Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nikknikk

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeptember 30.-án nyit ki utoljára a Roberto Cavalli üzlete az Andrássy úton. A folytatás egyelőre bizonytalannak tűnik Nem éri meg harmadik születésnapját az Andrássy úti Robero Cavalli üzlet. Tegnap már “final sale”, illetve “végkiárusítás” feliratok…..
Áprilisban telt be a pohár: a kedvenc sajtom hosszú kínszenvedés után kimúlt. A Cserpes cheddar az egyik legjobb hazai gyártású sajt volt vagy egy éven keresztül, aztán hirtelen csípős, túlságosan erős lett, majd váratlanul elvesztette minden ízét, jelentéktelenné vált.…..
nikknikk 2011.08.24 17:07:34
@Cymantrene: köszi, remek tanácsok:)
  Mérhetetlen pusztulás és egyfajta 20. századi apokalipiszis mintapéldája a korábban virágzó, amerikai iparváros Detroit. A századelőn emelt díszes épületei konganak az ürességtől, elhanyagoltságuknál már csak a felére csappant lakosság kilátástalansága nagyobb. A…..
Strukturális reformokat és több fontos poszton személycseréket is ígér a Budapesti Operaház új biztosa Ókovács Szilveszer. Legnagyobb újdonság, hogy visszatér Sas József a pesti kulturális éjszakába, mint az intézmény új művészeti vezetője. Zenei vezetőnek a TNT-zenekar…..
Határidő előtt tíz nappal visszaadták a gyalgosforgalomnak a Margit híd budai hídfőjének villamos- és hévlejáróját. A megújuló aluljáró képe nagyban hajaz a Földalatti állomásainál megszokott századfordulós arculatra. Az Andrássy úti megállókhoz hasonlóan itt…..
   - Hogy meri a bátorságot venni egy ember, vagy egy művész, hogy így kritizáljon, hogy az asztal lába alá való, lehet, hogy ő az asztalra való. Nem akarom minősíteni, mert minősíthetetlen - mondta az xnews.hu-nak Bangó Margit Liptai Claudiával kapcsolatban.…..
Több mint 200 eklektikus és magyar szecessziós stílusjegyet magán hordozó épület lebontásával modernizálná Szabadka belvárosát. Bár a tavaly nyáron elkezdett munkálatokat a mostani helyhatósági, és a jövőre esedékes parlamenti választások miatt felfüggesztették, eddig 16…..
nikknikk 2011.04.03 16:38:01
@don-kanyar: már bocs, hogy belebeszélek de akkor talán zárójelben ezt is érdemes lett volna említeni egy ilyen kényes helyzetben, hiszen a kommentekből az derül ki, sokan magyarellenes lépesnek is gondolják. Nyilván a szerbek sem különbek deákné vásznánál, hiszen mi is történik az Andrássy úton,vagy a zsidónegyedben:nyilván vadkapitaliznus dúl errefelé is, amivel a magam részéről nem óhajtok foglalkozni nem az én világom, nem én idéztem elő stb, maradok az építészeti-kulturális örökség védelménél, ha van pozitív azt bemutatni. Tényleg nem kötekedésből írok, csak bosszant a sok félrértett rossz irányba vivő komment...(valójában nem igen olvasom ezeket, most csak a város miatt tettem, mert nagyon szeretem:)
nikknikk 2011.04.26 08:34:31
index.hu/kulfold/2011/04/23/a_szabadkai_varosrombolas_legendaja/
(a szabadkai színház ledöntése a Kasza - Kucsera tandem nevéhez fűződik.. 2007-ből, ők pedig mint tudjuk magyarok)
A csaknem 5 kilométer hosszú "rügeni kolosszus" 20 ezer német munkás gondtalan nyaralását biztosította. A mediterrán  országokba innen induló luxushajókon söröző náci melósokat irigyelte fél Európa kétkezi iparosa. Az egykor 11 ezer szobás üdülőváros ma…..
