Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Joejszaka

1 bejegyzést írt és 547 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Első alkalommal véletlenül bukkantam rá egy internetes oldalon a Hellinger terápiára, amit egy közismert lélekgyógyító és problémamegoldó, Soma „mamagésa” ajánlott a honlapján egy segítséget kérőnek. Utánanéztem a dolognak, és úgy találtam, hogy az eljárás Magyarországon is egyre inkább…..
Joejszaka 2016.05.07 20:54:52
Sziasztok!

Ma voltam ilyen családállításon. Természetesen nem hiszek az ezoterikus blablában.

Van mögöttem egy elég jelentős önismereti munka (analitikus jellegű terápia), valamint alapvetően materialista beállítottságú keresztény vagyok. Ez azt jelenti, hogy a vallás tanításait nem természettudományos igazságokként, hanem saját életünkre levetített metafizikaként értelmezem.

Nos, a módszer erős érzelmi töltéssel jár. Amit kimondtam ott, abban semmi újdonság nem volt, inkább az önismereti munkám eredményét ismételtem.

Sajnos a módszerben hívők kritika nélkül elhisznek érzéseket igazságnak. Valamint a vezető olyan mondatokat ad a kliens szájába, amit az nem akar mondani.

Folyamatosan korrigálnom kellett az amúgy igen empatikus vezetők szavait. Anyám nem ilyen. Ez igaz. Ez nem igaz. Így, végül is, végigjátszottunk egy szituációt.

A másik állításban én passzívan vettem részt. Olyasmit adtak a számba, amit nem éreztem. A partnerem és a vezetők sültbolondságit vettek készpénznek velem kapcsolatban. Nagyon nem tetszett.

Azt gondolom, hogy ez egy erős módszer, képzett szakember és segítő kezében hasznos lehet.

Esetemben: soha nem éreztem még ennyire rosszul magamat valami után, amiért 30e Ft-ot fizettem.

Szerintem nincs királyi út, aki önismeretet akar, azért évek alatt meg kell dolgozni. Ez pedig egy veszélyes játék. Semmiképp se tegyen fel senki semmi komolyat a családállításra.
Nyitott társadalmat csakis nyitott személyek alkothatnak. Nyitott személyek csakis nyitott társdalomban létezhetnek.Ha bezárul a társadalom, bezárulnak a személyek is, ha bezárulnak a személyek, bezárul a társdalom is. törvény: Légy nyitott a több felé Tőled Több Telik. Benned…..
Joejszaka 2015.06.26 06:31:29
„3:149 - Oh, ti, akik hívők lettetek! Ha engedelmeskedtek azoknak, akik hitetlenek, sarkon fordítanak benneteket, és emiatt kárhozottak lesztek.” (Korán, 3. Szúra, Imrán Nemzetsége) Az 1300-as évek végén Spanyolországban – a sevillai pogrom után – nekiálltak a zsidók…..
Mandiner blog Hobo 70 2015.02.13 15:21:00
Nem, én nem vagyok fanatikus Hobo-rajongó. Soha nem éreztem magamat se számkivetett fekete báránynak, se külvárosi kopasz kutyának, se okkal vagy ok nélkül lázadónak. Jim Morrisont, Ginsberget és a Rolling Stones-t sem Hobón keresztül fedeztem fel. És nem jártam soha vallásos…..
Vendégszerzőnk, Kardos Gábor filozófus írása. Ismerjük a technokrata szöveget, hogy majd a szakemberek és a szakértői kormány megoldják a problémákat... és aztán valahogy mégse az lesz belőle, amit ígértek. Sőt. Különösen itt a kontinens keleti felében dívik a…..
Hatalmas hullámokat vet még mindig mind a katolikus egyház közvéleményén belül, mind azon kívül a Vatikánban októberben ülésező rendkívüli püspöki szinódus, amely a családot érő kihívásokat volt hivatott megbeszélni. Kéthetes ülésezése alatt az első héten az elváltak…..
Joejszaka 2014.11.05 11:51:31
@maxval birca hozzászóló:

És természetesen az ortodoxia engedi az elváltak újraházasodását.
Egészen pontosan 3 házasságot engednek egy embernek, bűnbánati szertartás után.

