Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pandaren

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Lehet más a korrupció 2011.06.10 07:00:00
A Tesco vállalat mindössze kilencven éve foglalkozik kiskereskedelemmel, így kevés fogalmuk van arról, hogy hova érdemes új áruházat építeni, mekkorát, és kell-e egyáltalán. Bizonytalanságukat azzal próbálják leplezni, hogy a forgalmukra mutogatnak, mondván, hogy a magyarok…..
w A pedofilok védőszentje 2011.04.14 06:00:00
Széles körben elterjedt félelem volt egy évvel ezelőtt, hogy a jobboldali győzelem intoleranciát hoz. A kétharmad pedig pláne. Ma már kijelenthetjük: ez nem vált valóra. Magyarország keblére öleli a legvadabb devianciákat is. Sőt, díszlépésben üdvözli. Szerdán Schmitt Pál…..
Pandaren 2011.04.16 18:32:17
@IGe: A diplomáciai kapcsolatok felfüggesztése hiba lenne.
Sokkal célravezetőbb lenne, ha a Vatikánt demokratizálnánk. :) Más talán megszállást kiáltana, de mi tudjuk, hogy csak a demokratikus értékrendünk és az emberi jogok védelmében felszabadítunk egy országot (mert nemzetről nem beszélnék) a totalitárius elnyomás alól.
Pandaren 2011.04.16 20:22:07
@Pantagruel: Látom te végiggondoltad a kérdést :)

Hát igen Irán és Malajzia szerint Izrael terrorista ország, lakosai vagy olyan aki lépet már földjére nem kívánatos az övéken. És hát mi nem tárgyalunk terroristákkal. Az USA demokratizálásában biztos gazdasági szövetségesekként tarthatjuk számon Venezuelát és sok közép amerikai államot. Katonáinkat a banán táplálná :D

Az USA atomcsapásától sem kell már nagyon tartani, mert elégették az interkontinentális rakéták hasadóanyagait a légkondijaik működtetésekor:)
Pandaren 2011.04.16 21:41:57
@Pantagruel: ... legyen, mondjuk, IGe, oszt jónapot.

Ez lesz Pantagruel grandiózus Terve. ...Gyönyörű országunk történetében időről időre felbukkan egy nagy ember - aki kivezeti népét az árnyék völgyéből a béke, és boldogulás napsütötte felföldjére.
:)
w A gólkirály beszéde 2011.03.16 06:00:00
Európa elnöke a Nemzeti Múzeum lépcsőjén arról beszél, hogy Európa nekünk nem diktálhat.   Mint a kisgyerek, megint azt hiszi, hogy nem látják. Hogy ez megmarad belpiacon, és aztán nyugodtan felállhat Brüsszelben a pódiumra, a Strong Europe szlogen mögé, és ott előadhatja…..
Pandaren 2011.03.20 22:10:39
@"A gólkirály beszéde"

Nem vagyok nagy Orbán "FAN", (talán már kiderült). Azonban Orbánnak több olyan "dolga" is van, amikre más, nálunk nagyobb EU tagállamok vezetői csak álmodhatnak.

- EU Néppárt alelnöke
- Parlamenti kétharmados többség itthon.
- 8-10 Oligarcha itthon, akiknek a pozícióba hozása (mondjuk bankokon keresztül) igencsak hasznos
- Cosa Nostra felépítésű FIDESZ mely külső fenyegetés esetén hamar összezár
- Kormányzati felügyelet a közmédiák felett

Ezekkel a lapokkal a kezemben, bármilyen kicsi országnak is tűnünk, lehet, hogy Orbán odaszólongatásai Brüsszel vagy Németország felé nem is olyan ügyetlenek.

Megjegyzem, a németek akkora taknyok 1945 óta, hogy egy ilyen Orbáni odaszóláson, bár felidegesítik magukat, de nedvesre sírják a párnát a mardosó lelkiismeretük miatt.

Mutass egy olyan EU tagállamot ahol a hatalom ennyire koncentráltan van jelen egy ember kezében. Még Sárközy is csak ujját szopva álmodik az Orbáni győzelemről, ahol hamarosan lehet, hogy egy nő fogja megverni a választásokon...

