Regisztráció Blogot indítok
Adatok
G.Tibor

0 bejegyzést írt és 157 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meglepően sokan vannak, hiszen a Föld népességének körülbelül 8-10 százaléka balkezes. Mégis keveset tudunk róluk, és a mai napig rengeteg tévhit terjed azokról, akik a többséggel ellentétben nem a jobb kezüket használják elsődlegesen. Miért lesz valakiből balkezes? Igaz, hogy a balkezes gyerekek…..
Egy korszak vége… Ezzel a címmel hozta De Rossi távozását az nso, és kivételesen nagyon beletaláltak. Csakhogy ez a korszak most több, mint az AS Roma egy fejezete. Ez a labdarúgás egy fejezete. De Rossi távozásával talán az utolsó igazi, egycsapatos ikon távozott, mintegy szimbolizálva a modern…..
G.Tibor 2019.05.16 14:49:47
@szepipiktor:
Badarság összehasonlítani Sepp Maiert az itteniekkel. Bár tény, hogy a kritériumoknak megfelel. Meg amúgy is, szubjektív a lista, és a 11-ből mindig lesz olyan, aki kimarad. Kinek a pap, kinek a paplan.

A posztíró egy jól körülhatárolható futball-korszakot célzott meg, a modern foci előtti utolsó hősök korszakát. Nagyjából '90-es évektől a 2010-es évekig. Ennek utolsó mohikánja De Rossi.
G.Tibor 2019.05.16 15:49:29
@Jimbo75:
Bergomi, tényleg!
A világ film- és mozirajongó közössége (több millió ember) szereti maga eldönteni, hogy mi tetszik neki és mi nem. Ugyanakkor létezik olyan, hogy közönségsiker, közízlés, jegyeladási rekord, szavazatszám illetve nézettségi csúcs, melyek számokban meghatározható módon jelzik nekünk, hogy a többség…..
G.Tibor 2019.03.10 17:09:31
@Kritikus 1:

Általánosságban értettem, nem erre a tízes listára. Egyszerűen csak azt tapasztaltam, hogy szerintem a Rotten százalékai közelebb vannak az igazsághoz. Kivéve a Robotzsaru 2-t. :-)

Visszatérhetünk az örök kérdéshez: Ízlésről érdemes-e vitázni?
G.Tibor 2019.03.12 14:43:52
@David Bowman:
Talán a műfajok összemosása sem szerencsés.
E rovat egyik olvasója kajánul kérdi, miként vélekedem a Párbeszéd-politikus furcsa kalandjáról. Azt is hozzáfűzte, hogy ha már írtam Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes csüggesztő megnyilvánulásáról, akkor Karácsony Gergely esetében kíváncsi arra, vállalom-e az ellenzéki politikusok totális…..
G.Tibor 2019.02.23 08:56:09
@ételizésítő:

Szerintem a helyesírás inkább érzék vagy készség. Mint a hangszer esetében. Gyakorlással lehet fejleszteni egy bizonyos szintig, de alapvetően valamiféle adottság. Mondom, nagyon sok, nálam sokkal intelligensebb embert ismerek, akik nevetségesen pocsékul írnak.

KG-nél az a gáz, hogy nincs igénye az ellenőrzésre. És ez alapján bizony megítélhető az egész munkássága. Hogy stílszerű legyek: leírta magát. :-)
G.Tibor 2019.02.23 09:41:44
@vergyula:

Persze, összefügg az intelligenciával, de inkább annak hiányával.

