Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sütemény1975

0 bejegyzést írt és 2128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt a kérdést fel sem kell tenni, hogy az olasz vagy a magyar főváros éttermei képviselnek-e magasabb minőséget, annyira egyértelmű a válasz. És most véletlenül sem a legmagasabb minőségű római éttermekre kell gondolni, hanem általánosságban, egy teljesen átlagos sarki étteremre, ahova gyakran…..
Nem akármilyen történet következik ma, ha Ed és Dóri sztoriját kalandosnak nevezzük, akkor még nem mondtunk semmit. Már eleve az ötlet (lakókocsival költözni Nagy-Britanniából Magyarországra) nem szokványos, az út Franciaországon, Olaszországon és Szlovénián keresztül pedig pláne nem lett az...
Sütemény1975 2021.07.29 11:28:47
@HakapesziM: jajj, de szoktam szeretni ezeket a pályán....
Sütemény1975 2021.07.29 11:36:37
@nyuszigonosz: Sőt, vegye meg online. Az utolsó 2 kútnál Suben előtt, a leállósávban több száz méteres sorok, a sok agyhalott ott áll órákig, hogy bejusson a kútra.
Sütemény1975 2021.07.29 11:42:44
@Hari Seldon 2: A cél az lenne, hogy mi kamionosok haladhassunk a belsőben, mert nekünk ott nincs semmi ellenőrzés. A gond az, hogy ezt a "sávcserét" már a német oldalon kilométerekkel korábban jelezni kellene.
De a legfőbb gond, hogy az emberek nem tudtak utazni és tervezni. Osztrák matrica elérhető online, tankolni meg nem csak az autopályán lehet. Mondjuk mindenki úgy szivatja magát ahogy akarja, csak engem tartanak fel ;)
  Legyen divat a női vezető! Akkor mi legyen a férfi vezetőkkel? Ők kimennek a divatból? Döbbenten olvastam a hangzatos szlogent, jelmondatotot, és először nem is értettem mit is akar a cím kifejezni. Biztosan pasi találta ki, gondoltam. Behúzzák a női vezetőket a csőbe, és  még észre sem veszik,…..
A hír rövid volt, mi több, számítani is lehetett rá, ennek ellenére alighanem sokakat nagyon rosszul érintett: Magyarország is csatlakozott azokhoz az országokhoz, ahová nem engedik be az Egyesült Királyságból érkező repülőgépeket...
Sütemény1975 2020.12.22 21:46:12
@fhdgy: a teherforgalom miatt figyelneztetnek. Eddig a teherforgalom mindenhol zavartalan volt. Ezt köpte most pofán a francia. Lezárta Calaist és Dunkerket. Most kb 4000 külfőldi kamion és a sofőrje várakozik az angol oldalon egy reptérre beterelve, hogy elindulhassanak haza. A francia döntéshozó édes mamája most arrafelé a legtöbbet emlegetett személy lehet.
A magyar és a lengyel költségvetési vétó után hirtelen fenyegető közelségbe került ennek a két országnak a kiebrudalása az EU-ból, ami sokmillió magyar és lengyel ember számára elkeserítő fejlemény. Sokan még mindig a homokba dugják a fejüket, azt állítva, hogy ez nem fordulhat elő, de sajnos nagyon…..
Sütemény1975 2020.11.23 07:46:34
Az észak-amerikai országban azt tanítják, hogy a szerelem az szerelem, nemtől függetlenül, a gyerekekben pedig nem merül fel, hogy a bőrszín miatt ne lehetne barátkozni egymással. Legalábbis ez a Juharszirup szerzőjének tapasztalata...
Sütemény1975 2020.10.20 15:23:07
@arncht: ott a pont.
Sütemény1975 2020.10.20 15:37:36
@Arthamyr:
"Nyüzsögnek, mint fű között a hangyák
A szabadságnak rabszolgái mind
Mondják, csak a korlátokat bontják
Aztán zuhannak megint
Az ítélet szerint"
Minden országban akadnak idegesítő dolgok, ami persze nem azt jelenti, hogy az ember ne szeretne ott élni, csak hát a hétköznapokhoz ezek is hozzátartoznak. Most a Törökországban élő Mercedes szedte össze azt a hat dolgot, ami őt a legjobban zavarja. Téged mely dolgok idegesítenek azon a helyen,…..
Sütemény1975 2020.09.29 00:57:52
@Rayovac: #facepalm
Péter önhibáján és akaratán kívül kényszerült több hónapra Magyarországon maradni, ami 13 év külföldi lét után kifejezetten érdekes tapasztalatokat hozott számára. Azon is elgondolkodott, milyen érzés ma magyarnak lenni...
Mit szólnál hozzá, ha sötétedés után az íróasztalodnál kortyolgatott kávédból arra néznél fel, hogy egy vadidegen áll a nappalid közepén? Mit lehet ilyenkor tenni vagy mondani? És vajon mit keres ott? Igaz történettel készültünk!..
A múlt héten nagy sikert aratott a köreitekben a Veszélyes játékokról szóló válogatásom (18700 megnyitással a blog történetének negyedik legsikeresebb cikkje lett), úgyhogy úgy gondoltam, csinálok egy hasonlót a más szempontból problémás játékokból is. Amikor az előző cikkhez gyűjtöttem az…..
