Regisztráció Blogot indítok
Adatok
az_igazi_trebitsch

0 bejegyzést írt és 709 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A moszkvai kóbor kutya űrutazása elhomályosította a többi világűrt megjárt állat emlékét...
az_igazi_trebitsch 2021.12.22 13:23:29
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Olvasd el a cikket figyelmesen! Csak állatokkal, azaz jobblibákkal kisérleteztek..... :-)
Frederick Bywaters, Edith Thompson, Percy Thompson Csaknem éjfél volt 1922. október harmadikán, amikor az észak-londoni Ilford lakóit egy az utcán kétségbeesetten kiáltozó és zokogó nő jajveszékelése verte fel álmukból. A hamar kiérkező rendőrök szeme elé egy elvérző férfi eszméletlen, földön…..
1898. Az alaszkai aranyláz idején Dyea településre érkező színésznők vagy táncosnők kelnek át a Taiya folyón. A nők valószínűleg a klondike-i területre, Dawson Citybe tartottak..
az_igazi_trebitsch 2021.10.12 12:51:36
@solar flare: Téged különösen.
Az első magyar tévékészülék, az Orion AT501-es prototípusa, 1955. augusztusában készült el. Sorozatgyártása 1956-ban kezdődött, ezzel párhuzamosan a Magyar Televízió kísérleti adásai is elindultak. A 35 kilós, 17 colos (43 cm) képátmérőjű szerkezet szekrénye valódi diófa volt és két csatornát tudott…..
az_igazi_trebitsch 2021.05.13 18:28:13
@Androsz: Nem volt olyan merész, mert azokon a tévéken csak OIRT rendszerű , azaz az M1-en kívül a "keleti" szomszédaink adásait lehetett fogni.
Szomorúan tapasztalhatod, hogy nap mint nap újabb hírek érkeznek katalizátorlopásokról. A némi nemesfémet (platinát, ródiumot és palládiumot) tartalmazó alkatrészt pár perc alatt gyerekjáték szinte hangtalanul leszerelni a legtöbb autótípus alól. A katalizátorok lopása egyébként Európa nyugati felén…..
125 éve alapították a magyar járműipar egyik legsikeresebb cégét, amely ököristállókban kezdte meg a működését. A legigényesebb piacokra szállított, a legtekintélyesebb világcégekkel működött együtt. Szolgálta a mezőgazdaságot, az ipart, a közlekedést, a hadászatot. Minden rendszerhez…..
az_igazi_trebitsch 2021.05.06 14:54:40
@Nancsibacsi: Ez igy távolról sem igaz. A kölcsöneinket valutában kellett törlesztenünk, és nem rubelben, ezért nagyon is jól jött a Rába valuta bevétele. Ugyanígy a COCOM-listán kívüli anyagokat, eszközöket is valutáért kellett beszereznünk. Horváth Ede a _módszereiben_ volt ízig-vérig menedzser, és ha Magyarországon nem is, nyugaton biztosan fantasztikus karriert futott volna be. Idehaza a rendszerváltásnak nevezett káosz után a politikai bosszú- és gazdasági rablóhadjárat biztosan bedarálta volna, ahogyan azt a méltatlan menesztése is példázza. Igen, nagyon kemény vezető volt, aki rendet és fegyelmet követelt; például a nyugati tárgyalásra kiküldött embereinek a tárgyalás után azonnal gépre kellett ülniük akár a világ másik végén is, és nem kaptak időt városnézésre, szórakozásra a gyár (az állam) pénzén. De nem csak keménykedni tudott. Amikor egyszer a záhonyi átrakónál tönkrement az oroszok vadonatúj Rába motoros dizelmozdonya az előírt karbantartás hiánya miatt, nem vitatkozott, hanem megjavíttatta garanciában. Tudta, hogy az átrakónál a magyar és az orosz vasutasok egymásra voltak (vannak) utalva, aminek nem tett volna jót egy huzavona. Aztán legközelebb, amikor egy magyar mozdony okozott kárt az oroszoknak, ők elintézték egy legyintésssel - viszonzásul....
Az a városban élő ember, aki nem küzd a galambokkal, az ritka mint a fehér holló vagy legalábbis irigylésre méltó. Ha neked is sok bosszúságot okoznak a kis tollpárnák, akkor ezt  a cikket neked ajánljuk!..
az_igazi_trebitsch 2021.04.24 12:21:50
@ProsTata: Galamb ellen nem jó. Intelligensek, hamar rájönnek, hogy a műbagoly (-sas, -sólyom, stb.) nem jelent rájuk veszélyt. A lebegő tárgyaktól félnek, ezért néhány, megfelelő helyre felkötött vászoncsík, amiket a legkisebb szellő is megmozgat, elriasztja őket.
Alekszej Navalnij csapata kedden közzétett egy kétórás videót, amely Vlagyimir Putyin orosz elnök építtette fényűző, Fekete-tengeri palotakomplexumát mutatja be.Putyin palotakomplemunának központi épülete. (Fotó:Palace.navalny.com)..
az_igazi_trebitsch 2021.01.21 21:29:22
@nincs1agy: Navalnij, mint ballibsi.... Te se hülyülsz már meg, pajtás! :-)
FRISSÍTVE! Tényleg luxusautót vásárolt magának a székesfehérvári polgármester, Cser-Palkovics András az adófizetők pénzéből egy világjárvány okozta gazdasági válság idején? Attól függ, kinek mi a luxus. Mi mindenestre körbejártuk a témát. Az is kiderül, milyen szolgálati autókkal járnak egyes…..
