (ny. mérnök) írása Kiinduló állapot és az új nyomvonal Az első térképen a 2030-ra tervezett gyorsforgalmi úthálózat látható (forrás) A második képen (forrás) pedig…..
1930. október. Salomon Andrée svéd mérnök és társainak temetése haláluk után több mint harminc évvel. Kísérlete, hogy légballonnal érje el az Északi-sarkot, tragédiával végződött. A harmadmagával a sark meghódítására indult felfedező a 83. szélességi fok közelében a jégre ereszkedett léggömbjével,…..
Csütörtökön kezdődik egy EU csúcstalálkozó, ahol a mindenkit egyre inkább zavaró vakcinahiány mellett a vakcinaútlevél, az egyéni (kvázi turisztikai) beutazási korlátozások, illetve az azokkal kapcsolatos, de attól független karanténkötelezettségek is témák lesznek. A vakcinahiány főleg azért gond,…..
Az első futball-világbajnokságot, a fennállása 100. évfordulóját ünneplő Uruguayban rendezték, 1930. július 13. és 30. között. Összesen 13 nemzet mérte össze erejét, a bajnokság előtt nem voltak selejtezők, meghívásos alapon történt a részvétel. Mivel túl költségesnek vélték az odautazást, Európából…..
tompus 2021.01.10 12:43:40
Lesz gombaszökőkút és lesznek bordó székek is, de villamos a Rákóczi úton már soha többet nem lesz. Ilyen egy projekt, amit az új, „zöld” városvezetés kritikátlanul átvesz Tarlóstól, hogy meglegyen nekik is a napi betevő szalagátvágásuk. Ez a fejlesztés is tipikusan a fenntarthatóság tökéletes…..
A vírus hatására virágzásnak indulhat az éjszakai vonatozás? Vajon az angliai magyarok is élvezhetik? Hajlandóak vagyunk-e egyáltalán átszállni?..
Sziasztok magyar tezsvérek, remélem mindannyian jól vagytok és serényen betartjátok a járványügyi intézkedéseket és szabályokat. Teljesen mindegy milyen ideológiai alapon állunk és álltok, itt más egyenlőre nem segít, mint hogy odafigyelünk egymásra és megpróbáljuk kontrol alatt tartani a vírus…..
A világon elsőként a briteknél kapott engedélyt a Pfizer/BioNTech vakcinája. 800 ezer adag érkezett belőle első körben...
A mai napon átlépte Magyarországon a 4000 főt a koronavírus járvány halottainak a száma. Ez a szomorú adat sajnos alkalmat ad rá, hogy végezzünk egy aktuális számvetést a járvány során elhangzott néhány korábbi kijelentéssel. Ezek közül is az egyik legmegosztóbb, Svédország járványkezelésének nyári,…..
tompus 2020.11.25 18:53:17
@Reding Roli: Egyetlen vakcina sincs célegyenesben.
A Bajza utcát és a Bulcsú utcát összekötő „halálalagút” sorsa sokakat érdekel. A Járókelő csapatával közterületi problémák megoldásában segítjük a városlakókat, így a weboldalunkra több jelzés is érkezett az alagút súlyosan leromlott állapotával kapcsolatban. Az utóbbi hetekben a Magyar Innovációs…..
Csak röviden: annyira megfordult a néphangulat, hogy még az izlandi meccset is elengedte Orbán Viktor. Erre azért nem számítottunk, az eddigi hozzáállása alapján azt vártuk, hogy pénteken jelenti be a normális szigorítást.  Az elmúlt hetekben már a narancshitű szektán túl a laikusoknak is tök…..
Az EU-pénzek túlárazott improduktív beruházásokba öntésének olajozott gyakorlata, amelynek során -- hogy, hogy nem -- feltűnően sok "hazai" követ kell felhasználni és aminek magas hányadát a notóriusan rosszul átlátható építőipari cégeknek egy szűk csoportja végzi, ismert az ország lakossága előtt,…..
Na már megint a vegánok.. semmi hús, semmi szaft, csak a száraz nyúltáp? Tévedés! Persze hús az most sem jön, de ízek, szaftok, finomságok igen! Íme a vegán burger, ami tuti ízleni fog!..
tompus 2020.10.30 07:33:38
Az első magyar vasútvonalat, mely Pest és Vác között közlekedett, 1846. július 15-én adták át, az ünnepélyes megnyitón József nádor és felesége is részt vett. Naponta háromszor indultak járatok, a mozdonyoknak nevet is adtak, „Pest”, „Buda”, „Hungária” és „Pannónia” 59 perc alatt tette meg a 33,6 km…..
Koncz Zsófia a Fidesz jelöltje nyerte a vasárnapi időközi választást. Bíró László az ellenzéki összefogás jelöltje közel 2000 szavazattal alulmaradt a borsodi választókerületben. A 2018-as választáshoz képest a részvétel alacsonyabb volt, mivel a választásra jogosultak kevesebb, mint 50 százaléka…..
tompus 2020.10.18 21:02:20
Budapest egyik legérdekesebb lakóparkja kínál különleges lehetőséget a lakáskeresők számára: a Metrodom nyílt napot tart a City Home L-M ütemén! Látogass el 2020. október 16-17-én a nyílt napra és tedd fel személyesen kérdéseidet értékesítőiknek! Október 16-án, pénteken és 17-én, szombaton 10:00…..
tompus 2020.10.15 12:16:59
Bizonyára te is hallottál arról, hogy a budapesti politikai közösség élmenői átadtak egy jelzőlámpát a Budaörsi - Nagyszőlős találkozásánál. Üdvözítő, de nagyon remélem, hogy nem állnak meg ennyinél, mert a helyzet a lámpa árnyékán túl csakhamar kritikussá válik...
A koronavírus lerontotta a halálozási statisztikákat Nagy-Britanniában. Ugyanakkor a várható halálozásokon felül jóval több haláleset következett be, mint amennyi a COVID-19 számlájára volt írható. A halálozási többlet 41%-át a korlátozások okozták -- írja egy frissen megjelent brit kormányzati…..
tompus 2020.09.01 16:52:42
@metal: Ja, persze. Sőt, kihalna az emberiség.
Konferenciát tartott, majd közleményt adott ki az "Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért" nevű, dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, dr. Tamasi József természetgyógyász és dr. Gődény György gyógyszerész által alapított, leginkább járványtagadónak nevezhető mozgalom. Közleményükben azonban…..