Regisztráció Blogot indítok
Adatok
megmondomdom

0 bejegyzést írt és 306 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolom sokan hallottatok már a Magyar Termék Programról. Az alábbi videó infografikából, megtudhatod, hogy az elmúlt években hogyan esett vissza a nálunk is megtermelhető áruk előállítása/termelése, miközben az import a duplájára nőtt. Elgondolkodtató, hogy vöröshagymából…..
megmondomdom 2011.01.31 15:31:52
Kicsit gondolkozzunk is, mielőtt előadjuk a "hű de jó a hazai" blődséget.
Általánosságban elmondható, hogy magyar mezőgazdasági, húsipari termékek gyenge/közepes minőségűek, ráadásul drágán állítják elő őket.
A magyar búza, a magyar zöldség, a magyar hús gyenge minőségű, malomiparunk is leromlott.
Nekünk semmi renoménk nincs a világban, ez az egész csak egy nagy blődli, amit addig emlegetünk, amíg a végén magunk is elhisszük.
A boltba kerülő spanyol, görög, olasz, holland zöldség, gyümölcs semmivel se rosszabb -sőt-, mint a magyar termék.
A mangalica -amit csak az 1830-as évektől hoztak be a Balkánról a nagy gazdaságok, véletlenül se "őshonos"-, a magyar szürkemarha nem túl kelendő. A normális helyek az osztrákoktól szerzik be a mangalicát, mert ott legalább a takarmány 75% makk, amitől sokkal ízletesebb a húsa, a szürkemarha meg a kutyának se kell, mert nem jó csak töltelékhúsnak, illetve pörkölthúsnak, sültnek alkalmatlan -nem márványozott a húsa, alacsony a zsírtartalma-.
A Pick szalámi receptje is olasz, az 1860-as években nyúlták le. Nincs semmi kiváló minőségű, egyedi termékünk.
A legjobb magyarországi éttermek szinte mindent külföldről hoznak, a lisztet, a húst, a zöldséget, a gyümölcsöt, mert nálunk nincs minőségi termelés.
Két lehetőség van, vagy tömegterméket állítunk elő olcsón, vagy kitűnő minőségű, marketinggel megtámasztott prémiumterméket "jó áron".
Mindkét szegmensben szarok vagyunk.
Szerintem azonnal fel kellene oldani a földvásárlási moratóriumot, tőkével és szakértelemmel rendelkező külföldiek kezébe kellene adni a földet -persze megfelelő állami felügyelettel-, mert a magyar gazda csak pénzt szív el az államtól -amit ezerszer jobban fel lehetne használni, K+F, oktatás, vállakozásfejlesztés stb.-, de értéket nem ad.
A kiváló magyar élelmiszeripari termékekről szóló mese legalább annyira hazugság, mint a kiváló magyar konyha mítosza.
Nem is várok javulást. Ameddig bunkó parasztok 15-20 hektáron való gabona- vagy kukoricatermelésből -ami ráadásul silány minőségű is- akarnak megélni egész évben, az egész családjukkal, addig az egész csak egy felesleges pénzszivattyú.
A hülye hollandoknál, dánoknál -sorolhatnám még- létezik a szövetkezés. Közös géppark, közös értékesítés, közös feldolgozóüzemek. Itt meg minden bugris parasztnak saját 30-40 milliós traktor -és egyéb felszerelések- kell a szaros 10-20 hektárnyi kukoricájára.
Orbáncnak ezt a pénzszivattyút kellene megszüntetnie, nem mások magántulajdonát ellopnia.
megmondomdom 2011.01.31 16:14:50
@ezmagyar: Amikor a bunkó parasztok és a mögöttük lévő élősködő adószivattyúk -magyar vállalkozók- feljöttek bohóckodni Budapestre, megfogadtam, hogy inkább külföldi terméket veszek, mint ezeknek a tetveknek a szarait.
A nyaralással ugyan így vagyok, évek óta külföldön költöm el az erre szánt pénzt.
A külföldi cégekkel is így vagyok. A legszarabb, legdrágább bank a "magyar" OTP, a "magyar" MOL szétrabol minket az indok nélkül emelt áraival, sorolhatnám még...
Nekem az nem üzlet, ha szart kapok drágán.
