Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GReni

683 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KultúrPara Tiamat dühe 2021.02.05 07:38:00
"Galaxis szerte ezerháromszáz kapu nyílt a különböző naprendszerekbe. Ám miközben az emberiség egy idegen civilizáció romjain építgeti csillagközi birodalmát, az ősi rejtélyek és az új fenyegetések egyre veszedelmesebbé válnak..."..
Legyőzted a nagy Voldemortot és csatlósait? Egy csatán túl vagy, de itt még nem ér véget a háború. Vedd fel a pálcád a varázsvilág sötét és veszedelmes szörnyei ellen is! Harry Potter - Hogwarts Battle, vagyis a Roxforti csata társasjátéka hatalmas népszerűségnek örvend világszerte. Karácsonyra…..
A fiatal zsidó lány, Cilka túlélte Auschwitz borzalmait, végre szabad lehetett volna, de az ő utazása ott nem ért véget. Kollaboránsnak minősítették és még hosszú évet kellett túlélnie kényszermunkásként Szibériában a Vorkután, a hírhedt Gulagon. Lehet ennél kegyetlenebb az élet? Szeretem a…..
Egy tinédzsernek húsz éve nyoma veszett, egy fiatal túlsúlyával küzdő nő már fél éve nem adott életjelet magáról. Mi köti össze őket? A kiváló magánnyomozó, Lizzy Gardner, akinek közben egy súlyos traumát átélt fiatal lány is megnehezíti a mindennapjait. A Könyvmolyképző Kiadó pszichothrillereket…..
Kémek, politikai játszmák, korrupció, emberrablás, gyilkosság. Egy rossz kézbe került információ és egy tucat holttest egyetlen éjszaka alatt a fények városában. Don Alfon egykori izraeli hírszerző debütáló regénye, a Hosszú éjszaka Párizsban egy akcióban gazdag, izgalmas kémregény. Közel 450…..
"...a mérhetetlenül nagy űrben és a világegyetem élete során léteztek vagy léteznek-e más intelligens civilizációk, amelyek a miénkhez hasonlóan felfedezték a csillagokat, és bizonyítékokat is hagytak az erőfeszítéseikről?" Léteznek földönkívüliek? Ez egy olyan kérdés, amivel mindenki találkozott…..
KultúrPara Bullshit munkák 2021.01.20 07:43:00
"Értelmetlennek ​érzed a munkádat? A lelked mélyén úgy érzed, semmi szükség arra, amit csinálsz? Lehet, hogy te is bullshit munkát végzel?"  A tavaly elhunyt David Graeber anarchista antropológus volt, aki oktatott a Yale-en, majd utolsó éveiben a London School of Economics professzoraként…..
Sokan szeretnének megszabadulni a súlyfeleslegüktől, de irtóznak attól, hogy le kelljen mondani a finomságokról, amiket szeretnek. Van egy jó hírem: nem kell! Egy Michelin-csillagos séf legjobb diétás receptjei segítenek ízletes, alacsony kalóriatartalmú ételeket készíteni. Mára sajnos…..
Két lány, egyikük megmentésre szorul, a másiknak pedig igazságot kell szolgáltatni, hogy békében nyugodjon. Vajon mindkettejükön képes segíteni az eszes, józan gondolkodású igazságügyi pszichológus? Michael Robotham Fulladás című kötete a Cyrus Haven című sorozat nyitánya. A történet…..
Egy férfi, akit a szürke, monoton hétköznapokból eddig elfojtott emlékek és egy gyerekkori szerelem hoz vissza az életbe, ahol az álom és a valóság összemosódása teljesen felforgatja az életét. Pasi Ilmari Jääskeläinen Dombvárosi rejtekjáratok című regénye Jyväskyläban játszódik, egy finn…..
Interjúk a 36 legismertebb magyar stand-upossal egyetlen könyvben. Tudni szeretnéd kik ők, honnan jöttek, mit gondolnak az életről és a humorról? Akkor a Mikrofonbálványok című kötet neked íródott. Lassan már két évtizede, idén 18 éve, hogy a Dumaszínház megnyitotta kapuit és azóta is hatalmas a…..
"A Chromatopia az őrölt bogaraktól az égetett állati csontokon át az alkímiáig és a vakszerencséig a történelem több mint 50 legkülönösebb festékanyagának eredettörténetét tárja az olvasó elé." "A színek az emberiség fennállása óta nélkülözhetetlen szerepet játszanak abban, ahogy a környező…..
