Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabroca

0 bejegyzést írt és 334 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lupe Velez színésznő 1944. december 13-án virágokkal dekorálta ki otthonát, meggyújtott egy tucatnyi gyertyát, amelyeket vallásos képei és szobrai mellé helyezett, majd bevett 80 Seconal tablettát. Felvette egyik legszebb ruháját, lefeküdt selyemhuzatú ágyára, rózsákat tett maga köré, jobb kezébe…..
2022 tavaszán kollégáimmal egy rövid kirándulást tettünk az ausztriai Söllből az olaszországi Velencébe. A program ötlete hirtelen jött, gyorsan döntöttünk és keltünk útra, a fő ötletadó és szervező most nem én voltam, ezért ezt az utat közúton tettük meg. Én korában már jártam Velencében kétszer…..
Úgy tűnik most először történt olyan eset, hogy önvezető autót igazoltattak rendőrök Amerikában, és ez vezetett némi konfúzióhoz."Biztonsági vezetővel" ellátott önvezető autók tesztelési célból régóta róják az Egyesült Államok útjait, a szabályozás ezzel kapcsolatosan messze megengedőbb, mint…..
Filmszakértő A 94. Oscar ruhái 2022.04.03 10:44:30
Hogy mit gondoltok az idei Oscar-díjátadóról, arról itt írtam részletesen. Ashton Kutcher és Mila Kunis Alana Haim Andrew Garfield Billie Eilish Catriona Balfe Daniel Kaluuya Diane Guerrero Elliot Page H.E.R. Jake Gyllenhaal Jay Ellis Jennifer Garner Kodi Smit-McPhee Lover Larson és…..
gabroca 2022.04.03 21:25:11
Recensens Dutyi dili (1980) [21.] 2022.04.02 16:38:09
Az 1980-as őrült keverés (Stir Crazy), azaz Dutyi dili az egyik legjobb valaha készült vígjáték a filmtörténelemben Sidney Poitier rendezésében és a nagy páros: Gene Wilder - Richard Pryor főszereplésével. A 100 legjobb film listáján ötödik helyezett alkotás alaptörténete egyszerű: Skip és Harry…..
Március 5-én volt egyik kedvenc rendezőm, Pier Paolo Pasolini születésének 100. évfordulója, és kevesebb mint három hét elteltével máris itt a következő centenárium. Az ünnepelt ezúttal is egy olasz művész, a zseniális Ugo Tognazzi, aki számos emlékezetes filmben bizonyította sokoldalú tehetségét,…..
A nyolcvanas évek derekán voltam nagycsoportos óvodás, majd kisiskolás, tehát már valamennyire tudatos(sá alakuló) gyerek. A fiúk körében gyakoriak voltak azok a beszélgetések, amelyek egyértelműen definiáltak dolgokat, leginkább erőviszonyokat. Extrém szócsaták döntötték el, melyik autó a legjobb…..
Fuerteventura csak pár órás repülés Budapestről, mégis tökéletes hely feltöltödésre, napozásra és pihenésre.  Fuerteventurának az éghajlata az egyik legvonzóbb tulajdonsága, hiszen – ahogy a Kanári-szigetek mindegyikén- az év nagy részében 20 fok feletti a hőmérséklet és süt a nap. Ebben a posztban…..
USA (Mirisch, Alpha), 128 perc, DeLuxe, westernRendező: John SturgesProducer: John SturgesOperatőr: Charles LangForgatókönyv: William Roberts, Akira Kuroszava A hét szamuráj c. filmje alapjánZene: Elmer BernsteinSzereplők: Yul Brynner, Steve McQueen, Eli Wallach, Charles Bronson, Robert Vaughn,…..
Lámpáktól a szerszámokon és kamerákon át a fejhallgatókig, minden amit szeretnél!..
A kép csupán fotómontázs! [11, 12] Bevezetés Tavaly februárban és március elején már írtam két posztot azokról az erdei ragadozókról, illetve az ízeltlábúakról, melyek veszélyesek lehetnek a kirándulókra, túrázókra, és akkor úgy gondoltam, ezt a témát eléggé ki is veséztem, számba vettem minden…..
