Regisztráció Blogot indítok
Adatok
keeper1

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló Vasárnap. 2020.01.26 09:19:40
9:19 Na ezt mindjárt le is írom, mert annyira szürrealista az egész. Mindenesetre ha valaki komolyan elgondolkodik rajta mért megy sz@rrá alattunk a bolygó ezen is gondolkodhat. Imént raktam le a telefont, Máltán élő barátom hívott, többek közt megemlítette, hogy a múlt héten hazaugrott, mert …..
Hajónapló Vasárnap. 2019.09.29 18:05:42
A japán azt mondja erre "karma". ( a Sógunt olvastam nemrég) Tegnapelőtt jön az 5 házzal arrébb lakó ismerős, hoz egy, a nevemre szóló postai értesítést, hogy tértivevényes küldeményt próbált meg a levélhordó kézbesíteni, de nem voltam "itthon". Feladó a dunai vizirendészet bűnügyi vizsgálati…..
Hajónapló Péntek. 2019.09.06 22:19:27
Három napja  J felvágta az utolsó saját termésű sárgadinnyét. Finom volt, bár nem a legeslegfinomabb az idei termésből. Fene tudja min múlik az íz. Ugyanaz a mag ugyanabból a tavalyi termésből, ugyanolyan földbe ültetve és mégse egyforma az ízük.  Jó lenne tudni, hogy hogy kell…..
Hajónapló Péntek. 2019.08.30 15:22:18
Hát nagy mázli, hogy tegnap megcsináltam a búvárkodást! Nézzétek meg milyen ma a víz! Spekuláltam, hogy hogy a fenébe lett ez? Aztán eszembe jutott, hogy három napja Budapesten nagy eső volt. Eső be, szarlé ki a szennyvíztisztóba/ból. Pedig tegnap még olyan tiszta volt a víz, hogy, igaz…..
Hajónapló Hétfő. 2019.08.26 17:31:07
A délelőtt megint a gépházé volt. Nekiálltam az árvízkárosult elektromos alkatrészek kiszerelésnek. Azzal kezdtem, hogy kikötöttem az indítóakkumulátorokat. Bajuk nem esett az elárasztástól, gondozásmentes zárt akkuk, csak attól, hogy a víz alatt voltak, mindkét  + bronz saru  zöldre oxidálódott (…..
Hajónapló Vasárnap. 2019.08.25 22:55:12
A mai nap eseménye. Veterán jármú kiállítás ismét Ráckevén. Az eseményt Vereckei Zoltán alpolgármester nyitja meg. Aztán érkezik a plébános (igaz nem veterán járművel) és megáldja a rendezvényt Itt  még a kutya is veterán A bicikliről nem is beszélve Sokkal több a jármú mint…..
Hajónapló Péntek. 2019.08.09 08:29:28
8: 29  Megvan a megoldás. Csinálnom kell egy nagy lapos tálcát a motor alá és abba engedni az olajat. Nehéz hozzáférni, de egyszer már megoldottam, most is menni fog. Ma reggel vettem a szakember üzenetét: "Alul a víznek árja! Az olajleeresztő csavarnál kell leengedni! Izzítók ki, indítózni, kiköpi…..
keeper1 2019.08.09 23:30:41
keeper1 2019.08.11 15:02:13
@A Tengerész: Ne fáradj...megnézem az összes 2.4 -es diesel szűrő méretét, '76-'85-ig, ha egyforma, OK. (kettőt megnéztem egyforma volt ...papírszűrő)
Stefan Braun, az életművész divatkreátor „Az ember azért eszik – írta apám Paprika című magyar szakácskönyvének az előszavában –, hogy éljen. A magyar ember azért él, hogy ehessen.” Ez a mondat nemcsak találóan pontos, de egyúttal össze is foglalja, milyenek a magyarok. A magyar zsidóság…..
keeper1 2019.04.26 21:05:55
@Jakab.gipsz: Nos , Jakab, te tényleg Gipsz Jakab vagy ! Soha nem gondoltam volna, hogy írástudó(nak goldolt) figura ekkora ordas hülyeségeket képes leírni. Magyarul!!! Bozse Moj!
Hajónapló Szombat. 2019.02.16 22:12:18
Két napja reggel egyszercsak csöng a telefon a zsebemben, régi olvasóm, barátom S J hív, hogy mi van velem, nem vagyok e beteg, nem ért e valami baj, merthogy áll a blog. Hálistennek nincs ilyesmiről szó, nehéz szavakba öntenem mért is hallgattam, hallgatok. Az íráshoz a profinak előleg, az…..
Január 1-jén jelent meg a Baptist News Global oldalán egy írás Mark Wingfield véleményéről – aki egy Dallasban szolgáló baptista lelkipásztor –, amely az új év első napjaiban felrobbantotta az angol nyelvű keresztény sajtót. Habár a cikk az amerikai helyzetre vonatkozik, és elsősorban azt értékeli,…..
Megy a kommentharc, hogy bezzeg a németeknél több túlórát lehet nyomni, mint itthon, és magyar a magyar ellen harcol, mintha egymás ellenségei lennének. Abba most ne menjünk bele, hogy mik a munkajogi feltételei kint és itthon a túlórának, azt majd megfejtik mások. Inkább matekozzuk ki, hogy mit…..
Az egyetem egyik professzora azt mondta "épp a napokban" ellenőrzi a kormány, van-e CEU-nak amerikai képzése. Ez arra utal,  készülnek a korábbi álláspont felülvizsgálatára, és Orbán írásban garantálja, az egyetem törvényesen működik Magyarországon. ..
keeper1 2019.01.01 15:22:07
@paraszthajszal: ...Ennyi" Maga az állítás is kiegészítésre szorul (hat ) , miszerint bármely diplomának ritkán van csak és kizárólag marketingértéke. De a kérdésed?!?!? A marketingérték az bezony valós érték. Ha nem tudtad , akkor az egyedüli lehetsz, aki "csak marketingértékű" oskolában tanult
         A Nature közölt egy írást a magyar tudomány elleni kormányzati támadásokról. Kondorosi Éva, az ERC alelnöke, Balzan-díjas biológus és Somogyi Péter agykutató beszél arról, hogy milyen helyzetbe került a magyar tudományos élet. A cikk utolsó bekezdésében beszámolnak arról, hogy egy…..
keeper1 2018.12.21 11:09:49
@Kettes: Ez spec . echte Deutsch Ruhrmetal...amerikaiaknak annyi közük hozzá, hogy jó lenne nekik is. Ettől teljesen eltekintve , meg kell ismételjem azon véleményemet, hogy a seregbe vettet minden fillér haszontalan...már Nagy Lajos óta.
5 év és 1 hónap. Ennyibe telt nekünk megszereznünk az ausztrál állampolgárságot, miután 2013. októberében 4 óriási bőrönddel, diákvízummal, 30 óra utazás után megérkeztünk Sydney repterére. Összvissz egy airbnb szállást foglaltunk 4 napra, és tudtuk, hogy hova fogok én (Zoli) járni posztgraduális…..
A pofátlanságnak ugyan nincsen határa, de ha lenne mértékegysége, az a „vgg” (viagogo) lenne. Jó pár helyen felhívják már a figyelmet a Viagogo trükközésére, ehhez én magam is szeretnék most csatlakozni, és bemutatni, hogy működik a Viagogo pszichés manipulációja. Nem igazán az IT biztonság vagy…..
Hajónapló Szombat. 2018.10.27 20:58:39
Maradt még pár üres aláíróívem, a töpörtyűm meg elfogyott, szóval piacra kellett menni úgyis, na mondom még egy utolsó ráadás aláírásgyűjtés ma,  hátha  elfogynak az űrlapok.  Nos elfogytak. A végeredmény  az  öt piacnapon összesen  330 aláírás . Azért is jó volt ez a ráadásnap, mert az elmúlt…..
keeper1 2018.10.28 19:53:08
Hajónapló Vasárnap. 2018.09.16 17:49:12
Pénteken kölcsönkértem a szomszédasszony autóját, mert másképpen nem tudtunk volna elmenni Maklárra. Pedig már nagyon régen készültem oda, egy kedves tengerészkollégám, Dobozi Gábor csinált ott a saját kezével egy múzeumot. http://www.tengereszmuzeum.hu/hu/  Így hát reggel útnak indultunk. Kalandos…..
keeper1 2018.09.17 16:36:31
Hajónapló Kedd. 2018.08.28 17:58:11
Miután lehűlt a levegő, belevágtam ( a szó legszorosabb értelmében, elsőre csákánnyal) a kúszónövény irtásba. Ez egy nagyon komoly projekt, jó ha a tél beálltáig képes leszek vele nagyjából végezni. Négy óránál tovább nem is vagyok képes fizikailag  csinálni. A "haladósságról" csak annyit, hogy…..
Hajónapló Szerda. 2018.08.15 08:59:55
Ráckevére tegnap beszökött az ősz. Este jött viharral és zuhogó esővel ( amíg kiszaladtam az akkor még csak csepegő esőben lehajtani a hajón a nyitott ponyvabejáratot, amire visszaértem bőrig áztam), szóval nem  "a kánikulában a halk lombok alatt suhant nesztelen", hanem tört zúzott, ma reggel a…..
keeper1 2018.08.18 10:53:23
@A Tengerész: Igen, tapasztalataim szerint a szer gyökértől pusztít. Biztosat a borostyánra azért nem tudok mondani, mert arra NEM próbáltam....de a szúrós/szőrös futónövényt azt viszi. A talajszinti , aközeli permetezés tud lenni a legszelektívebb a Te sűrűn nőtt kertedben.

