Regisztráció Blogot indítok
Adatok
retinax

0 bejegyzést írt és 226 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na. Az atomháború után vagyunk, a 36. században, az emberiség szívós munkával eljutott a kőbaltától a feudalizmusig, aminek persze az lett az eredménye, hogy kiskirályok és kiskirálynők uralták a vidéket, és annak volt a legnagyobb pöcse, aki rég elfeledett, de a XXI. századi mérnöki munkának…..
retinax 2019.05.29 17:39:30
Évtizedek óta imádjuk a Kinder-tojást, naponta gyerekek milliói pattintják ki izgatottan a sárga kis kapszulát, és szerelik össze a benne lévő játékokat. Közben elmajszolják a csokit, a csomagolás és a sárga kis műanyag kapszula pedig megy a kukába. Pedig egy kis kreativitással elég sok mindenre…..
Zenóbia Cékla 2016.09.19 20:28:56
Van olyan érzésem időnként, mintha ismételném magam a blogban, sőt, tulajdonképpen nem is csak érzés, mert tudom, hogy aha, erről már valamikor írtam, de hátha nem veszik észre, mert nekik sincs memóriájuk, ezzel a gondolattal szoktam magam nyugtatni. Végül is írom hat és fél éve, beleférhet, hogy…..
Zenóbia Jégeső/napsütés 2016.05.04 22:02:48
Az van, hogy jégeső/napsütés felváltva, nagyjából én is pont ebben az állapotban susogtam fel-alá a folyosón a hosszú bőrszoknyámban, amit kevésbé elegánssá tesz ha sietsz, mert kizárólag aprókat lehet benne lépni, szerdára gésa lettem. (mármint a tipegésben). Valamelyik távolba vesző vasárnap…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Amennyiben jogi tanácsra, vagy segítségre van szüksége, az mhtjog@gmail.com elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot   .Sziasztok! Semmi sem jellemzőbb erre az országra, mint ahogyan a…..
retinax 2015.12.09 21:45:29
@okoska77: A hányós-lázas kórra az orvos pont azt mondja, amit az anyukája: feküdjön, igyon teát, és ne menjen emberek közé. Ezért senki nem megy orvoshoz, hacsak nem kell a táppénzes papír.
Mondjuk az biztos, hogy másik bolygón én a posztoló, meg az is, hogy nem magyartanár :D
fotó: Krumpli Béla Besorolása nem egyértelmű, én állítom, hogy saláta, tehát akár könnyű, kora nyári ebéd, Krmpl viszont ragaszkodik hozzá, hogy desszert. (Pedig nem is tudja, hogy vaníliát is akartam tenni az eperszószba, de elfelejtettem.) Ezzel aztán jól elszórakoztunk…..
isolde Akkor most a halálról 2015.05.06 15:59:40
Egy dolgot tudok mondani (az éjszakai alváson kívül), amit határozottan és valószínűleg mindörökre elrontott bennem a gyerekvállalás. Nem, nem a testem, az isteni szerencse és némi sportolás mellett számomra elfogadhatóan nézek ki, jó, nem a tizenhét éves kori alakom van, de…..
Zenóbia Brownie a'la Karancs 2015.04.27 06:06:00
Persze, már megint Brownie, de csak azért, mert sztem azzal lehet legjobban tesztelni az istentudjamilyenfokozatonsütő sütőket, bár letöltöttem googleból, hogy az egyes 160, a nyolcas 300, valaki mondja meg, mi a francot kell 300 fokon sütni. Szóval a Karancs működik, majd lehet adok…..