Egy amerikai színésznő, egy brit királyi herceg, egy esküvő, jó sok dráma, tonnányi szalagcím, s végül szakítás a királyi udvarral. Vajon mennyi igazsága van a pletykáknak? A szabadság nyomában című kötetből megismerheted Harry és Meghan igaz történetét. Bármi történik a brit királyi családdal,…..
Egy világ, ahol a Párt mindenki felett áll, az emberek teljes megfigyelés alatt állnak, a sajtó újraírja a történelmet, a népbutítás elsődleges feladat, a szabad gondolkodás halálos bűn és a hatalom fenntartására a bombázások mindennaposak, a háború állandó. Egy regény, ahol az emberek nem élnek,…..
David Attenborough a 60-as évek elején talpa alá vette Madagaszkárt, Új-Guineát és a Csendes-óceán térségét, valamint az ausztráliai Északi területet, hogy filmre vegyen különleges állatokat. A kaland közben izgalmas törzsek életébe is sikerült bepillantania és könyvében mi is kapunk egy-egy…..
Kilenc történet, ahol az igazi szörnyek az emberek lelkében laknak.Van, aki képes ellenállni nekik és van, akit elnyel a sötétség... Nathan Ballingrud novelláskötetében kilenc olyan történetet olvashatunk az élet olyan helyzetbe sodorta a szereplőket, ahol szörnyekké váltak. Akik szeretik az…..
Meryl Streep, az élő legenda, Hollywood királynője. Töretlenül népszerű, pazar alakítások és díj hegyek, köztük három Oscar-díj tarkítják a múltját. De mi a titka? Számos könyv jelent már meg a színészlegendáról, Meryl Streepről, de aki ismeri a munkásságát, biztosan nem lepődik meg ezen. Korunk…..
KultúrPara Az iskola Topekában 2020.12.17 07:09:00
"A szólásszabadság romokban hever, a jobboldali politikát trollok és zsarnokok sajátították ki, a fehér férfiak önazonossági krízise állandósult. Leheletfinom szövésű regény, családtörténet több idősíkon, több nézőpontból." Ben Lerner Az iskola Topekában című regénye a 21. Század Kiadó KULT…..
A kutyáknak szuperképességeik vannak és ezek a történetek ezt be is bizonyítják. Amikor valaki azt mondja, hogy a kutyáknak kifinomult szaglása van, azon senki nem lepődik meg, pedig még csak nem is a legjobbak ebben az emlősvilágban. Azonban bizonyították számos területen, mint például a…..
"Lendületes thriller, melyből kiderül,hogy a legveszélyesebb fegyver az emberi elme." A Könyvmolyképző Kiadó szuper könyveket válogat a Kristály pöttyös könyvek sorozatába. Minap értem a végére a szintén ebben a sorozatban megjelent Halálakták című könyvnek, mely egy pörgős, akciódús,…..
Egy különleges album, mely elrepít a Cyberpunk 2077 világába, hogy megnézhesd ezt a züllött várost, a lakóit, a technológiáit, ahol a "dekadencia, a szex és a popkultúra összekeveredik az erőszakos bűncselekménnyel, a rendkívüli szegénységgel és az amerikai álom kiszámíthatatlan ígéretével". A…..
"Az évszázad botránya című, magyarul eddig sosem publikált kötet páratlan újságírói örökségének állít emléket, és az 1950-1984 között keletkezett cikkeiből válogat. Az ötven írás a García Márqueztől megszokott feltartóztathatatlan elbeszélői lendülettel vezet el a barranquillai évek…..
Egy rémálomszerű világ, félelmetes fenevadak, mágia, borzongás, veszély és versenyfutás az idővel. Tizenkét fiatal, akinek meg kell mentenie egy mágikus királyságot. Több tucat kölyök már elbukott előttük. Vajon ezúttal sikeres lesz a küldetés? Létezik egy mágikus világ, Rocavarancolia, ahol…..
Az Animus Kiadó tavaly elhozta a magyar olvasóknak Virginie Grimaldi, francia szerző Merci, nagyik! című könyvét, amely nagy sikert aratott könnyed stílusával, humorával. Most pedig megérkezett a Csillagfényes utazás, mely egy család pár hónapos skandináv kiruccanásán keresztül mutatja be, mit…..
"Különc ​gyilkosok, féllábúak, egy összetákolt generális, kivégzett elefántok, Al Capone sebhelyei, a halál kocsmája, a hóhér magányossága, egy balfácán, akinek eladtak egy villamost, az argentin diktátor, aki elveszített egy távvizelő versenyt, a Szőkeség, egy náci akcióhős és egy kuplé egy halott…..