Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fikanick

0 bejegyzést írt és 583 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyjából ezt: “It is not the critic who counts; not the man who points out how the strong man stumbles, or where the doer of deeds could have done them better. The credit belongs to the man who is actually in the arena, whose face is marred by dust and sweat and blood, who strives valiantly;…..
Benéztek egy excelt, ezért ülnek Szirtes bónuszán.   A budapesti Jobbik elvesztette az olvasószemüvegét, ezért a főpolgármester visszatartotta Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatójának korábban megítélt éves prémiumot? Valami hasonló történhetett, ugyanis vagy mi…..
fikanick 2013.09.04 11:27:50
@Minden Jobbikos Büdös Zsidó Cigány: Eloszor is, bar edesanyam nyugdijas (bar meg szerencsere felig dolgozik, szerintem az elfoglaltsag nagyon fontos idos korban, celt ad a letezesnek), azert kurvanak biztosan nem mondanam. Sot, en oszinten orulnek neki, ha egy kicsit nagyobb kanallal enne az eletet, mint ahogy azt teszi.

A vonatjegy egy elegge mas kerdes, mint az operettszinhaz, ahova azert valljuk be, szemetet jar fogyasztani a kispolgar, mig a vonatnal felmerulnek kornyezetvedelmi (mint jelentosen energiahatekonyabb kozlekedesi forma az alternativaihoz kepest), szocialis (mint ahogy a helyvaltoztatas eleg fontos resze a jelenlegi tarsadalmi rendnek) es mondjuk demografiai kerdesek, nevezetesen hogy a vasutak leepitese jelentos hatassal van a kisebb telepulesekre.

Ezzel szemben egy olyan szinhaz, mint a Madach, semmilyen kozfunkciot nem lat el.
fikanick 2013.09.04 15:15:06
@OkoskaTo:rp: Igen, elolvastam, hogy eloszor is ingyen kapja a szinhazepuletet, masodszor meg meg melle havi kb 10 millio Ft-ot, praktikusan azoktol a kozeposztalybeliektol, akik nem jarnak a Madach-ba. Szinhazbol szerintem boven tul sok van (foleg az ilyen Madach-fele operettszinhazakbol, amiknek meg a modern Csardas Joskakra van pofaja evi szazmilliokat eltapsolni).

Rettento ironikus egyebkent, ahogy mindenki engem minositget, mikozben velem szemben mindenki a kulturalis elet vedelmezojekent festi le magat.

Valoszinuleg ok sokat jarnak szinhazba a tobbi adofizeto rovasara.
fikanick 2013.09.04 18:04:16
@csak egy néző: En tenyleg nem ertem, hogy itt mindenki Shakespeare-en szocializalodott sajat bevallasa szerint, de addig senki sem bir eljutni, hogy a musicalt operettezem le, ezzel analogiat vonva a ket kispolgari, giccses, semmitmondo zenes mufaj koze.

Ezt tamogatni adobevetelbol konkret bun.
- Minden férfinek joga van gyerekeket szülni, ha akar!- De te nem szülhetsz gyereket! - Ne nyomj el engem! - Nem nyomlak el Stan, de neked nincs méhed! Hogy fogod kihordani amagzatot? Belerakod egy szatyorba? - Nekem van egy ötletem. Gondolom, abban egyetértünk, hogytényleg…..
A napokban új szakaszába lép a szívünknek oly' kedves Nagy Rezsicsökkentés: megkezdődik a Fidesz aláírásgyűjtése a rezsicsökkentés védelmében. A kormánypárt ellenzéki üzemmódja az aláírásgyűjtéssel új fokozatba kapcsol, de nem csak az utcákon folyik a hősies…..
fikanick 2013.03.20 10:14:25
@Virág et.: Ez a vilagon mindenhol igy lenne, Magyarorszagon a politikai elit pont azzal arulta el a proletariatust, hogy kozvetlenul elejuk jarul szavazotokert.