A nagy magyarkodás nálam arra hajaz, mint amikor a rohadó húst, szar lángost aranyáron eladni akaró bunkó balatoni büfés elvárja, hogy megvegyem a trágyáját, mert ő magyar.
Egyébként külföldön tényleg előnybe részesítik a hazai termékeket. De ott jó minőséget adnak, jó áron.
Hulljon a férgese! Ha szar magyar terméket vásárolunk drágán, akkor csak magunkkal cseszünk ki.
Mandiner blog Bagoly mondja 2010.11.23 07:01:00
   Azt hittük, hogy Boross Péter az MDF után némi fáziskéséssel maga is eltűnik a süllyesztőben, azonban az alkotmány-előkészítési bizottság tagjaként visszatért a politika porondjára. Irtó vicces, hogy ugyanarról a Borossról van szó, aki 2002 óta…..
megmondomdom 2010.11.23 22:45:59
@betyár: Azért baszom fel magam, mert ebbe a hülye nemzetbe tartozok, itt élek. Úgy érzem magam, mint az a cigány, aki ki akar törni a cigánysori sötétségből, mert nehezen viseli el az ottani állapotokat, de lehúzza a többség.:)
Ez egy fasz nemzet, mert folyamatosan a legszarabb elitet juttatta eddig hatalomra. A sokak által lenézett szlovákok, csehek, szlovénok, lengyelek mind-mind messze lehagytak minket, minden téren.
Lehet álmodozni Nagy-Magyarországról, az Árpád-házról, Szent István Alkotmányáról, csak rajtunk röhög a világ, várják, hogy mikor ér a kezünk a bilibe.
A XXI. században élünk, ideje lenne észrevenni a sok fasz busongó kurucnak.
A hagyományok megőrzése, ápolása nem jelent egyet az anakronizmussal.
megmondomdom 2010.11.23 22:47:29
@evil overlord: A disznót egyedül őrizted, elvégre kondás família leszármazottja vagy!:) Még most is vastagon szaros a gumicsizmád!:P
megmondomdom 2010.11.23 23:02:27
@evil overlord: Két Szíjjártó idézetet és egy cigány Szaddam-imát?:) Jó kis wudu!:P
Tamás Gáspár Miklós és az MTA Filozófiai Kutatóintézete több munkatársának (így az Ernst Blochot is fordító kiváló Mesterházi Miklósnak) az eltávolításával (illetve ennek az óhajával) az intézet igazgatója – szerény véleményem szerint – olyan útra tévedt,…..
Két nap alatt ketten is felfedezték Orbán Viktorban a latin szeretőt. Két nap alatt ketten is felfedezték Orbán Viktorban a latin szeretőt.Először Kopits György, az annak idején Fidesz által javasolt Költségvetési Tanács eredetileg Fideszhez közelálló elnöke,…..
megmondomdom 2010.11.23 13:28:11
@immortalis: A cigány Szaddam ennél spirituálisabb lett, amióta nem "térdre csuhásokkal", hanem "dicsértessék az úrral" köszön.
Ő a dzsucsét ötvözni fogja a Moon-szektával. Elvégre mind a kettő keletről jött.
Ők lesznek a Szent Család, s NENYI mellé ki kell függeszteni a képüket is. Ha volt császárkultusz, legyen Orbán-kultusz is! Ez legalább magyar, echte magyar vallás lesz. Na jó, újmagyar, de akkor is...!
Aki pedig nem tér meg, az nem magyar, hanem ateista hazaáruló! Ezt a büdös bolsevik tempót még Sztálin is megirigyelné.
A végén még elmegyek csasztuskákat írni a cigány Szaddam dicsőségére, legalább a napi 10 deka rizs meglegyen!:)
megmondomdom 2010.11.23 13:44:06
@Roa: Szerintem sincs értelme pert indítani, ugyanis jogilag nem lehet mit tenni. Ettől függetlenül patkányság a lenyúlás. De mit várjunk egy cigány Szaddamtól?
A MANYuP-ok nem voltak feltétlenül tökéletesek, de független nyugdíj-előtakarékossági rendszer volt, ahonnan lehetett örökölni, egy összegben felvenni, és független volt a bizonytalan állami nyugdíjól.
