Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M+M: marci

22 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 BÚÉK! Sok hónapos szünet után ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Ezt az emailt kaptam az egyetem krízis menedzsment csoportjától: A tornado watch is in effect for Harris County until 2 p.m. A "watch" means that a tornado has not been seen but conditions are very favorable…..
Heaven, Hell or HoUSton The sprawl 2011.05.21 20:46:00
sprawl (n): the disorganized expansion of an urban or industrial area into the adjoining countryside Magyarul talán a "terpeszkedés", "burjánzás" szavak adják legjobban vissza a szó jelentését, ami szerintem nagyon jó leírását adja a városnak. Ami valójában - a…..
Molly angoltanár, és időről-időre kifakad: hihetetlen, hogy az amerikaiak mit tesznek ezzel a nyelvvel! Íme néhány különös szó:    ground meat darált hús  (UK: minced meat) valet parking (ejtsd…..
[Az alábbiak maradéktalan átéléséhez érdemes észben tartani, hogy 1 USD mai árfolyamon 178Ft-nak felel meg.]Jó régen írtunk utoljára, akkor épp fagyott, mostanában 30 fok körüli a hőmérséklet, és sajnos egyre gyakrabban lehet érezni azt a bizonyos párás, fülledt…..
Heaven, Hell or HoUSton Fagy 2011.02.02 04:54:00
Nem gyakori errefelé a fagypont alatti hőmérséklet, ehhez méltóan az alábbi nagyon komoly levelet kaptam (külön felhívnám a figyelmet a stabil hőmérséklet megfogalmazásra):Dear Campus Community,   As freezing temperatures are predicted for the next several days, preparations…..
Mondhatni, gyerekkori álmom vált valóra azzal, hogy élőben láttam egy NBA meccset (profi amerikai kosárlabdáról van szó). Mármint ha ez 14 éves koromban történt volna, biztos nagyon be lettem volna sózva, így harminc fölött azért tudtam aludni előző este. Azért mennyire más a…..
A szobatársam és a felesége elvittek minket egy indiai templomba, amely egy óriási, Maduraiban található templom kicsinyített változata. Az eredeti 18 hektár területű, a legmagasabb tornya 52 méter, érdemes megnézni néhány képet róla (Meenakshi Temple). Kaptunk egy kis…..
Heaven, Hell or HoUSton itt lakunk 2010.12.19 07:08:00
A lakást még mindig, illetve egyre jobban szeretjük, épp eléggé modern és épp eléggé nem az. Nagyon jó állapotban van, világos, nagy a belmagasság, és mint kiderült, van benne pár extra dolog, amelyeket a legritkább esetben használunk. Ilyenek a távirányítóval vezérelhető…..
Az amerikai filmekben gyakran látni, ahogy a gazdag főgonosz előkapja a csekkfüzetét és kiállít egy jó nagy csekket, hogy befogja a száját az akadékoskodónak. Nem gondoltam volna, hogy egyszer nekem is lesz csekkfüzetem, pedig nem vagyok se gazdag, se főgonosz. Meglepő, hogy a világ…..
Heaven, Hell or HoUSton Montrose 2010.12.07 07:15:00
Vannak azért színesebb részei is a városnak: a Montrose Area eddig az egyik legbarátságosabb rész, amit eddig láttunk.Montrose-t az egyik legjobb neighborhoodnak választották Amerikában, van egy bohém hangulata, művészközösségeknek, zenészeknek ad otthont és a melegek…..
A nyári borzasztó hőségnek itt a jó oldala: december van, az idő napos, a hőmérséklet 15-20 fok körül van napközben. Molly tegnap szoknyában és szandálban, én egy szál pólóban mentünk ki a lakásból. Csak ennyit akartam mondani...
Az amerikai filmekből az ember tudja, hogy van nekik valamiféle fura ünnepük, amikor összegyűlik a nagy család hogy egybesült pulykát egyenek és hálát adjanak valamiért valakinek. Nemcsak Léna és Marcika, de mi is most láttunk ilyet először közelről.A hálaadás - Thanksgiving -…..
Vannak tagadhatatlan előnyei annak, ha az ember egy condominium complexben lakik: vannak medencék, konditerem, portaszolgálat, gondozott buja növényzet. Ha apartment complexben laknánk, akkor még ingyen meg is szerelnék a dolgokat, amik elromlanak a lakásban. De vannak pillanatok, amikor az…..
Tudvalevő, hogy az amerikaiak betegesen odavannak a biztonságért. Ma kilöttyentettem egy pici vizet a kórházban, és a nővér azonnal odapattant és feltörölte. "Micsoda csúnya balesetet okozhatott volna!" -csilingelte. Aztán szülés előtt és után, a felkészítő…..
Mielőtt beköltöztünk/-bútoroztunk volna, be kellett kapcsoltatni az áramot. Kiderült, hogy ezt megtehetem a számítógép előtt ülve is, anélkül, hogy bárhova be kellene mennem, sorba kellene állnom, alá kéne írnom. Illetve csak majdnem, az én esetemben telefonra is szükség…..
M+M: marci 2010.10.10 07:31:55
@pozsi83: Sokféle konstrukció volt, és talán átlagban drágább egy kicsit, de én persze olyat választottam, ami nem tűnt annak.

Jó kérdés, gondolom, az van, hogy ha ezerből 100 felhasználó zöld energiát akar használni, akkor nekik kötelező az áram egytizedét zöld erőművektől venni. De ez csak tipp.
 ..
Az elmúlt napokban kétszer is ezt az indoklást szegezték nekünk (mintha ez mindent megmagyarázna).Az első alkalommal a titkárnővel a különböző parkolási lehetőségekről beszélgettem az egyetemen, kiderült, hogy többszáz dollárba kerül egy éves bérlet a különféle…..
Mikor este 11 után kiléptünk a repülőtérről, mellbevágott minket a megdöbbentően párás, sűrű meleg. A hőmérséklet 30 fok felett volt, de a páratartalom sokat rontott a helyzeten. Azóta körülbelül ugyanez a helyzet. Houston éghaljata szubtrópusi, évente átlagosan 99 napon…..
Egy nagyon alapvető élményről fogok most írni kicsit: az itteni emberek kedvességéről, segítőkészségéről és mosolygósságáról. Szinte közhely, hogy "bezzeg Amerikában mosolyognak az emberek az utcán", amire eddig néha azt találtuk mondani, hogy "na és, nekem…..
Ha az ember új országba költözik nagyon terhesen, macskával, akkor a legfontosabbnak valószínűleg az azonnali fészekrakást tartja. Mert persze egyedül is kell egy hely, ahol lakni lehet, de ha extra felelősséged van és nemcsak magadra kell gondolnod, akkor aztán minél hamarabb kell…..
Heaven, Hell or HoUSton cicapara 2010.09.21 01:05:00
A legtöbb előzetes aggodalmunk, a koraszülés mellett, Fannihoz kötődött. Oltást kellett neki adni több mint egy hónappal az út előtt, ezerféle papírt kellett kitöltetni kétféle állatorvossal a repülés előtt egy héten (vagy három napon?) belül. Ki kellett deríteni, milyen…..
Heaven, Hell or HoUSton első 2010.09.20 03:56:00
 Na, itt kezdődik.Kitaláltuk Mollyval, hogy elég sok váratlan és meglepő érmény ér minket ahhoz, hogy itt összegyűjtsünk belőlük valamennyit. Még nem teljesen világos, milyen formában, de az énblogok után most ketten (M+M) próbálunk írni egy félig tematikus,…..