Röviden? Semmit. Örülök, hogy segíthettem. Oké, ez így nem teljesen igaz. A fenti, szűkszavú válasz az én véleményem a szállodák osztályozási rendszeréről, amit most megpróbálok kikezdeni, és érvelni ellene. Aztán, ha nem sikerül magam meggyőzni, leírom, miért gondolom így. Kezdjük rögtön egy…..
A prosztata egy folyamatosan alakuló szövet, változása során létrejöhetnek jó, de akár rosszindulatú sejtek is. Az 50 év feletti férfiaknak évente kellene prosztatarákszűrésre menniük. Ehhez képest a 65 éves magyar férfiak 39 százaléka még soha életében nem volt ilyen vizsgálaton...
az_igazi_trebitsch 2020.11.06 07:19:08
@Flowey: Igen, ez pontosan igy van, a sokszor teli hólyaggal való hosszas várakozásról nem is beszélve. Éppen ezért legalább ezt a vizsgálatot célszerű magánrendelőben elvégeztetni, mert ott az ember a pénzéért elvárhatja - és meg is kapja - a tisztességes bánásmódot, az intimitást.
1916 körül. Asolo, Veneto, Olaszország. Egy lelőtt osztrák-magyar repülő az egyik ház tetején..
az_igazi_trebitsch 2020.10.05 12:39:18
@radolaci: Azóta több mint száz év telt el....
    Azt hiszed, vége már a nyárnak? Á, dehogy... jönnek még az újabb bikinik. Most éppen Alessandra Ambrosio, a világ egyik legszexibb csaja mutatja be a Gal Floripa nyári darabjait. Igaz, nem minden részt vesz fel, de nyilván pont ezért választották őt erre a feladatra. Ti vettetek idén új…..
A hazai főváros egyik legikonikusabb tere nagyon szomorú eseményeknek volt szemtanúja a múlt hétvégén. Két fiatalt késelt halálra másik kettő, akik valószínűleg drog és alkohol befolyása alatt álltak. Egyáltalán nem normális az eset, hogy a város szívében ilyen megtörténhet. Azonban sajnos várható…..
  A Biblia szexuálerkölcsre vonatkozó legismertebb törvénye a tízparancsolat egyik pontja: ne törj házasságot parancsa, melyet, tévesen szoktak „ne paráználkodjnak” fordítani, bár valójában ez a konkrét parancsolat a más feleségével való szexuális együttlét tilalma. Már ez a parancs is elég…..
az_igazi_trebitsch 2020.05.08 18:37:36
@midnightcoder2: :-))))))
Először is engedjék meg, hogy elismerjem Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos asszony, valamint Lakatos Tibor ezredes úr munkáját, vagy hát fogalmazhatnék úgy is, hogy az áldozatvállalásukat! Azt megítélni nem tudjuk, hogy a színfalak mögött pontosan mit is tesznek az operatív törzs…..
Elhagyatva, egyedül, 1,5 hónap szenvedés után, katéterezve, meztelenre vetkőztetve. Tisztelt Praxisblog!   Hosszú vívódás előzte meg a levelemet, amit Önöknek írtam. Hónapok óta gondolkodom, hogy el merjem-e mondani a történetet. Elsősorban a szakmai véleményükre lennék kíváncsi. Édesapámat…..
A körzeti fogorvos érzéstelenítő nélkül kezdte el a fogamat fúrni. Tisztelt Praxis!   Rengeteg horror sztorim van az egészségügyből. A körzeti fogorvos érzéstelenítő nélkül kezdte el a fogamat fúrni, erre hosszas jajgatásba kezdtem, amire ő az mondta adott érzéstelenítőt. Persze mikor felálltam,…..
A zsidó otthon belső „dizánjának” fő elemei talán valóban a könyvek, azonban minden zsidó otthon jellegzetes kegytárgya az ajtófélfákra szegelt mezuza, egy tokban tartott speciális tekercs, mely a Tóra azon részleteit tartalmazza, melyben Isten a parancsolatot meghagyta. „Halljad Izrael, az…..
az_igazi_trebitsch 2020.02.14 13:57:50
@Pipas: A katolikus templomokon is van villámhárító, oszt' mégis belecsap néha a villám.... :-)
Mondhatnánk, hogy nem nagy ügy, de közben mégis. Egy kis családi cégnél még talán elmegy, de egy akkora cégtől, mint a UPC mást vár az ember. Például, hogy ne legyen hónapokig bugos a honlapja, vagy ha már nem sikerül több hét alatt sem megszerelni, legalább ne hárítsa az emiatt fellépő költségeket…..
Minél nagyobb egy lakóközösség annál valószínűbb, hogy lesznek konfliktusok a lakók között, amit időnként üzengetéssel próbálnak meg rendezni egymás között. Többségében csak azoknak érdekesek ezek sorok, akiket érint, de vannak olyanok, amik stílusok és mondanivalójuk folytán érdekes olvasmányt…..
az_igazi_trebitsch 2019.10.18 08:19:29
@ebella: Akkor az van, hogy megnyugodva veszed tudomásul, hogy _intelligens_ lakótársad van, aki _tudja_, hogy másokat zavarni fog, és aki ezért előre _megértést és elnézést_ kér. Normális ember igy sokkal könnyebben vészeli át azt az időszakot. Nem jókedvében veri szét a lakását a szomszéd, hanem szükségből. És igen, aki napközben otthon van - nyugdíjas, kisgyerek, beteg -, az lehetőleg úgy intézi a napi dolgait, hogy minél kevesebbet legyen otthon abban az időszakban. De még ha otthon is kell maradnia, akkor is jobb érzés tudni, hogy meddig fog tartani a felújítás, mint nap mint azt várni, hogy mikor lesz már vége.