Ami meg a Lázározókat illeti... Pantagruellel értek egyet. 2008-ban Lázár gyakorlatilag meritokráciáról beszélt és abban amit azon a helyen és amikor mondta igaza volt. Egy olyan "vezető" aki még egy rongyos első millióját sem tudta összeszedni soha, nos mekkora eséllyel visz sikerre egy várost? És aki kicsiben nem sikeres majd egy nagy rendszerben vezetésében az lesz? Ugyan. Pontosan annyit ér mint amennyit letett az asztalra addig a pontig amikor Lázár beszélt.
w Győz a szittya förgeteg 2011.02.17 05:40:00
Kuss, mi így szállunk le a bicikliről. Olyan határozottsággal vertük vissza a nemzetközi támadást, olyan sikerrel védtük meg a médiatörvényt, hogy abból a törvényből csak üszkös romok maradtak. Mi így szoktunk győzni, Budapest nemrég megünnepelt védői is ennyit tudtak…..
Pandaren 2011.02.18 22:55:22
@vakapad: Olyan, de olyan régen szeretném már megtudni azon bolsilibsi intézkedések hosszú sorát..

-EVA pénzügyi év közepén történő megemelése
-ÁFA pénzügyi éven belüli megemelése
-EVA másodszori megemelése
-Megélhetési Bűnözés ratifikálása
-Izraeli Katonai repülőgép többszöri rárepülési gyakorlata a Magyar légtérben engedély nélkül (Magyar szuverenitás megsértése)
-Draskovics Tibor intézkedései a miskolci rendőrkapitánnyal szemben.
-M7 Völgyhíd mutyi
-STRABAG SZDSZ-nek juttatott lefizetés
-Regisztrációs adó bevezetése nyíltan VÁM helyett
-Regisztrációs adó ügyintézés kizárólag Békéscsabán (országosan)
-Luxusadó a kis értékű használt járművekre, és az egész Luxusadó
Tudom ez nem túl sok. Azonban sok embert érintettek ezek a problémák.

Hirtelen ennyi, és szerintem sokkal többet is fel tudnak azok sorolni akik frissebbek mint és jelenleg. Azonban már ez a kis lista is igen elgondolkodtató. Azt semmiképpen nem állítanám, hogy olyan hű, de fasza volt a Medgyessy-Gyurcsány-Kóka-Kuncze korszak.
  „Gyerekek vagytok és Darth Vader-hez imádkoztok” - Interjú a mindennapi.hu-n  ..
Pandaren 2010.12.21 13:53:02
@a szív fészkei: Ettől nagyobb államférfi lett Csau, a Kárpátok Suszterja?

Természetesen nem, csak bátorkodtam megjegyezni, hogy mint sok mindenben a parlamentünkkel is "csak" másodikok vagyunk Európában :)
Pandaren 2010.12.21 13:53:03
@Epokit Drive: a szeretet gyakorlásáról megfeledkezünk.

Látod pont ez a baj a keresztény teológiáddal. A szeretet nem gyakorolni kell, hanem érezni, kimutatni, kifejezni. Öt év teológia és minek? Hogy "gyakorold" a szeretetet mint valami mézes-mázos dolgot, melyet színlelned kell, hiszen gyakorlod...
Gratulálok, és részvétem, hogy eddig jutottatok, és szerintem nem öt év alatt, hanem sokkal hosszabb idő alatt...

Amíg te "gyakorlod" addig mások átérzik a szeretteik körében. Én soha nem lennék olyan ostoba, hogy a gyermekeimet arra kérjem, hogy gyakorolják a szeretetet...

Észre kellene vennetek (bár szerintem már rég észre vettétek), hogy a fejlett világ már régen túllépett a vallásotok, hitetek életünkhöz hozzáadott értékein. És a magam részéről helyesnek is érzem, hogy például az iskolákban a történelem órákon ismerkedhetnek meg a fiatalok a vallásokkal, és nem beavatási szertartások során hittanon.
w Vak ügetés 2010.11.17 06:50:00
A lendületes és kétségtelenül radikális kormányzás legfőbb vesztese a Jobbik. A választás óta hiába kepeszkednek, a lejtmenet egyértelmű.A két pofon elmaradt, de amit kaptak, annál fájdalmasabb: úgy ki lettek semmizve, mint az egyszeri magánnyugdíjas. Tavaly még reálisnak…..
Pandaren 2010.11.19 18:29:31
@okostojgli: "...Nem kurvára mindegy, hogy milyen fajú ember rabolja el a bringádat? Na ugye..."

