Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bandiba'csi

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holnap lesz 1 éve, hogy közzétettünk egy 50-es listát arról, miért jó felnőttként legózni. Akár a kockagyár LEGO-manifesztumának is felfoghatjuk ezt a posztot, elvégre összeírtunk (mi bloggerek) mindent, amiért rajta maradtunk a legón és azt gondoltuk, titeket is…..
Bandiba'csi 2012.01.20 06:34:20
@devDavid: Akkor én egy fokkal még nálad is szerencsésebbnek érzem magam; nálunk az asszony, és baráti köre a Technic-ért rajong :-) Én sem nagyon értem, miért.... mondjuk nehéz nekik elmagyarázni a 8455 és a 8069 közötti különbségeket, de a 8421 monstrum örök kedvenc marad.
Szóval abszolút egyetértek!
(és az összes készség/térlátás/kombinációs képességfejlesztéssel is)
8110 Unimog U400. Kéne? A 8110 Unimog U400 talán még jobban várt készlet, mint tavaly a 8043 Motorized Excavator volt. Komoly hype van a doboz körül, nekem úgy tűnik, korábban nem legózó felnőtteket is meg akarnak nyerni vele a játéknak. (Úristen, egy…..
Ez szerintem egy vérbeli forma1-es autó, méghozzá a Shell színsémának köszönhetően az egyik legszebb, amit valaha láttam. Annak idején kettő is volt belőle, de manapság ezzel az eggyel is beérem.I. AlapadatokNeve: Sprint Racer (gyorsulási versenyautó)Száma: 6503Téma: TownAltéma:…..
Korábban már többször, többféleképpen szóba került a blogon a használt LEGO vásárlása. Valaki abszolút idegenkedik tőle, másoknak pedig megszokott akár a hazai vagy külföldi aukciós oldalakról, akár a legnagyobb nem hivatalos LEGO piactérről van szó. A hazai netes…..
Bandiba'csi 2011.02.13 18:06:20
@Brickfan: akkor legyen a február 26-27, mert az utána lévő 2 hétvége pedig nekem gázos... :-( Én simán benne vagyok, hogy akár Bécsig is elmenjünk, amennyiben Mosonmagyaróváron tankolunk, onnan 300 km-ig jó vagyok plusz költségtérítés nélkül :-) Úgyhogy mindegy hova megyünk csak megérje. Engem elsősorban Technic érdekelne, de természetesen bármire vevő vagyok. A piacolás pedig egy jó lángossal indul ;-)
Bandiba'csi 2011.02.14 10:51:18
@BorZol: @Brickfan: átnéztem még egyszer a hétvégéimet, és rá kellett döbbennem, hogy én sem érek rá márc. 12-13 előtt... :-( (Családi kötelezettségek). Úgyhogy nekem elég messzire került a kijutás dátuma, de ha áll még, akkor konkretizáljunk, akár offline is ;-)
Bandiba'csi 2011.02.12 13:51:39
@Brickfan: akkor már csak menni kell :-) Jövő hétvége? (Feltéhe, hogy az "Ambadassor-Mentor program" is mögénk áll). Én Bp-ről tudnék indulni ;-)
Hála a blog.hu-nak és kisPocoknak, mától végre kezelhető felületen, ráadásul menő új logóval hasítunk mobilokon. Bár továbbra sem kell mást tenned, mint a kockagyar.blog.hu, vagy esetleg a(z) m.kockagyar.blog.hu címet a telefonodba betyögnöd, az eredmény valami egészen más…..
Az biztos, hogy az év legkétéségbeejtőbb időszaka tévézős szempontból a karácsonyi: 3 napon át kizárólag elveszett kisgyerekek hullanak az égből, majd a betörők reszketnek, hogy a napot egy olyan szerelmes történet zárja, amiben vannak kölyökkutyák, de legalábbis kisállatok…..
Bandiba'csi 2010.12.25 09:36:50
Arra már nem is emlékszem melyik Karácsonyon történt a következő eset, de nekem sem sikerült kiverni a fejemből soha.
Öcsémmel szintén nagy legósok voltunk, amikor csak lehetett, megragadtuk az alkalmat, hogy ilyet kérjünk. Sajnos nekünk sem volt minden esetben lehetőségünk a legnagyobb dobozok közül választanunk, de idővel sikerült rászoktatni szüleinket, hogy a kívánságlistánkon szerepeljen a készletek négy jegyű azonosítója is, ne csak annyi, hogy "kalózhajó".
Talán ebből a félreértésből is adódóan sikerült szüleinknek 2 olyan készletet beszerezni egyik karácsonyra, amik sehogyan sem illettek bele sem az elképzeléseinkbe, sem az eddig már birtokolt szettek közé. Emlékszem, hogy öcsémmel még jól ki is beszéltük, mennyire "nem is ismernek minket a saját szüleink".
Utólag visszatekintve persze teljesen máshogy gondolom ezt az egészet, hiszen szüleink mindig erejükön felül teljesítve próbálták megvalósítani legvadabb álmainkat is, és mára csak végtelen tisztelet, köszönet, és megbecsülés maradt, az akaratos, és olykor rosszindulatú gyermekkorból...
Azonban gyerekként sokszor érthetetlenül álltunk a végkifejlet (ajándékba kapott készlet) előtt, nem is értve, vajon ki hibázhatott. (Ilyenkor természetesen mi tökéletesen tudtuk minek is kéne történnie, és fejbe már többször végig is játszottuk).
Mára már teljesen megváltoztam , tegnap is egy felejthetetlen szentestét töltöttünk együtt (lego nélkül). Hazafele kocsikázva azon gondolkodtam, milyen szerencsés is vagyok szüleimmel kapcsolatban, illetve én hogy is fogom megértetni gyermekemmel, hogy a szeretet mértéket ne a kapott doboz nagyságán mérje le (mint azt tettük mi is nagyon elítélendően és helytelenül...)
Békés, Boldog, Szeretetben (és azért Lego-ban) Gazdag Karácsonyt kívánok Mindenkinek!
Ha úgy tekintünk a délelőtti készletre, mint a vasúti átjárók Rolls-Royce-ára, akkor most lássuk mit tud egy Suzuki 2010-ben. András értékel, Ti meg eldöntitek, szeretnétek-e.I. AlapadatokNeve: Level CrossingSorozatszám: 7936Témakör: CityAltéma: TrainKiadás éve:…..
Bandiba'csi 2010.12.05 20:09:16
@Anak: ahogy a közmondás is tartja: A sikeres férfi mögött mindig ott az igazi nő...
(a pantomimest kedvelem is, meg nem is, de igen kifejező arcai vannak, jó játszani vele)
A matricák Hál' Istennek nem kockákon át ívelők, így teljesen szétszedhető, nincs "matrica miatti egybe-kocka".
A lámpák forgathatóak, de fehér fény nincs hozzá, ergo csak figyelemfelkeltő a piros fény, nem áthaladást tiltó.
Azzal kezdődött az egész, amit még nem is ismertek, hiszen nem írtam még róla: vettem pár racers mini készletet. Ezzel aztán annyira bejött az autós-tematika, hogy hirtelen felindulásból megvettem a 6743 Super Speedstert. Még ki sem bontottam a készletet, amikor valamelyik…..