Regisztráció Blogot indítok
Adatok
izetta

2 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a történet gondolom meg van, hogy hogyan lett újraosztva a dohánypiac. Tudod a trafikmutyi. Nem is nagyon untatnálak Titeket a részletekkel, de arra emlékeztetek mindenkit, hogy a duma a dohányzás leszoktatás, illetve a rászokás megnehezítése volt.Az is meg van, hogy tájékoztatót…..
izetta 2015.12.09 17:08:41
@N. Barbie: Azoknál a legjobb leszoktatási forma, akik eddig nem akartak vagy nem tudtak megszabadulni a dohányzástól. Általánosan kijelenthető, hogy a vele elért eredmény az egy éves ellenőrzéskor 5-10%-al jobb mint más segédeszközök használata esetén.
Az meg nagyon fontos érv mellette, hogy a kifújt gőz a környezetre veszélytelen, így átszokók esetén a családtagok megszabadulhatnának a passzív dohányzás ártalmaitól.
Amúgy ha leszoksz az alkoholról, kívánom, hogy szódáért csak a kocsmába mehess...
Füstleves Mennyi a 95? 2015.09.04 19:52:13
Éppen hogy csak megjelent a HVG-n a 95%-kal jobban jár, ha e-cigarettát szív, mintha hagyományosan cigizne című cikke, rögtön meg is jött a cáfolat.  A HVG írása az Egyesült Királyság közegészségügyi szervezetének megállapítását közli, mely szerint az e-cigit…..
izetta 2015.09.04 21:01:14
Ami a magyar cikkeket illeti. 1. Egyik sem közli a PHE 111 oldalas szakértői anyagát www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/457102/Ecigarettes_an_evidence_update_A_report_commissioned_by_Public_Health_England_FINAL.pdf , melyből kiderül, hogy PHE következtetését nem ebből az egy vitatott anyagból, hanem több mint 180 tanulmány alapján vonta le. 2. A megkérdőjelezett személyek sokkal többet tettek le eddig az asztalra a dohányzás ártalmainak csökkentésével kapcsolatos kutatásaikkal, mint a kekeckedő Lancet szerkesztők. 3. Az Index szerzője pedig angolul sem tud, mivel azt írja, hogy "A kiértékelésben az e-cigi 99,6 pontot kapott a 100-ból, míg a hagyományos cigaretta csak 4-et" Ezzel szemben a hivatkozott Nutt tanulmány szerint: "But while cigarettes were given a score of 99.6 score out of 100, and e-cigarettes just a lowly 4" azaz a kiértékelésben a hagyományos cigaretta 99,6 pontot kapott a 100-ból, addig az e-cigaretta csak szerény 4 pontot.... E tanulmány szerint az e-cigaretta több mint 95%-al alacsonyabb ártalmat jelent a dohányzáshoz képest.... Úgy látszik a megbetegedésben, korai elhalálozásban vagy érdekelt a dohányzás ártalmainak csökkentése helyett. Az e-cigarettával évente 33000 magyar életét lehetne megmenteni. Ez számotokra érdektelen? Inkább dohányozzon, ha már nem képes lerakni, mint e-cigarettázzon? Szennyezze a környezetét? Betegítse meg továbbra is a gyerekét? Ezt akarod, amikor mindez elkerülhető lenne? Gyalázat amit ájtatosan művelsz.
Egyértelmű, hogy az elektromos cigaretta használata egy sokkal egészségesebb alternatívája a dohányzásnak, mint a hagyományos cigizés. Ennek ellenére sokan nem térnek át rá, vagy megpróbálják, de nem sikerül. Mi lehet ilyenkor a gond? Vajon hogyan lehet hatékonyan áttérni az…..
A tüdőrákos megbetegedések mintegy 90 százaléka hozható összefüggésbe a dohányzással az Innsbrucki Orvosi Egyetem húsz éves kutatása szerint. Az egyetem kutatói 2293 beteg adatait elemezték. Mindenkinél a tüdőrák leggyakoribb formáját (NSCLC) állapították meg 1989 és…..
A Dél-Kalifornia Egyetem kutatói megállapították, hogy az e-cigaretták másodlagos füstje ártalmas fémeket tartalmaz, méghozzá némelyiket jelentősen nagyobb mértékben, mint a hagyományos cigaretták füstje. A másodlagos füst egyrészt a dohányos által kifújt füstből,…..
Füstleves E-cigaretta körkép 2014.09.26 10:38:20
Pár nappal ezelőtt már foglalkoztunk érintőlegesen az e-cigi kérdésével. Most újra elővesszük ezt a témát. Az olvasók visszajelzése is azt mutatja, hogy nem lehet nem foglalkozni az e-cigi kérdésével. Egy olyan téma ez, ami most leginkább a vita szintjén zajlik, sok pro és…..
izetta 2014.09.27 12:42:49
@leteszem: "...ha egy hozzátartozóm a dohányzásról leszokóban.... " Ez az, ami a blogból kimaradt. Kezedet-lábadat törve miért nem biztatsz minden leszokni képtelen dohányost, hogy ha másként nem megy, akkor térjen át az e-cigarettára, majd meglátjuk, hogy hogyan tovább. Hiszen ezzel már bizonyítottan sokkal kevésbé károsítja egészségét és nem füstöli fel környezetét.
"A gonosz gyógyszer- és dohánylobbi fondorlatoskodásaiban nem hiszek" - ezek szerint - bár objektivitást emlegetsz - érzéseidre és nem tényekre hagyatkozol. Tényekkel szolgálhatok.
izetta 2014.09.28 16:25:50
@mujo: Kiegészítésként ez a fránya nikotin még a kitartást is növeli, amit már 2006-ban vizsgáltak. onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1113/expphysiol.2006.033373/pdf
"In summary, the results presented here clearly demonstrate that nicotine improved exercise endurance by 17 ± 7%, and in the absence of any effect on the usual peripheral markers, such as ventilation, heart rate and blood metabolites, we conclude that nicotine prolongs endurance by a central mechanism that may involve
nicotinic receptor activation and/or altered activity of dopaminergic pathways."
A nikotinnak szegénynek az az egy baja, hogy legtöbben dohányzás közben a leszívott füstből jutnak hozzá, ezáltal nem minősül manapság szobatisztának... Nem úgy mint a koffein, melyre kávézási és teázási társasági szokások tömkelege épül....
A dohányzásról való leszokást segítő eszközök között a legtöbb vitát talán az elektromos cigaretta váltotta ki.  2006-os felbukkanása óta pro és kontra sok minden elhangzott ezzel  kapcsolatban, de inkább csak abban egyeznek meg a szakértők, hogy foglalkozni kell vele, mert egyre többen tartják a…..
A frissítések a bejegyzés végén olvashatóak!Az USA helyzet elérhető itt: http://ecigiblog.blog.hu/2012/12/12/fda_es_az_amerikai_helyzetJanuár elsejétől ugye tilos a dohányzás nyilványos helyeken, kivéve a kerthelyiséggel rendelkező szórakozóhelyeket. Munkahelyeken sem lehet már dohányzóhelyiség,…..
WHO április 8-i körleveléből2013 május 31-től a dohányzás és az elektronikus nikotin-szállító eszközök, mint például az e-cigaretta, használata a továbbiakban már nem megengedett: a. A WHO minden külső és belső területén, beleértve a parkolókat, kerteket is, b. A WHO…..
Isetta 2010.09.21 09:36:20
 ..
Isetta 2010.09.21 09:08:00
    ..