Ezert pedig a Fidesz a felelos, kb a kisgazdak ota eloszor.

Ezert tehet a Fidesz a mostani helyzetrol es ezert is olyan rohejes ez a fenti (bar egyre halkabb, de azert meg mindig nagyon eros) MSZP-zes.
Pintér Sándor a miniszterelnöknek íródó jelentésének kiszivárgó szövege szerint csütörtökön 14:54-kor „katasztrófahelyzetet hirdetett ki”. Ez a mondat elsőre rendkívül pozitívnak látszik, s úgy tűnik, hogy a rendszer jól vizsgázott. Ezzel a kijelentéssel kapcsolatban…..
fikanick 2013.03.18 14:27:55
@Kara kán: Egeszen rendkivuli ez a kepessege a maradek Fideszesnek (marmint persze, sok van, de kozuluk azok, akik nem analfabetak mar nagyon kevesen), hogy mikozben az volt a vezerjelszavuk, hogy "ezt nem lehet hagyni", amikor a Gyurcsany orszagolt, akkor most az az egyetlen szovegmaradvany, hogy "dehat ok is".

Ezekszerint mar ok is eljutottak oda, ahova a vezergarda mar 96-ban, nevezetesen hogy nem kell holmi filozofiaval, vilaglatassal meg vizioval bibelodni, a hatalom maga az eredmeny.

Orban igazan gyonyoru eredmenye, hogy sokmillio ember jutott el odaig az o iranyitasaval, hogy igazabol mindegy, hogy mit csinal, amig Orban Orban. Ez meg ugye esetlegesen a halalaval lesz mashogy, de erre is van ellenpelda, igaz legkozelebb kb Eszak-Koreaban.

Szemkapraztato.
fikanick 2013.03.18 15:12:44
@Kara kán: Valoszinuleg ezert van szuksege a Fidesznek a koltsegvetesbol kilopott penzbol kitartott, orszagos terjesztesu propagandasajtora, mert olyan batran szembenez a part az Igazsaggal.

Nem birom eldonteni, hogy engem nezel ennyire hulyenek, vagy tenyleg ennyire valoszinutlenul ostoba vagy.
Egyre többször felmerülő kérdés: egy szép, interaktív megoldást flashben vagy html5-ben érdemes megvalósítani? A válasz jelenleg azt hiszem elsősorban hit kérdése, vagyis ha a kreatív csapat hisz a html5-ben, akkor arra adja a szavazatát, miközben a flash is jól láthatóan éli…..
fikanick 2013.03.18 09:33:03
@Konrad: A bongeszohoz lathatoan minden internetbolcsesz ert. A Javascript vs Actionscript vitaba (leven most megint szexi) mindenkinek van joga belepofazni (kb, mint a big data vagy a usability), mivel nepszeru kerdesekke valtak.

Hogy azok, akik errol beszelnek, meg sosem jutottak el odaig, hogy a DOM esemenyrendszeret megertsek, mellekes, mint ahogy a "big data" szakertok sem dolgoztak soha melyebb statisztikai sorokon.

Altalaban eleg, ha elvegeznek egy 6 hetes tanfolyamot es mar ra is irhatjak a CV-jukre.

Aztan csodalkoznak, hogy azok, akik tucatnyi eve, professzionalis keretek kozott foglalkoznak ezekkel a kerdesekkel, ingerultek, amikor okostojasok odapofatlankodnak a teruletukre es okoskodni probalnak arrol, amihez ok ertenek, a masik meg megprobalja elbloffolni magat a kovetkezo fizetesig.

