Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AkovácsApéter

10 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Roy McBride (Brad Pitt) asztronauta különleges küldetést kap: utána kell járnia, hogy sok évvel ezelőtt apja (Tommy Lee Jones) életben van-e, illetve mi történt a küldetésével, miért nem adnak magukról életjelet nagyon régóta. A férfi nehezen viselte azt, hogy már jó ideje nem látta az apját, ami…..
Martin Scorsese kérdés nélkül egyike minden idők legjobb rendezőinek. Olyan kiváló alkotásokkal járult hozzá a mozi fennmaradásához és virágzásához, amilyenekkel csak nagyon kevesen tudtak az évek alatt. Egy olyan legenda lett az igazi filmszerető emberek körében, kit egyértelműen a legnagyobbak…..
  Mint a háborúban a foglyok,Csak a parabolamocskot fogjuk,Ahol minden nő tökéletes,És minden férfi izmos.(Lukács László - Jönnek a férgek, 1994) Ma délután immáron kilencedjére lesz a lét a tét, indul az RTL Való Világ című összeköltözős realityje amit annak idején Árpa Attiláék a TV2-re kerülő…..
Végigjártad az Országos Kék Kört, mindenfelé új utakat keresel, de már keresztbe-kasul gyalogoltad, másztad, biciklizted, dicsérted, köpködted, etted, ittad Magyarországot. Áztál a Cserhátban, lefújt a szél a Tar-kőről, fagytál meg a Bakonyban, kaptál hőgutát Kisinócon... és még mindig nem vagy…..
Izrael négy legnagyobb katonai hőse között tartja számon a hadtörténet Zvika „Zvi” Greengold tankparancsnokot, aki 1973-ban, a jom kippuri háború első napján szinte természetfeletti bátorsággal, leleményességgel és szerencsével tartóztatta fel jószerint egyetlen harckocsival a Golán-fennsíkon…..
AkovácsApéter 2016.10.12 15:07:01
AkovácsApéter 2016.10.12 15:32:29
@Ritkov Halo: köszi. Tippelek, hogy Saron és Motta Gur köztük van. Egyébként a Jóm-kippuri háborúban divat volt a stoppal a frontra rohanás? Saron ugyanezt csinálta állítólag, bár ő nem is volt akkor állományban és a Sinai-frontra ment.
@eisen64: Saron és ugyanez a háború szintén egy érdekes téma, talán megérne egy posztot.
Kókuszolajhoz vagy más néven kókuszzsírhoz ma már szerencsére több áruházban is könnyen hozzájuthatunk. Tudom, nem ez a legolcsóbb áru a polcokon, de ha szerencsések vagytok (akár én), akkor akciósan is beszerezhettek egy adagot, amit viszont nemcsak a főzéshez, hanem egy csomó minden másra is…..
A heves esőzések, a belvíz, a folyamatosan emelkedő hőmérséklet mind-mind kedvezett a szúnyoglárváknak; az elmúlt hosszú hétvégén konkrétan már az agyamra mentek a vérszívók a Duna-parton. De kismadarak azt csiripelték, hogy a Balatonnál (hiába volt május elején biológia…..
Akinek halálhírét keltik, sokáig él. A western műfaját már  hosszú évtizedek óta temetik, ehhez képest nagyon is jó egészségnek örvend, még mindig készülnek nagyon is jó darabok belőle, még olyan elsőre meglepő helyen is, mint Ausztria (szégyen, hogy a sógorok ilyen jó…..
Szomorú, hogy az igazán nagy színészek már egyre inkább abbahagyják a filmezést, legutóbb Jack Nicholson nyilatkozta, hogy ez már nem a ő világa, mivel az érzelmek helyét egyre inkább átveszi a vizuális orgia az általa rettegve imádott mozivásznon. És a legszomorúbb az, hogy a…..
AkovácsApéter 2014.07.13 22:07:12
Postmode Variációk világvégére 2014.02.11 13:39:26
Vegyük sorra időrendben, hogy az írók/ forgatókönyvírók fantáziája milyen véget jósolt az utóbbi fél évszázadban az emberi civilizációnak. Nem a történetekre leszünk most kíváncsiak, csupán a világrend összeomlásának okaira és következményeire. Néhány klasszikus…..
Boszniának csak kitört ablakok jutottak (Ante Tomić írása) Amikor pontosan száz évvel ezelőtt kezdetét vette az első világháború, a Második Internacionálé arra szólította fel a munkásságot, hogy ne vegyen részt a harcokban. A háború a kapitalista elit konfliktusa – hangzott…..
AkovácsApéter 2014.02.12 14:22:40
DEKE! & Co. A NASA nagy botránya 2014.02.11 17:30:00
Az Apollo-15 legénysége soha többé nem repülhetett a világűrbe: saját szakállukra üzleteltek, ami szigorúan tilos volt. Az alábbiakban részletet közlünk Deke Slayton "DEKE!" című könyvéből, amit ezen a blogon fordítunk magyarra; Deke a hatvanas évek elején lett az…..
AkovácsApéter 2014.02.12 12:43:49
@Cariotis: így van, szerintem Deke az elmaradt holdraszállás miatt pótolta Swigertet, aki - legalábbis a film szerint - eléggé kakukktojás volt a csapatban, és emiatt meg Mattingly miatt is nehezen fogadták el.
AkovácsApéter 2014.02.12 12:44:58
@AkovácsApéter: akarom mondani kárpótolta.
