Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Airgüzü

0 bejegyzést írt és 277 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt eddig is tudtuk, hogy egy kihelyezett kormányülés nagyon vicces dolgokat hozhat ki magából, de a mai székesfehérvári talán a legjobb a három éve történők közül. Történt ugyanis, hogy Vezérlő Elnökünk egy szívből jövő, fájdalmas "áuáuáu"-val reagált arra, hogy…..
Airgüzü 2013.08.20 17:13:05
@kcsortuleninrogyilszja: csak megjegyzésképp: a Kentucky Fried Chickenben (KFC) egy GÉPI cola 470 Ft, kettődecis (!) pohárban! Aki ott dolgozik, a melegben, rabszolgamunkát végezve egy órai keresetéből nem, vagy épphogy meg tud venni egyet. Hát nem siralmas ez?... Egyszer el kellene már indulni felfelé a mélyből, ahová a politikusok vezettek! Hogy tisztességes munkáért tisztességes fizetések legyenek, s nem örökös hivatkozások, magyarázatok, hogy miért csak ennyi. Ehhez pedig nem stadionok kellenének, hanem valami picinnyel komolyabb gazdasági koncepció, nem önérdekek, hanem társadalmi méretű elképzelések - mindenki (nem csak a csókosok) számára. A tisztelt vezémnylőtábornoknak meg inkább ezeken a dolgokon járna az esze a csak szűk réteget érdeklő (ha még egyáltalán...) foci helyett! És hogy a közpénzekkel mi legyen, azt ne néhány hóbortos és önző elme autokratikus módon döntse el!
Airgüzü 2013.08.20 18:32:32
@monddazigazatmar: Kultúrált vitastílusod és választékos szóhasználatod alapján te is bizonyára egy igazi magyar intellektus vagy, akinek csupán arra telik, hogy bunkó módon fröcsögjön. Érveidet akkor is megértettem volna, ha megkísérled a kultúrember látszatát keltve kommentálni észrevételemet. De látom, ez nem az erősséged... Amúgy az újratölthetőséggel tisztában vagyok, de akkor is felháborítónak tartom - úgy általában is - a magyar árak és bérek viszonyát, s csak erre a jelenségre óhajtottam példát írni. (Mégha a kissé általad kritikával illetett módon is.) Mert amíg tíz perc alatt eltaxizod egy-két órai kereseted, amíg egy családi ebédért némi itallal - egy átlagos színvonalú műintézményben - 4-5 napot dolgozol, amíg a vízszerelő egy tízperces munkáért képes húszezer forintot kérni (s ha számlát kérsz, még neki áll feljebb), addig akár hiszed, akár nem, nincsenek rendben az arányok, addig éhbérért dolgozunk. És egyre többen kerülnek kétségbeejtő helyzetbe az alacsony fizetések, vagy a munkanélküliség okán. Úgyhogy a stadionok építése helyett inkánbb erre illene koncentrálni egy felelős állami vezetőnek. (Megjegyzem: a rezsicsökkentés is csak egy nagy parasztvakítás, egy választási kampány-fogás, mert nem a szolgáltatókat kellene lehetetlen helyzetbe hozni, hanem az ÁFÁ-ból kellene engedni. Így csak a másik nemi szervével verik a csalánt, s döngetik büszkén a mellüket...)További szép napot!
Airgüzü 2013.08.20 19:33:26
@monddazigazatmar: Nagyon köszönöm a kioktatást! Majd ha ezentúl véleményt szeretnék nyilvánítani, előtte megkérdezlek téged, hogy engeded-e, tetszik-e, átmehgy-e az ellenőrzéseden, s csak utána vetem papírra. Úgy esetleg meg fog felelni annak az öntelt és megfellebbezhetetlen egódnak?
A magyar szakik tudását nem vonom kétségbe, pláne nem a három diplomámmal, bizonyos dolgokkal azért igyekszem tisztában lenni, mégha olykor demagóg módon is nyilvánítok véleményt. Viszont az általad védett szakik általában arra hivatkoznak, hogy az adók, meg közterhek, meg miegyebek miatt kérnek annyit amennyit, de végül egy kanyit sem fizetnek ezekből, szolgáltatásaik (bevételeik) java részét ugyanis eltitkolják. Egyrészt. Másrészt: azért egy jogász, mérnök, orvos, tanár -és még sorolhatnám - munkája csak magasabb kvalifikáltságot követel meg, ám ugyanez a béreikben már nem nyilvánul meg. Úgyhogy még te is elmerenghetsz kicsit, milyen badarságokat is írsz.