De hogy valami konkretumot is mondjak (ugyanis errol kene szolnia a fenti beszelgetesnek, kulonben marad az az ostoba lozungvadaszat, ami): Szerinted a Canvas vagy a DOM-alapu megjelenites az eloremutato utja a bongeszonek?
Mandiner blog Petőfi hava 2013.03.17 07:17:00
Így szombat éjfél felé, amikor ezt írom, és amikor az összes létező híradó visszanézése miatt vagy nyolcszor hallottam Harangozó Tamástól, hogy „a kialakult helyzetben”, amikor alacsonyan szállnak a minőségi állami szolgáltatásokra szuperérzékeny blogbejegyzések, amikor…..
fikanick 2013.03.17 08:19:14
Nagyon beszedes, ahogy eloszor kifejted, hogy 16 orat csuszott az autopalya lezarasa (a kamionokrol szot sem ejtesz, dehat miert tenned, van egy agendad, abba ez nem ferne bele), majd az idod maradekat azzal toltod, hogy mentegeted a kormanyintezkedeseket (vagyis pontosabban azok hianyat). 2006 augusztus 20.-an sem tudta senki delutan, hogy estere akkora vihar lesz, az "emberemlekezet" kifejezes akkoriban is sokat szerepelt a sajtoban (akkor foleg az MSZP-tol), ti meg (szemelyesen) teli szajjal reklamaltatok a tetemre hivast.

Amellett nekem ahany ismerosom volt, egyik sem tudott rola delutan 4, 5-kor, hogy nem kene elindulni, ha tenyleg nem kellett volna, talan tobbet kellett volna tenni.

Mindez viszont mellekes. Eloszor is mert ugyanis lehet, hogy megbuntetik az USA-ban az embert, ha bemaszik a jegesedes miatt lezart nemzeti parkba az embert, DE LEZARJAK A PARKOT es BE KELL MASZNOD AHHOZ, HOGY BEJUSS.

De amiert igazan mellekes (es aminek en nagyon orulok), az az, hogy ebbol a Fidesz azzal, hogy az aldozatokat buzeralja, nem tud jol kijonni. Ezt talan mostanra latjak, de mivel az igazi arrogans seggfej maga a belugyminiszter volt, ezert most mar visszatancolni nem lehet.

Szaporodnak a johirek az orszagban, ha igy folytatja a Fidesz (mint ahogy ez egy csodas politikai lehetoseg lett volna nekik, az emberek imadjak az eros vezetot az elore nem latott nehezsegekben), talan megis kepes lesz megverni magat annyira, hogy legyen ertelme kormanyozni utanuk.
fikanick 2013.03.17 10:03:58
@pelikán*: Engem egy kicsit sem mozgat ebben a kerdesben a "kinek van igaza" koordinatarendszer, leven hulyesegnek tartom a felvetest is, meg ha ezen porog is mindenki mostanaban, mint ahogy ezt is leirtam. A Fidesz inkompetenciaja es centralizalasi megszallottsaga ugyan jol tettenerheto (ahogy te is mondod, szormenten), de igazabol ez sem szamit, senki sem halt meg a kormany tehetetlensegebol.

Kizarolag azert vettem elo az utak lezarasanak a kerdeset, mert ementen az erv menten probaltal jopontokat gyujteni a kormanynak.

Attol viszont, hogy maga a felvetes hulyeseg, az abbol fakado nepitelet mar nem az, inkabb egy objektiv teny, kovetkezmenyekkel.

A tobbit meg nem magyarazom el meg egyszer, "give them enough rope". Mindenkinek jobb, ha nem kell kivarni, amig a Fideszt a gazdasagi inkompetenciajabol fakado osszeomlasban az orszag temeti maga ala, meglepo modon meg nektek is.
Matolcsy jegybankelnökké válása remek apropónak tűnhet arra, hogy Matolcsy unortodox, nem szokványos gazdaságpolitikai intézkedéseit okoljuk minden bajunkért. Jóllehet nem ezekkel van a baj, hanem a nagyon is szokványos, az első Orbán-kormány idejéből ismerős húzásokkal. Az…..
Mondhatnánk, így jár az, aki börtönviselt amatőr szereplőt alkalmaz az egyik sorozatához: rendőrök vitték el a Tv2 egyik konstruált reality-sorozatának, a Bűnök és szerelmek egyik szereplőjét, Serifet (a képen középen), mégpedig csoportosan elkövetett rablás gyanújával. A…..
fikanick 2013.03.01 15:53:09
@Miss Nándor: Azert csak el tudtal jutni odaig, hogy o is tutira cigany, merthat rabolt. Felteszem, mondjuk egy akademikusnal is ilyen tisztan megmondod, hogy ki cigany es ki nem es egyaltalan nem az ostoba zsigereid beszelnek beloled ilyenkor.

