Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tristee

0 bejegyzést írt és 223 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A királyi televízió ötös számú vágóhídján csatornáján egy lebilincselő műsorral szórakoztatták a népet, annak pénzéből. A remek MTVA "hibáztunk" munkatársai által készített anyagnak ugyanis egy remek apropó szolgáltatott témát:  Hogyan lehet kikezelni a homoszexualitást? Trombitás Kristóf,…..
Tristee 2019.01.21 10:45:00
@Sir Galahad:
"ha arról szól, amit a szerző leír, nem történt uszítás, hiszen nem mondja, hogy a homoszexuálisok megölésére, bántalmazására hívtak volna fel."

Valóban nem hívtak fel senkit homoszexuálisok megölésére, bántalmazására – feltételezed, hogy ilyesmi megtörténhetne a köztévében?

Sőt, tovább megyek: valamennyi résztvevő mondhatni megértően beszélt a homoszexuálisokról.
Mint amikor te megértően beszélsz például az ateistákról, akik célirányos terápiával átfordíthatóak hívővé és így maradéktalanul integrálódhatnak a társadalomba. Avagy fordítva, mint amikor megértően beszélsz a hívőkről, akik célirányos terápiával átfordíthatók ateistává és így maradéktalanul integrálódhatnak a társadalomba.
Ám ez a terápia és annak összes művelője jelenleg állandó támadásnak van kitéve az ateisták/hívők által, ezért csak titokban tarthatnak konferenciát Budapesten.

Már csak arra kell ügyelned, hogy egy ilyen műsorban a téma ezzel a kérdéssel hivatásszerűen foglalkozó szakértője és a másik oldal képviselője semmiképpen se legyen jelen.
Focker Blog Possum (2018) 2018.12.07 17:30:00
Nem tudom ki hogy van vele, én személy szerint ki nem állhatom a pókokat. Kevés ízeltlábútól irtózom úgy igazán, de a pókszabásúak majd' minden példánya köztük van. A Possum az előzetese alapján klasszikus brit horrornak tűnt, rideg, ködös tájakkal és végtelenül lassú, az atmoszférateremtésre…..
Repülőgép-eltérítések a Szovjetunióban I. rész   "A keleti blokkban a repülőgép-eltérítések amik a szabad világ felé kényszerítették a gépeket kétszeresen sem voltak a szovjet híradásokba valók. A kommunista ember nem bűnözik és a fennálló rendszer a lehető legjobb, miért is akarna bárki a…..
Tristee 2018.11.29 23:26:08
"A kommunista ember nem bűnözik és a fennálló rendszer a lehető legjobb, miért is akarna bárki a "hanyatló nyugatra" szökni?"

Végtelenül primitív interpretálása az akkori rendszer ideológiájának. Ha netalán a kommunista ember nem is bűnözik, azt sohasem állította egyetlenegy politikai vezető sem, hogy a Szovjetunióban mindenki kivétel nélkül kommunista. Tehát bőven voltak olyan nemkommunisták is, akik bűnözhettek és bűnöztek is. És ugyancsak voltak olyan emberek, akik magukat ugyan kommunistának vallották és mégis bűnöztek.

"és a fennálló rendszer a lehető legjobb, miért is akarna bárki a "hanyatló nyugatra" szökni?"

Ha valóban ez lett volna a hivatalos álláspont, akkor például Hruscsov nem jelentette volna be 1961-ben, hogy 1980-ra felépítik a kommunizmus anyagi-technikai bázisát. Tehát nem volt titok, hogy anyagi javak bősége tekintetében a FEJLETT kapitalista országok előrébb vannak, mint a Szovjetunió. Éppen ezért más szempontokra - a kizsákmányolást megszüntető társadalmi berendezkedésen túl alapvetően társadalmi-szociális juttatásokra - hivatkozva hirdették, hogy a Szovjetunió megelőzi a Nyugatot.

