Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Realista Polgár

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Senki többet? Vagy van még néhány poszter kolléga, aki le akarja írni, hogy mennyire üres, hazug, megosztó, önfényező és önelégült volt Viktor Posványoson. Na, talán már mindenki lenyugodott a picsába azzal a kellemes érzéssel, hogy az igazság bajnokaként megaszondta a tutit.…..
Realista Polgár 2015.07.29 13:24:02
@1ghost: Bocs, helyesen nem zárása, hanem nyitása, hanem ...
Az pedig, hogy a "strand zárása után 45 perccel mi a helyzet, meg szomszédnak hány kocsija van" nem érdekel.
Nos, ezért tart itt a baloldal...nem a dolgozó polgárok érdekeit képviseli (szégyen, hogy baloldal létére a vadkapitalistáknak ny.l, tövig).
Ezért fog eltűnni a süllyesztőben (reméljük).
Angliában sem vitézkedett a baloldal, a franciáknál sem áll jól, lengyeleknél el is tűnt...el kellene gondolkodni, miért.
Megsúgom: ha több országban is a baloldal ilyen "jól" szerepel, akkor nem biztos, hogy a jobbosok a hülyék/birkák. :-)
Realista Polgár 2015.07.29 13:38:23
@Kuviklacz: A balosok nem loptak!? Az volt a 89-es vértelen átmenet ára, hogy a "tűzközeli" balosok vittek (szépen: privatizáltak) mindent, amit lehetett. Gyurcsány, Kóka és Bajnai talán üvegvisszaváltásból lett milliárdos?
Még mindig nem értitek...A választóknak nem az a lényeg ki mit lop, hanem hogy mit ha meg nekik.
Idézet a Vadászat a Vörös októberre (demokratikus, amcsi) film elnöki tanácsadójától "...tudja én politikus vagyok, amíg simogatom a gyereket, ellopom a nyalókáját... ez azt is jelenti, hogy nyitott vagyok bármire..."
Szóval... mit nyújt a balos program a dolgozóknak?
Realista Polgár 2015.07.29 12:15:48
@1ghost: Én itt éltem...Valójában nem az volt a kérdésem, amire válaszoltál, azokra szeretnék Tőled választ kapni. Az ország teljesítménye "elsőre" csak közvetetten érinti a polgárokat. De ez is javul, igaz lassan. És (lassan) a gazdasági teljesítményt is értékelik: változik a minősítésünk, megy a piacról finanszírozás. Ami ebből a MAGYAR polgárokra gyakorolt hatást illeti: teltházas hotelek, autókkal tömött utak, zsúfolt strandok (és nem pesti és balatoni, hanem hevesi és borsodi tapasztalatok) az utóbbi évek személyes tapasztalatait mondom. Szóval nem élünk rosszul...már akinek piacképes szakmája van és
dolgozni is akar. Addig senki ne mondja, hogy rosszul élünk, amíg a strand nyitása utána 45 perccel már csak megtelt parkolót találok és 3 pénztár esetén is 20 percet álok sorban a bejutáshoz egy borsodi település strandján. És amíg a környezetemben (van mérnök, pincér, kamionsofőr családapa) az egy autó helyett 2-3 lesz... Szóval ennek a színvonalnak a tartására, növelésére adjon alternatívát a baloldal... A baloldalnak a munkavállalókat kellene védenie a hagyomány szerint, ehhez képest ezzel foglalkozik a legkevesebbet (a kissebség jogai nem igazán érdeklik a társadalom többségét, amíg az a kötelességét nem tartja be - ennek ellenére mögéjük állt a baloldal, és ez lett a veszte).
Szóval az alternatívákat várom még mindig!
A morgás joga Mire számíthatunk? 2012.10.03 04:28:23
Mikor jön a feketeleves? Kérdezi sok gazdasági szakember, válasz egyelőre sehol. A kormány vetít - a költségvetési lyukakat betömő valódi megszorító intézkedéseknek még körvonala sem látszódik, helyette réteg-intézkedéseket hoz - például kedvezőbb lesz a 35 év alatti…..
Realista Polgár 2012.10.04 11:34:07
@nookedli:
Kérdés: ha jól megfizetnének, elégedett lennél? És akkor gondolod, hogy nem használnának ki (pl. a munkáltató)?
Igaz, egy ideig motíváló tud lenni a pénz, de amikor már a magánéleted is a munkáltató uralja (napi 9-10 óra), akkor hol élvezed a pénzt, hol jut idő a családra, kikapcsolódásra? Ez sem jó, hidd el, tapasztaltam.