Az 'ly' kérdése hasonlít kicsit a német 'ß' problémájához. A németek is elkezdték leépíteni a használatát. Nem mondom, hogy követendő példa. :-)
A középfokú végzettséggel rendelkező szakmunkások bérminimuma utolérte a kezdő tanári fizetést, pár éven belül országszerte komoly gond lesz a pedagógushiány. Milyen – akár szokatlannak tűnő – megoldási javaslatok léteznek? Egyszerre forráshiányos, pazarló és alulteljesítő a köznevelés, a…..
G.Tibor 2019.02.09 11:41:28
@LebensraumamOsten:

Még jó, hogy többdiplomás, sok nyelvvizsgás szuperértelmiségi lett magából, annak ellenére, hogy a pedagógusok csak hátráltatták. Mi lett volna, ha még segítik is?
G.Tibor 2019.02.10 15:37:54
@Zsuzsi25:

Persze. Gerinctelen férgek minden szakmában vannak. A te szakmádban is, enyémben is. Nekem is volt szarházi, semmirekellő pedagógusom. De úgy lehetne őket kivetni a rendszerből, ha anyagilag is meg lenne becsülve a pedagógus, és a szakmai versengésben lemorzsolódnának.
Előfordul, hogy az előadók stílust váltanak karrierjük során. Van, akinek ez jól sikerül, van, akinek kevésbé. Megnézzük, hogy alakult a Bring Me The Horizonnak...
A 444-nek már a második olyan, vágatlan videót juttatta el  a Kunigunda úti Mély Torok, ami egy normális országban simán alkalmas lenne arra, hogy vizsgálat induljon, és fejek hulljanak, mármint abban az értelemben, hogy a közszolgálat és a hiteles tájékoztatás szemen köpése miatt valakinek felelnie…..
Mindjárt itt a világbajnokság, már mindenki tűkön ül, de azért fejezzük be, amit elkezdtünk. Utolsó előtti rész, Adrian Lewis-zal kezdve, James Wade-del befejezve. Két olyan játékos, aki épp feltörekvőben van, hogy visszaszerezzék a megszokott helyüket. Szép keretet ad a mai napi résznek a két…..
  A nokedlizés, még mielőtt valamelyik élénk fantáziával megáldott olvasónk kombinálni kezdene, az aminek hangzik, mármint szó szerint, Bangó Margit rám nézett, pontosabban a hasamra, és azt mondta, hogy jó, akkor majd te is eljössz hozzám, paprikáscsirke nokedlivel jó lesz? Jó hát. Hogy a…..
G.Tibor 2018.12.04 20:25:28
@campobaszo:

Látom, gyorsan átvetted a cikkíró stílusát. :-)
Előző posztomban a 8 legismertebb szülőtípussal foglalkoztam (ezúton is köszönöm a 21 ezer megtekintést). Írásomban kitértem azokra az archetípusokra, akikkel rendszeresen találkozunk szülői értekezleteken illetve fogadóórákon. Itt következő posztomban most a tanárokat veszem górcső alá (így…..
Nem, ez nem valami vicc kezdete, a Juventus portugál világsztárja a minap tényleg egy londoni éttermben járt és ha már ott volt, negyedóra alatt elköltött 27 ezer fontot (9,6 millió forintot) borokra...
Minden évtizednek megvannak azok a húzó slágerei, melyekben olyan elképesztő dallamok vannak, hogy pár másodperc alatt felismeri őket az is, aki mondjuk 20 évvel később született. Mert ott vannak a tévében, a filmekben, a reklámokban, a szüleink lemezjátszóin és a közös kulturális tudatban - vagy…..
Korunk Adonisza bizonyos hadisír-nyilvántartást vitt a székelyföldi Lövéte polgármesterének, és - ha már ott volt - megkoszorúzta az I. és II. világháborús magyar hősök emlékművét. Az ezt illusztráló képet maga töltötte fel a Facebook-oldalára. Mondjuk mindenki úgy koszorúz, ahogy akar, de azért…..
G.Tibor 2018.11.14 08:03:43
@pepin_nymburk:
Valakit zsírdisznózni az alkata miatt legalább akkora prosztóság, mint Szar-gentinizni. És örülnék neki, ha Magyarországon az lenne a legnagyobb baj, hogy a politikusok hogyan öltözködnek. Stílszerűen, más fogást is találhatna rajta az impotens ellenzéki média. De hát, erre futja. Meg arra, hogy minek foglalkozik a kormánysajtó Botkával, úgysincs már az országos politikában. A pökhendi kormányunknál csak a szánalmasan vergődő ellenzékünk rosszabb.
G.Tibor 2018.11.14 10:35:56
@math0:
Se fideszes, se idióta nem vagyok. Miből következtettél ezekre, te agysebész? Mert lesújtó a véleményem az ellenzékről? Ettől még nem lesz fideszes valaki. Nagyon ritkán olvasok 888-at.

