Regisztráció Blogot indítok
Adatok
G.Tibor

0 bejegyzést írt és 221 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Immáron csaknem hetven éve annak, hogy popzenéről beszélhetünk. (Egyesek szerint van az száz is, jómagam azonban a Rock around the Clock című kultikus sláger megjelenését, 1954. május 20-át tekintem startpontnak.) A mögöttünk hagyott évtizedekre visszatekintve azt kell mondanunk, hogy…..
Olvasom a Spar honlapon, hogy akciós a Medve sajt, méghozzá extra kedvezményt adnak kuponnal: Fellelkesülök, rohanok a Sparba, Medve a kosárba, irány a kassza (az automata). Hát persze, hogy nem 749, egy ötvenessel becsaptak: Irány a vevőszolgálat, mutatom a blokkot. A hölgy először…..
G.Tibor 2022.08.12 10:27:17
@Csöncsön:
Nyilván van az online kasszának is fenntartási költsége, de biztos nem annyi, mint egy pénztáros munkabére. A korrekt az lenne, ha a boltok ezt az extra hasznot megosztanák a vásárlókkal, és a végösszegből lenne pár % kedvezmény. Vagy akár valamilyen arányban 3 felé is oszthatnák: 1. marad a boltnál extra profitként. 2. a megmaradt dolgozók bérfejlesztésére fordítják. 3. a vásárlóknak kedvezmény a végösszegből.

Utópia?
Magyarország számtalan csodás természeti kincset rejteget. A népszerű kirándulóhelyek mentén jellemzően számos kilátó is található, ahonnan káprázatos panoráma nyílik a tájra. Kirándulás közben megpihenve nem csak az elénk táruló vidékben gyönyörködhetünk, hiszen hazánk kilátói építészeti…..
G.Tibor 2022.05.05 16:34:02
Erdély – akárcsak az egész Kárpát-medence – a „népek országútján” fekszik: sok-sok etnikum megfordult már itt az évezredek során. Az utóbbi mintegy kilencszáz esztendőben három népcsoport együttélése határozta meg e táj sorsát: magyarok, románok, szászok (németek). A 894/895-ös honfoglalást követően…..
G.Tibor 2022.04.11 13:53:02
@kofolafan:
Tehát a történelem oktatásból, kutatásból ki kellene venni azon részeket, melyek a letelepedésre vonatkoznak, mert az náci?

Valamint azért téves analógia a felsorolt lista, mert itt nem arról van szó, hogy ki foglalta el hamarabb Erdélyt. A román nép nem is létezett akkor.
G.Tibor 2022.04.12 09:44:38
@Szentgáli Zsolt:
Igen, egyetértek.
  "Az Orbán-kormány nem húzza ki az elkövetkező négy évet. Rájuk fog omlani az a válság, amit Orbán Viktor maga idézett elő." - jövendölte Facebook-bejelentkezésében Jakab Péter a választás éjszakáján, majd arról beszélt, hogy az ellenzéknek kell átvennie az ország vezetését, amint a népharag…..
G.Tibor 2022.04.06 12:33:50
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Igen, a végeredmény számít, ez vitán felüli. Nem vagyok Fidesz szimpatizáns, csupán tényszerűen az látszik, hogy a fővárosban is a Fidesz a legerősebb párt, ha az összefogást is pártonként szétbontva kezeljük. A választást ugyan együtt nyerték a kerületekben, de ha nem olvadnak össze (vagy be a DK-ba), akkor mégiscsak kispártok sokaságáról van szó.
És nemcsak bebizonyosodott, hogy 2+2 se nem 4, se nem 5, viszont 1, hanem az is világosan látszik, hogy sok lúd nem győz disznót.
"A gyémántot csak a gyémánt vágja..." /Ossian - Ítéletnap/
G.Tibor 2022.04.06 12:56:07
@G. Nagy László:

És ez?

