Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Eppendorf

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Három év kutatás után az az Ausztrál Borkutató Intézet (AWRI) összeállította a Brettanomyces nevű élesztőgomba géntérképét, újságolja Jancis Robinson és a Decanter honlapja. (Egy európai kísérletről korábban mi is beszámoltunk.) Ez a baktérium felelős a borok…..
Eppendorf 2011.11.29 17:29:34
@hegyaljai: @Rizlinger: értem én.. :) valamennyire még konyítok is a területhez .. de azért ez nem humándiagnosztika, hogy majd gyógyszeresen kezeljük, pláne nem "biotechnológiai" módszerekkel. Remélem nem erre fejlődik a borászati technológia. Ahogy említetted "ki kell takarítani a pincében", aztán vagy belefér a pince profiljába egy-egy "finom brettys tétel", vagy nem.
Egy nap a városban Egy nap Egerben 2010.08.17 09:47:00
A hétvégén kimozdultunk kicsit Budapestről, és tapasztalatot gyűjtöttünk a hatvanezres hevesi városban, meg a környékén. Nem volt sok időnk, meg nem is vagyunk nagy túrahalmozók, szóval közel sem néztünk meg minden látványosságot, de alapvetően úgy gondolom, jobb is így.…..
Eppendorf 2010.08.17 17:07:47
@hagyma: hehe.. KisDobó tér.. :)
Bréking bréking: Mint ahogy azt a Népszabóság nyomán Index anyánk is írja, Vincze Béla 2005-ös évlabdarúgója pincészetében és a boltokban is találtak 2005-ös évjáratú hamisított Vincze-borokat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Borminősítési Igazgatóságának…..
A hvg.hu arról tudósít, hogy Vincze Béla borászatát 30 napra bezáratták, miután a 2007-es Egri Bikavéréről kiderült: hozzáadott glicerint tartalmaz. A glicerin valószínűleg azért került a borba, hogy a gyenge minőségű, vékony anyagnak testet adjon. A laborvizsgálaton…..
Eppendorf 2009.10.01 15:07:46
@peer_gynt: rettenetes nagy kárt okoz Egernek ez a botrány. A probléma csak annyi, hogy a mai magyar viszonyokat ismerve és látva nem bízhatunk egy megtisztulási folyamatban mégsem.

Álságosan forgatott szemek viszont lesznek és leghangosabban talán az ettől különb technikákat alkalmazók fognak kiabálni. Az általános erkölcstelenség a kerülőutak, a lehetetlenítő jogszabályok, a pénzügyi nyomás, megfelelni akarás vezet ide, hogy valahogy mindig rálép valaki a nem tisztességes útra. Vannak akik ezt profin menedzselik, mások nem. Persze lehet választani az egyenes utat is.. ami persze szintén nincs jószándékkal kikövezve, de nem lehet ötven hatvan év nyomorát 10 év alatt visszájára fordítani...
Sajnálom ezt az egészet.
Eppendorf 2009.10.01 15:20:19
@svdkert: egy igazán jó borért (vörös és magyar) személy szerint hajlandó vagyok kifizetni 3500-4000 Ft-ot. Mert: tisztelem a borász hozzáértését, tudását, belefektetett munkáját..... a hozzáadott értéket. Ezt nem ismeri a közgazdaságtan a dugó+palack+40Ft szőlős számolgatással.
A 6000+ Ft-os "presztizs" borokat is megiszom ha tehetem sőt némelyiket igen kedvelem, de nem fizetek érte, meghagyom a a nevek (főleg szép latin nevek) után rohangászó sznoboknak. Ebben egyetértünk, de talán abban is, hogy ami 500 Ftért lehet kapni azt inkább nem firtatjuk.
Eppendorf 2009.10.01 19:08:41
@Neszmély: "Sok Egri Vörösbort kóstoltam amin lehetett érezni az éretlen szőlő ízét." ---> Ebből az következik, hogy nem lehet Egerben normális vörösbort készíteni??? Az a borász tehetetlensége, vagy tehetségtelensége! Tehet arról arról szerencsétlen szőlő, hogy korán leszedik??? Most is sokan szedik mint az őrült, pedig az időjárás és sav viszonyok is lehetővé tennék még a maradását... de hát ha a szomszéd szedi....
  Legnépszerűbb borvidékünk, Villány szószóló nélkül maradt. A borentellektüelek elpártoltak tőle, és ez hosszú távon nyilván hatással lesz a fogyasztók derékhadára is. Nehéz lenne megmondani, hogy a rokonszenvindex esése összefüggésben áll-e a borok…..
Ebben a pillanatban jutott eszembe, hogy pontosan egy évvel ezelőtt milyen szívesen társalogtak kommentezőink arról, ki mit tesz az asztalra. Hátha most is kialakul az ünnepi diskurzus. Felütésképpen: nálunk libacomb lesz aszalt szilvával és puliszkával, desszertnek bejgli, bornak…..