És az is eszedbe juthat, hogy lehet, aki nem akar újratölteni, mert elég neki 2 dl folyadék, s alapvetően csak enni akar. Ja: amúgy igyál régi típusú szódavizet az étteremekben, már egy üveggel 1000-1200 Ft-ért kapsz is. De te a brilliáns elméddel biztos alaposan meg vagy fizetve, úgyhogy tőled bármennyi lehet is az ára, semmi nem háborítana fel. Örülök, s egyben megnyugtat, hogy legalább neked jó. Végre egy megelégedett ember ebben a posványban! Nagy tisztelettel maradok régi híved: egy bugyuta, együgyű, nem Kazinczy-díjas magyar honpolgár.
Olvasgatjuk a kommenteket a blog.hu-n, a Facebookon, és persze hatalmas az ellenzékiek túlreprezentáltsága - de ez ne tévesszen meg minket. Az agresszív kommentelők lámpavasat, elszámoltatást ígérgetnek, ám valójában annak örülhetnének, hogy az ő pártjaik úszták meg…..
Hagyó Miklós 2010 májusától 2011 februárjáig volt előzetesben BKV-s korrupciós vádak miatt. Majd házi őrizetbe helyezték, de később ezt is enyhítették, és a tavaly nyáron kezdődött büntetőperében már szabadlábon védekezhetett. Még 2010-ben fordult az Emberi Jogok…..
Airgüzü 2013.08.08 17:32:18
@Gerusz: csak meg akar felelni... Nagy nyelvcsapásokkal nyal, hogy rászolgáljon a kiemelésére. Amúgy, ha megvan az ítélet, s ő továbbra is dobozozik, akkor rágalmaz, nem? Polt úr, lenne egy kis meló, nemdebár? Vagy holló hollónak?...
Vártam már nagyon Orbán Viktor levelét, amelyben azzal büszkélkedik a magyar választópolgároknak, hogy megvédte Magyarországot az Európai Uniótól. De hiába vártam, nekem nem jött példány a sok száz millióba kerülő küldeményből – úgy látszik, szerencsére én nem…..
Airgüzü 2013.08.05 11:35:45
@1055: dehogynem, arra érdemes, ahogy Te reagálsz. Nyalj, nyalj Orbánnak, hátha neked is jut majd valami morzsa. Vállalhatatlan, amit csinálnak! És majd ha eljő a számonkérés, akkor ne sunnyigj, hanem vállald, hogy te is egyetértettél mindennel, amit a demokrácia ellen tettek!
A cserbenhagyott Észak-Kelet-Magyarországon csak a Fidesz-maffia teljesít jobban. De az sokkal. A törvényalkotási jogkörrel is felruházott Continental egyik könyvelője, aki, mint hírlik, a Fidelitas sátoraljaújhelyi vezetője, egész trafikbirodalmat épít. Három különböző…..
Airgüzü 2013.08.05 10:31:57
@Kara kán: egy buta, csőlátású senkiházi vagy, neked is sikeresen átmosták az agyad! Miért kell liberálbolseviknek lenni ahhoz, hogy valaki elégedetlen legyen a törvéytelenségekkel, mutyikkal, a mindent maguk alá gyűrőkkel, a kisembereket elnyomókkal, az igazságtalanságokkal, kizárólag a csókosok helyzetbehozatalával, az adófizetők pénzének egyoldalú és nyomonkövehetetlen, felesleges dolgokra történő elszórásával, az erőből politizálással, a hatalmi gőggel, a fidesznyikeknek felesleges és drága állások -"szakértők" - kreálásával, a nyomon követhetetlen ad hoc és szakmailag vállalhatatlan törvénykezéssel, az örökös alkotmánymódosításokkal, a saját képükre-kedvükre történő törvénykezéssel és sok egyébbel. És még az sem lehet kifogás, hogy amazok is ezt csinálták! Egyszer talán véget kellene vetni a kiskirályok és cézárok elnyomó uralmának, mégha a láthatatlan vagy kreált ellenséggel szemben állítólagos "szabadságharcot" folytatnak is! Szóval legyél már végre egy gondolkozó ember, s ne rózsaszín köd borítsa a tyúkagyad, hanem szintetizáld a feléd áramló ismereteket és tényeket megfelelő módon! Kérdem én: aki nem FIDESZ-es, az csak liberálbolsevik lehet? Egy nemzetért, hazájáért aggódó, gondolkodó állampolgár nem?
Úgy tűnik, egyre nagyobb tömegek számára világos, hogy a Fideszt le kell váltani, és hogy ez csak ellenzéki összefogással lehetséges.  Abban is konszenzus van, hogy ennek az a módja, hogy minden választási kerületben csak egy demokratikus ellenzéki jelölt indul a Fidesszel és…..