A globalizáció ellen kell lázadni, nem az egyes országok kormányai ellen!
Realista Polgár 2012.10.04 11:53:12
@Őexc.Vitéz Bivalybasznádhy. Dr. Őfőméltóságu Úr:
Azért a vállalkozók többségéért nem hullatnék könnyet, már megbocsáss.
Szomszéd (30-as srác), 2 házzal, egyik úszómedencés, építési vállalkozó. Partikat tart, idén cserélte 4 éves (anno új) egyterűjét egy új 80-as Volvóra, asszonyét egy új VW-re.
Másik ismerős vállakozó új merci, fősulis gyerkőc Toyota (5 éves) terepjáró, nagy kéró. Harmadik (fuvarozó váll.) újonnan vett 5-ös bömös. És biztosan tudom, hogy egyik sem Fidesz közeli cimbi, már csak az elveik szerint sem. Szóval vagy Kánaán ez az ország - akkor meg mindek sírunk, vagy igen jól működik a sok kiskapu (számlagyár, ÁFA-csalás, stb.).
Ez szerinted rendjén van. Ha mindenki rendesen adózna, mindenkinek jobb lenne. Ennyi...
Realista Polgár 2012.10.04 12:14:43
@Brix:
Akik gazdagok, azok nem az egykulcsos adó miatt lettek gazdagok, hanem az adóelkerülés miatt. Csak darabra, légyszi sorolj fel olyan ismerőseidet, akik a 16% miatt lettek hirtelen milliomosok. Az lehet, hogy sértett vagy valamilyen kedvezmény elvétele miatt, de ítélj reálisan. A bankokról pedig annyit, hogy alapvetően a kapzsiságuk, nemtörődömségük vezetett a hitelválsághoz (boldog-boldogtalannak hiteleztek, ész nélkül). A multik is megérik a magukét (egyiknél dolgozom), de még mindig jobbak, kiszámíthatóbbak, mint a hazai Kft-k, Bt-k többsége (tapasztalat).
„A büntető törvénykönyv nem mindenható, a rossz házasságokon belüli bűncselekményeket külön tényállással nem akadályozhatjuk meg, talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme…..
Realista Polgár 2012.09.14 13:08:57
@Dr. Furia:
Arra gondoltál már, ha szüleid így gondolkodtak volna, akkor Te most nem nyilváníthatnál véleményt?
Realista Polgár 2012.09.14 13:09:30
@Dr. Furia:
Arra gondoltál már, ha szüleid így gondolkodtak volna, akkor Te most nem nyilváníthatnál véleményt?
A mai posztban Budapest és Tel-Aviv közt ingázunk, azaz folytatjuk Éva történetét (aki nem olvasta volna az első részt, itt pótolhatja). Kiderül, miért tér vissza valaki Magyarországra Izraelből, miként az is, miért megy el újra. Nem minden tanulság nélkül való történet…..
Realista Polgár 2012.09.14 13:01:47
@Amichay:
Azért arról nem esik szó (egy sikeres életnek ez is része), hogy a posztíró hogyan neveli a gyermkeit, segít a tanulásban játszik velük (esetleg már vezeti be őket a nygabetűs életbe), utazik a párjával, segít a társának. Vagy mint vélekedik élete párja a külföldi életről. Néhány mondatot erről is ejthetne, így lenne kerek a történet. Kíváncs lennék rá...
“Bezzeg akkor nem tiltakoztok, amikor kirabolták az öreg nénit a cigányok!” “A magyarellenes szlovák nyelvtörvény ügyében miért nem szólaltatok meg?” “Hol volt a TASZ 2006-ban, amikor a rendőrök kilőtték az emberek szemét?” Ilyen és ehhez hasonló kommentek, kérdések…..
Realista Polgár 2012.09.13 12:31:34
@acidrain:
Miért is kell őket támogatni? Kiállnak vajon a munkahelyi felvételeknél az életkori, a lakhelyi (helyi vagy bejáró) diszkrimináció ellen? A MÁV különbséget tesz IC utas és személyvonat utasa között (kártérítés, vonatelengedések) - ez ellen fellépett valaha a TASZ? Ilyen példákat kérnék idézni...
Nekem volt cigány munkatársam, az egyik legjobb munkatárs volt - de tanult (érettségi, szakma), alkalmazkodott, így fogadta be a közösség. 1000-ből 1 ilyen van!
A TASZ-nak a cigányok fejében kellene rendet tenni, elsősorban.
Amíg a kötelességek és a jogok összhangját a TASZ nem tűzi zászlóra, addig egy haszontalan, élőskődő, bulvár szervezet lesz az emberek szemében.