A Művelt Alkoholista Méreg 2008.11.10 14:15:00
Jásdi István csopaki borosgazda, a Magyar Független Bortermelők Szövetségének elnöke megglosszázott egy, az Alkeszen is ismertetett kampányhírt. Dühös lett, írt, ajánljuk véleményét szíves figyelmükbe. Szalagcímben közli olvasóival, a Magyarországon élő külföldiekkel a…..
Mark Squires, Robert Parker jobb keze 2006 májusában publikált egy cikket, amelyben a terroir fogalmának határtalan kitágításáról és önkényes használatáról értekezett. Az írás igencsak terjedelmes, de gondolatébresztő, vitára ingerlő, ezért a kollektív okulás reményében…..
Mindenféle kínlódások után elérkezett a nagy pillanat, amikor kihirdethetjük kétfordulós szavazásunk eredményét. Történt, ami történt, a győzteseket akkor is illő megsüvegelni. Elöljáróban még elmondjuk, hogy az első körben 450-500-an szavaztak – pontosan hányan,…..
w Édes Erdély, itt vagyunk 2007.11.28 07:00:00
No, akkor háromszoros hip-hip-hurrá az erdélyi magyarságnak, képviselve lészen Brüsszelben. Öröm, bódogság. Benne volt a pakliban, hogy két szék között pad alá. Megúszták. További eredmény, hogy kemény, távlatos munkával sikeresen exportáltuk hozzájuk hazánk messze…..
Éppen most ért véget a 23andMe személyre szabott genetikával foglalkozó cég élő webcastje, melyet volt szerencsém végighallgatni. A hír igaz: a 23andMe megkezdte működését és fogadja az első mintákat. Miről is van szó?Szeretném tudni, hogy genetikai kódom alapján milyen…..
MedIQ DNS a hálószobában 2007.11.20 18:40:00
A személyre szabott genetika vívmányait máris meglovagolják bizonyos cégek. Ezek közé tartozik a DNA11, mely a következő, szokatlan szolgáltatást kínálja. Megrendeljük a csomagukat, mely tartalmaz egy csövet, amibe a szájnyálkahártyánkból kell kis mintát adnunk és…..
Eppendorf 2007.11.20 21:20:38
Miért kellene ehhez Southern blot??? egy RAPD (en.wikipedia.org/wiki/RAPD)sokkal olcsóbb és egyszerübben is kivitelezhető, főleg ha van egy molbiolos haverunk! ;) Az eredmény ugyanaz, a mezei usernek mindegy hogy milyen vonalakat lát, úgysem érti. A többi meg már nyomda technika! :)
A 31. Challenge du Vin ismét szép számú magyar érmet hozott, és bár szkepticizmusunk a versenyeket illetően az évek folyamán mit sem enyhült, a díjazott borászatok/borászok zömmel jó hírnévnek örvendenek itthon is. A legnagyobb francia borversenyen, Bordeaux-ban főként Tokaj,…..
Minden küzdelem véget ér egyszer. Önök eldöntötték, ki volt a legjobb bortermelő Magyarországon 2006-ban. A leadott voksokból kiderül az is, hogy olvasóink főként Egerért rajonganak, de nem vetik meg Tokajt és Villányt sem. Összesen 324-en szavaztak, és az előzetes lista nem…..
Eppendorf 2007.01.09 09:09:49
A több mint kéthetes küzdelem véget ért, éjfélkor zárultak az urnák. Önök eldöntötték, ki volt 2006-ban az év Alkoholista-bortermelője. A hivatalos végeredményre kicsit még várniuk kell, mert úgy gondoltuk, terjedelmes szövegben mutatjuk be a lista elejét. Ez pedig nem megy…..
Eppendorf 2007.01.08 08:39:38
Megígértem nemrég, hogy a két hamis ukrán tokaji, amelyekről utóéletes tényfeltárást írtam Index anyánkra, nem marad kóstolatlan. Gyűjtöttem, gyűjtögettem az erőt, a bátorságot, mígnem ütött az óra. Egy füst alatt megmérgeztem néhány merészebb kollégát is.Az Iceberget…..
Finom savú, karakteres, férfias 2006-os aszúkat látunk lelki szemeinkkel. Magunkévá tettük ugyanis a Tokaj Renaissance Egyesület hírlevelét, és hirtelen előreszaladtunk pár évet. Az idei hegyaljai szüretről nemrég sajátlag írtunk terjedelmes cikket, most azonban nemcsak…..
Eppendorf 2006.11.08 07:52:23
Eppendorf 2006.11.08 16:06:13
Eppendorf 2006.11.10 09:20:41
Két szervezet is alakul-alakult az első számú magyar borvidéken, amelyek deklarált célja, hogy a modern időkhöz való eredetvédelmi rendszert dolgozzanak ki. Az ismert nevek sokaságát tömörítő Tokaji Bormívelők Társaságát Bodó Judit elnökli, Szepsy István pedig Mádon…..