"Így nem számoltak be bűnbandákról, emberölésekről, balesetekről sem."
Akkor nyilván nem létezik például A Fekete Macska bandája (Место встречи изменить нельзя) című, 1979-ben bemutatott öt részes szovjet bűnügyi tévéfilm sorozat sem, mely többek között bűnbandákról és emberölésekről számol be egy népszerű műfaj keretében.
Természetesen a Szovjetunióban írtak a lapok a bűnözésről, a blog szerzője valósághoz közelítve legfeljebb úgy fogalmazhatna, hogy az aktuálpolitikai szempontból hátrányt okozó, nemzetközi összefüggései miatt a Szovjetunióra káros bűncselekményekről vagy hallgattak, vagy röviden és féloldalasan tudósítottak azokról. Nem sok ilyen bűncselekmény létezhetett, de speciel egyes gépeltérítések valóban ebbe a kategóriába eshettek.
Gazdag pincérek, szorongatott étteremvezetők és pofátlan lehúzások a kádár-kori Balaton partján.   ..
Tristee 2018.11.24 22:12:22
@Kalocsai Tamás:
"Hogy is lehet olyan piacgazdasági szempontokat, mint "minőség", "ügyfélközpontúság" számonkérni egy rendszeren, ami ideológiai szinten vállaltan ezzel szembe megy?"

A kérdésben megfogalmazott állítás hülyeség a köbön.
A rendszer ideológiai szinten éppenséggel például a minőség és például az ügyfélközpontúság hirdetője volt, merthogy nem is lehetett más. Az más kérdés, és éppen ez jelentette a mindenki által érzékelt ellentmondást, hogy a gyakorlatban az állampolgár sok esetben nem kapott minőséget, csak bóvlit.
Egy biztos: már nem kezdődhet rosszul a jövő év. Megalakul Kásler Tízparancsolat Miklós nagy álma, a Magyarságkutató Intézet. Apró öröm, hogy egy másik, orbánista gittegyletet, a nyelvstratégiait megszüntetik...
Tristee 2018.11.12 18:23:51
@sinus67: "hu.m.wikipedia.org/wiki/Trofim_Gyenyiszovics_Liszenko

444.hu/2016/12/11/putyinnak-hala-uj-viragkorat-eli-az-orosz-altudomany"

Akkor ezek szerint sinus67 nem tudja, hogy Sztálin által kegyelt Liszenkót éppen ama kommunista tudományelmélet nevében minősítették csalónak, melyet a szerző most negatív felhanggal idéz. "1962-ben három jelentős szovjet fizikus, Jakov Zeldovics, Vitalij Ginzburg és Pjotr Kapica támadást indítottak ellene, munkáit csalásnak és hamisításnak nevezték, elítélték azt, hogy politikai befolyásával visszaélve hallgattatta el a tudományos vitákat." Nos, akkor most mi is a gondod a kommunista tudomány elmélettel, sinus67?

Putyin idekeverése pedig a totális hozzá nem értésről tanúskodik. Putyin egy velejéig kapitalista ország vezetője, fel sem merülhet, hogy ott éppen kommunista tudomány elméletre alapozzanak.
1956 szeptemberében lelkészkonferenciák résztvevői támadták nyíltan az egyházvezetés diktatórikus és az államot korlátlanul kiszolgáló politikáját. Ezek után nem meglepő, hogy október 22-én este a műegyetemistákhoz hasonlóan a teológushallgatók is megfogalmazták követeléseiket, többen pedig részt…..
Tristee 2018.10.24 08:44:20
@Ludwig Lutheranus: "Büszke vagyok rá, hogy az evangélikus testvérek 1956-ban is tudták, mi a kötelességük!"

Miképpen tudták 1957-ben is, hogy mi a kötelességük:

"Az Országházban az 1957. esztendő utolsó előtti napján az emelkedett találkozón tizenegy katolikus, hét református, két evangélikus s egy-egy izraelita, görögkeleti és baptista egyházi méltóság vette át magas fokú állami kitüntetését. Az ott megjelent állami és politikai vezetők ábécérendben: dr. Bartha Tibor, Bereczky Albert, dr. Beresztóczy Miklós, Berki Felíz, Hajdu Péter, dr. Halász György, dr. Horváth Richárd, Huszti Kálmán, Langmár Lipót, Mag Béla, Mekis Ádám, Miháczy József, Nyári Pál, dr. Pákozdy László, dr. Potyondi Imre, Regős Gyula, Rozsáli Menyhért, Sós Endre, Szabó László, Szamosközi István, dr. Varga Sándor, Vattamány Imre és dr. Vető Lajos. "
Hét tenger Az igazi Trapp lovag 2017.04.19 11:55:40
Azt hiszem, a legnagyobb jóindulattal se nagyon lehet olyasmit állítani, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia haditengerészete különösebben sok nyomot hagyott volna maga után a világtörténelemben, sőt, még a közép-európai történelemben sem. Időnként azonban az emberfia mégis a legváratlanabb helyeken…..
JogÁsz Sajtószabadosság 2018.09.24 19:40:03
Lassan egy hete hibát hibára, botrányt botrányra halmoz a magyar sajtó jó része, politikai oldaltól, meggyőződéstől, pártállástól szinte függetlenül. Mintha mindannyian elfelejtették volna, hogy a médiának, mint „negyedik hatalmi ágnak” nem az a feladata, hogy a harmadik, azaz a bíróság helyébe…..
Telt házas, hiánypótló beszélgetés zajlott múlt szerdán a jezsuita Párbeszéd Házában, amely a politika és katolicizmus kapcsolatát járta körül Sólyom László volt köztársasági elnök vezetésével. Habár a beszélgetés a katolikus egyház és a politika kapcsolatáról szólt, érdekes tanulságokkal szolgálhat…..
Bemutatom a városom… címmel indult sorozat a héten és érkeznek is az első posztok. Medve például Chelmsfordot mutatja be (vagy ahogyan ő fogalmaz: adja el) nektek. A város (csekélység) a XIII. század óta Essex megye székhelye, közel Londonhoz, de nem csak ezért jó ott…..
A kommunistázás örök. Még 2018-ban is botrányokat  kavar és vált ki sajtópereket. A kommunistázás ebben a formában nem csak unalmas és érdektelen, de tökéletesen értelmetlen és hatástalan is. Most egyszerre lettek lekommunistázva a baloldali Heller Ágnes, és a jobboldali Bencsik Gábor és Bencsik…..
Sem a születése, sem a halála nem esett szeptember második napjára. Szülőhelye talán mégis azért emlékezett meg róla tegnap, mert az őszi politikai szezon az ő említésével kezdődhetett. A megyei újság Horthy emléknapot tartottak Kenderesen címmel számolt be a fejleményekről. A temetőben Kovács…..
A családcentrikusság egyesek számára valami szent dolog és tabutéma, ami bizonyos szempontból érthető: akár érzelmi kötődéseik miatt, akár azért, mert egyetlen elemzés sem tudja teljesen feltárni azt a pluszt, amivel az egész több mint a részek összessége. A család alighanem az emberi kapcsolatok…..
Tristee 2018.09.03 11:25:43
"Beleragadtunk a "kádári típusú" családcentrikusságba"

A rendszerváltás idején a polgári pártok máig tartó vádzuhatagjának egyik erőteljes ága pontosan az volt, s ma is az - s ez köszön vissza chrisred hozzászólásából is - , hogy a Kádár-rendszer éppenséggel igyekezett szétverni, ellehetetleníteni a családot, mint olyat, szándékosan: merthogy vissza lehetett volna húzódni a családba a "komonista" diktatúra elől.

Erre föl jön most Tamáspatrik, aki a Kádár-rendszer családcentrikusságáról értekezik.

"A Kádár-kormány a népszerűségét egy olyan gondolattal alapozta meg annak idején, hogy mi itt a Kárpát-Medencében egy nagy család vagyunk színleg megadva ugyan azt, ami a császáré, de közben mindenki ügyeskedhet és sumákolhat a háttérben. "

Felmerül ismét a kérdés, hogy Tamáspatrik hány éves és alkalmaz-e valamilyen tudományos megalapozottságú módszertant.
A Kádár-rendszer elleni másik nagy vád pontosan az volt, hogy NEM kezelte a Kárpát-medence magyarságát egy nagy családként. Merthogy nem képviselte kellően sem az erdélyi, sem a felvidéki, sem a délvidéki, sem a kárpátaljai magyarság, mint hozzánk tartozó nagy család érdekeit.
Az meg külön témakör, hogy valóban a Tamáspatrik által hozott példa adta a Kádár-kormány népszerűségét? Konszolidált idejében nem sokkal inkább a biztonság, a kiszámíthatóság?

"A rendszerváltáskor lett volna lehetőség az előző rendszerek bűneinek feltárására, a bűnösök megnevezésével együtt, azonban hogyan ezt Ungváry Krisztián könyvéből kiderült, ez a fajta szembenézési és tisztulási folyamat teljesen elmaradt,"

