Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hafnek

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Magyar Nemzet, 1901 Nagymarosról kis éllel írnak, Kismarost degradálják... Verőcét dícsérik - az utolsó megjegyzés azonban kellőképpen durva! Remélem, most már nem ez a szint az újságirásban! Amúgy épp eaz ilyen cikkek miatt elkélne a belső nézőpontú útikönyv - mi mondjuk el, amit…..
Hafnek 2021.05.03 22:31:46
Tisztelt prof. Dr. Kásler Miklós Miniszter Úr! Kóber György vagyok, óvóbácsiként dolgozom, és tegnapi kijelentésére szeretnék reagálni. Ön szerint törvénybe kell iktatni, hogy már az óvodákban elkezdődjön a gyermekek egészséges életmódra való nevelése. Ezúton szeretném felhívni figyelmét,…..
Hafnek 2018.08.07 15:07:34
@DFK: Nem én hazudok, te sértegetsz! :/ Persze, ez téged minősít.
Nyolcadik éve dolgozom egy kollégiumban, eddig egyszer láttam vajat az étkezésnél. Az összes többi, ilyen jellegű fogáshoz margarint kaptak a gyerekek..
Ha próbáltál már vajjal is és margarinnal is, mondjuk, rántottát sütni, akkor magad is láthattad (volna), hogy mi marad meg az egyikből és mi (nem) a másikból.
- - -
- Wikipédia: „A margarin és a vaj

A margarin fogalmát a köznyelv néha keveri a vajjal, ám a vaj állati eredetű, természetes tejzsír, míg a margarin növényi olajok feldolgozása során előállított zsiradék.(Az állati eredetű zsiradékokat is tartalmazó keveréket melange-nak nevezzük.)

Viták tárgya, hogy a vaj vagy a margarin egészségesebb-e. A margarint ugyanis legtöbbször egészséges voltára hivatkozva szokták reklámozni a gyártók, illetve a nemzetközi táplálkozási ajánlások is a margarint részesítik előnyben a vajjal szemben, kedvezőbb zsírsav-összetétele miatt. Korábban a margarinok előállítási módja viszont megkérdőjelezte ezt a kedvező zsírsav-összetételt (magas transzzsírsav-tartalom), ugyanakkor ma már az étkezési margarinok minimális transzzsírsavat tartalmaznak. Léteznek olcsóbb és drágább margarinok, valamint otthon is készülhet margarin, élettani hatásuk a felhasznált alapanyagok függvénye.

A hagyományos margaringyártás során a zsírsavak telítetlen kötéseit telítik, így sokat veszítenek kedvező tulajdonságaikból, tehát az utóbbi években már inkább a vajak használatát ajánlják a szakértők, mivel ezek természetes állapotukat őrzik meg, és nem a hidrogénezés során alakulnak át. Margarinok esetében érdemes vásárláskor az összetevőket alaposan tanulmányozni, ugyanis a jó minőségű margarinokat ma már nem hidrogénezett növényi olajjal készítik.”
A Magyar Gárdával nem lehet barátkozni már a T-Online ismerős-kereső honlapján keresztül. A regisztrációt a cég arra hivatkozva törölte, hogy sok panasz érkezett a felhasználóktól.Az Index cikke itt...
w Díjugratás 2007.06.06 06:00:00
Döntött az Alkotmánybíróság: igenis népszavazni való téma a vizitdíj és a tandíj. Egyfelől azért, mert olyan kis elenyésző összeg az, hogy meg sem érzi a költségvetés – ami arra utal, hogy a taláros testület hirtelenjében pénzügyminisztériumot kezdett játszani,…..
w Operation Fospumpa 2007.08.10 06:00:00
Mit nem beszél az a német? Ausztria kissé elpofátlanodott az utóbbi időben. Nem a MOL-OMV csatáról lesz szó, hanem a környezetrombolásnak arról a kelet-európai sunyisággal megvalósított módjáról, hogy építünk ultramocskos ipart a határ szélére, bele a szélirányba,…..
w Foglalod a kurvanyádat 2007.06.11 06:00:00
Aggaszt már régóta egy dolog, vagyis egy fogalom, pontosabban egy imaginárius fogalom. A nemzeti oldal. Meg minden egyéb megnyilvánulás, amikor a nemzeti kifejezés alatt olyasmi értetik, amiben én nem vagyok benne. Ugyanis egy pillanatig sem éreztem magam soha kevésbé magyarnak, mint az…..