Szerintem te is hallottál már a klasszikus kondicionálás elnevezésű tanulási jelenségről. Konyhanyelven pavlovi reflexről.

Ez a "feltételes" reflex alakult ki szerintem sok emberben az őket ért kellemetlen események kapcsán. Ettől még nem "faszkalapok". Ez egy természetes reakció. Azok akiknek nem volt ilyen közvetlen életélményük szintén prekondicionálták magukat mondjuk hírek hallatán vagy látva, olvasva (képletesen) átélték az eseményeket. Ez még nem ok arra, hogy elítéld őket. Szerintem inkább kezelni kell mindkét oldal problémáját...

Saját tapasztalat:
Ha csak egyszer teszi (sem) mindegy. a mai napig emlékszem a szőke srác arcára a rendőrségről amikor szembesítettek vele. HA meglátom tuti arra asszociálok, hogy jön a bringámért megint...
w Aki hazudik, az lop 2010.10.21 12:00:00
A Fidesz rezsije magasabb a magánnyugdíjpénztáraknál. Ők is büdöset szarnak, és mi esszük meg...
Pandaren 2010.10.23 00:10:16
@xsasha: " Egy kultúrországban, ahol nem ilyen parasztmédia van, minimum, hogy Kósa szövege mellé tették volna Orbán nyilatkozatát, és nem hisztériára gyúrnak."

Figyi, az ugye te sem hiszed el, hogy mondjuk az index-et vagy a Klub-rádiót olvasva/hallgatva hozzák a befektetők a piaci döntéseiket például Brazíliában? Baszki, akadémiai tézis, hogy a földön két intelligens faj él. Az ember és a magyar. Ez azt jelenti, hogy rajtunk kívül senki sem érti ezen a sárgolyón, hogy mit röfögünk. Azt előbb le kell fordítani. Szóval akkor most mi lesz? Atomot dobsz minden országra ahol kósa (lali király) nyilatkozatát hozták le és nem a focista haverodét?
Értem én, hogy bérfirkász vagy, csak megpróbálhatnál a fent említett két intelligens faj egyikéhez tartozni legalább. Tudod, vagy az emberekhez, vagy a magyarokhoz. És akkor talán érvelhetnél is az állításaid mellett.

A focista haverodnak meg PM-ezd már meg, hogy ha azt akarja, hogy a média rá figyeljen akkor a médiának nyilatkozzon, ne Barosso sírdogáljon zárt ajtók mögött. Vagy lehet, hogy azt nem meri, mert biztos szétszedi az a huncut Liberális média mi?
Pandaren 2010.10.23 00:10:16
@xsasha: Haverodat, szülővárosom (Debrecen) FIDESZ-es bástyáját megint "félremagyarázzák" : A polgármester arról is beszámolt, hogy az állami különadók bevezetése miatt az Auchan áruházlánc úgy döntött, mégsem létesít áruházat Debrecenben"

Ez a debrecen.hu-n olvasható (a saját "liberális" oldalán)
portal.debrecen.hu/hirek/helyi/2010oktoberikozgyules_kozeletihirek.html

Szegény lalikirályt már lalikirály udvartartása is félremagyarázza ugye?

Igazából azt szerette volna mondani, hogy az állami különadók elnyerték az Auchan vezetőinek tetszését. és nyilatkozatot adtak ki mely szerint a hajdúság több városában is új kereskedelmi egységeket nyitnak, és eltökélt szándékuk a térségi munkanélküliség csökkentése ezzel is a FIDESZ egymillió új munkahely programját kívánják támogatni az elkövetkezendő 20 cikluson át...

Én mondom, toljad azt az Atomot a liberális debreceni városházára xsasha pajtás, toljad nekik...
Pandaren 2010.10.23 00:10:16
@Tóta W. Árpád: "Aki hazudik, az lop"

Orbán Viktor megmondta: A lopásnak vége.

Azt azonban nem mondta, hogy a pártfinanszírozáskor kapott kölcsönöket ne lehetne a jövőben is visszafizetni állami megrendelések formájában. A FIDESZ elvesztett két választást, a kampánytámogatók pedig most a kamatokat is kérhetik. Végtére is nyolc évet hiteleztek a jelenlegi kormánynak.
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..
Pandaren 2010.10.21 00:43:13
@vakapad: "Kik jönnek most, te Tibi?"

