Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LaszloLaszlo

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt régóta lehet tudni, hogy a magyar szurkolói kultúra egészen eltér a tőlünk nyugatra levő versenyeken levő szurkolástól (eltér = alul marad). Én persze csíraként nem vagyok autentikus szakértője ennek, hiszen még csak egy versenyen futottam külföldön, viszont azt hiszem a…..
LaszloLaszlo 2011.05.26 20:33:59
Hát az túlzás, hogy ott voltam, de belebotlottam vasárnap. És hogy hogynem, ezt a videót lőttem az egyik frissitőpontnál:

dl.dropbox.com/u/3781407/VID_20110522_104441.3gp

vicces ahogy az eldobált műanyagpoharakon lépdelnek.. élőben még hangosabb volt :)
Egyébként este itt is fújta a szél a poharakat...

Mindenesetre jókedvet csinált mikor megláttam őket, no meg egy kis bűntudatot, miszerint egy félmaratint nekem is le kéne már futni..
LaszloLaszlo 2011.05.26 20:35:25
Tegnap nem volt alkalmam élőben megnézni a show-t, úgyhogy most fogom megtekinteni, felvételről. Annyit hallottam tegnap este, hogy nem volt akkora durranás a rendezvény, mint a tavalyi. Na, de kezdődjön a mozi.....
Németh Csabi már írt nekünk március elején egy remek két részes riportot arról, milyen élmény is volt neki átfutnia és másodiknak beérkeznie a Trans Gran Canaria 2011-es ultra trail versenyen. (első rész, második rész) A rendezvény szervezői is készítettek egy képes…..
Kaliforniában megnyílt a világ első, kifejezetten freerun és parkour sportra specializálódott gym-je, a Tempest Academy. Néhány nappal ezelőtt volt a megnyitójuk, egy promóciós klipet mutatnánk: Inspiratív!..
Szolgálati közleményünk következik. A Nike igyekszik kivenni a részét a japán katasztrófa utáni újjáépítésből és partnerével, az Architecture for Humanity nevű szervezettel karöltve segít a rászorulókon. Most te is csatlakozhatsz ehhez a kezdeményezéshez, azzal, hogy…..
A közepes erősségű földrengést Magyarországon számos helyen lehetett észlelni. Budapesttől Győrig jelentették Twitteren és Facebookon a magyarok, hogy éppen megmozdult a lámpa a szobában, vagy elkezdtek mozgolódni a bútorok. A Google-on pedig valós időben lehetett követni a…..
Egészen nem mindennapi programmal jelentkezik a téli Futóklub heti állomása: végig fogjuk futni a budapesti hidakat északról délre! Persze a kisebb távot vállalóknak sem kell megijedniük, hiszen szakaszokra bontottuk, de olvassátok csak a program leírását! Január 29-én szombaton…..
Futóblog Regeneráció 2010.11.19 09:04:28
Pár évvel ezelőtt Rómában futottam le a maratoni távot. A "futás" kifejezés azért túlás, mert bizony igen keményen gyalogoltam a 35 és 40 km közötti részeken. Ezt a versenyt minden évben március elején rendezik meg, így egy komolyabb téli kihagyás, betegség és…..
Ma alapvetően kezdőknek szóló kérdésekkel foglalkozunk olvasói levelek formájában. Csapjunk is bele! LEV-ROV. Nem tudom kihez tudnék fordulni ilyesmivel, ezért írok Neked, mint a Futóblog szerkesztőjének. El szeretnék kezdeni rendszeresen futni, de fogalmam sincs az egészről, nem…..
LaszloLaszlo 2010.09.28 18:05:12
futást elkezdeni, szerintem:
1 ) kell hozzá egy időmérő szerkezet, mobiltelefon, casio óra, akármi
2 ) kell hozzá egy papír, vagy Excel
3) google mapsen nézz ki egy távot, amit szerinted le tudsz futni. (Ha a futás nem megy, akkor kocogni, kocogni+gyalogolni, gyalogolni...)
4) aztán itt jön a lényeg, fel kell venni a cipőt, és elindulni.
Apropó cipő, az első 10 futásod alkalmával tökmindegy miben futsz, nem fogsz ortopédorvosnál kikötni. A lényeg, hogy indulj el! Persze valami olyat vegyél fel, ami kényelmesnek gondolsz...
5) belőni valami rendszerességet, pl.: heti 2x lefutod ezt távot.
6) 5-10x lefutni ezt a távot, feljegyezni az eredményeket a 2) pontban jelölt eszközzel

Ha az első futások alkalmával kiderül, hogy a kiválasztott táv túl nehéz / könnyű, akkor módosítani. A lényeg, hogy legyen pár eredményed, amihez mérni tudod magad.

Itt kezdődik minden! Ebből tudni fogod kb mennyit bírsz, hogyan befolyásol a futás előtt elfogyasztott töltöttkáposzta, vagy az átmulatott éjszaka.

Ha lefutottad 10x a távod, és az előre belőtt rendszerességet is tartani tudtad, akkor van remény..

Igazából egy a lényeg az elhatározás, motiváció, és akaraterő. Minden más ezután következik.

Szóval nem kell túlbonyolítani! A futóklubb, nike cipő mind-mind hasznos dolgok, segíthet megtalálni a motivációd, de minden az egyén fejében dől el!

Még annyit, hogy full amatőr vagyok, semmi sem szent irás, ami itt le van írva, lehet túl egyszerűen látom a dolgokat.. nekem viszont bevált.

üdv
Futóblog Hip-hop Futóblog póló! 2010.09.21 12:42:00
Különösebb bevezető nélkül: Ár: 4 990.- forint A pontos cím és telefonszám: 1117 Budapest, Október 23-a u. 8-10. +36 (1) 279 1140 A pontos megközelítés az üzletházon belül: Nyitvatartás: Minden nap 10-21 óráig, vasárnap 10-19 óráig. A pólókat október 18-ig tudjátok…..
LaszloLaszlo 2010.09.22 19:19:38