Tamáspatrik kritikátlanul készpénznek veszi azt, amit Ungváry Krisztián leír.
Először is mit kell érteni azon, hogy lett volna lehetőség az előző RENDSZEREK bűneinek feltárására? Nemcsak a Kádár, hanem a Horthy-rendszer bűneinek feltárására is?
Az 1989/90-es rendszerváltás idején nem a Horthy-rendszer bűneinek feltárása volt a tét, merthogy nem is lehetett az. Ezzel együtt biztosíthatom Tamáspatrikot, hogy az az 1989/90-es rendszerváltás idején (s attól kezdve egészen napjainkig) mástól sem zengett és zeng a magyar média, mint az előző rendszer bűneiről. Nem hiszem nekem Tamáspatrik? Nosza, ott az Arcanum, benne a hazai nyomtatott sajtó politikai lapjaival. Egyszerűen bele kell olvasni bármelyikbe, Tamáspatrik. Visszaemlékezők és könyvek százai, ezrei szolgáltatták a leleplező anyagokat a Kádár-rendszerről. Avagy Tamáspatrik azt sem tudja, hogy szinte a rendszerváltás másnapján intézmények alakultak a régi rendszer bűneinek és konkrét bűnöseinek közzétételére? Tamáspatrik soha nem volt még például a Terror Házában?

"politikai gyilkosságokért felelős vagy emberek életét megnyomorító fő felelősök nem kerültek bíróság elé, de a nyilvánosság előtt sem kellett az áldozataiktól bocsánatot kérniük."

Tehát Biszku Béla nem került bíróság elé. Az ő pere az egyik legjobb bizonyíték arra, hogy milyen gyenge lábakon áll az ilyen Tamáspatrik féle lózung. Merthogy éppen a fő-fő gyilkosnak kikiáltott Biszku ellen semmi érdemleges bizonyítékot nem sikerült beterjeszteni, eltekintve a szokvány hörgésektől, hogy na de biztos, hogy gyilkolt.

"politikai elitünk képes volt elhinteni, hogy mindannyian "külső nyomásra tették" amit tettek és végső soron mindenki "csupán csavar volt a rendszerben"."
Ennek ugyancsak az ellenkezője igaz, ha például Biszkut nézzük. Nemhogy semmiféle ilyen enyhítő szándék nem merült fel, de a kormányra kerülő politikai elit folyamatosan Biszku súlyos felelősségét kommunikálta. Tényleg erre sem emlékszik Tamáspatrik?
Tristee 2018.09.04 00:07:39
"" Visszaemlékezők és könyvek százai, ezrei szolgáltatták a leleplező anyagokat a Kádár-rendszerről." Ezt szoktuk nevezni következmények nélküli országnak, hiszen senkit sem ítéltek el semmiért. Sőt, egy Szabó István filmrendező és mások még részvétet ébresztettek maguk iránt, hogy "áldozatok" voltak, amiért jelentéseket írtak másokról, eléggé buzgó módon egyébként."

Nem igaz, hogy senkit nem ítéltek el semmiért, igenis elítéltek embereket sortűzperekben.
Emellett azok a bizonyos leleplező anyagok - így lenne helyes: "leleplező" anyagok - jobbára aktuálpolitikai hecckampányok szüleményei, nincs bíróság, mely csak azok alapján megalapozott ítéleteket hozhatna. Hiszen éppen ezt bizonyította a Biszku-per is, hogy az Online Távmunkás-féle marhák hecckampányának köze sincs a valósághoz. Csak azért kellett volna elítélni hosszú évekre Biszkut, mert úgymond komcsi?
Szabó István esetében milyen paragrafus alapján milyen bírósági ítéletet kellett volna hozni? Most is bárki feljelentheti Szabó Istvánt, akár te is, ha szerinted ennyire egy következmények nélküli országban élünk. Garantálom neked, hogy a bíróság nem fog eljárást indítani, ugyanis büntetőjogi szempontból nincs miért. Ennek ellenére lököd itt a lózungokat a következmények nélküli országról? Az nem következmény talán, hogy Szabó István lelepleződött és kiderült, hogy egy pitiáner besúgó volt, egy gerinctelen ember? A következmény számodra kizárólag a börtönbüntetéssel megfeleltethető?

"Igen, készpénznek veszem, mert Ungváry ért a szakmájához."
Attól még, hogy Ungváry Krisztián bírálja a jelenlegi kormányt és például a Terror Háza célzatos jellegét, biztosíthatlak, hogy szakmaiatlanságok tömege fűződik a nevéhez. Rengeteg ellenőrizhető forrás bizonyítja, hogy Ungváry Krisztián ostobaságainak se vége, se hossza. Arcanum, kereső, utána tudsz nézni, hány jogos helyreigazítást volt kénytelen elviselni ez a szerinted szakmájához értő személy.