Most oszinten, az ilyen meteres turhakat, mint amit most te raktal ide, miert kell termeszetesnek venni?
Orbán Viktor egykori témavezetője, majd minisztere, Fellegi Tamás szerdán Washingtonban járt az amerikai kongresszus külügyi bizottságának egyik albizottsága meghívására. A meghallgatás témája az európai antiszemitizmus és a politikai iszlám volt, Fellegi pedig nem egészen…..
fikanick 2013.03.01 10:49:32
@Bafana: Milyen felvasarlasi lazrol beszelsz? Az eves atlagban 8-10%-ot zuhano befektetesrol? Fellegi ossze-vissza beszel, a jobberek meg a szokasos hulyeseguket toljak, de hogy felcsapjanak egy eves KSH-kimutatast mar sok lenne nekik.
fikanick 2013.03.01 12:15:25
@Bafana: Magyarul te mar dontottel, minek foglalkoznal olyan dolgokkal, mint a valosag?
Francis Underwood pont olyan figura, mint amilyennek a politikusokat elképzeljük. Manipulatív, erkölcstelen alak, aki saját céljai érdekében mindenre képes, átgázol mindenen és mindenkin, szemrebbenés nélkül a szemébe hazudik akár az elnöknek is, márpedig olyat, legalábbis az…..
Jávor Benedek szerint aggasztó a kormányfő valóságérzékelésének teljes hiánya. Szerintem meg az aggasztó, amit Jávor (Schiffer, Bajnai usw.) a politikáról gondol. A szimpatikus (és unszimpatikus) hülyék gyülekezetében, ami a hazai "demokratikus" ellenzék, nincs egy figura (na…..
fikanick 2013.02.23 09:11:29
@HaFr: Latod, megint ezt csinalod. Egyenlosegjelet vonsz Szalasi es Merkel kozott, csak azert mert mindketten politikusok. Te pszichopata vagy, hogy nincs erkolcsi erzeked?

Az elitnek nem az a dolga, hogy kizsigerelje es eloskodjon a plebszen, hanem hogy felelos felnottkent (merthogy tobbet lat a vilagbol) orkodjon a joletuk folott es ezen keresztul a tarsadalmi stabilitas folott.

Tenyleg bazmeg, ha ennyire nincs erkolcsi merce (marpedig tenyleg nincs, szerinted ezert zsenialis politikus Orban), akkor mi a problema mondjuk a politikai gyilkossagokkal?
fikanick 2013.02.23 09:19:11
@sertelen: Egyetlen abszolutum van, ez a halal. Ennek megfeleloen a kieroszakolt halal az egyetlen igazsag. Ergo a Machiavellizmus maga a megtestesult erkolcs.

Ez itt a ti embersegetek. Nem ostobasag ezzel nem azonosulni, hanem erkolcs.