Nos, Minket (Távközlési szektor) már megadóztattak, mert túl jó volt a "Business-Case", nagy a profitunk ugyebár...

Mivel minket épp most fosztanak ki én azt mondom adóztassuk meg az EGYHÁZAKAT!

Katolikus Egyház éves árbevétele (magyarországon): 70Milliárd+ Fotint
Több Katolikus pap szerint ez az összeg csak nusu-nasi, az ingatlan/hagyaték adományok mellett..

És még mielőtt bolseviknek nyilvánítanátok, az ötlet pont a Fidesz felől jött:
Magyar Narancs: www.mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=7565

Hoppá, találtam vagy 1000Milliárdot, jobb mint a harangöntők :)
Pandaren 2010.10.21 00:43:13
@vakapad: "a rábcaszállási templomban is az ő harangjuk jajong"

A Harangöntés meghozta az ihletet.
Most találtam cicka 30.000 Új adózót akik tutira nem a minimálbért keresik!
Igen, igen a papokat, lelkészeket, és mindenkit aki körülöttük mutyizik.

A többi multi (nem egyházak) összesen foglalkoztatnak Magyarországon cirka 50.000 főt.

A magyar katolikus egyház mintegy 2200 felszentelt papja nem alkalmazottja, hanem tagja az egyháznak; úgynevezett egyházi személyek, akik sem személyi jövedelemadót, sem társadalombiztosítást, sem nyugdíjjárulékot nem fizetnek.
(Forrás:Schanda Balázs: Az egyház működésének anyagi alapjai)
w A gömböc vége 2010.10.08 06:30:00
Magyarország most újra egységes, mondja a fékezhetetlen agyvelejű Semjén Zsolt, mellesleg az aradi vértanúk ürügyén; de a kottát nem ő írja, hanem a főnöke. Vele még messzebb ügetett a hintaló, Orbán egyenesen odáig jutott, hogy Budapest most lett a nemzet fővárosa. Eddig nem…..
Pandaren 2010.10.11 01:06:39
@Waldi!: Te kinek banyajabol rendelned a 40.000 tonna dolomitot, az ideiglenes gathoz, ha azt szeretned, hogy ujrainduljon a timfold gyarad?

Én az Orbán bányából rendelném. Debrecent is szépen kikövezték belőle.
w Ha Orbán nem hülye, végünk 2010.09.19 13:42:00
A demokráciából csak az útlevelünk marad, meg Gyurcsány, derült ki a Charta ankétján. Ha Orbán nem hülye, végünk...
Pandaren 2010.09.27 01:15:38
@xsasha: Szerinted egy nyílt kommunikációt hányan értenének meg?

Jómagamat alapul véve szerintem sokan.

Azonban az Orbáni kelléktárból kifejtetted az: Önmagával rövid-közép-hosszútávon ellentmondásba kerülést. Ezt mindenképpen fontosnak tartottam megemlíteni.
Pandaren 2010.09.30 20:27:03
@xsasha: Mondj egy okot, amiért Kósa nagyobb súllyal esett latba, mint Orbán.

Egy Ok:
Orbán Viktor "zárt ajtók mögött" tárgyalt.
Kósa Lajos sajtótájékoztatót tartott.
Továbbá:
A Kósa Lajos nyilatkozat pedig nem csak a sajtónak, de a sajtót olvasó politikusoknak szólt. Orbán Viktor anyagi és erkölcsi támogatást szeretett volna kapni a tárgyalásai eredményeképpen. A Kósa Lajos megnyilatkozás, az államcsőd felvázolása pedig Orbán Viktor tárgyalás alatti helyzetértékelését támasztotta "volna" alá. Sajnálatos tény, hogy bár a magyar koreográfia tökéletes volt, csak a külföldi partnerek nem voltak kaphatók efféle "táncra". Ezért is kavarodott össze a FIDESZ kommunikációja. A terv és a kivitelezés példás volt. Csak figyelmen kívül hagyták azt a lehetőséget miszerint az EU (sem) partner többé a megsegítéses táncban pont a Görögöknek nyújtott támogatás politikai fogadtatása miatt.
Pandaren 2010.10.04 00:21:42
@UrsaMajor: "Matolcsy már megint átbaszta:)"
Ez egy dolog, de Matolcsy azt is eladta Orbánnak, hogy az SZJA bevallások elfognak férni egy söralátéten.