Harlem, Times Square, SoHo – nem kell különösebben ismerni New Yorkot ahhoz, hogy az embernek egy kevés fogalma legyen ezekről a helyekről. Filmekben, hírekben látjuk őket, hallunk róluk, de azt vajon hányan tudják, hogy honnan kapták ezek a nevüket? Azt például tudod, hogy New York beceneve miért…..
„Engedd meg, hogy a menyasszonyomnak tekintselek” – így indult József Attila és Szántó Judit szerelme, vagy legalábbis kapcsolata, beköltöztek a Margit körúti lakásba, majd amikor a lakbér magasnak bizonyult, át a Székely Bertalan utcába, ahol „egy kis faldarab azon tűnődik,…..
Martin Scorsese 1942-ben látta meg a napvilágot, majd 21 évvel később már le is forgatta az első rövidfilmjét. A fiatal Scorsese a New York-i egyetemen diplomázott a film szakon, és az első rövidfilmje után egészen 1969-ig kellett várnia arra, hogy leforgathassa az első igazi…..
Másfél éve a Vasas abszurdabbnál abszurdabb történetek után búcsúzott az első osztálytól. Elképesztő sztorikban azóta sincs hiány, csak az tűnik távolinak, hogy ismét Vasas meccsre tippelhessünk házi versenyünkben. Vendégszerzőnk; Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) megkísérli…..
Mi történik, ha a nem éppen túláradó emberszeretetéről híres Stanley Kubrick vígjáték (pontosabban: szatíra) rendezésére adja a fejét? Apokalipszis, természetesen. A rendező leginkább egész stábját próbára tevő maximalizmusával, végletes perfekcionizmusával jellemezhető,…..
AkovácsApéter 2013.12.20 11:18:33
@Rusznyák Csaba: Groeteschele professzor -> Hank Azaria :)
De nem ez a lényeg, érdemes megnézni!
AkovácsApéter 2013.12.20 11:26:30
@Rusznyák Csaba: Láttam, nekem a Dreyffus / Harvey Keitel verzió jobban bejött.
Szombaton önkormányzati választásokat tartottak Szlovákiában, itt a hétvége legnagyobb megleptésének gyorsértékelése: beköszönt  a Jobbik besztercebányai alapszervezete, ahojtye.  Hol van már a Csurka-féle Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) vagy a Slota-féle Szlovák…..
AkovácsApéter 2013.11.10 14:33:43
Székely deszkások, szevasztok, felvidéki zsiványok szevasztok! Hazaért mindenki? Hogy tetszett a legújabb Kész Átverés Show az Orbán-medencében? Regionalizmus az új pina! Pozsony, Diákhálózat (MKP-s civilek): 3 fő. Pozsony, Via-Nova (MKP), Fidelitas (Fidesz), Jobb Komáromért…..
AkovácsApéter 2013.10.31 17:26:52
Nagy siker előtt áll az u17-es szlovák korosztályos válogatott. Éremért játszhat a világbajnokságon a hat idegenlégióskodó játékossal felálló csapat, amely újabb dicsőséget hozhat a szlovák focinak. Most Uruguay csapatával találkozunk a nyolcaddöntőben, ha tavaly vertük a…..
A „politikai gondolkodókkal” az a baj, hogy elsősorban politikaiak, s csak másodsorban gondolkodók. A politikán keresztül látják a gondolkodást, s nem a gondolkodás keretei között értelmezik a politikát. Pusztán a maguk szakmai horizontján belül képesek érzékelni a világot,…..
AkovácsApéter 2012.09.30 13:14:05
Futballsznob Best of Détári 2012.08.21 20:06:27
Méltó búcsú az NB1 legszórakoztatóbb színfoltjától. Lajos a Ferencváros padján egyszeri és megismételhetetlen kombináció volt. Aki nem követte nyilatkozatait, az nem is tudja mit veszített, aki pedig hozzánk hasonlóan függővé vált, annak egyszerre sivár hely lett a világ.…..
AkovácsApéter 2012.08.23 20:38:03
labdabiztos Döme felkelt 2012.08.20 12:00:33
Ötven,jaj, ötven éve – szívem visszadöbben –halottjaim is itt-ott, egyre többen –már ötven éve tündököl fölöttemez a sok élő, fényes égi szomszéd,ki látja, hogy könnyem mint morzsolom szét.Szóval bevallom néked, megtöröttenföldig hajoltam, s mindezt…..
Filmdroid Top 10 filmek az űrben 2012.08.19 12:00:00
A Curiosity marsjáró sikeres landolása óta a média megint egy kicsit űrlázban ég - most hétvégén fog először lézerrel belefúrni egy sziklába! -, és megpróbáltam ezt kihasználva összeszedni a tíz legemlékezetesebb vagy legbefolyásosabb űrben játszódó filmet. Nem csak…..
AkovácsApéter 2012.08.20 08:44:23
@butyko: ezt én is vadul keresem évek óta, gyerekkorom meghatározó filmélménye volt!
Viszont a bemutatót a 70-es évek második felére tenném.
Már kerestem mindenféle mokép, egyéb honlapokon is, mi lehetett a címe...
Nagyon jó lenne újra megnézni. Ha tudsz valamit, légyszíves értesíts!
AkovácsApéter 2012.08.20 09:36:00
Melyik európai uniós, nem posztszocialista országban tudjátok elképzelni, hogy a) egy demokratikus kormány belügyminisztere a szélsőjobboldal vezérével nyilvánosan vitatkozzon b) az egyik legjobb állami egyetemen, amelyet c) az ország legismertebb politikai elemzője vezényel,…..