Nyakkendős 'urak' a tv-ből néznek,
Sok-sok mindent megígérnek.
Amíg ők lesznek, minden marad,
Hazudik mind, ne hagyd magad!
Nagyon úgy tűnik, hogy szép csendben elindult egy rockrádió az FM 103.9-en A Rock néven. Egyelőre négy műsorvezető személyét hozták nyilvánosságra, közülük hárman az egykori Rock FM-nél is dolgoztak...
Mit varhatunk szociáldemokrataként egy Márki-Zay kormányzattól? Tegyük fel nyer  az ellenzék, tegyük fel az új parlament őt választja meg miniszterelnölnek. A sajtóban az ellenzéki pártokat a jobbik kivételével  baloldalinak nevezik, ami gazdaságpolitikájukat tekintve semmiképpen nem helytálló.…..
G.Tibor 2021.11.30 23:55:22
@Osztják az észt?:
Pont erre gondoltam. Két dolog lehetséges. 1. Vagy részegen írta, mert a sok helyesírási hiba mellett tele van elgépelésekkel is. 2. Vagy Fidesz-propagandista, és szándékosan járatja le a ballib összefogást, mert színvonalatlanul ír sületlenségeket.
Hejj, de hiányzik az országnak egy vállalható, makulátlan, valódi baloldal! Nem ezek a posztkommunista, pszeudo-szocdemek.
A címben szereplő idézőjel indokolt, mivel kissé túlzás, hogy lenézzük a listában szereplő színészeket, de valljuk be, ha ugyan nem is mindegyiküknél, de a legtöbbjüknél sok esetben felmerül színészi tehetségük minőségének kérdése. Ám pont ezek, a listában szereplő filmek (és az emlegetett…..
Az első magyar televíziós vetélkedőt 1958. június 17-én közvetítette a Magyar Televízió, a Fővárosi Operettszínházból. A Csak könyvsorsjeggyel! című műsor az Állami Könyvterjesztő Vállalattal közösen készült. A három óráig tartó vetélkedőt Horváth Tivadar vezette, a rendező Bednai Nándor volt. Annak…..
 A hírhedt (Gyurcsánymentes) Gyurcsány-film kapcsán az elmúlt napokban felpörgött a propagandagépezet: előbb a gyártó-forgalmazó Kálomista Gábor vádolta be nemzetközi összeesküvéssel a filmjét figyelmen kívül hagyó mozihálózatokat a tőle megszokott suttyó stílusban, majd a természetesen "semmit nem…..
G.Tibor 2021.10.11 22:25:40
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Nem fosik. A Fidesznek szüksége van Gyurcsányra, hogy nyerni tudjon.
Showtime! Charlie Watts 1941 - 2021 2021.08.25 15:15:00
Pár napja dobta fel a Spotify a Stones egyik régi, eddig kiadatlan felvételét, a Living in the Heart of Love-ot, amit a Tattoo You LP deluxe kiadására szánnak bonusként az LP megjelenésének 40. évfordulójára idén ősszel. Összetéveszthetetlen Stones hangzás, jellegzetes Jagger ének, a háttérben a…..
Köszi, jól vagyok Az oltóponton fiatal doktornő adta be az injekciót. Nem volt vita köztünk, harmadiknak is Pfizert kértem és azt kaptam.Ugyanis én hallgatok Karikó Katalinra, akit jobb egészségügyi szakembernek tartok, mint Szíjjártó Pétert :-) Márpedig Karikó szerint nem szerencsés az oltások…..
A Seuso-kincs ,,Magyarország családi ezüstje". Nagyon érdekesek a megtalálásának körülményei, noha az igazságot valószínűleg soha nem fogjuk megtudni mikéntjéről. A kincs maga páratlan lelet a római kori Európából a maga nemében. Nézzük mit érdemes tudni ezekről a különleges tárgyakról.   Fotó:…..
G.Tibor 2021.07.29 13:55:49
@gigabursch:
Igen, a kormánykritikus médiumok szerették ezt úgy kommunikálni, hogy megvásároltuk. De hogyan vásárolhatnánk meg azt, ami eleve a miénk? :-)))
G.Tibor 2021.07.29 20:55:07
@p.a:
Nem, ez egyfajta utólagos kompenzáció volt.
G.Tibor 2021.07.30 08:21:05
@br17:
Nem egészen. Lásd fentebbi kommentjeim!
A címben feltett kérdésre a rövid válasz az, hogy inkább a nyár. Természetesen nem állítom, hogy az oltási kampány ne járult volna hozzá, ám az adatokat elnézve a nyárnak vélhetően komolyabb szerepe van ebben. De nézzük az adatokat sorjában! Az első, hogy kísértetiesen hasonló mintázat rajzolódik…..
G.Tibor 2021.06.28 12:29:08
@steery:
Erről a kutatási eredményről kaphatunk hivatkozást? Köszönöm!
G.Tibor 2021.06.28 16:31:26
@steery:
Köszönöm a forrásmegjelölést, elolvastam.
Eszerint nem igaz, hogy a covid már régen kihalt. A cikkben is hivatkoznak a vakcináció fontosságára. Valamint itt a kulcsmondat:
"...a koronavírus újra fertőzőképessé válhat, ha a megfázás elmúlik..."

