Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Macskond

0 bejegyzést írt és 425 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az HBO hazai sorozat sikerei a Terápia, a Társas játék és a méltán híres Aranyélet után most egy újabb nagy dobással készülnek, egy teljes mértékben hazai fejlesztésű sorozattal. Az 1985-ben játszódó sorozat Kádár kényszerbesúgójáról készül A besúgó címmel.  A besúgó A húszas éveiben járó Geri a…..
A Star Wars kultusz 1977 óta része a filmes világnak, mely azóta valódi univerzummá nőtte ki magát: 11 mozifilmmel, számtalan rajzfilm-feldolgozással, kisfilmmel, játékfigurával, újsággal, rajongói közösséggel, rendezvényekkel, sőt még hivatalosan bejegyzett Jedi vallással is. Ma már tízmilliók…..
Macskond 2020.10.27 14:52:09
Én valahol a 11 csoport alcsoportja lehetek. Kicsi 5-ös beütéssel, de megfűszerezve egy hiányzó csoportba való áthajlással nevezetesen a "felújítás nélküli" filmekben hívők csoportjával. PL a IV- rész (New Hope, talán 6 féle változatban van meg, amiből az egyik egy rajongók által szerkesztett változat, ahol a felújításokból át van véve az ami a látványon segít, de vissza van állítva az amihez hülyeség volt hozzányúlni, sőt a legnagyobb tru-váj hogy a kantin jelentben pár kockát egy sehol nem létező verzióra javítottak, hogy a fénykarddal levágott végtag az helyes legyen.
Talán lehetne csoport a Lucas hívőké is, azaz a normál részek = 123456, Fujj-fujj részek 789.
7.rész = "aki lemaradt az elmúlt 30 évről annak összefoglaljuk : ez történt az előző 6 részben"
8. rész. = hogyan b@asszunk el egy milliók által kedvelt alapművet de az alapjaitól.
9.rész = a nagy felháborodás miatt próbáljuk meg helyrekalapálni valahogy, aztán zavarodjunk bele az egész katyvaszba.

A rajzfilmsorozatoknak (különösen a Thrawn szálnak) ezerszer jobb forgatókönyve volt mint a 789-nek.
És ne maradjon ki hogy az R1 -re nem értem miért mondják hogy nem kánon?? 100% szerves része a sorozatnak (szerintem) sőt az új részek közül az EGYETLEN ami megérdemli a SW történet elnevezést. Ennek a gondolatnak mentén kellett volna a 7-8-9-et megcsinálni...
Természetesen van jogosítványom X-Wingre és Tie Fighterre is.. :-)
Michael 2012-ben gondolt egyet, öt év után felmondott munkahelyén, kivett némi pénzt a számlájáról és finn barátnőjével együtt a skandináv országba költözött. Nagyon bejött neki, azóta is ott él, tapasztalatai pedig akár az oda vágyó magyar határátkelőknek is hasznosak lehetnek...
Egy fesztivál sok szeméttel jár, ezen próbál változtatni a Sziget mellett idén a Samsara Fesztivál is. A cél az volt, hogy a fesztiválozók ne termeljenek szemetet. Sem szelektíven, sem sehogy, ezért a fesztivál próbált szemétmentesen működni és erre kérték a látogatókat is. Ha mégis behoznak…..
Macskond 2019.08.27 13:07:53
Hát erre csak a népi mondást lehet idézni : "aki kurv.nak áll, se sírjon ha b.sszák".
Ha akarják ha nem , ha tilos ha nem a szemét FOG termelődni. Nyilvánvalóan tudták ezt ha eleve szemeteszsákot osztottak.
Farizeus szemforgatás azt hinni hogy ami szemét lesz az majd "hazamegy". Jól megakarták spórolni a szemét szállítást és egy hagzatos és még pénzt is hozó megoldást próbáltak kitalálni, csak hát nem jött össze.
Én a falu helyében ,külön hivatkozva az erre beszedett pénzre, külön leverném a szervezőkön a faluban széthagyott fesztiválszemét begyűjtés költségét.
Pláne nem adnék nekik engedélyt ilyen hülyeségre hogy igy szervezzenek fesztivált, hogy nincs gondoskodva szemétszállításról.
Többen leírták már előttem, hogy ha már ilyen ügyesen "kiszalámizták" a fesztivál költségből a szemétszállítást (ami amúgy normálisan a jegyár részét kéne képezze), akkor béreltek volna konténert, és aki kihoz egy zsák szemetet maga után az kap vissza pénzt (mondjuk ha legalább 2 kg) Még is megnyerték volna hogy nem kell szemetet szedniük.