A hülye nyugatiak is azért takarékoskodnak többek közt így, mert szar az egész.
A cigány Szaddam módszere jobb lesz, mindent a közösbe, 20-30 év múlva meg majd lesz valami.
Ó, hogy sterilizáltatták volna a nagyanyját Szálasiék!:)
Tegnap Cser Palkó és Rogán, az ügyeletes polihisztor benyújtotta a parlament elé "A médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról" címet viselő törvényjavaslatot. A 174 oldalas, 228 pontot tartalmazó javaslat egyik legfontosabb eleme, hogy szabályozná a…..
megmondomdom 2010.11.23 11:58:29
@Netkalóz: A koncentrációs táborokkal semmi baj, csak a megfelelő emberekkel kell feltölten.:)
megmondomdom 2010.11.23 12:02:28
@fitball: És te, ma is felhúztál egy magyar narancsot a farkadra? !Imádkoztál rendesen? Dobtál a templomi perselybe megfelelő alamizsnát? Pucsítottál a plébánosnak? Tapsoltad legalább 5 percig mai nap a cigány Szaddamot? El ne felejtsd teendőid, mert kizár a PÁRT!
megmondomdom 2010.11.23 12:09:42
@igényes: Nem elég hangsúlyos?:)
hángörienidiocc Elméletek 2010.11.22 18:33:00
Most, hogy egy új névvel bővült a nekem-semmi-közöm-a-röhejes-és-dolgozatnak-is-csak-a-legjobb-szándékkal-nevezhető-íráshoz (a fészbúkon még önálló csoportba nem tömörülő) emberek listája, érdemes komolyabban is elgondolkodni, hogy mi is történhetett. Íme néhány…..
megmondomdom 2010.11.22 23:29:48
@Parmezanidész: Schmitt Palcsi nem ilyen nagy kaliberű játékos, ő beéri azzal is, hogy az adózó polgársággal kisebb mértékben tartassa el a kicsiny családját. Megelégszik pár milliárddal is. A végére kap egy kis villácskát 100-150 millióért, s odafordul a feleségéhez: 'Anyus, ugye milyen ügyes vagyok, a semmittevésből éltünk és élünk, nem is akárhogyan. Na, ezt csinálja utánam az adózó polgárság". 45 év semmitevés, rendszerváltás, 6-7 kormány, és ez a szemét, ingyenélő geciváladék mindig megtalálta a számítását.
Az egyetem tananyag lesz "Konformizmus nagyjai, avagy Schmitt Palcsi, a túlélők túlélője".
Már a 80-as években megérdemelt volna egy golyót a fejébe.
megmondomdom 2010.11.23 10:09:53
@bass.gitár: Mi van, a cigány Szaddam megígérte, hogy felvetet a 100 tagúba? :P
megmondomdom 2010.11.23 10:12:30
@bass.gitár: Te, szargalacsin!

Ne keverj össze egy fórumot a Köztársasági Elnöki Hivatallal. Ide nem fizetsz az adókból sok-sok milliárdot, mint a szarfaszú kommunista-szocialista-konzervatív Snitt Pálnak és semmirekellő csürhéjének.
A kétharmados kormányú parlament a költségvetés ellenőrzésének egyik utolsó bástyáját igyekszik kidönteni. A 2009 óta sikeresen és eléggé kormányfüggetlenül működő Költségvetési Tanács (KT) költségvetését évi 835 millióról 10 millióra csökkentik (ez valamivel…..
megmondomdom 2010.11.23 00:24:33
@Mj: Hát, a "ciganyszaddam"-technikát a politikusoktól tanultam el. A legolcsóbb, de egészen jól bevált fogás. Egyébként szerintem kifejezetten jó megjelölés Orbánra, nagyon illik rá! Persze kicsit közönséges, kicsit lumpenprolis, kicsit alpári, kicsit demagóg,de ez az ország már ilyen! :) Minek ide bonyolult körmondatok sora, szofisztikált megfogalmazás? Az csak megzavarná a "pógárokat". A lényeg, hogy egyszerű, ütős és kifejező legyen.:)
Egyébként olyan szinten kiütköznek rajta és családtagjain a rasszjegyek, hogy egyáltalán nem lepődnék meg rajta, ha lenne benne pár vonó.