Ettől függetlenül érdekes a tanulmány, de a fenti következtetés helytelen.
Ebben a vattacukor világban már mindenre figyelni kell, különben lesz kapsz, főleg a Szabadság Földjén! A The Offspring se sejtette, hogy lecsap rájuk a PETA, amikor a We Never Have Sex Anymore videójába csimpánzokat szerződtettek szereplőnek. Márpedig az állatvédő szervezet szerint ezzel Dexter…..
G.Tibor 2021.05.18 11:49:37
@taga20:
Mekkora klasszikus!
Több mint száz zenész egyesítette az erejét, hogy előadják az Iron Maiden klasszikusának, a Fear Of The Darknak a nagyzenekarra átértelmezett verzióját. A természetesen online összehozott muzsika felvétele az alábbi, az ötletgazda Ulf Wadenbrandt, a Svéd Szimfonikus Zenekar karmestere, valamint az…..
G.Tibor 2021.04.03 13:55:48
@andras_1:
Kb. egyetértek. Szerintem is gagyi lett. De még mindig jobb, mintha a 3 hangos riffekből álló AC/DC slágerekből választottak volna. :-)) Amik saját műfajukban zseniálisak egyébként.
A magyar történelem írott forrásokkal feltárt és biztonsággal tanított, jól ismert része Szent Istvánnal kezdődik, aki 1000 karácsonyán kézbe véve népünk sorsát, megalapította a Magyar Királyságot. Lezárult ezzel egy korszak, a vándorlások, kalandozások kora és kezdetét vette európai történelmünk,…..
Valamikor a tavasz elején Boltizár Ottó halbiológussal akit régóta ismerek, hosszú évek után egy konferencián futottam össze.  Az ebéd utáni beszélgetés közepette merült fel, hogy Ő több magyarországi vizén is halászati szakértő. Többek közt a Gyomaendrőd közelében található Kecsegés-zugi holtág…..
G.Tibor 2020.10.12 00:20:51
@McKinney:
Csatlakozom.
Akkor csináljunk egy ütős kis feldolgozást! Hány, de hány zenekar kezdi ezzel a felkiáltással a karrierjét? Hogy aztán mennyire lesz átütő erejű a dal, és mekkora sikert érnek el vele, az már más kérdés. Gyakran nem is azért születnek meg ezek az átdolgozások, mert azokkal szeretnének a muzsikusok…..
G.Tibor 2020.10.06 11:21:47
@Mr.Zoom: Mint a legtöbb vita az ízlésről, ez is felesleges.
G.Tibor 2020.10.06 16:30:14
@David Bowman:
Végre valakinek leesett. Bár eredetileg népdal, de a címben támasztott követelményeknek talán megfelel. Rengetegen hozzányúltak, a mindenki által ismert Animals-féle talán a legnépszerűbb.
Pár hete A leghosszabb naptári év majd A legrövidebb naptári év  bejegyzések után szóba került a 'kitalált középkor' elmélete, amelyről néhány szóban itt próbálok elmélkedni :) Heribert Illig 1998-ban megjelentetett egy "Kitalált középkor" című művet, amelyben egy rendhagyó történelmi hipotézist…..
G.Tibor 2020.09.24 10:42:03
G.Tibor 2020.09.24 11:37:32
@DJP:
Igen
G.Tibor 2020.09.24 13:10:05
@steery:
Azért állítod ezt, mert nem jó helyen keresed. Segítek neked, tessék:

muzeumantikvarium.hu/item/rubicon-2003-5----kitalalt-kozepkor--az-eltunt-300-ev-nyomaban

Ebben a Rubicon számban pontról pontra cáfolja a szakma. Ajánlom figyelmedbe. Meg úgy mindenkiébe.
A Körös menti világ egyik frekventált helye a félhalmi holtágrendszer. Bátran mondhatom,hogy a vidék egyik ékköve.Magáról a holtágrendszerről már részletesen írtam (ide kattintva olvasható) A Félhalmi holtág meghatározó , és elválaszthatatlan része a két végén található horgásztanya. Mivel…..
Még mindig keveset tudunk a balkezességről, pedig az emberek minimum 8-10 százalékának ez az ügyesebb keze. Ők azok, akik jellemzően ezzel a kezükkel írnak, rajzolnak, vágnak, minden nehezebb, összetettebb kézmozdulatot inkább a bal kezükkel végeznek. De hogyan alakul ki? Van ilyen az állatoknál is?…..
Az augusztus közepi parlamenti sajtótájékoztatót követően számos kérdés, megjegyzés érkezett az idei "Magyarország tortája" elnevezést illetően. A nevet már a januári versenyre történő nevezés során el kell dönteni. Rengeteget gondolkodtunk, hogy mi lenne az ideális választás ehhez a tortához. A…..