Azt bizonyosan elérték, a szervezők (a rádurcázással meg még meg is duplázták) hogy a ha máshol valaki akár normálisan ezzel a gondolattal próbálkozna, akkor arra már majd elve ferde szemmel néznek. Szóval sokat rontottak azon az ügyön amiért tenni akartak.

Valamint egy válság kommunikációs tanfolyamra is beíratkozhatnának.
Avagy mit vigyél és mit hagyj inkább itthon, ha külföldi egyetemre készülsz? Vajon mi lehetne a ‘Nyári teendők külföldre készülőknek’ cikksorozat harmadik és egyben befejező része így augusztus végén, ha nem a Pakolólista?!   Úgyhogy itt van a híres és várva várt Mit pakolj & Mit ne pakolj…..
Elképzelhetetlen a napunk kávé nélkül. Van, akinek elég reggel egy csésze és egész nap pörög, de van, aki 2 óránként iszik egy adagot, hogy szinten tartsa az akivitását. Etiópiából indult világkörüli útjára, és ma már a kotyogóssal főzött feketekávé nemzeti kincsünknek számít. Lehet élni nélküle, de…..
Macskond 2019.06.14 10:06:44
@maradokapénzemnél: :-/ 1 vagy 2 PgUp-pal fentebb írtam... :-)
4-6ezer/kg.
Nyilván mindenkinek mást jelent a megfizethető. Én azt értem rajta hogy olyan árkategória ahol a plusz pénzért még valami minőség javulás is jár.
Ezek ilyen Lavazza, Segafredo felsőbb oldala (ezt csak azért írom így mert van belőle nagyon olcsó, nagyon vacak is), Illy, Mokambo, Pellini, Dalmayr.
Lényegében olyasmik amik vannak még rendszeresen a hiperekben, de a drágábbik polcon.
Ezekből a kávét számolva, saját főzésben még mindig kijön egy csésze kávé 50-60Ft-ból.

Mondjuk ha esetleg tesztelnétek ilyet akkor azért javasolnám egy 40-60eFt körüli karos kompresszoros főző beszerzését.
Mi egy ilyesféle Delonghi-t használunk.
KultúrSokk Porgy és Bess 2019.05.12 23:07:20
A hazai színházi élet még nem látott olyan szintű nemzetközi botrányt, ami a Porgy és Bess bemutatása kapcsán alakult ki. 35 év után láthatta újra a magyar közönség George Gershwin világhírű operáját – ezúttal fehérbőrű énekesek előadásában. Az Operaház honlapját böngészve elég érdekes…..
Macskond 2019.05.14 13:33:20
@chrisred: Az alkotmány (alaptörvény) minden egyéb jog felett áll, semmilyen más törvény nem lehet vele ellentétes.
Vitatható lehet hogy magyar (és amúgy európai) vonatkozásban pozitivnak tekinthető-e a diszkrimináció ebben az esetben?
A bőrszin szerinti megkülönböztetés alapvetően ütköző feltétel, közvetlen és közvetett módon is.
A szabályozott kivételek között pozitív az" amelynek célja valamely társadalmi csoport hátrányának felszámolása".
Jó kis "jogászkodási" kérdés, hogy olyan országban ahol nincs elérhető szinpadképes tudással rendelkező "fekete állampolgár" ott szolgálhat-e pozitivként a megkülönböztetés.
A másik kivételezési ok "tárgyilagos mérlegelés szerint az adott jogviszonnyal közvetlenül összefüggő, észszerű indok" egészen biztosan megbukik.

:-)

Én a kérdésben az Erkel szinház véleményének pártját fogom: Semmi hátrány nem érte a darab előadása kapcsán a fekete közösséget. A zene legyen szabad !
Macskond 2019.05.16 13:06:44
@chrisred: Az a nemzetközi jog az államközi szerződések szintjét szabályozó nemzetközi jog.
Ez egy magánjogi szerződés, magyar viszonyban a PTK hatálya alá tartozónak mondanám.

Biztos hogy ez egy "szürke zóna". Jót el lehetne rajta jogászkodni...ha lenne értelme.
Jól tették hogy megcsinálták az előadást. A felhajtás meg gondolom még külön jót is tett neki.
;-)
Fura közlemény jelent meg ma arról, hogy Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs miniszter megállapodott arról, hogy éjfél és hajnal öt között repülési tilalom lesz Lisztferihegyen. A furcsaság az, hogy a két politikus egymással egyezett meg, nem az érintettekkel, bár a Wizz Air…..
Macskond 2019.04.25 11:17:25
@Nancsibacsi: Hát erről a véleményedről a kecskemétieknek egy elég "alternativ" véleménye lenne... (van) Épp elég ott a katonai gépek zaja. Elmondom, semmivel sincsenek messzebb a lakóházak a reptértől mint pesten.
Minimálisan jobb az irány, de pl Kecskemét-Katonatelep lakói egészen más véleményt mondanának. (felettük fordulnak emelkedésbe az "iskola-körös" gépek) Mióta az egyetlen és NATO reptér így is elég sok a tehergép felszállás.
Van egy rakás korábban bezárt katonai reptér ahol szintén még ott van a kifutó. Ezek miért nem jutnak eszébe senkinek?