Zenóbia Csokis-kekszes őzgerinc 2015.03.30 05:59:00
Nem ússzátok meg most sem, az elejére úgyis mindig valami mélyenszántót (nem) kaptok a fantasztikus gondolataimból, ami most lehet, hogy csak annyi lesz, hogy: tavasz-Fröccsterasz-feltett lábak. Ott tartom majd a fogadóóráimat munka után, szóval ha ingerenciátok támad…..
isolde Egy gyors helyzetjelentés 2015.02.11 15:54:21
Na, most meggyógyultam én és a Lány, és csak a férjem beteg, remélem, ugyanazt kapta el, ami nekünk volt, és nem indul újra a kör, mert két hét múlva elutazom Bruges-be egy napra, éljen! Utazás! Egyébként lett internet, bár csak a férjem íróasztaláig ér a vezeték és wifi…..
retinax 2015.02.11 21:12:33
Zenóbia Blondie 2015.01.28 05:03:00
Az év első sütése, ráadásul nem is a saját konyhámban, de mit csináljak, ha aznap jött rám, hogy most viszont már muszáj sütnöm valamit, és pont Petránál voltam, ő meg szerencsére még örült is, vagy legalábbis nagyon sikeresen tett úgy. Gyakorlatilag azt csinálta, hogy…..
isolde Akkor röviden 2015.01.24 14:33:13
Beköltöztünk, imádom, minden szanaszét meg dobozokban, szóval többnyire pakolunk. ..
retinax 2015.01.25 13:06:33
Tehát van az a jelenség, hogy én itt írom a blogomat, és az olvasók ezért mindenféle kérésekkel fordulnak hozzám emailben. Ezeknek egy része arról szól, hogy Sopronban mit érdemes megnézni és hol érdemes lakni, enni vagy fagylaltozni. Másik, jóval nagyobb része valamilyen…..
Épp meguntam a múzeumban való önkénteskedésnek azt a részét, hogy mindenki hülyének néz, jó, nem mindenki és nem hülyének, de sokan furcsállják. Most szerintetek a Központi Bányászati Múzeumban önkénteskedni nem iszonyú menő? Szerintem az. Még külön-külön is menő,…..
Zenóbia Nagyon! Fahéjas kocka 2014.12.17 05:54:00
Pont azon gondolkodtam, hogy ez az év azért rendesen odavágott nálunk úgy családilag, és még van belőle vagy két hét, lehet jobb lenne leszedálni magunkat addig már. Mondjuk én meg is teszek mindent ennek érdekében, elég jól is haladok, úgyhogy szinte már várom a karácsonyt,…..
Zenóbia Vanília kivonat 2014.09.03 10:53:33
Ha már itt gasztrobloggerkedek, legyen ilyenem is otthon, és akkor már csináljam én, mert rohadt drága lenne megvenni, és akkor a büdös életben nem használnék mást, mint aromát. Nem mintha nekem azzal is bármi bajom lenne, de ez erősebb és évezredekig elég, és leírhatom a…..
Egyre több cég fizet a női munkavállalóinak azért, hogy "csúsztassák" kicsit a gyerekvállalást. A huszas, harmincas éveikben járó, a karrierjüket ezerrel építő nőknek például az Apple és a Facebook fizeti, hogy lefagyasszák a petesejtjeiket. Így az aktív korszakukat nem kell…..
isolde Nincsen más ebben a dalban 2014.10.22 10:08:23
Ja, vettünk egy lakást. ..
retinax 2014.10.22 14:50:11
Közben meg voltam két napot a múzeumban, abból másfél napra lekötöttem a főmuzeológust, aki az igazgatóasszony utasításának megfelelően "alapos tárlatvezetést" nyújtott. A vége felé már egyáltalán nem kérdeztem semmit, csak csukott szájjal hallgattam, de nem azért, mert nem…..
A dühkezelésről annyit szeretnék mondani, hogy még egyszer valaki kibaszott homeopatákkal és kineziológusokkal vesz egy kalap alá, mert pszichoterápiával foglalkozom, azt esküszöm, pofán csapom. Nem igaz, hogy ennyire lassú a közvélemény, de az egy dolog, a szakmai közvélemény…..
Nos, mivel túlságosan ráérek (not), a Múzeumban fogok önkénteskedni - ez azt jelenti, hogy amikor Sopronba jövünk, időnként ott fogok lógni a könyvtárban és/vagy tárlatot vezetek, amíg a kis Lányra lelkes nagymamák hada vigyáz*. Ma beszéltem a jófej igazgató asszonnyal (azt…..