Cikkünk írásának pillanatában még zajlik a családon belüli erőszakról szóló vita a Parlamentben. Mi már nem követjük. Nem követjük, mert amit a fideszes parlamenti képviselők művelnek a parlamentben, attól csak hányni tudunk. Itt van pár idézet csemegéül: a kép…..
Realista Polgár 2012.09.11 12:18:48
@QM:
Az egész társadalom érték és morális válságban (+ gazdasági válság) van (Mo., EU, USA). A fogyasztói társadalom vezetett ide. Fogyasztani kell, de ÉSSZEL! Ne azért vegyek meg valamit, verjem magam adósságba, mert mit szólnak hozzá, ha nem ..., ha nincs... hanem akkor, ha szükségem van valamire (hitellel azért akkor is óvatosan). Szóval a fogyasztói társadalom kitermelte a maga birkáit...
ugyanígy a női egyenjogúság is. Ezzel nem azt mondom, hogy a nő vesse alá magát a férfiak uralta társadalomban, hanem egyenrangú legyen a férfival. Persze ehhez akarat, önismeret, tartás, kompromisszumkészség is kell (a férfinak is). Szóval a párkapcsolat, főként házasságban megérve, nem pótolható mással. A gyermekvállalás, nevelés nem könnyű (tapasztalat), de nélküle üres az ember élete. Lehet pótolni a fogyasztói társadalom csillógó kütyüivel, de ez csak pótcselekvés. Ne nekem vagy a blognak vallja be valaki, hogy mi az élet igazi értelme, mi a boldogság, hanem saját magának...
Szóval a gyermek öröm, izgalom, kihívás - és nem mellesleg a jövőnk záloga is. Gondolkodjon egy kicsit mindenki, ne csak a trendit kövesse...
A mai poszt kissé rendhagyó lesz, és inkább vitaindító jellege van – de néha ilyen is kell. Iván ugyanis arról írt, hogy amikor külföldi munkáról van szó, miért elégednek meg oly sokan a legegyszerűbb munkákkal, miért nem törekednek többre, jobbra? Még egyszer: az írás…..
Budapest patkánymentes város. A Kádár-korszakban szigorú előírásokkal kiűztük a kártevőket a fővárosból. Mert büdös, piszkos, járványokat terjeszt, csövekben él. És ez akkor is igaz, ha igen intelligens állatfajról van szó. És ez tulajdonképpen helyes is volt, mert a…..
Realista Polgár 2010.09.23 09:10:56
@Pjotr Verhovenszkij:
Szerintem egy alapvető jog megoldana mindent: munkához való jog. De azt tudomásul kell venni, hogy az életszínvonal tükrözi a munkához/tanuláshoz való hozzáállást is. Minap vitatkoztunk egy hajléktalannal. Mondtam, ha kevés a jövedelme, elmenne-e hómunkásnak télen. Erre a válasza: menjen a k... anyja!
Na, ezek a lúzerek ezért tartanak itt. Kevés kivétellel mielőtt az utcára kerültek, sem voltak a szorgalom és családcenrikusság mintaképei. Aki pedig 10-15 évvel ezelőtt nem fogta fel, hogy az Állambácsi majd ad, megszűnt, annak már rég vége. Vissza kell állítani a munka és a tanulás becsületét: ügyes és/vagy okos (nem ügyeskedő!) vagy - viszed valamire, eltékozlod az idődet vagy nincsenek megfelelő képességeid - nem leszel a nyertesek között (hol leszel, az jórészt rajtad fopg múlni.). Enélkül az értékrend nélkül erkölcsileg és anyagilag is egyre lejjebb fog csúszni az ország - és aki alul va n, annak még rosszabb lesz. Remélem ez sikerülni fog a Fidesz kormánynak. Egyébként családosként nem szeretnék betegséget hazavinni a jórészt igénytelen hajléktalanoktól, vagy a bűzüket szagolni a buszon vagy a megállóban. Ehhez igenis jogom van, mivel: 1. az adomból (és sok tisztességes ember adójából) él a BKV, a MÁV 2. megvettem a bérletet, ami szerződés köztem és a szállító között - a szállító pedig tartsa be a szerződésben (utazási feltételekben) foglaltakat. Hová menjen a hajléktalan: ahonnan jött (gondolom nem barlangban jött a világra)! Ne kalandot keressen, hanem munkát!
De ott a hajléktalanszálló is, amit fennen hangoztatnak, hogy oda az'tán nem. Ez nem kívánságműsor.