Naponta látok tévesen keringő információkat, időjárás előrejelzésre utaló megjegyzéseket nemcsak, Fuerteventura, de az egész Kanári-szigetek időjárásával kapcsolatban, ezért most megpróbálom összeszedni a legfontosabb dolgokat - a tisztán látás végett - és segíteni eligazodni az időjárással…..
gabroca 2022.01.29 09:10:42
A trieszti Miramare kastély az Adria gyöngyszeme. Gyönyörűen berendezett szalonjaiban a Sissi-nosztalgia áll a középpontban. De a kastélyhoz számos sötét történet is kapcsolódik. Ezekről olvashatunk a trieszti író, Claudio Magris regényeiben...
Ez az "állati sport" a 12-19. századi Angliában volt (többféle formában) elterjedve, de leginkább a 16-17. században volt jellemző. Azt, hogy abban a korban sem mindenki szerette, jól mutatja, hogy amikor Samuel Pepys a feleségével ellátogatott egy medvekertbe (ahogyan a helyszínt nevezték) 1666.…..
„És bármikor ha szükséged lenne akármire… rám ne számíts!” A hetvenes évek második felének egyik legnépszerűbb amerikai vígjátéka, a Száguldás gyilkosságokkal (1976) volt a közkedvelt komikusok, Gene Wilder és Richard Pryor első közös filmje. Eredetileg tévéfilmnek szánták, Colin Higgins (az…..
Japán (Teshigahara Productions, Toho Film), 123 perc, ff., japán Rendező: Hiroshi Teshigahara Producer: Kiichi Ichikawa, Tadashi Ono Egy férfi bandukol a végtelen homoksivatagban... kezében bot, szemén napszemüveg. Később kiderül, hogy rovarokat gyűjt. Kimondottan egy bizonyos rovar felkutatására…..
gabroca 2022.01.02 19:07:16
Magyarország (Magyar Televízió), 90+88 perc, ff., magyar Rendező: Fejér Tamás 1964 január 11-től kezdve minden szombaton bemutattak egy 25 perces részt ebből a "filmsorozat"-ból. Azért emeltem ki a "filmsorozat" szót, mert ma már kissé retro hangzása van. (Egy helyen említik egyébként folytatásos…..
Bakancslistámon sok új hely, ország szerepel, ahová szeretnék eljutni. Ezek egyike volt Portugália. Januárban még azt írtam barátomnak, hogy 1-2 éven belül szeretnék ellátogatni oda. Aztán ahogy telt az év, és látszódott a járvány 3. hullámának vége, egyre inkább konkretizálódott bennem, hogy az…..
Ezzel a könyvvel nem lehet zsákbamacskát árulni: egyértelmű, miről szól, kiről szól. Az sem kétséges, hogy amennyiben láttad Jackie Chan egyik filmjét, voltaképpen láttad mindet. A könyv megírása idején pedig volt neki úgy kétszáz. A mindenit neki, ugyebár! Ezzel együtt Jackie Chan egy érdekes…..
Filmjeiben hangsúlyos szerepet kap a zene, sokat jár koncertre, ha jó muzsikát akar hallani, akkor Rolling Stonest rak be.A Privát Lemezjátszó Podcast-sorozat friss vendége Herendi Gábor producer, forgatókönyvíró, többek közt a Valami Amerika, a Magyar vándor, a Kincsem és a Toxikoma rendezője...
Közkedvelt, ám négy és fél éve élőhalott állapotban létező rovatunk, a VadHajtáSok a hangalámondásos filmek világából – mindannyiunk meglepetésére – nem egy népszerű zombfilmmel folytódik, hanem a 80-as évek szent tehenei (nem feltétlenül sorrendben: robot-, nindzsa-, zombi-, kannibál- stb -film)…..
Szinte nincs olyan ember, aki ne ismerné Emir Kusturica kultfilmjét, a Macska-jajt és annak vérpezsdítő zenéjét. Ez utóbbit a The No Smoking Orchestra szerezte, amelynek megszakításokkal ugyan, de Kusturica több évtizede maga is tagja. Vajon mit keres a világ egyik legismertebb európai rendezője egy…..
Miután a Mercedes két esetben is óvást nyújtott be a Formula–1-es Abu-dzabi Nagydíj végeredménye ellen, órákat kellett várni annak véglegesítésére. Az FIA azonban mindkét óvást visszadobta, vagyis Max Verstappen marad a világbajnok...