Tiszta óvoda, amit csináltok. A 888.hu-n kritizálják az öltözködést, erre ugyanígy vágtok vissza? - "Hülye vagy!" - "Te is hülye vagy!" Ez ám a színvonal...

És köszönöm a zsírdisznó fogalmának tisztázását, sokat segítettél.
2019 áprilisában indul a Trónok harca nyolcadik és egyben utolsó évada, szellőztették meg az alkotók kedden a Twitteren egy már ismert előzetes legvégén...
G.Tibor 2018.11.14 08:56:54
@Asidotus:

Csak egy röpke egy év kihagyással. :-)
Talán a legjobban jelzi a magyarok politikai csömörét, hogy a pártok népszerűtlenségi versenyében is felzárkózott a viccpárt a komoly ellenzéki pártok mögé. Mit mögé? Egyedül a szélsőjobboldalról a jobbközépbe tartó Jobbik elutasítottabb már csak nála, ami egyben üvegplafonként is szolgál a…..
A Lehet más a Politika képviselője, Keresztes László Lóránt 18. alkalommal is benyújtotta a javaslatot, amely az ügynökakták nyilvánosságra hozására szólítaná fel a kormányt. 18-szor szavazták le, és senki nem érti hogy miért is ennyire fontosak ezek az ügynökakták, az a múlt, és amúgy is kit…..
G.Tibor 2018.10.31 16:47:50
@TanNé:

Én tényt közöltem, választ adtam a poszt fő kérdésére. Te a véleményed írtad le, amit tiszteletben tartok.
G.Tibor 2018.10.31 17:10:55
@TanNé:

Most akkor tény vagy elmélet?
G.Tibor 2018.10.31 18:31:20
@TanNé:

Oké, értem. Köszi!
Eljött a vasárnap és ezzel elérkeztünk a European Championship záró napjához. Érdekes és sok szempontból tanulságos a verseny. Kiderült (nem először), hogy MvG is verhető, kiderült, hogy olykor jó átlaggal sem lehet nyerni. És sajnos kiderült, hogy Dortmundban nem tudnak viselkedni a nézők és ehhez…..
G.Tibor 2018.10.29 22:45:28
Az X Faktor vasárnap esti műsorában ment le az a jelenet, amelyben egy saját bevallása szerint Amerikában már befutott és ismert, de Magyarországon még nem annyira ismert Miriam nevű énekesnő megdobta mikrofonnal a zsűrit, mert nem tetszett neki, hogy a zsűrinek nem tetszett a produkciója. Azóta a…..
G.Tibor 2018.10.15 15:03:28
Erről ez ugrott be:

rtl.hu/rtlklub/xfaktor2010/videok/437986

Kb. 2:45-től a jelenet.

Az emberek azt nem hisznek el, amit nem akarnak.
Orbánnak állítólag a bevándorláspárti politikusok az ellenségei, pedig valójában Európában ma már ő az egyetlen, aki fenn akarja tartani az ellenőrizetlen, illegális migrációt. Nem véletlenül: a hatalma függ ettől...
Az EP-szavazás utáni első, minden tekintetben és értelemben nívódíjas Tények lesz az a műsor, amit oktatni lehet majd mindenféle tévés meg újságírói iskolában/szakon, hiszen iskolapéldája annak, hogyan kell propagandahíradót gyártani. Persze még az is lehet, hogy tényleg oktatni fogják, de pont nem…..
G.Tibor 2018.09.13 13:37:58
@n3spr3ss0:

Ez a 49%-osdi nem túl elegáns, és csúsztatás is. A maradék 51% megoszlott vagy nem szavazott (mint én).

Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a Momentumot az emberek 97%-a elutasítja.
G.Tibor 2018.09.13 13:53:15
@Macropus Rufus:

Az, hogy nem érted a választási törvényt, nem a törvény hibája.
G.Tibor 2018.09.13 16:28:57
@Kánikula:

Hidd el, van az a színvonal, akiknek a tv2 a tárgyilagos tudósítás! :-)

Én csak annyit fűztem hozzá, hogy az index.hu egy másik, körmönfontabb módszerrel manipulál, és eladja magát hírportálnak. Egyik sem jobb a másiknál. Az való igaz, hogy a kormánymédia az adófizetők pénzén teszi ”tények" címszó alatt.

Egy hozzám hasonló, objektivitásra vágyó, hírszomjas olvasó meg nem tud mást tenni, mint 5-6 különböző ideológiai hátterű oldalt böngészve próbálja kihámozni a valóságot. Több-kevesebb sikerrel.
Mi zárjuk el magunkat a szabad információáramlástól, vagy elzárnak minket tőle? Félünk ellenvéleménnyel találkozni, vagy csak szeretünk hasonlóan gondolkodókkal együtt lenni? Egyáltalán baj, ha csak egyoldalúan tálalva kapjuk az információkat? A blogunknak nyilatkozó szakértők segítségével…..
G.Tibor 2018.08.24 15:58:51
@Mdavid89:

Engem az zavar az indexben, hogy olyannak próbál látszani, amilyennek te látod. Közben meg ott is megy az agymosás, csak ügyesebben, sunyibban, nem bele az arcunkba.
G.Tibor 2018.08.24 17:14:22
@Tomiko:
Örülök, hogy sikerült megértened a mondandóm.

Nyilván nem a tényekről beszélek, hogy például leszakadt a híd, stb.
Itt a nyár, a horgászszezon. Tó mellett nyaralunk, a nádasokban, stégeken vagy csónakokban csendben üldögélő horgászok látványa megszokott. A minap azonban olyan dologgal találkoztunk, ami igencsak megdöbbentett, mert eddigi 35 évem alatt (amióta itt töltöm a nyarakat) egyszer sem találkoztam…..
Az Y-generációt, a mai 20-30-as korosztályt nagyon gyakran címkézik, és csupa rosszat gondolnak róluk (rólunk). Van néhány olyan általános tévhit, amelyekről ma lerántom a leplet és megmutatom helyettük a tényeket...
G.Tibor 2018.06.04 07:52:23
@Szabványok:
"Ez rosszabb, mint ha azt írnák, hogy a zsidók okosak, a cigányok meg lopnak.
Nagy számú ellenpéldát látok saját környezetemben."

Ezekre van nagyszámú ellenpéldád? :-D

A szerző nem általánosít, hanem igazolható, tudományos igényű módszerek segítségével állít egy társadalmi csoport (korosztály) sajátosságairól kutatási eredményeket.

Az más kérdés, hogy az általad felhozott két ellenpélda ilyen téren tabutéma. Főleg a második.
G.Tibor 2018.06.04 09:54:30
@teéjesenmindegy:

Nagyon nehéz a társadalomtudományokban mértékegységeket meghatározni.
G.Tibor 2018.06.04 11:39:46
@teéjesenmindegy:

Ez egy nagyon nehezen megközelíthető kérdéskör. Nyilván nem tudjuk, hogy csak a környezetéből tapasztaltakat írta meg, vagy valóban tudományos értékű kutatás eredményeiről kaptunk tájékoztatást.

Viszont az még inkább izgalmas, hogy egy korosztályról miért lehet általánosítani, akár tudományos alapossággal, etnikumról pedig nem.
Április 11. a magyar költészet napja, a jeles alkalomból a Fülesbagoly szerzői a legszebb, a költészet határait súroló dalszövegeket gyűjtötték csokorba. Ízletes menü, olyan nemes fűszerekkel, mint az Európa Kiadó, Tankcsapda, Hiperkarma...