Time Goes By Top 10 háborús film 2020.05.24 11:47:36
A háborús filmek műfajába olyan alkotások tartoznak, amelyek középpontjában valamelyik 20.-21. századi háború alatt játszódó események, és az adott háború szárazföldi, légi vagy tengeri hadviselése áll. A filmek gyakran egy-egy olyan látványos és autentikus csatajelenettel záródnak, amely bemutatja…..
Sütemény1975 2020.05.25 09:07:44
/A könnyedebb műfajokból válogatva/ Mindenki számára mást jelent a "filmélmény" kifejezés, mint ahogyan a legjobb filmek 12-es listája is egyénenként nagyon eltérő. Számomra a filmélmény egy katarzis, mely maradandó hatást gyakorol rám és még évekkel később is valódi emlékanyagot jelent (melyet…..
Tavaly karácsonykor Viktor egy mikrofonállvány és a nyilvánosság előtt saját jóemberségéről elmélkedett. Arra jutott magával, hogy neki elsősorban jó miniszterelnöknek kell lennie, és ha emellett jó ember is, az bónusz. Nem mondta ki - mert ha szeret valamit magában, az a szerénység - csupán…..
Sütemény1975 2019.12.31 03:19:38
@math0: mert előtte kiváló egészségügyünk volt? és Ő tette tönkre? édesfaszom, tényleg ennyire hülye vagy?
Lassúhajtó csellengők. Gyárilag hiányzik belőlük a jobboldali (gáz)pedál. Zöld lámpánál is képtelenek időben és normálisan elindulni, akkor lapozgatják a gép kézikönyvét, hogy miként működik a sebességváltó, hogyan kell sebességfokozatba kapcsolni ezzel a szerkezettel. Amúgy pedig biztonsági (vagy…..
Sütemény1975 2019.12.20 22:45:32
@ze11: javaslom nézd át a szabályokat. 22 - 06 kozott otthon is elozhetek ha tábla nem tiltja. de amugy nem magyarorszagról beszélte., hanem általában.
2 - 5 km? igen, siman. nehogy már nekem kelljen lassabban menni, csak azért hogy neked jó legyen. kibirod amig elozok. ha nincs turelned, ne vezess.
elmesélem neked hogy pl Angliában szinte ismeretlen a tgk elozési tilalom. 99% ban mibdenhol elozhetunk. es erdekes modon senkit sem zavar.
Sokan olyan család van, ahol a szülők nem tudják feldolgozni azt, hogy a gyermekük külföldre költözik. Még akkor is nehéz ez, ha a másik gyermek viszonylag közel lakik hozzájuk. Ma egy ilyen történet következik...
R.G. élt 32 évet, majd hirtelen lefordult a székről: ÉHEN HALT EGY MOZIBAN! Nem akármilyen bulvárcím lehetne, igaz? Persze a sztori ordasnagy kamu... Viszont megfigyeltétek, hogy a mai mozinézők Pavlov kutyáján is túltesznek? Amint lekapcsolódik a villany, mintegy varázsütésre vad zabálásba…..
Annyian annyi féle érvet sorakoztatnak fel amellett, miért nem szeretnének gyereket.  Mint sokan másokat, engem is borzasztóan bosszantanak az elviselhetetlen gyerekek. Nyilván lehet ezeket a szülőkre kenni, de végső soron a gyerek az, aki bosszant. A legújabb trend, hogy mindent engedjünk meg a…..
Kriszta és párja szó szerint fejest ugrottak az amerikai életbe. Négy évük summája talán az is lehetne, hogy ugyan alapos tervezés nélkül is bele lehet vágni a határátkelésbe, de azzal a saját dolgunkat is megnehezítjük. Nekik mindenesetre sikerült egyenesbe jönni!..
Minden országnak van a pozitív mellett negatív oldala is. A minapi izlandi posztnál arra kértelek titeket, írjátok meg, mik ezek abban az országban ahol éltek. Szóval a feladat kifejezetten az (továbbra is), hogy a titeket zavaró dolgokat foglaljátok össze (azaz kösz szépen előre is az „akkor miért…..
A Chernobyl minisorozat után, mely drámaként és történelmi filmként is hatalmas sikert aratott szerte a világon (elsősorban az HBO nézői körében), felmerül az emberben a kérdés: a katasztrófa filmek közt milyen riválisai lehetnének? Melyek az utóbbi 25 év legjobb katasztrófafilmjei? Szigorúan…..
Bármilyen véleményed lehet a politikáról. Bármilyen ruhát viselhetsz. Bárkinek vallhatsz szerelmet. Nekem meg bármilyen véleményem lehet róla. És ez alapján rólad. Ha elég fontosnak tartalak, el is mondom a véleményemet. (Vagy nem.) Ha elég fontosnak tartasz, meg is hallgatsz. (Vagy nem.)…..
Sütemény1975 2019.06.10 06:43:27
@B60: Van baj a fejecskédben....
A CEU és az MTA kivégzése után most egy jóval kisebb, ám igen jelentős tudományos intézmény felszámolása következik. Az Orbán rezsim az 56-os Intézetet pusztítja el. Méghozzá durván, megalázóan és kegyetlenül. Kérdés, mi lesz az itt gyűjtött történeti életút interjúk sorsa. Odaadják e készítői a…..
Sütemény1975 2019.06.03 02:36:58
@taga20: csak a magad nevében beszélj, hulladék