"Máshol volt elszámoltatás, tisztségeikből kikerültek azok, akik az előző rendszer BUZGÓ kiszolgálói voltak."
Ez a buzgó kitétel eléggé cseppfolyós, ezért teljesen szubjektív megítélésekre ad alkalmat. Horn Gyula buzgó kiszolgálója volt a rendszernek? Mi az, hogy, nagyon is, mint a Kádár-rendszer államtitkára: nem is lehetett volna más. Ugyanakkor pedig komoly nyitás fűződik a nevéhez, nem véletlen kapott nyugati kitüntetéseket, terem viseli a nevét az Európai Parlamentben. Ennyit a BUZGÓ kiszolgálásról.
Tristee 2018.09.04 14:32:59
@Tenkes Kapitánya:
"@Tristee: "Szabó István filmrendező és mások még részvétet ébresztettek maguk iránt"

Ez a mondat Tamáspatriké, jómagam csak idéztem és erre írtam, hogy Szabó István "egy pitiáner besúgó volt, egy gerinctelen ember". Te úgy jellemezted, hogy gusztustalan figura - akár még az is lehet.

Viszont azon véleményed, hogy a "magyarellenes rágalmak propagálásában volt buzgó minden filmjében" - színtiszta hülyeség. Legfeljebb neked nem tetszett valamely filmje, ennyi, de azt gyanítom, halvány lövésed sincs a filmművészethez és esztétikához.
Falusi élet Sorsok 2018.08.15 22:20:28
Elképzelhetetlen sorsokkal találkozom. Tudom, nem csak itt, ebben a faluban történnek ilyenek. Sőt, nem csak vidéken, ráadásul nem is csak ebben az országban. Tudom, vannak ennél nehezebb sorsok is, hiszen minden csak viszonyítás kérdése. De akkor is. Néha egyszerűen nem tudom megállni bőgés nélkül.…..
Tristee 2018.08.17 10:08:29
@protézisesh: "Ez miről is szól? "

Semmi érdemlegesről. De azt legalább unalmasan, pongyola stílusban.
Lefülelt mondatok című heti rovatomba eddig ötven gondolatot emeltem át a Független Hírügynökség kínálatából. Ebből harminc Lendvai Péter interjúiból való. A kolléga úr jó interjúkat készít, ám eközben bizonytalan a helyesírása. Valószínűleg tehetséges pályakezdőről van tehát szó. Bár néha az a…..
Tristee 2018.07.23 13:06:47
@bontottcsirke: "Elmagyarázta a magyaroknak, hogy ti kis hülyék vagytok, majd min gondolkodunk helyettetek, menjetek a gyárba dolgozni, meg hallgassátok a nótacsokrot."

Ennek az ellenkezője igaz, Vitray Tamás számos műsorában értékekre és értékes, önállóan gondolkodó emberekre hívta fel a figyelmet: már csak ezzel önmagában is a minőség, nem pedig a nótacsokrok felé terelte a közönséget.

Nyilvánvaló, Vitray Tamás műsoraiból bontottcsirke semmit sem értett és máig sem ért semmit. Ez önmagában is baj, de rátesz egy lapáttal: szellemi tunyaságát, ostobaságát gátlástalanul hirdeti is.
Tristee 2018.07.25 16:56:23
@aronsatie: "Jé, a macisajt. Már a 2000-es évek elején is zsidózott az index-fórumon. "

Én is onnan emlékszem rá, érdemben semmihez sem tudott hozzászólni, viszont kiélte magát a zsidózásban, ahogyan itt is. Sírni valóan sötét alak, buta, mint a föld.
Azzal biztatom magam, hogy e rovatban nem személyekről fogalmazom meg a véleményem. Inkább a közéleti szereplők médiaszemléletéről. Ha valakiről tucatnyiszor írtam, akkor ehhez valakinek kellett lennie, és a jó meg a rossz döntéseiből talán hiteles kép rajzolódik ki róla. A kommunikációs szempontból…..
Időről időre megpróbálok megszólaltatni Magyarországon élő (vagy rövidebb-hosszabb ideig az országban tartózkodó) külföldieket, mert nagyon érdekel, milyennek látják ők az országot, mi az, ami tetszik nekik, mi az, ami nem. A mai poszt egy beszélgetés egy finn lánnyal. Iina az…..
Tristee 2018.07.16 21:20:48
@London2009: "ebbol a cikkbol aztan semmi nem derult ki"

Ez így igaz, valóságos művészet kell ahhoz, hogy valaki ennyire ne találkozzon szembe a magyar valósággal, de ennek a lánynak ez sikerült.
Útitárskrém, víkendsajt és joghurthab. A kommunista konzervipar remekei, alufóliában sült löncshús recepttel. ..
Tristee 2018.06.24 05:46:23
@Innovált kutyák: "Amúgy egy rakás szemét az összes."