Áldozni újraházasodottak áldozhatnak.
Mandiner blog Andy Weir: A marsi 2014.10.12 09:31:00
Az űr-McGyver a Marson ragad és nekiáll krumplit termeszteni – ha van logline, amire egyből lecsapnék, az nem feltétlenül ez lenne. A kiadók is így gondolták: Andy Weir kézirata nem érdekelt egy ügynökséget sem, ezért feltette az Amazonra kilencvenkilenc centért 2012-ben. Mikor…..
„Az emberek iránti kereslet szükségszerűen szabályozza az emberek termelését, mint minden más áruét.” (Karl Marx: Gazdasági filozófiai kéziratok) Ki ne emlékezne – aki már élt akkoriban – a pártirodák a maguk primitivizmusában is sokat mondó egyen-dizájnjára: az asztal…..
Joejszaka 2014.08.21 10:36:35
@István Tamasi:

Szia István,

eléggé leszoktam a kommentelésről, de azért reagálnék.

Az, hogy Marx, Engels, Lukács és társaik okosak és nagy tudásúak voltak, azt senki sem tagadja.

Mengele is nagy tudású volt, nem? Julius Ceasar zseniális hadvezér és politikus volt, de ez mégsem tartotta vissza egy gall népírtástól...

Heisenberg, a 20.század egyik legnagyobb fizikusa a náci atombomba programon dolgozott. Szerintem ő okosabb volt a fenti közgazdász uraknál. Ugye ő találta ki a határozatlansági elvet a kvantummechanikában.

Von Braun, a Saturn rakéták tervezője szintén nem volt egy hülyegyerek, de ez nem akadályozta meg abban, hogy V2-es tömegpusztító fegyvereket tervezzen, valamint részt vegyen a gyártásukhoz tartozó tömeggyilkosságban...

Attól, hogy valaki okos, és tud írni pár könyvet, amiben vannak igazságok, attól még lehet egy szar ember, és lehet, hogy munkássága összességében káros.

Namost, aki népírtásra buzdít, az egy vadállat. Én viszonylag keveset olvastam ezektől, de amit olvastam Lukácstól, abban konkrétan népírtásra buzdított.
Kísértet járja be Kelet-Európát: a naiv sületlenség kísértete. Rousseau szerint az ember alapvetően jó, csak a kultúra, intézmények rontják meg – ez a bűnök, bajok, szenvedések forrása. Mára ez a tétel sokkal specifikusabb lett, eszerint az ember alapvetően demokrata, rajong…..
Ferenc pápa szerint a papi hivatásra készülő fiatalokat nem lehet pusztán a tiltásnak és a szabályok merev betartásának a szellemében oktatni, mert akkor a hívek helyett saját karrierjükkel foglalkozó "kis szörnyetegeket" nevelünk. A pápa erről egy zárt körű találkozón…..
Joejszaka 2014.01.27 03:41:38
@matthaios:

Szerintem a krisztusi válaszokkal nincs semmi baj, azok univerzálisak. A keresztény elit, mint pl. Szent Ignác, Szent Teréz lelkiség, szintén nagyon jó volt, és ma is remek..

A probléma az intézményesült egyház átpolitizáltságával, illetve a fenti üzenetek nagy tömegeknek való átadásával volt szerintem.

Aki ismeri a szent ignáci lelkiséget, az nem megy el voltaire-i irányba. Itt jön be az egyház felelőssége, hogy mit kommunikál. És, visszatérve, ebben jó Ferenc pápa, mert az üzenete tiszta.
Joejszaka 2014.01.27 03:50:10
@matthaios:

Milyen vicces, hogy itt vitatkozunk ilyeneken itt, pedig mennyire csekély a fontossága mindezeknek a mindennapjainkban!

Jelenleg nem tudok aludni, mert ma délután elhagyott a feleségem. Annyira friss ez sokkszerű élmény, hogy nem is hiszem el. Nektek jóéjszakát.
Joejszaka 2014.02.02 20:43:18
@csaba carmarthen:

"Nem számít, milyen köntösbe öltöztetitek, a gonosz nem fordulhat át jócselekedetté Atyám szemében. "

Pedig épp erről szól az én Atyám írgalma.
Nemde erről szól a Húsvéti Örömének is?

"Lám, mennyire szükséges volt Ádámnak vétke,
hogy Krisztus legyen váltságának díja

Ó, szerencsés vétek,
hogy ilyen hatalmas és fölséges megváltót kívánt és érdemelt."

:-)

Jól esik etetni a trollt. :)
„Én láttam kemény férfiembereket, akik, ha kellett, vasvillával támadtak a medvének, de tudtak úgy zokogni is, mint egy kisgyerek. És ez nem volt szégyen! A mi városi világunkban be van szorítva az érzelmi skálánk: nem ildomos a megengedettnél jobban kifejeznünk a bánatunkat,…..
Joejszaka 2014.01.18 23:06:14
@marko11: A Kossuth díj már csak ilyen. Annó a Huzella sem kapta meg a Kalákából.