Airgüzü 2013.07.26 10:15:02
@sárospataki lány: de arra legalább annyira nem, hogy a FIDESZ-re szavazzon. Utáltuk a szocikat, de amit a FIDESZ művel, az ép ésszel nem vállalható.
A KARD Káder a lejtőn 2013.06.28 17:52:10
Sokáig, majdnem egy évig - konkrétan a negyedik alkotmánymódosítás aláírásáig - volt egy olyan illúziónk, hogy bár az új köztársasági elnök a Fidesz keménymagjából jött, hátha mégis a hivatalhoz lesz hű, és nem a párthoz. Akkor még akár egy érdemi közjogi dilemmát is…..
Airgüzü 2013.06.29 06:52:15
@légügyi megfigyelő: Azért nem szavaztak, mert gerinctelen, aljas tahók!
A kormány felemeli a távközlési adót - a javaslat szerint a nem magánszemély előfizetők esetén, jelentette be hétfő délelőtt Varga Mihály gazdasági miniszter a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón. A távközlési adó kettő forintról három forintra nő, a…..
Airgüzü 2013.06.17 13:23:53
@kerek négyszög: Igazad van! Varga ugyanolyan primitív és korlátolt, számolni nem tudó dilettáns pénzügyér, mint Matolcsy volt. Ezek semmit sem tudnak tenni a torta növelése érdekében, csak állandóan - hetente, havonta -tovább aprítják a szeleteket. Igazuk van azoknak, akik megmondták: lefelé haladó spirál mentén van a gazdaságunk, s felelőtlen intézkedéseket, rossz terveket, bugyuta politikusok alapvető hibáinak következményeit csak folyamatos megszorításokkal, illeték- és adóemelésekkel, pofátlan sarcolásokkal lehet csak ellentételezni. Hogy is mondták a fideszes főhazugok? "Nem lesznek és nincsenek megszorítások!" Én a tökeiket a satuba tenném és addig tekerném, amíg össze nem ér a két pofája. Szerintem az sem lenne megszorítás...
Amúgy nyilván azért jött a Varga csomag, mert 1.) már legalább egy hónapja nem kaptunk csomagot, 2.) mert ez a nép kormánya, s csomagot küldeni jó, szeretnek nekünk csomagokkal kedveskedni, 3.) mert jönnek a választások, s elvtelen osztogatásba akarnak kezdeni, hogy a sok tőlük elpártolt, hamis igéreteiknek bedőlt nagy létszámú réteget (pl. pedagógusok, eü. dolgozók stb.) maguk mellé állítsák. És sajnos, a sok korlátolt magyar közül sokaknál - csakúgy, mint a rezsicsökkentétes baromságnál - be is veszik majd. Megérdemeljük a sorsunkat, hogy ezt az országunkat hűbérbirtokaként kisemmiző, flelőtlen csürhét még nem zavartuk el!
Airgüzü 2013.06.17 13:30:05
@Bretschneider detektív: Ezek semminek nem tudják helyesen felmérni a következményeit! Vagdalóznak, össze-vissza kapkodnak, sem szakértelem, sem tényszerűség nem áll mögöttük. Én már nem veszek lassan semmit kártyával, s nem is fogok. Bízzunk benne, hogy lesz egyszer az országban még egy olyan higgadt, körültekintő és megfontolt politikai kurzus, akit valóban a magyarok élete, sorsa, helyzete érdekel. Ezeket csak maguk és a klientúrájuk. Lásd a saját képre szabott, minduntalan módosított alkotmány, a trafikmutyi, meg minden, amihez csak hozzányúlnak. Annyi szar tapad a kezükhöz, amenyiit a megáradt Duna sem tudna lemosni.
Még rosszabb lett az Eurovíziós Dalfesztiválon 10. helyezett ByeAlex helyzete a verseny óta. Exkluzív interjú a hazatért énekessel. Először is hadd gratuláljunk a helyezéséhez, minden idők harmadik legjobbja lett ezzel! Ne is mondja, sajnos tudom. Nem örül? Egyáltalán nem.…..
Vastagbőr Parasztelvakítás 2013.05.21 09:01:00
"A rendszerváltozás óta egyetlen politikai párt maradt talpon, ez pedig a Fidesz. Ezért nekünk erkölcsi kötelességünk az, hogy a kommunista diktatúra bűneit feltárjuk, megnevezzük a felelősöket, lehetőség szerint felelősségre is vonjuk őket, és ugyanakkor semmi se maradjon…..