A felkapaszkodott gazt pedig, mikor megfonnyadt, amíg "könnyen" eléred, lekampózod.
A többit lehozza majd a természet . Ezzel együtt... nem irigyellek ...

Üdv. Keeper
P.S. A Bisset trilógiát a család kumulative kb . 20x olvasta el.
Nagyon vegyes érzelmeim vannak a hazai, gasztronómia területén dolgozó marketing szakemberekkel kapcsolatban. Sokszor nem tudom eldönteni, hogy kezetráznék velük, a lenyűgöző munkájuk elismerése gyanánt, vagy csak egyszerűen lehánynám őket az undor miatt, ami akkor kap el, ha azt látom, hogy egy…..
Hajónapló Vasárnap. 2018.07.22 20:56:06
Most lett vége az ATV "Heti napló" című műsorának. Valamelyik hajós facebook oldalon olvastam is, hogy vasárnap este lesz ez a műsor, amiben szó esik majd az egykorvolt magyar tengerhajózásról, tegnap még az eszemben is volt, hogy megnézem, de mára persze tökéletesen megfeledkeztem róla, ezért hálás…..
Hajónapló Hétfő. 2018.06.11 21:36:01
Sok spekulálás után ez lett a felirat. Ma Szigetszentmiklóson voltam kiváltani az európai egészségbiztosítási kártyát. A szokásos módon csónakkal, majd HÉV-vel utaztam, de az "okostelót" otthon felejtettem ( csak navigálásra használom, telefonálni a Caterpillar vízállót hordom magammal) így…..