Meg Kispál a Kispálból, ami aztán tényleg sok.

Ez egy politikai díj, nem minősít senkit sem, aki valami tévedés miatt nem kapta meg.
Idén 2010-hez, 2011-hez és 2012-höz hasonlóan újra, immár negyedik alkalommal kérdeztük meg mandineres bloggereinket: hogyan értékelik a 2013-as évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. 2013-as évértékelő sorozatunkat…..
Joejszaka 2014.01.08 22:09:32
@Shenpen: " Mutasson valaki egyetlen nemzetet, akik egyszerre tud két feltételt teljesíteni: az optimizmust jelző mondjuk 2,5-3,5 közötti gyerekvállalási rátát és az elégedettséget jelző alacsony kivándorlási százalékot. Ez lenne mondjuk az egészségesség két alapvető feltétele. "

Ireland.
Már egy hete csak arról vitatkozom, hogy sci-finek számít-e a Gravitáció. A vitát könnyen rövidre lehet zárni: nem számít annak; meg egyébként is, kit érdekel, amikor ilyen eszméletlenül jól néz ki? És miközben a film szigorúan nézve valóban nem kategorizálható tudományos…..
Joejszaka 2013.11.25 11:11:18
@Fulika: " Az űrruhákban nem 1atm a nyomás és nem levegőt lélegeznek az űrhajósok, hanem 296 mbar és tiszta oxigént."

Oke, de ez pont eleg arra, hogy alig tudd mozgatni az ujjad.
Joejszaka 2013.11.25 15:18:49
@Fulika: Igen, van otthon pressure suit-om. :)

Valojaban az informaciom Mike Collins Carrying the Fire cimu konyvebol szarmazik.

Collins reszt vett a Gemini es az Apollo urruhak tervezeseben. Az egyik legnagyobb problema a konnyu mozgas megoldasa a tulnyomas miatt.
Magyar népmesei elemekkel dolgozó urban fantasy? Hát micsoda menőség ez? Hétfejű sárkány, kisgömböc, óriások, a pesthidegkúti hideg kút, és persze egy csomó kaland. László Zoltán regényét úgy vártam, mint egyszeri ember a rezsicsökkentést. El lehet ezt rontani? El. A…..
Mi értelme az ötvenes táblának a három sávos úton? Miért kell hetvennel cammogni az autópálya-bevezetőn? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Ismét forrongott Egyiptom: ezúttal nem diktátor ellen lázongott a nép, hanem demokratikusan megválasztott vezetője ellen. A Muszlim Testvériség és Mohamed Murszi elnök először ultimátumot kapott a nép oldalára átállt hadseregtől, majd ennek lejárta után akcióba lendültek a…..
Manapság sokaknak csípőből jön a reakció, mikor bármilyen hitellel kapcsolatos hírt, ne adj' isten, ajánlást látnak, olvasnak, hogy "mit képzelnek ezek", "a bankárok tették tönkre az országot", "rabszolgasorsba taszítanak a drága hitellel", stb. Lehetne napestig ütköztetni itt az…..
„VAJDA ÉS WEISS Budapest, V., Fürdő-utcza 4. szám. Raktáron tart minden szakma részére Reklam plakátot, Reklam naptárt czégnyomással. Utczai (affiche) és kifüggeszthető plakátot papir, galván és celluloid kivitelben. Reklam különlegességek! Képes lev. lapok…..
Joejszaka 2013.06.30 13:37:03
@Mihailu de Munkachevo:

Érdemes eltölteni egy kis időt egy olyan városban, ahol tényleg pörög a gazdaság. És utána érdemes újragondolni ezeket a gondolatokat.

Ugyanis multikultit nem lehet előídézni senkinek.
Ha van gazdaság, jól lehet élni, magasak a fizetések, akkor jön a multikulti magától.

Ha szar a megélhetés kutya se jön, nincs is multikulti.

Szóval a multikulti nem ok, hanem okozat, a jól menő gazdaság okozata. Ahol meg lehet élni, ott mindenféle nép megjelenik, aki a jólét reményével érkezik.

Tessék megnézni, hogy mekkora multikulti van Miskolcon vagy Ózdon.