Én már látom az APEH-et, ahogy kis kerek söralátétekre formázott kerek borítékokat rendel.
w Játszani is engedd! 2010.09.08 06:30:00
Végül, lassan, lomhán megérkezett a vasseprű a köztévébe, kisöpörni onnan a reakciót, a nemzeti együttműködés ellenségeit. Sajnos – és ez itt egy országos jelentőségű sajnos – továbbra is az a jelszó, hogy aki nincs velünk, az van ellenünk. Kevés olyan tévés…..
Pandaren 2010.09.30 20:27:03
@a szív fészkei: "...A polgármester 21 gyereket állami gondozásba vetett addig, amíg a család meg nem emberelte magát. ..."
Azért ez egy elég fájdalmas lépés lehetett a szülőknek. Bár mint tudjuk a szeret fáj a legjobban.

Több másik kontinensen is vannak jó példák a "törzsi", "születéssel járó előjogok" vagy "kasztrendszerek" feloldására, az emberek asszimilációjára. Több helyen jómagam is jártam.
Példaként említenem Indiát ahol az Indiaiakat még ágyúcső elé is kötötték az angolok, átmeneti sikereket értek csak el. Békés, termelésre ösztönző hozzáállással pedig a világ egyik vezető országává nőttek. Vagy a Közép-Afrikai Köztársaság "Bangui" lakóit akiket mind a Keresztény Franciák mind a Muszlim rabszolga-kereskedők termékeknek tekintettek, majd ironikus ugyan, de szintén Francia segítséggel demokratizálódtak, és mára eltűnt a Malária, a cecelégy a településekről.
És szerintem még sok jó példát fel lehetne hozni. Ezekben a példákban egy közös pont mindig van. Mégpedig, hogy az adott népcsoport hajlandó volt szakítani azokkal a hagyományaikkal melyek meggátolták őket abban, hogy csatlakozzanak a demokratikus nemzetek sorához.
Kérdésem, hogy a 22.000.000-s Európai cigányság képes lenne-e erre? Vagy ragaszkodnak az olyan szakmáikhoz, melyekért törzsi megbecsülés jár mint a zsebmetsző, malactolvaj? Ha nem szakítanak akkor hasonlóan kellemetlen, reménytelen sínylődéssé változik számukra a világ, mint az amerikai kontinens "Native" törzseire, akik nem hajlandók iskolákba járni vagy dolgozni és azokat a tagjaikat aki igen azokat kitagadják, kivetik maguk közül.
Pandaren 2010.10.04 00:21:42
@a szív fészkei:" Nekem ez a fenti rozsályi modell tetszik"

Igen igen értem, én csak a gyermekek kiszakitását egy családból dolgot tartom a magam részéről eltúlzottnak. Én nem voltam soha Ausztráliában, de a testvérem igen. Tőle hallottam az "Elrabolt Generációról" ez a rendszer ott megbukott, lehet nálunk is belátnák, hogy nincs értelme.
Itt lehet olvasni róla:
en.wikipedia.org/wiki/Stolen_Generations

"még ha valóban összevonhatják a szemöldöküket tőle a keményvonalas jogvédők."

A "keményvonalas jogvédők" szerintem olyanok akik csak az érem egyik oldalát akarják látni. Ezért éppen olyan ártalmasak mint akiket képviselnek. Például csak állampolgári jogokról hallottak, állampolgári kötelességről nem. Szóval én több esetben is bamba arccal hallgattam őket, és azon gondolkodtam, hogy valójában földlakókat hallgatok, vagy túlszocializálódott idegeneket...
Pandaren 2010.10.04 00:21:42
@jaegtoer: Egyelőre a hazai liberalizmus lett halálosan beteg.

Ja, Ja. Olyan Liberálisokkal van tele az ország Mint Orbán Viktor miniszterelnökünk. Nagy liberalizmusában Matolcsit megtette Gazdasági miniszternek és a libcsi haverjaival sörözés közben olyan liberális bejelentéseket tesz mint, hogy a 2010-és SZJA-nkat jövőre egy söralátéten is leadhatjuk. Ezek a liberálisok tényleg betegek...