Folytatódik a sorozat, nem állunk meg egy percre sem. Ezúttal véletlenül bukkantam rá egy gyöngyszemre. Meghívást kaptam egy üzlet megnyitójára az Andrássy útra múlt héten, és ahogy beléptem, tudtam, hogy a sorozatunk újabb tagjához van szerencsém. A lépcsőház szépen…..
nikknikk 2011.03.28 20:48:55
Az összedőlés határán áll Közép-Európa legnagyobb és egyik legszebb katonavárosa, a Veszprém megyei Hajmáskér.  A palotakomplexum idén lenne 100 éves. A hajmáskéri parancsnoki épület napjainkban (Fotó: Picasaweb.hu)  Nagyhatalmak fegyverkezési versenye  …..
Ma - a tervek szerint 40 órás időkeretben, folyamatos televíziós közvetítés mellett – a parlamentben kezdetét veszi az új alkotmány vitája. Az alkotmányozásról már több alkalommal írtam, jelezve, hogy nem elsősorban a formálódó szöveg, amely – kisebb…..
nikknikk 2011.03.21 09:09:22
@énbeszéltem: mélységesen igaz minden sor/gondolat!
(Nem akartam hinni a szememnek minap, h az Eu-s csúcs Líbia ügyében a "soros elnök" jelenléte nélkül zajlott, mialatt ő a nemzet golyóstollával másodosztályú meccset nézett. Nos ennyire szabad őket komolyan vennünk. A szomorú azonban mégiscsak az, h nemzeti sorskérdéseket adott ilyenek kezébe az a szánalmas kétharmad. Mi pedig itt tépelődünk és próbálunk meg a magunk módján több-kevesebb okosssággal végignézni lehetőségeinken...nekik már annyi!)
A kérdés főleg a rendszerváltás óta érdekes: azelőtt a kutya sem látogatott nyugatról keletre, aki mégis, az a Balaton felé vette az irányt, aztán leomlott a vasfüggöny, a német, brit, olasz turisták nem féltek többé attól, hogy a határra érve szovjet katonák kutatják majd…..
nikknikk 2011.03.18 11:53:54
Azt gondolom, hogy ostobaság így feltenni a kérdést hol van több látnivaló. Egyikben ilyen másikban olyan/ennyi-annyi. Habár Bp élek, gyakran voltam az elmúlt 20 évben Prágában(többször meghívásra, tehát nemcsak túristaként ismerhettem meg).
Példátlan az a gondoskodás, szemlélet aminek nyomán Prága levetette a szocializmusból Bp-hez hasonlóan örökölt köntösét és egy súlyos természeti katasztrófával spékelve napjainkra messze elhúzott Bp mellett. Ennek nem csak "örökség", hanam mentalitásbeli okai is bőven vannak.Prága egyszerűen tisztább, kedvesebbek, szerényebbek kevésbé kihívóak( pl külsőségekben is) az emberek, a koldusoknak ilyen tömegével mint Bp messze nem találkozni, pedig vannak.
Tessék megérkezni vonattal, busszal Prágába már a pályaudvarok minősége is árulkodik arról ami ott vár ránk. Nézzen körül a kedves utazó a Florenc(autóbuszpu) tiszta, egyszerű, tökéletesen működő mikrovilágában. Itt Bpen a nemzetközi járatok indítását is kilökték a zavaros közlekedésű Hungárai körútra, már maga ez a tény nemzetközi botrány szerintem és jóll jellemzi az ostoba, megoldásokat nem kereső hivatali gondolkodást. Itt most a pályaudvarok tisztaságáról nem beszélnék...Sírhatnéka van az embernek Bp re vasúton megérkezvén.(Mondjuk pl a húgyszag messze földön hírhedté teszi ezeket!)
Egy másik szegmens: a cseh gyárak kifogástalanul működő és kényelmes süllyesztett padlós villamosai(ezekből vásárolt legutóbb Washington!)szelik át a várost. Nehezen tudom elfelejteni a budapesti tökéletesen kényelmetlen körúti villamosok beszerzéseinek ocsmány időszakát!