Úgyhogy bocsáss meg, de legalább a "ius murmurandi" maradjon meg számomra!:) Néha ilyen demagógan, közönségesen, prolisan!:)
megmondomdom 2010.11.23 00:32:22
@calam: A "cigány Szaddam" Orbán Viktor megjelölésére szolgáló kifejezés,
mely megtestesíti szellemét, s jellemét. Ennek a jelenségnekaz ókorra visszamenőleg vannak hagyományai. Úgyhogy az újmagyar Orbán Viktor büszke lehet arra, hogy ilyen nagy kegyben van része! 2000 év hagyománya érte utol őt! Ez általában csak kirívó, nagy személyiségeknek adatik meg, kire kortársai úgy tekintenek, mind jelentős formáló erőre, legyen az negatív, avagy pozitív!
A "cigány Szaddam" egy védjegy, egy brand!
Szó szerint idézném:A kormányzás tekintetében és a parlamenti együttműködésben vita nélküli az együttműködés, azon az alapon, hogy a Fidesz a gyűjtőpárt, a KDNP a világnézeti párt - fogalmazott Semjén Zsolt(fidesz.hu)Hagyok egy kis időt!Itt a következő:Nem az történt,…..
Egy éve írtam a magyar magán-nyugdíjpéztárakról. És nagyon nem hízelgő módon. A magán-nyugdíjpénztári rendszer megvalósítása alapvetően katasztrófális volt. Lehet jó magán-nyugdíjpénztári rendszert csinálni, de itt nem sikerült. Most úgy tűnik, az állam kitereli a…..
  A kormány el akarja lehetetleníteni a Költségvetési Tanács működését azzal, hogy az idei 835 millió forintos költségvetését 2011-re 10 millióra csökkentené. Eddig a rövidke hír. Szeretném előrebocsátani: egyetértettem a Költségvetési Tanács létrehozásával,…..
Éppen 70 évvel ezelőtt elkeseredett légi csata zajlott Anglia légterében. A német Luftwaffe nagy erőkkel bombázta a gyárakat, reptereket, később már a városokat is. A Királyi Légierő – kiegészülve a megszállt országokból idemenekült idegen ajkú, többek között…..
Szögezzük le mindjárt az elején: nem Dr. Kontrát Nóra tehet az egészről. Még az is lehet, hogy ifjonti hévvel csak jót akart. Csak hát rosszkor volt, rossz helyen.Történt ugyebár, hogy a köztársasági elnök javaslataként egy durva helyesírási hibáktól hemzsegő –…..
Mandiner blog Kell-e felsőház? 2010.11.18 07:01:00
  Orbán és Navracsics a Parlament felsőházi termében   „Ha már úgyis ott van a terme a Parlamentben!” - válaszol egy kolléga arra a felvetésre, hogy kell-e felsőház Magyarországra. A frappáns válasz még csak nem is annyira tréfás, hiszen ez is lehet egy…..
A nagy tavaszi forradalmi hevületben nem jöttünk rá, hogy miért is kell nekünk a biankó csekket aláírni. Nagy játékos ez a Viktor, igazi pókerarc. Szemrebbenés nélkül tudja magában tartani az igazság bizonyos részleteit. Ma, amikor a magyar kormány kihelyezett ülését…..
Ha az ember belemászik a demagógia csapdájába, ahhoz, hogy fenntarthassa a következetesség látszatát, egyre meredekebb állításokat kell tennie, és így egyre mélyebbre csúszik a gödörbe, ahelyett, hogy kikászálódna belőle. Lázár János az Alkotmánybíróság hatáskörének…..
Gulyásdemokrácia Csak egy indokot 2010.11.17 00:10:39
Tessék nekem elmagyarázni valamit.A Jobbik ma szabadon tüntethetett a Kossuth téren. Oké, demokrácia van, ő dolguk. Csakhogy.Ezzel egy időben a devecseriek nem tüntethetnek a saját városukban. Persze, megvan az indoklás, veszélyes a környék. De arra már nem, hogy ott lakjanak? Ezt…..