Aki pedig a fenti alapjan vezeti le a vilagkepet, pszichopata.
fikanick 2013.02.23 09:43:50
@sárospataki lány: ne hasznalj olysn kifejezeseket, amiket nem ertesz es foleg ne probalj meg okosabbnak lenni, amikor semmit sem tudsz valamirol. Az emocio pontos forditasa az erzelem, ezek pedig vannak a pszichopataknak, bar tenyleg eleg tompak. Ha ugy akarsz a jovoben beszelni errol a kerdesrol, hogy kozben ne tunj tudalekos hulyenek, javaslom olvass utana az empatia-erkolcsok-erzelmek kolcsonhatasainak.
Külföldre költözni még akkor is macerás lehet, ha a létező legtöbb segítséget kapjuk meg régi-új munkahelyünktől. Az ügyintézés, lakáskeresés ebben az esetben is sokáig eltarthat – derül ki egyebek mellett ez is Gergely Egyesült Államokból érkezett írásából. (A kép…..
fikanick 2013.02.18 09:10:09
Magyarorszagon (programozokent) legalabb napi 2-3 oraval tobbet dolgoztam, mint itt, Nagy Britanniaban. Itt, ha bent voltam este 6 utan, odajott a fonokom biztositani rola, hogy nincs semmi gaz es hogy kitoltak a hataridot, merthat mindenki erti, hogy nem a mi hibankbol csuszik a projekt.

Otthon, ha leleptem 7 elott, gyakran volt hiszti. Valoszinuleg ez azert van, mert otthon az atlagfizeteshez kepest feltunoen jol keresnek a programozok (ami ugyan itt is igy van, de eloszor is itt nem olyan irigyek az emberek a masik penzere, masodsorban azert, mert itt relative jol meg lehet elni az atlagfizetesbol), ezert otthon ilyen indignalt fejjel kerik rajtad szamon a vilagot a fonokeid altalaban.

Csakhogy. Otthon pont annyit szamlaznak utanad az ugyfel fele, mint itt es a toredeket kapod meg annak mint itt, mikozben az eszkozszuksegleted elenyeszo es mikozben otthon elsoproen nepotista alapokon nyugszik a munka elosztasa.

Tobb olyan palyazat is volt, aminel elore kozoltek velunk, hogy ne dolgozzunk rajta tul sokat, mert tudjuk, hogy nem mi fogunk nyerni. Itt ezt nem birom elkepzelni.

Egy tanacs viszont: Minel tobbminden fuggesz a munkaadodtol, azzal annal jobban vissza fog elni veled szemben. Magyarul, ha mondjuk a munkavallalasid attol fugg, hogy o ad-e munkat neked, akkor annyival kevesebbet fogsz kapni. Ok se hulyek. Szoval amint tudod, probald meg ezektol a kotelektol megszabadulni, meglatod, hogy azonnal mennyivel tobbre fogjak ertekelni a szakertelmedet.
fikanick 2013.02.18 09:44:08
@Jaffar: Meg fogsz lepodni, de a programozok atlaga sokkal jobb Magyarorszagon, mint itt, az Egyesult Allamokban vagy Hollandiaban (ezeket a helyeket lattam eddig ilyen szempontbol). Otthonrol legalabb 10 olyan embert meg tudok nevezni, akik inspiraltak a munkaban es valami elgondolkodtatot mutattak, az utobbi helyeken eddig egyetlen-egyet sem.

Megkockaztatom, Magyarorszag joval a vilagszinvonal folott van ezt tekintve. Hogy ez miert van azt nem tudom, de azt gyanitom, hogy van koze a Nagy Magyar Gyomorgorcshoz, amitol mindenki mas hulye es ugyan rajtam kivul minden magyar is idiota, de megis mi talaltunk fel mindent, ami fontos a vilagban.

Szoval szerintem ugyanazert, amiert gorombak veled az eladok a sarki boltban.
GFG Blog Kísérlet 2013.01.27 17:43:49
„...az elhelyezés mind a négy nagy előírása maradéktalanul teljesült: északról hegy védje, délről tó, nyugatról utak, keletről folyó” (Krasznahorkai László: Északról hegy, Délről tó, Nyugatról utak, Keletről folyó)   Van itt egy kísérlet. Arról szól, hogy…..
fikanick 2013.01.28 13:32:39
@Zuckerbrot: Hat akkor mondjal jobbat. Gfg eddig mindig a fideszes pszichopatizmus es voluntarizmus kirakatembere volt, aki a fideszes gatlastalansag moge meglepo kovetkezetesseggel rakott hajmeresztoen cinikus es alapvetoen fasiszta, eroalapu ervrendszert.