Szerintem a multikulti annak az indikátora, hogy mennyire jó is a gazdaság egy adott helyen.
Újabb nagy hiányosságot pótoltam be: most már elmondhatom magamról, hogy az "aranykor" mindhárom nagy szerzőjétől olvastam már (azaz: Asimov, Clarke, Heinlein). Más kérdés, hogy egy másik értelmezésnek már rég megfelelek, hisz a "sci-fi nagyok ABC-jét" (Asimov, Bradbury, Clarke)…..
Egy olvasóm keresett fel azzal a témajavaslattal, hogy vajon mi várja azokat, akik hazatérnének külföldi munkavállalásukból. Ezernyi kérdés merülhet fel a visszatérőkben, ezekből próbálok néhányat megválaszolni a visszatérő álláskeresők szempontjából.   1. Előny-e…..
Joejszaka 2013.05.16 23:51:05
@ZF2: 3000-4000 euróból egykeresős modellel, gyerekekkel nem lehet 1500 eurós hitelt bevállalni az általam ismert országokban. Illetve nagyon veszélyes.
Kedves olvtársak, mint azt megszoktátok, ez a blog nem kíván versenyezni a közéleti, politikai témákkal foglalkozó szakblogokkal.  Ezt hosszú távon így is szeretném tartani, de néha néha azért csak felbukkan valami, aminek van kihatása a magyar e-könyvekre is.  Megjelent…..
Március 25-én jelenik meg az Iron Maiden Maiden England videója. A koncertvideó eredetileg 1989-ben jelent meg, viszont VHS-en kívül semmilyen formátumban nem volt eddig kapható. Természetesen a most megjelenő, hangban és képben is felújított változat bővebb lesz, mint az eredeti…..
Vendégszerzőnk, Vhailor sorozatzáró cikke. Amikor Agent Ungurral másfél évvel ezelőtt elindítottuk ezt a sorozatot, célunk az volt, hogy megismertessük a magyar olvasóval Szlovákia és a szlovákok történelmét; és magyarázatot adjunk arra, hogy mitől és miért harapódzott el a…..
Joejszaka 2013.03.20 20:13:01
@quendelapo:

Én hiszek benne, hogy a mai huszas-harmincas generáció túljut ezeken a hülyeségeken.

Legalább négy éve nem voltam Szlovákiában (ami azt jelenti, hogy legalább ennyi ideje nem láttam a Magas Tátrát, ami szomorú!)

Jelenleg Írországban dolgozok, és az itteni vendéglátósok illetve a szlovák vendéglátósok közti különbség ég és föld. Arra gondolok, hogy Szlovákia turisztikai szempontból fényévekkel előzhetné meg az íreket: csak hát valami hiányzik a régi tapasztalataim szerint. Sajnos ez ránk, magyarokra is igaz, nekünk is van mit tanulnunk.
Pápaválasztás Európa és az Egyház válságának árnyékában? Szigorú északi technokraták és a régi kerékvágáshoz ragaszkodó déli népek szembenállása? Összefogás helyett széthúzó Európa az előretörő Kelettel szemben? Közel ötszáz éve, a maihoz hasonló körülmények…..
Joejszaka 2013.03.19 19:14:31
@bömböcz: Látom sok jezsuitát ismersz.
A Konzervatórium többször is írt már Benedek pápáról, például enciklikáin keresztül bemutatta, miért is tekinthető valóban konzervatív gondolkodónak, a szó politikaelméleti értelmében is. Mi lehet a lemondása hátterében? Mire emlékezünk majd vele kapcsolatban? Tényleg úgy…..
Joejszaka 2013.02.19 13:23:38
@is: " Permanens megújulás, nekem ez jön be, az élet minden területén."

A megújulásnak (adaptivitásnak) létezhetnek szintjei. Ha programozó vagy, tudod mit értek layer-ek alatt. Van egy alsó layer, ami sziklaszilárd. Ezen felül más dolgokat lehet változtatni.

Namost nálunk katkóknál, van egy sziklaszilárd réteg, a krisztusi tanítás (hegyi beszéd, feltámadás). Erre jön egy réteg, a kétezer éves hagyomány (katolikus tradíció hitelvek tetintetében). Erre is épülnek rétegek, mint pl. egyházi hierarchia, erkölcsi tanítás, liturgia, ez és az amaz.

Namost a pápa arra esküszik fel, hogy megőrzi a tradíciót. Van némi játéktere a felső rétegeknél, az alsóknál semmi-

Szerintem az általad említett adaptivitásnak korlátai kell, hogy legyenek. Az egyházban ezek elég kemény korlátok, de attól még létezik adaptivitás, erre legjobb példa a II. Vatikáni Zsinat-

Számomra az alsó rétegek "megváltoztathatatlansága" előny, nem hátrány.