Airgüzü 2013.05.21 14:14:44
@öregember a kocsmából: Meg tudják magyarázni, mert önálló gondolkodásra képtelen, agymosott droidok, de azt szajkózzák, amit a vezír beléjük olt. Becstelen, alja, arrogáns, tehetségtelen férgek, nem ismerik sem a tisztességet, sem a demokráciát. Csak a kétharmadra tudnak hivatkozni. Legfőbb ideje lenni arról törvényt hozni, hogy két harmad sose lehessen, mert azzal csak alaposan visszaélni lehet.
Tamás szerint nem különösebben izgatja a MÁV-ot, hogy egyes utasaik nemcsakhogy tudnak olvasni, de még a menetrendet is képesek értelmezni. Bár interneten nem jelölték pótjegyesnek, gond nélkül hozzácsapták a 355 forintos gyorsvonati felárat egy mezei járat…..
Airgüzü 2013.05.21 14:00:40
@-Szűcs Gyula-: Biztos lefagyott a váltó... A barátaim a nyáron kb. öt órát várakoztak felsővezeték-szakadás miatt, de szitkozódva elhajtották őket, amikor a jogos és deklarált kártérítésért álltak sorba. Hülye egy ország ez, sok hülyével, élükön a politikusokkal. Azok a legbüdösebbek, mert húsz éve képtelenek rendet csinálni, s mindenütt csak a lenyúlás, a mutyi és a dilettantizmus megy. De szerencsére nincsenek megszorítások...
Január óta sejtettük, március óta már remény sem volt arra, hogy esetleg csak rémhír: nagyon sok távolsági vonaton kell többet fizetnünk május 15-étől. Amikor az IC-pótjegy meghaladottsága miatt tavaly már felemeltük szavunkat, távolról sem gondoltuk, hogy ősztől több…..
A nemzeti együttműködés géniusza eljutott a pontra, ahol a majré, a kétségbeesés már nagyobb, mint amekkora emberből önmaga. Pöttöm ilyenkor bedühödik és int a hordából két samesznak, hogyaszongya: A Cserpalkó meg a Vas mostazonnal írnak egy ködgyártó - szemfedő törvényt…..
Airgüzü 2013.05.02 00:22:48
@rodeo36: nagytiszteletű Illés Zoltán képviselő úr harmadik éve nem jelzi választópolgárai felé ügyfélfogadásának heylét és idejét, hanem ahogy csak tud, menekül előlük. Nyilván szégyelli magát, röstelli pártja intézkedéseit, s nem mer már a szavazói szemébe nézni. Fél. Bujkál. Menekül. Lapít. Honlaptalan. Kellenek ilyen képviselők? Sose szavazzatok ilyenekre! Akik nem egyenes, gerinces emberek, akik csak pártérdekeket képviselnek, ne legyenek honatyák. Sőt! Szerintem egyáltalán nem kellenének egyéni képviselők, úgyis a pártfegyelem felülírja mind a racionalitást, mind a választóik érdekeit, mind a szakmaiságot, lelkiismeretet. Le velük, ki velük, el velük! Nem kellenek! Egy csomó pénzt is meg tudnánk így spórolni!
Vastagbőr Trafikügyi mondatok 2013.04.30 09:01:00
Pénteken még a földbérleti pályázatokhoz hasonlítottuk a trafikbotrányt, mára (tegnapra) viszont kiderült, hogy annál sokkal durvább. A 2/3 eddigi legmocskosabb biznisze, amit persze foggal-körömmel védenek. Az érdekes pályázók tömkelege miatt feltámadt össznépi érdeklődés…..
A seggnyalonc újságírás prémium kategóriájában igazi mestermű született. A történet kiindulópontja nyilván az, hogy jobbos körökben nagyon menő lett az európai válságkezelés furcsaságait és elkúrásait úgy értelmezni, hogy a tehetségtelen unió, illetve a tagállamok…..
Airgüzü 2013.04.29 23:22:39
@Torghelle AIR Sándor: keveset költ a kormányzat?... Ezt nem gondolod komolyan! Sorra fründolják a felesleges dolgokat, mint a paszományos őrezred, parttalan levelezgetés a lakossággal, hirdetések, reklámok, tanácsadók, a közigazgatási hivatalok, a járások stb. Ezekhez a stallumokhoz megint titkárnő, komputer, iroda, bútor, telefon, luxuskocsi stb. jár. Szóval, nagyon sokat, s főleg feleslegesen költenek!