Mi lehet a palfordulas mogott egy olyan tipusu szervezteben, mint a Fidesz, ahol az udvari poziciokat kizarolag a trontol valo fuggetlenseg teljes hianya determinalja? Ha vegignezel a Fideszen, nem veletlenul nem talalsz olyat, aki sajat jogon is lenne valaki. Akkor ez most mi, ha nem panikreakcio? Elhittek, hogy nyertek es novekedes lesz, mert eleget szajkozzak? Ok se hulyek.
fikanick 2013.01.28 13:55:03
@Zuckerbrot: Nem valaszoltal a kerdesre, amirol irtam. Milyen strategia huzodik meg a nyilvanvaloan hamis szepelges mogott? Gfg sokszor leirta magarol, hogy pszichopata es ez pontosan magyarazta is az eddigi tetteiket. Mondhatni: volt fule, farka. Ennek a fentinek nincs ilyenje, hacsak mondjuk fel nem tesszuk, hogy tenyleg olyan ostobak, hogy elhiszik, hogy kommunikaciobol novekedest (es ezen keresztul stabilitast) fognak epiteni, vagy hogy GFG megprobal mas image-et felvenni, mert szuksege van ra, hogy a Fideszen kivul is mashogy tekintsenek ra, mint a macchiavellista, haracsolo gengszterfonok ideologusara.

Hianyzik egy darab a kepbol.
fikanick 2013.01.28 14:20:35
Most meg egyszer elolvasva kezdem erteni, hogy mi itt a felreertes. Ez egy valasztasi kialtvany, amit a mostanra mar a sajat partjukat is meglepo undorral bamulo kitartott szekertabor is fancsar pofaval bamul, szoval szukseg lenne vegre ujra rantani egyet az Borokaik meg Mandineresek gyeplojen, mielott elfelejtik, hogy megis kinek koszonhetik, hogy nem havi 150-et kereso rendszergazdak egy sokadrangu videki kisvallalkozasnal.

Ugy mar van ertelme ennek a fentinek, ha ugy tekintunk ra, mint egy, a csinovnyikoknak szolo repara, hogy "latjatok, csinaltunk valami hatalmasat", mert ha novekedest nem is lehet csinalni pofazasbol, azert hozsannazast igen, marpedig az pont eleg lehet egy valasztasi gyozelemhez, annal tovabb meg sosem latott a Fidesz (es de, az MSZP volt, hogy tovabb latott, kituno pelda erre mondjuk a Horn-kormany, keves olyan takonygerincu allaspont van, mint ez a kenyszeres egyenlo tavolsagtartas, amikor a Fidesz gozerovel vagja vissza a nyugati tipusu berendezkedesunket).

Szoval ugy tekintve ra, mint a sajatjaiknak szant csata elotti beszedre mar joval tobb ertelme van, kerdes hogy GFG van-e eleg okos ahhoz, hogy arrol a cinizmusrol, amibol ez szuletett elhitesse a szerencsetlen hinni akaro (a'la Rakosi korszak) mas korulmenyekbol, (elsosorban) videkrol a fovarosba hozott talpasaikkal, hogy nem csak a haracsolasra valo berendezkedest kell megvedeniuk, hanem azt a csodafegyvert is, amit Orban kb 3 eve lebegtet es amit ok nem lathatnak, mert nyilvanvaloan nem eleg okosak hozza. A V3-as pedig lehet, hogy meg nem keszult el, de harcolni kell erte, kulonben jonnek az oroszok es visszaveszik a terepet.