Számodra. Mások számára pedig nagyon is jó volt.
A gyerekek tudatalattijába beépülő "melegpropaganda" szándékos terjesztésével vádolta meg a kormány szócsöve a kormány kinevezettjét az Opera élén. Ókovács Orbánnal és Schmidt Máriával igazolta: a homoszexualitás összefér a konzervativizmussal...
Tristee 2018.06.04 13:06:45
@MACISAJT: "ballibák egyik legnagyobb hazugsága az hogy a konzervatív jobboldal nem vesz tudomást a homoszexuálisokról, hogy léteznek. "

Ehhez a merész állításhoz képest a Macisajt képviselte jobboldal nemhogy mindig is tudomást vett a homoszexuálisokról, de ugyanazzal a lélegzettel, éles rikácsolással ki is fejezte megvetését a homoszexuálisok iránt.

Erre Macisajt a messziről bűzlő példa a maga buzizásával és a homoszexualitás aberráltsággá minősítésével. Ezen alapállásán a Macisajt féle buzizó-aberráltságozó jobboldal időnként hajlandó változtatni, pontosabban taktikai okokból átmenetileg nem buzizik-aberráltságozik, amennyiben attól politikai hasznot remél.

De ne legyen kétségünk: ha ma netalán tapsol is Macisajt Milo Yiannopoulos előadásának, holnap ugyanaz a Macisajt ugyanúgy fog eltorzult képpel buzizni és aberráltságozni a Pride menet láttán, mint bármikor korábban. Akkor is, ha netalán éppen Milo Yiannopoulos halad a menet élén.
Mindig van lejjebb: penetráns cikket közölt a Magyar Idők. ..
Tristee 2018.06.03 15:17:41
"neki a kommunista pártállam lett volna a megfelelő kor, amikor a homoszexualitás erkölcstelen és közösségellenes devianciának, Btk-s tényállásnak minősült. "

A cikk szerzője igyekszik magát középre pozícionálva ütni egyet a kommunistákon is. Ám nincs tisztában a tényekkel, már amennyiben egyáltalán érdeklik őt a tények.

"1961-ben (...) a melegeket illetően viszonylag haladó jogszabály született. A Magyar Népköztársaság Büntető Törvénykönyvét jelző 1961. évi V. törvény 278. és 279. paragrafusának lényege, hogy nem bünteti tovább a felnőtt férfiak beleegyezésen alapuló szexuális kapcsolatát. A cselekmény, azaz a fajtalanság csak akkor bűntett, ha azt erőszakkal, fenyegetéssel stb. kényszerítették ki, illetve kiskorúval (ekkor 20 év alatti), netán másokat megbotránkoztató módon történt.

Nezvál Ferenc akkori igazságügy miniszter, a törvényjavaslat beterjesztője indoklásában kifejtette, hogy a homoszekszualitás (sic!) bűncselekménnyé nyilvánítása azért helytelen, mert az biológiai jelenség."
hatter.hu/hirszolgalat/otven-eve-nem-buntetendo-a-felnottek-kozotti-homoszexualitas-0

Tehát éppen a kommunista pártállam vette ki a Btk-s tényállásból a homoszexualitást, mint önmagában büntetendő cselekményt.

Eezzel a lépéssel Magyarország akkoriban a világ élvonalába került, merthogy "Angliában és Walesben 1967-ben, az NSZK-ban 1969-ben, a környező országok közül Romániában csak 1996-ban, az Egyesült Államok valamennyi államában pedig csak 2003-ben szűnt meg a homoszexualitás büntetőjogi üldözése."
hvg.hu/itthon/20111215_homoszexualis_meleg_buntetes

Tehát a szerzőnek elvileg és gyakorlatilag is a kommunista pártállamot mint a homoszexualitás kérdésében korát megelőző szerveződést kellene méltatnia. Ám pont az ellenkezőjét teszi, a tényektől nem zavartatva magát
Faludy György „Jegyzetek a kor margójára” c. munkájának egy helyén az alábbiakat írja: „…a latin és görög klasszikusok kimaradtak a nevelésből és az ember nem egykönnyen lát racionális okot, amiért ezen változtatni kellene."..