Regisztráció Blogot indítok
Adatok
emgábor

76 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy időre aktuális híreinket, a múzeummal kapcsolatos érdekességeket a Miskolci Színészmúzeum - Thália-ház Facebook oldalon találja meg. Keressen, kövessen minket! Üzeneteit  a szineszmuzeum.miskolc@gmail.com címen is várjuk. Személyesen a 70/9432916 számon…..
MUMUS ország- Juhász Katalin jelmez-díszlettervező művész gyermekszínházi tárlata -Klasszikus és modern mesék hőseivel kalandozhatnak a látogatók az Óperenciától Mumusországon, Óz birodalmán át a Maszat-hegyig a miskolci színészmúzeum új időszakos tárlatán. A…..
Somló István, a Miskolci Nemzeti Színház örökös tagja néhány nappal 66. születésnapja előtt, 2012. november 13-án reggel elhunyt. Somló István Kaposváron született 1946. november 19-én. 1966-ban szerződött a Miskolci Nemzeti Színházhoz. Negyvenhat éve volt tagja a…..
Szeretettel ajánljuk a magyar monda- és mesevilágba vezető gyermekfoglalkozásainkat a CSILLAGVITÉZEK c. bábos kiállításunkhoz.   "Mikor az éj leszáll s a csillagok feljőnek, mikor a világ szavai elhalnak, elkezd beszélni a természet, akkor a végtelen mindenség…..
A MINAP cikke a színészmúzeum pincéjében működő Teátrum Pincehely Galéria új kiállításairól: Tizenhat művész, egy secco  2012-09-21 17:02 Két hónapon át tizenhat művész dolgozott azon a seccon, melyet nagy érdeklődés mellett, csütörtökön mutattak be a Teátrum…..
A magyar mondák és mítikus meséink világában kalandozhatnak a látogatók a színészmúzeum őszi kiállításán. A jubileumát ünneplő Miskolci Csodamalom Bábszínház különleges bábjainak, látványos terveinek segítségével vándorútra indulhatunk ősi történeteink…..
Mező István karikatúrái június 16-tól  láthatók a miskolci Színháztörténeti és Színészmúzeumban.A Kaján Tibort példaképének tartó, Szikszón élő művész, a hazai karikaturista-társadalom elismert alakja. Egy olyan műfaj képviselője, amelyet már csak kevés számú…..
Új időszakos kiállításunk Kiss Manyinak állít emléket. A tárlat több mint száz, többségében eddig ismeretlen fotó segítségével idézi meg a XX. századi magyar színészet kiemelkedő művészének alakját. Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet…..
Petőfi Sándor színháza - Játék Petőfi verseivel március 15-én a miskolci színészmúzeumban a Múzeumi bokréta családi program keretében.Petőfi Sándor: Színbírálat (Pest,1844.jún.)Hogy játszottak? ne is kérdezzétek!Vétek volt ma őket nézni, vétek,Ily kontárkodás mégis…..
Ez (volt) a divat!Divat-és viselettörténeti foglalkozásSzínpadi jelmezek és szabásminták mentén haladva, békebeli filmhíradó "kiegészítőkkel" kalandozunk a divat és az öltözködés világában Laczó Henriette jelmeztervező művész Kosztüm-mesék…..
 Kosztüm-mesék2012. január 26. csütörtök 17 óraLaczó Henriette jelmez- díszlettervező művész kiállításaLátványos jelmezek, különleges anyagok, sosem látott tervek, emlékezetes előadások lenyomatai...  Laczó Henriette szakmai életrajza Született:…..
 Gábor halálára„Szavalni, sírni, nevetni, szenvedni, elfáradni, aludni. Ez volna az élet?” - kérdezi Gyulai Pál öreg színésze egy karcsú könyvecske megsárgult lapjain. A többi néma csend.Színházművészt temetünk, Tisztelt Gyászolók, aki egy volt…..
  Életének 87. évében elhunyt Sallós Gábor. 1963 óta volt a Miskolci Nemzeti Színház tagja: rendező és színész volt, majd 1968 és 1979 között igazgatója, rendezője és színésze. 1961-ben Jászai Mari-díjat kapott, a miskolci színház örökös tagja. Volt Corbaccio…..
A színházi látványtervezés kulisszatitkai a miskolci színészmúzeum idei Emlékpróba c. sorozatában.A december 8-án délután 5 órakor kezdődő beszélgetés vendége Zeke Edit díszlet-jelmeztervező művész. Szeretettel várunk mindenkit!..
Bozóki Mara  díszlet- jelmeztervező lesz az Emlékpróba következő vendége november 25-én, pénteken délután 4 órakor.  Mindenkit szeretettel várunk! Bozóki Mara szakmai életrajzából:          Tanulmányok:Budapesti Képző- és…..
Bozóki Mara  díszlet- jelmeztervező lesz az Emlékpróba következő vendége november 25-én, pénteken délután 4 órakor.  Mindenkit szeretettel várunk! Bozóki Mara szakmai életrajzából:          Tanulmányok:Budapesti Képző- és…..
JÁTSSZUNK, ISMERKEDJÜNK WEÖRES SÁNDOR KÖLTÉSZETÉVEL!Rendhagyó irodalomórák a SzínészmúzeumbanAz ismert festő-és grafikusművész, animációsfilm-rendező, Keresztes Dórakiállításán Weöres Sándor-versillusztrációiból valamint a költő művei ihletteanimációs filmjeiből…..
A színészmúzeumban fontos feladatunk a miskolci szcenográfia kutatása, emlékeinek megőrzése: a közelmúltben mintegy 100 db szcenikai tervvel gazdagodott a gyűjtemény. E törekvésünkhöz kötődik idei Emlékpróba sorozatunk, melyben a miskolci színház tervezői mesélnek…..
Kedves Látogatóink!A jubileumi prgramsorozatunk képes beszámolóit  "első kézből"  a facebookon, a Színháztörténeti és Színészmúzeum oldalon találják meg. Jó…..
Magyar dráma napjától kezdődően egy hónapon át, az első magyar hivatalos színielőadás napjáig számos rendezvénnyel ünnepeljük.Ünnepi programsorozatunk záró programja október 25-én a színházi gyűjtemények,emlékhelyek, emlékházak találkozója.A rendezvény célja többek…..
Keresztes Dóra " Falra mondok képeket" című kiállítása A Színháztörténeti és Színészmúzeum őszi időszakos kiállítását a gyermekekre és a Weöres Sándor művészetét kedvelő felnőttekre gondolva szervezte meg: az ismert festő- ésgrafikusművész,…..
A  színházi látványtervezés kulisszatitkairól mesélnek a Miskolci Nemzeti Színház díszlet- és jelmeztervezőnői a miskolci Színháztörténeti és Színészmúzeum idei Emlékpróba c. sorozatában. A 2006 őszén indult  riportfilmsorozat a Miskolci Nemzeti Színház…..
 Thália 152011. szeptember 21 – október 25. Működésének 15 évét ünnepli a miskolci Színháztörténeti és Színészmúzeum, amely mind a mai napig az egyetlen olyan hazai múzeum, ami egy város két évszázados színházi életét foglalja össze. Születésnapunkat a Magyar…..