Legalabbis ez eddig a legegyszerubb magyarazat, amit talaltam.
Mi tartozik ránk a G. Fodor és a Mandiner vitájából? Mottó: A csúf ember szépsége olyan, mint egy magyar narancs: kicsit csúf, nagyon ronda, de azért elég szép. Az néha úgy van, hogy az igazán csúf és gonosz, aki adott esetben az életünkre tör, intellektuálisan meggyőző.…..
fikanick 2012.09.13 15:55:37
@tarackos: Meg Solyomtol csak-csak (bar o is elfogadta a praktikusan nyilt-szavazason valo megvalasztasat a Fidesztol es felszolitott a Fideszre valo szavazasra, ha nem is igy kimondva), de az ifjufideszistak pontosan ugyanugy kiveszik a reszuket a jeghegynek valo kormanyzasban, mint ez a csavo.

Teljesen hiteltelen, amikor Orban szovegirojakent, a Design-terminal fomuftijakent, szerveruzemeltetesi kulonnyalonckent es hasonloan ures, de jolfizetett poziciokbol kritizalnak finoman egy olyan rendszert, ami kozvetlenul felelos az aktualis (es elorelathato jovoben megmarado) magyarorszagi stagflacioert, kozpontositasert es tekintelyuralmisagert.

Mindent lebontanak, aminek a hasznossagarol ertekeznek es mikozben masrol sem szajalnak, minthogy milyen karos volt a Kadar-rendszer, annak a restauraciojan ugykodnek.

En oszinten nem ertem, hogy veheti komolyan barki ezeket a hazaarulo szellemi kisfiukat.
fikanick 2012.09.13 17:15:22
@tarackos: Nem arrol van szo, hogy gyulolnem oket, arrol van szo, hogy olyan karos amit csinalnak, mint meg senki es semmi az utobbi 20 evben es ebbe beleertem Antallt es a kampanyat, amivel a szellemi elit ellen hangolta a hatorszagat es meghirdette a sajtohaborut, leven nem birta elviselni, hogy egy szabad sajto kritizalta ot.

Azota is ezt szenvedjuk, de nala meg legalabb voltak fekek. Mostanra, az Orban-fele narrativa teljesen elfogadhatova tette a belso korokben azt a nezetet, hogy nekik joguk van lecserelni a teljes nagypolgarsagot a partbol szarmazo emberekre, ezzel ratelepitve a partot a gazdasagi eletre es attetelesen fuggove teve a kozeposztalyt es a proletariatust is toluk.

Ez egyfajta modja a parancsuralmista, putyinista korporatizmusnak. Aki ezzel beket kot, az olyan, mint aki Leninnel keres alkut.

A mi (demokratak) szerencseje, hogy ez a rend magaban hordozza a sajat bukasat, leven nem hatekony rendszer, nincs benne ugyanis megujulasi kenyszer. A pechunk (pechetek, en nem itt keresem a jovedelmem), hogy ez a vergodes eltarthat meg 10-20 evig.

En ezzel nem fogok beket kotni, leven nem ulok fel a relativizalasuknak, ugyanis szerintem a gerinc bizonyos ponton tul nem osszevetes kerdese.

Ezen a ponton a Fidesz mar rettento sokszor athaladt.

Lelkuk rajta, ok meg meg fogjak elni, amikor ugy fognak rajuk tekinteni, mint ahogy a milosevicsi Szerbia vagy a mecsiari Szlovakia akkoriban fontos embereire tekintenek most arra.
fikanick 2012.09.13 21:11:16
@Döry L.: Edes, ahogy pont azt hagyja figyelmen kivul ebben a beszelgetesben ami a lenyeg lenne, nevezetesen hogy kb elismerik egymas kozt, hogy egy uj, a fidesztol fuggo elit kialakitasa zajlik az orszagban, hogy aztan az orszagnak eselye se legyen masmilyen politikat valasztania, mint az orbani.

Ez kerem hazaarulas, ovatosan is megfogalmazva, mert az olyat nem kizarolag kivulrol lehet megtenni, hanem lehet belulrol is, hatulrol, sziven dofve a demokratikus berendezkedes lenyeget ami pont az ellenkezo elojelu elitek nyilvanossag elott zajlo harcarol szol.