Szóval köszi, de kecskemétiként tiltakoznék a polgári forgalom odaterelése ellen!
Minden nap autóval indulsz reggel, de a karbantartást a párod intézi? Vagy céges kocsid van és csak elviszik, amikor sor kerül a következő esedékes karbantartásra? Ha így van, akkor is figyelned kell pár dologra, hogy ne maradj az út szélén és még sokáig róhasd a kilométereket…..
Macskond 2019.03.14 13:13:02
@István Laci: Tök jól elmagyaráztad. Tényleg.
De a gyakorlati tapasztalatom mégis az, hogy ez egy elmélet és biztos van olyan autó is ahol ez a tágulási szellőzés alatt olyan sok nedvességet szed össze hogy az már fel tud forrni a fék-"olajban". Nekem eddig 3 esetben volt ilyen olajcserém ~30 évben (és 400ezer+ km-ben), egyszer meg kellett bontani az egyik autó fékrendszerét. Akkor volt csere.
Két alkalommal én nyavajogtam hogy ha már a féktárcsát cserélik, cseréljék már az olajat is.
Viszont egyik alkalommal sem volt még ilyen tapasztalatom hogy ilyen okból "rugalmasodott" volna a fék.
Még kezdetben skodán és ladán olyan volt, hogy le levegősödött, de azt meg légteleníteni kellett, és utána jó volt az is.

Túl van ez gondolva...
(önirónia on)
..majd ha mégis az árokban végzem gondolok rátok ;-) (önirónia off)

másik témához, a motor-olajat a 20ezres előírás helyett 15 ezrenként cserélem ha már 150ezer felett van a futásteljesítmény.

A 25-30ezres periódusról meg már sok olajdoktor leírta hogy csak a tervezett avulást gyorsitja aki megvár ennyi kilométert... :-/

Ezt a dolgot pl elhiszem nekik. (de pl azt már megint nem, hogy akkor is kell évente cserélni ha nem ment annyit az ember... 3 évente...max)
..bár ezen még gondolkodom... amióta _tapasztaltam_ hogy a sima 95-ös benzin a hozzáadott bio-trutymó miatt 1 év alatt meg tud romlani(!!) azóta bennem van a gondolat hogy ez vajon mennyire vonatkoztatható a full-szintetikus olajokra amiket használok....
 forrás: Wikipédia A német tank probléma a nevét egy a II. Világháború idején felmerült problémára alkalmazott megoldás után kapta. A szövetséges haderők számára nagyon fontos lett volna ismerni, hogy a németek mennyi Panzer V („Panther” azaz párduc) típusú tankot gyártottak a háború évei alatt. A…..
A sci-fi, azaz science fiction (vagyis tudományos fantasztikum) műfaji meghatározását sok vita övezte mindig is. Sokszor felvetődött már, hogy végülis mitől sci-fi a sci-fi. Ha  például egy történet a világűrben játszódik, attól már feltétlenül science fiction lesz belőle? Ha egy űrhajón megölnek…..
Évről évre megfigyelhető, hogy a szálláspiacon a szállásközvetítők egyre nagyobb szeletet hasítanak ki maguknak a foglalásokból. Több szálloda vagy panzió esetében meghaladja az 50%-ot, egyes esetekben pedig a 70%-ot is. Így hónapról hónapra magas jutalékszámlák terhelik a kasszát. Mivel a…..
Macskond 2019.01.29 13:46:15
@Hedvig Drevenkáné Pásztor: A legérdekesebb ötleteket beírtam. Bár az önök szállása egy másik csapásirányba tartozik.
A weboldaluk jó, (bár kicsit szédítő a görgetése) a "kis pluszok" amiket írt jók, de az oldal "_átfutásáva_" nem jöttek szembe. Ha nem jön szembe, olyan mintha nem lenne.
A képek közé drón fotót rakni "menő".

A választható sportszerek mellé lehetne 1-2 kerékpár.