Pl miért nem a csehből vásárolt Bp? A választ sejthetjük, nyiván nem ezzel fárasztom a kedves olvasót...és talán nem is sorolom tovább. Kapott 20 éve Mo egy lehetőséget, nem tudott élni ezzel (legfeljebb visszaélni) ebből a nézőpontból igazán ne csodálkozzunk ha Prágát választja a kedves utazó, én is ezt teszem és csak szégyellem magam a fővárosunk köz és örökségállapotain.
nikknikk 2011.03.18 13:04:00
@kazmer15: Nem is igazán értem ezt a gőgös Bp fürdőváros szöveget, ha csak a beléptetők többszörös, botrányszagú "lízingváltására" gondolok...a színvonaltalan és udvariatlan személyzetről nem szólnék(Welnesséknél persze horribilis pénzér más a szitu). Aki csak 1 szer járt Karlsbadban, Marienbadban....
A két pasi meg egy kicsi című televíziós sorozat gyártója, a Warner Bros. Television hétfőn bejelentette, hogy felbontotta Charlie Sheen színész szerződését. "Gondos mérlegelés után a Warner Bros. Television azonnali hatállyal megszüntette Charlie Sheen színész…..
  Cikksorozat Finta Józsefről A cikksorozat befejező részében Finta József néhány meg nem valósult terve következik - a teljesség igénye nélkül. Aki sokat tervez, annak sok meg nem épült műve lesz. Vagy mert nem ő nyer a pályázaton, vagy mert az egész projektet…..
Végül is, abban mindenképpen igaza van Roger Ebertnek, az egyik legbefolyásosabb amerikai filmkritikusnak, hogy "ha másért nem is, de filmre kívánkozó történeteik miatt mindenképpen szerethető a brit uralkodócsalád". A díjakkal és jelölésekkel már eddig is alaposan…..
Selmeczi Gabriella, nyugdíjvédelmi megbízott megtartotta a diadalmas sajtótájékoztatóját, valószínűleg napok óta erre készült. Minden mondata csodálatos: "Óriási siker, hogy a nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta…..
nikknikk 2011.02.01 19:16:06
@Zámolyi: nem Te vagy az egyetlen, és nem sorolom az utóbbi időkben elhangzott hasonló pofátlan nyilatkozatot.... iszonyú bukta lesz a vége, ezt egyre többen felismerik!
Gyurcsány évet értékel és beszél saját politikai szándékairól. De kit érdekel ez még? Alakja egyre inkább csak reménytelen vagy nevetséges, már nem nagyon mozgatja meg senkinek a fantáziáját. (Fotó: Index) Gyurcsány Ferenc február 18-án évértékelőt tart, ahol…..
Varánusz Lájkolj, baszod! 2011.01.23 08:00:00
Mivé legyünk most nélküled? Hová megyünk így nélküled? Te meg csak ülsz, fáradtnak tűnsz, Tovatűnt szép ígéretek, nélkülük mi hová legyünk?Nagy utazás, ez a vonat már elindult, Nagy utazás, most a vágyunk már megint új útra visz, induljunk el hát…..
nikknikk 2011.01.23 11:25:00
@egyittlakó: újabban mucsai Bonaparténak hívják, találó:)
Sacha Gervasi, az Anvil! The Story of Anvil dokumentumfilm készítője a Hátborzongatás Nagymesteréről, Alfred Hitchcockról forgathat életrajzi filmet. Gervasi veti papírra a forgatókönyvet, majd a rendezői teendőket is elláthatja. A produkció Ivan Reitman produkciós cégének, a…..
nikknikk 2011.01.20 15:38:16
@efes: Lehet filmet készíteni egy szivarozó "unalmas" pasiról úgy is, hogy hozzétesz még ehhez a stereopip képhez.
Miért nem adjuk meg legalább gondolatban a lehetőséget?
Ez nekem a tipikus magyar leszólásos módi, ki nem állhatom!
Az elmúlt hetekben folyton ugyanabba a hirdetésbe botlottam a 47-es villamoson. Erre gondolok: Hogy lélekmelengető-e, azt nem tudom, szerintem a hatályos jogszabályok nem is engedélyezik ennek a szónak a használatát, de tény, hogy karácsony környékén az osztrák főváros a legjobb…..