GFG es a tobbi bolsevista (es ide tartoznak a mandineresek is, leven lehet, hogy kicsit eltartjak a kisujjukat, mikozben lesoprik a kulakok padlasat, dehat azt csinaljak azert), akik az erejukbol kovetkezoen ugy erzik, hogy a cel az, hogy mostantol a maganszfera feljen a kozpolitikatol es ne forditva.

Aki itt nem latja, hogy a demokratikus berendezkedest verik szet, az hulye.

Ilyennekkel pedig nincs parbeszed, de meg erintolegesen sem, maximum kivaras van, amig osszeomlik az egesz kadarista takolmanyuk kulso fenntartas nelkul.

Nezzetek vegig magatokon is egyesevel. Aki ezt a dolgot lenyeli es ugy erzi, hogy mostantol ebben, a Fidesz altal meghatarozott rendben kell meghatarozni a mozgasiranyt, az veluk van meg akkor is, ha vitatkozik veluk.

Nincs vita, izolalas es tamadas van. Kozep-hosszutavon meg 400 Ft-os Euro.
RE:blog Török Gábor ellemez 2012.09.12 11:06:07
Török Gábor langyosnál is langyosabb ún. politikai elemzéseit ki kellett már írnom magamból, mert régóta bassza a csőrömet az óvatoskodásnak ez a mesterfoka, amely szintű semmitmondás még meteorológusoknál tavasztájt sem tapasztalható, ráadásul professzionális…..
Mai szerzőnk nem mostanában, hanem majdnem 30 éve vándorolt ki, Izraelbe. Nem volt egyszerű megteremteni az egzisztenciát két gyerekkel, de sikerült. Éva azt mondja (írja): minden nehézség egyúttal pozitív energiákat is jelentett. TROLLFIGYELŐ: Trollt láttál? Írj…..
fikanick 2012.08.17 14:56:29
@padlas: Tehat mondjuk sose szimpatizalnal olyan orszaggal, aki szarmazasi (tisztan versegi) alapon diszkrimalja a sajat polgarait, jol ertem?
fikanick 2012.08.17 15:15:31
@padlas: En mondjuk ezt nem "nem-helyesnek", hanem felhaboritonak tartom, de ez szemantikai kerdes. Az viszont nem az, hogy miert erdekel jobban a cionizmus narrativaja (amire a cionistak terelni probaljak a kerdest amikor Izraelrol van szo) a cionistak tetteivel szemben, amik merlegre rakva egeszen hajmeresztoek a mai napig?

Szandekosan hasznalok cionistat, a kornyezetemben levo zsidok erosen megosztottak a kerdesben,
fikanick 2012.08.17 15:24:33
@dayan: Szoval ami 48-ban tortent puskakkal, fenyegetesekkel meg eroszakkal (es amirol olvastam a teren), az valami arab propaganda? Dehat akkor miert van ra ennyi bizonyitek?

Nem akarok egy, az Exodus-szintjen folyo diskurzusban reszt venni, ezert nem is fogok. Hogy mi tortent vagy hogyan alakult ki a mai helyzetre is ra lehetne fogni, hogy mellekes, engem nem erdekel kulonosebben. Az viszont, hogy a mai napig az izraeli hadsereg biztositja az illegalis zsido telepeseket, az olyannnyira felhaborito kb, mint a Sziriai helyzet.

Meg egyszer mondom, ha akarsz velem beszelni, ne nezz meg egyszer hulyenek kerlek.
sorok között A bőség zavara 2012.07.23 11:19:00
"Összesen 1850 befejezetlen lakópark található ma Írországban, melyek egy része az állami vagyonkezelő (National Asset Management Agency) tulajdonában van. A vagyonkezelőt felügyelő miniszter, Jan O'Sullivan úgy döntött, hogy a félkész épületek egy részét le kell bontani." -…..