Sok sikert !
No more benzinkút, no more para és no more büntetés, csak a suhanás közben megváltott autópálya-matrica! Ugye milyen jól hangzik? Nagy kár, hogy a Simple (az OTP mobilfizetős alkalmazása) 3 ígéretéből csak az első 2  volt igaz, ami olvasónknak 30 ezer forintba és egy kicsit stresszesebb szülésébe…..
Macskond 2019.01.11 01:03:49
Divat ekézni az OTP-t úgy látom illetve most a Simple leányt.
Volt/van kapcsolatunk OTP fejlesztéssel, ha részben közvetlen is, annyira elég hogy magát a fejlesztési folyamatukat és annak rigolyáit lássam. Egészen biztosra merem mondani hogy nincs másik olyan cég ami ennyire részletes szoftverminőségbiztosítással dolgozik. Ha másért nem mert kis cégnek nincs rá pénze.
Többen nem értették hogy mi ez a zárolás és utána levonás egy matrica esetében.
Majd egyszer kicsit figyeljen oda jobban akkor amikor egy benzinkúton kártyával vesz matricát. Ott is úgy van betanítva az eladó, hogy előbb megvárja hogy sikeres legyen a fizetés és a matrica terminálba csak AZ UTÁN rögziti be a matricát a ki is tudtad fizetni.
Az app sem csinál mást, a foglalással először meggyőződik róla hogy van fedezeted a tranzakcióra. Ezután elindítja a külső szolgáltató felé a vásárlást és ha az is sikeres véglegesíti a terhelést. Ha nem akkor meg törli a terhelést.
A pálya szolgáltató valamiért passzolta kérést... (sosem tudjuk meg miért, pedig ez alapján sokkal inkább az ő sarukról van szó) a Simple meg törölte a tranzakciót.
Amiben itt a Simplenek van felróható hiba az amit szintén emlitett már valaki, hogy ilyen bazi nagy pirosüvöltő biz-basznak kéne ugrálni a telefonon hogy "hülyegyerek nem lett matricád" Nem pedig elsunnyogni, hogy "...hát ingyom-bingyom nézd meg a negyedik eldugott menüben [sarkitottam] hogy lett vagy nem lett...
Dehát ugye nehéz beismerni hogy valami nem ment rendben inkább tagadjuk a végsőkig...
Utóbbira hivatkozva indítson "méltányossági kérelmet" a simple felé, mert őrajta valóban kevés múlott. És még valami "sikeresnek tünő" visszaigazolást is kapott ha jól értem. Ha nem a mostani magaslóról indítja a kérelmet, hanem kb tárgyilagosan és mérsékelten háborogva. Csak enyhén emlegetve békéltető testületet, meg esetleg MNB-t, akkor esélyesnek látom hogy 2 el nem engedett büntetésből legalább az egyiket jóváírják métányosságból.
Szakmai ártalomként "hátulról látok" ilyeneket... egészen elképesztő dolgokra is lehet kapni méltányosságot ha jól terjesztik elő a kérést. csak legalább egy kicsi alapja legyen.
Indexes bakik latin ügyben III. Az indexnek és újságíróinak kétszer is sikerült ma leírniuk azt, hogy "qui prodest", ami az ő értelmezésükben a "kinek használ" lenne. A két hely itt meg emitt, keressetek rá Ctrl F-fel. Gyorsan szögezzük…..
Mikor elkezdtem ezeket a napi emlékezetes eseményeket feljegyezni és tulajdonképpen a feszültség levezetésének ezt az ártalmatlan módját választottam, akkor azt gondoltam, hogy ezeknek a száma véges, és egy idő után nem lesz már tartalom, tehát volt a fejemben egy vég-dátum ezekkel a bejegyzésekkel…..
Manapság Magyarországon is egyre népszerűbb a telekocsizás, egyre több alkalmazás és facebook oldal szakosodott erre a tevékenységre. Sokan mondják, hogy veszélyes beülni egy ismeretlen ember mellé, amivel a tapasztalataim alapján egyet tudok érteni. Ennek miértjére adok választ a következő…..
  Minden résen támadnak a mezei poloskák, amelyeket az utóbbi években kényszerültünk megszokni a lakásban. Kevesen tudják, de ellenük is kaphatók irtószerek. Az utóbbi években szinte már megszokott jelenségnek mondható az őszi poloskainvázió. Fontos tudni, hogy ezek a poloskák - ellentétben pl. az…..
Macskond 2018.10.16 11:36:44
@Sir Gombóc: :-) Amikor már annyit kell ráfújni hogy én is megdöglök tőle azt én már bőven a "nem működik" kategóriába sorolom. Pl a Raid szunyogosból 3 fújok rá célzottan aztán még mindig repked akokrezt hívom én "nem működiknek". Még akkor is ha után egy 20-30 percel később meg is döglik.
Egy fitnesz blogger előtte-utána képeket tett közzé, amelyeken azt mutatja meg, hogy nem fogyott, hanem éppen ellenkezőleg, súlyt szedett fel, s ezzel a „kisebb a jobb” tévhit ellen próbál küzdeni...