Sárdobáló Ceterum censeo 2010.11.17 07:00:00
Nemrég arról írtam, hogy a kormány hazugságát nem csak önmagában, erkölcsi értelemben tartom bajnak. Hanem azért is, mert lehetetlenné teszi, hogy őszintén, érvekkel vitassunk meg két, nagyon súlyos kérdést. Az alkotmány legutóbbi módosítása azt mutatja, hogy a kormány…..
megmondomdom 2010.11.17 23:02:35
@Mj: Speciel nem volt a zsebemben annyi kp, hogy kipengessem a lakásom árát. Egyébként ez általában másokkal is így van. A többség számára lehet választani, vagy a szülők, vagy 20 évig albérlet, vagy hitelt felvenni.
Az energiaárakra komoly hatással a forint árfolyama, aminek megvédéséért nem sokat tettek Orbánék, csak rontani rontottak. Másrészt, az idei ármoratórium miatt ért veszteséget is szépen áttolják a jövő évre a szolgáltatók.

Az egész adórendszer elcseszett. Ilyen államháztartási hiánynál nem lehetett volna ilyen költekezést csinálni. Vagy, ha már csináltak, akkor ne csak egy aránylag szűk réteget érintsen. Mert ugye ettől nem fog gyermeket vállalni az átlagkeresettel rendelkező. Sőt, mivel nagy tömegek reálkeresete romlik, így egyre többen fordulnak majd a fekete- és szürkegazdaság felé. Tudod, "jelents be minimálbéren vagy 150.000 forinton, a többit meg nyeljük le".
Ki az a hülye átlagkeresettel rendelkező, aki több adót akar fizetni, miközben minden hírportál tele van azzal, hogy a felsővezetők átlagosan 4-5 millióval keresnek jövőre többet? Az egészet jól elbaszta. Minden téren.
megmondomdom 2010.11.17 23:03:14
@Mj: És nem mondtam, hogy "baba"! Teljesen úriembernek érzem magam!:P
"Az Alkotmánybíróság döntései kötelezőek. Nincs kibúvó, nincs kiskapu, ez a magyar demokrácia vastörvénye." - Orbán Viktor, 2007. július 29. Karácsony Gergely LMP-s képviselő ezt az idézetet tartotta fel a parlamentben.Orbán Viktor frakciója a miniszterelnök saját…..
megmondomdom 2010.11.17 22:21:38
@Mj: Amúgy én is 2/3-os FIDESZ-többséget vártam, mert azt hittem, hogy ezzel az erővel helyrerugdossák saját érdekeik miatt is az országot, illetve azt, hogy a mérvadó, józan, komoly szakmai felkészültségű, jobboldali közgazdászok által leírt szemlélet alapján indul el a kormányzás. na meg persze azt hittem, hogy a FIDESZ-t eddig pénzelő magyar gazdasági elit is rákényszeríti Orbánt egy növekedési pálya megalkotására. Aztán meg jön ócska látványpolitizálás, nemzeti sallangduma, össze-vissza kapkodás, lopás, lenyúlás és tragikomikus bohózat.
Az összes elemző jelentős forintfelértékelődést, tözsdeindex-emelkedést várt. Ehelyett, van anarchia, a nemzetközi gazdásig elit a pofánkba röhög. De van NENYI, meg mindenféle hangzatos elnevezésünk. Komolyan mondom, Rákosi agitprop-osztálya nem tudott ennyi ökörséget összehordani. Már csak a "narancssárgakönyveket", a FIDESZ-csasztuskákat, már csak rákosista-orbánista esti politikai szemináriumok bevezetését "várom". Szóljon a NENYI!:)
megmondomdom 2010.11.17 23:08:16
@Mj: Nekem sokáig a történelem volt a hobbim, kiskoromban régész akartam lenni. De nehéz tanítani a történelmet, mert egyáltalán nem olyan szép, mint ahogy oktatni kell az iskolákban.:) Se a magyar, se az egyetemes.
Emlékszem, amikor történészek kihoztak egy tanulmányt, hogy a magyar honvédkórházban ápoltak túlnyomó többsége nemibeteg volt, nem háborús sebesülés vagy egyéb hivatás közbeni sérülés miatt kerültek be, akkor felháborodtak a történészek, hogy ezt miért kell kimondani, de ezer ilyen dolog van...
megmondomdom 2010.11.17 23:10:24
@megmondomdom: mármint a hivatalos "nemzeti" történészek háborodtak fel. Ezért nem tudunk megérteni oly sok dolgot - se Trianont, se a zsidó törvényeket sorolhatnám még azokat a kérdéseket, amelyek ma is aktuálisak-.