Nemrég Selmeczi Gabriella mellett Zsigó Róbert bajai polgármester és Hoppál Péter pécsi képviselő is Fidesz-szóvivő lett. A létszámbővítésre Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója tett javaslatot, és a két konkrét személyre is. Kocsis szerint azért van szükség…..
Airgüzü 2013.04.20 14:30:53
@ámbátor: gratula! Szellemes nagyon!
Airgüzü 2013.04.20 14:34:39
@Rufus78: az ember azt nem tudja, hogy ha annyiszor mondanak valamit, akkor végül azt el is hiszik, hogy úgy van? Ha a szart fésülik, attól még büdös marad, nem? Amennyiben hazugságot kommunikálnak, az nagy baj. Ha meg azt el is hiszik, hogy úgy van, ahogy mondják, az még nagyobb baj. A hazug embert amúgy hamarabb utolérik, ha sánta...
Airgüzü 2013.04.20 14:41:42
@Horizont: sajnos igen, minél többet hazudnak, annál többen hiszik el. Nem akarom megsérteni egyszerűbb honfitársaim, de hogy még mindig legalább 40 % beszopja ezeket a tirádákat, az azért jelzés értékű. A sok együgyű ember beveszi mindazt, amit kommunikálnak. A tények nem érdeklik őket, csak a lózungok, ígéretek, meg bedőlnek a rezsicsökkentéses baromságnak. Senki se gondolja, hogy ha nyernek, nem lesznek megint megszorítások. Hiszen tudjuk, amóta a nép korménya volt, nem is voltak. Csak kiigazítások, módosítások, javítgatások, meg hasonlóak. A több adó, több elvonás, magasabb illetékek, járulékok stb. mind-mind csak szemfényvesztés, hiszen az emberek jobban élnek, a gazdaság dübörög, az ország jobban teljesít, és tyű, de f...sza gyerekek vagyunk!
Naiv ügyfél szerint nem érdemes lakásbiztosítással együtt családi balesetbiztosítást kötni az Allianznál. A honlapjuk szerint a legalapabb csomagban is 200 ezer forintos keret található, amihez képest elég fura, hogy combnyaktörésre 500 forintot fizetett: Allianz Biztosító…..
Airgüzü 2013.04.05 01:55:10
@Legelő Őse: Nem profik, de legalább becstelenek és tahók... Biztosítás=biztonság. Igen, a jól fizető ügyfelekből a saját jólétüket biztosítják. Amíg nem ügyfél, s meg kell győzni, a csillagos eget is lehozzák az égről, amikor meg baj van, s rájuk lennénk utalva a lózungjaik szerint, akkor a pokolra kívánt szemét alakok vagyunk!
Twitteren címezte az @urbanistablognak (melynek már több mint 800 követője van hurrá!) @chybee az alábbi képet. A legszebb a fotóhoz címzett szöveg - bár túl sok más szépséget ugye nem nagyon lehet felfedezni rajta. Ha nem jelenne meg beágyazva, kattintsatok ide érte. Pár…..
Airgüzü 2013.04.04 21:15:10
@room_101: Így van ez, ha olyan cégek kapják a kivitelezési jogot, akik pártközeliek, s nem olyanok, akik rendes pénzért tisztességes munkát végeznek. Valahonnan nyilván ki kell lopni a megbízóknak visszajuttatott pénzt, nem?
Airgüzü 2013.04.04 21:16:36
@bolondok közt viktor a király: Úgysem lesz felelőse. WEbben az országban építik a legszarabb utakat, járdákat, s egyéb burkolatokat, s mindezt a legdrágábban...
hacsaknem Dumagógia? 2013.03.25 00:25:56
Hogy végre láthatóan is elkezdődödött a Bajnai Gordon köré épülő Együtt2014 Mozgalom kampánya, legalább annyira jó hír, mint amennyire nem. Bár ha komolyan gondolták, amit egy ideje gondolnak, akkor mostmár tényleg halaszthatatlanul időszerű volt valami látványosabbat lépni.…..
Airgüzü 2013.03.25 12:33:44
@Amorphis: Te Amerikában élsz? Mi az, hogy nem rosszabb? A szocikat is utáltam, de össze sem lehet hasonlítani a két kurzust! Amióta Orbánék vannak, igazi mélyrepülésben vagyunk, szaporodnak a munkanélküliek, egyre több cég csődöl be, nincs belső vásáróerő, szar a forint, kúsznak felfelé az árak, s mindennek a betetőzése, hogy a rendszernek már köze sincs a demokráciához, mindenkit begyűrtek maguk alá. Egyedül a Simicska-talicska megy, mit megy, szárnyal!!!