Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stavvy

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A németekkel kapcsolatos sztereotípiákat szerintem mindenki kapásból sorolja (precízek, humortalanok, az autópályákon megy a száguldozás, stb.), más kérdés, hogy ezekből mennyi és hogyan igaz. Legutóbb azt néztük meg, mik azok a dolgok, amiket Spanyolország tanít meg a…..
stavvy 2019.04.09 15:38:30
@Shenella: Kleine Konditorei, Springer Bio-Backwerk, Backecht
Hogy mi a legjobb, az mindig viszonyítás kérdése, sokat lehet rajta vitatkozni. Vonatok esetében sok szempontot lehet az összehasonlítás alapjául venni,  de itt is ugyanaz van, mint gyerekkorunkban az autós kártyában - mindenki a sebességet nézi. A világ leggyorsabb vonata - vonat, nem mágnesvasút -…..
Mégis tudatos szakpolitikai lépés lett volna a nagypolitikainak játszmának beállított döntés a német energetikai fordulatról?   A napokban először fordult elő Németországban, hogy a szél- és naperőművek együttesen az ország villamosenergia-ellátásának több mint 60…..
Ez az első panorámakép, mely a világ legmagasabb építményéről, a Burj Khalifa tetejéről készült, kb. 828 méteres magasságból. "Cruise látószögének" is nevezik, arra utalva, hogy ezt láthatta Tom Cruise a Mission Impossible 4. részének azon jelenetében, amikor a Burj tetején…..
stavvy 2013.01.29 23:34:29
Az utastértől teljesen szeparált galériarésszel kíván kedveskedni a Boeing azon utasainak, akik még az első osztályt is túl közönségesnek tartják. Van az úgy, hogy valaki nem akar magának magánrepülőt, ugyanakkor szeretné elkerülni még a First Class nem túl nagy, ámde…..
Zseniális húzással nem az összes jegy árát téríti meg automatikusan a becsődölt Malév. Aki nem saját kártyával fizetett, az megszívta. Nem mindenki pénzért vette a jegyét, vagy hogy? Január végén a férjemmel Finnországba utaztuk egy hétre, ott ért minket a Malév…..
Geekblog Iron Sky 2012.05.25 07:30:00
Nácik a Holdon! Nácik a Holdon! Amikor 2018-ban az Egyesült Államok meg nem nevezett (de Sarah Palin-re nem véletlenül hasonlító) elnöke úgy dönt, hogy kampányígéretéhez híven (Black to the Moon, értik, ugye?) egy űrhajót indít a Holdra. Az újraválasztás mellett azonban az…..
A teoretikus "Ugyan mit veszítettünk a Malév csődjével, amikor itt vannak helyettük a jófajta fapados járatok, amik még olcsóbbak is?" kérdésre érkezett meg a válasz. Tamás levele nyomán a Homár megdöbbenve tapasztalta, hogy tényleg létezik ilyen, itt Európában, hogy fizető…..
A jobbra-tartás mellőzése az autópályákon, ami engem mostanában leginkább zavar. Senkinek sincs joga önkéntes rendőrt játszani, a gyorsabb járművet lehetőség szerint el kell engedni. Ha előzök - például kamionokat - akkor ilyenkor én is inkább a gázra lépek, majd az első…..
Modorosblog Lambordzsíni 2012.03.27 06:00:00
De külföldiül se tudnak. Lambordzsíni. Pedig ennyit illenék tudni, hogy a há az pont azért van ott, hogy ne dzsé legyen belőle. De kicsit rendet kéne tenni a fejekben, ami a márkaneveket is illeti. Mitsubishi: helyesen micubisi, nem micsubicsi. IBM: ájbíem és nem íbéemm…..
A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint az Európai Unió egy olyan kormányt és országot büntet, amely mindent megtesz azért, hogy három százalék alatt tartsa a költségvetési hiányát és csökkentse államadósságát...
stavvy 2012.02.22 21:05:23
@-- dr kotász --: Az a baj, Zoli, hogy pofátlanok. Ha nem lett volna kioktatva az uniós biztos, le "kiafaszomozva" az amerikai külügy, illetve nem lennének lenézve azok az elvek, amire az EU épül, lehet, h elnézőbbek lennének. És az EU csak így tud büntetni. Amúgy pont a cikkben lévő belinkelt utolsó bunkó paraszt (kicsiny városkám polgármestere) az egyik legjobb példa arra h mi a baj ezekkel.
Filmdroid Motherf***ing Space Nazis 2012.01.25 21:50:22
Erre vár már mindenki régóta. 2006-ban tették közzé, hogy el fog készülni az Iron Sky, majd a készítők a neten gyűjtést is szerveztek, hogy elkészülhessen a mű. Idén végre láthatjuk, hogy milyen lett. A történet szerint a második világháború vége fele a nácik a legnagyobb…..
Csaba a külföldi vonatos élményeiről ír a mai levélben. Azt már gondolom minden blog olvasó ismeri, mi a helyzet a német vonatokkal és vasúttal, de hogy a hozzáállás Szlovákiában és Csehországban is jobb legyen, azt szomorú olvasni. Vagy nem ez a szomorú, inkább az, hogy itthon…..