Tudom, mi az a KDNP! Egy nemrég megjelent bejegyzés szerint "Amikor a farka csóválja a kormányt".Nagy-Románia ünnep alkalmából megszólaltak. Nem azt kifogásolják amit a Jobbik állít, hogy ez felér egy hazaárulással. Olyan Al Caponésan, a hajánál fogva kirángatott…..
Hiába biztosított az augusztusi felkészületlenség több-hónapnyi pluszidőt arra, hogy kiválassza az új kormány a kitüntetésre szerintük méltók körét; ahogy a személyzeti politikájukba is rendszeresen, ide is csúszott be némi gigkszer. Orbán Viktor szerint a Villeroy and Boch…..
„Elegünk van a ’mit, miért nem lehet politikából’   (Orbán Viktor 2010. november 15.) Magyarország, Parlament Orbán Viktor minden kívánsága ilyen hamar teljesül?Tegnap szólt, hogy elege van! A forradalmat nem határozhatja meg 11 öregúr!Már nem is teszi. A…..
„Tudja a hatalomban az a csodálatos eminenciás uram, hogy amit az ember olyan könnyű kézzel odaad, azt ugyanolyan könnyen vissza is veheti.” II. Izabella kincstárnoka, 1492 – A Paradicsom meghódítása   A posztkommunista országok közül nem csak Magyarország esett…..
megmondomdom 2010.11.16 17:28:14
@Vidéki: Jó kis balek vagy. Akkor nézzük a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményét, a baromságaidnak pontosan ellentmond! Az Orbán-kormány Nemzetgazdasági minisztériumának jelentése, mielőtt kommunistáznál, te, hiperhülye!

www.ngm.gov.hu/data/cms2085419/MNYP_kulfold.pdf

Röviden és tömören:

index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/16/cafolja_matolcsyt_az_ngm_nyugdijtanulmanya/

Egyébként szerintem is jobb lett volna, ha az állami nyugdíjrendszeresen belül kezdték el volna a különszámlás nyugdíjpénztárakat létrehozni, a befolyó pénzeszközöket pedig infláció feletti hozamot biztosító, állampapírokba fektették volna. Ezzel még nagyobb lett volna az állampapírok belső felvásárlása, illetve alacsonyabb kezelési költsége lett volna a nyugdíjpénztár tagjainak.
De, sokkal jobb, ha az eddig is reálhozamot elért MANYUP-oknál marad a pénz, mintha egyszerűen felhasználná minden tényleges kompenzáció nélkül az állam- .
megmondomdom 2010.11.16 18:06:44
@dancsavita: Bajnaiéktól se voltam elájulva, az offshore-lovag se tett semmit az átfogó szerkezeti reformok felé való elmozdulás terén. Bár se idejük, se támogatottságuk nem volt.
Viszont, én hülye barom, azt hittem, hogy a populista kamuszövegelés után a 2/3-os többséggel nekikezd Orbánc cigányunk a tényleges, logikus és szükséges szerkezetátalakításhoz. Nem is igazán benne bíztam, hanem abban, hogy az eddig őt pénzelő magyar gazdasági elit kikényszeríti belőle.
Ehelyett ..., a cigány Szaddam diktátorrá lett, az Alkotmánybíróságot szétverik, volt ócska látványpolitizálás, na meg egy totálisan szar 2011. évi költségvetés. Siralmasak! Én már most visszasírom az offshore-lovag Bajnai-kormányt, minden mocskuk ellenére.
megmondomdom 2010.11.16 22:18:42
@Iustizmord:
Aztán majd meglepődik, hogy miből éljen öregkorára, mert nem lesz csak minimális állami nyugdíj. Menjen minden a nagy közösbe, a meg nem emésztett magokat meg majd kieszi a politikai elit által kipottyantott citromból, hogy éhen ne pusztuljon.:) Nesze neked öngondoskodás!:)
Ja, az csak Nyugaton divat, a rothadó kapitalizmusban!:)