Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CsR

133 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nézz be hozzám! Mentaszörp 2012.06.17 17:55:00
Ha szeretnél színezékektől mentes és finom nyári italt készíteni a gyerekeknek: 1 kg cukrot főzz fel 1 liter vízzel, nem kell sokáig forralni, csak amíg a cukor feloldódik és egynemű, sárgás folyadékká válik. Hagyd kicsit kihűlni, közben moss meg és facsarj ki 2-3 citromot.…..
Nézz be hozzám! Bodzaszörp 2012.05.06 18:57:00
Végre virágzik a bodza! Tegnap Kincsesbányán szedtünk is egy nagy kosárnyi virágot, ma el is készítettem, saját receptem alapján. Mivel biztos voltam benne, hogy sem por, sem autók kipufogója nem árthatott a virágoknak, meg sem mostam, hogy a virágpor ne vesszen kárba.1 kg cukrot 1…..
Nézz be hozzám! Indiai 2012.04.14 15:44:00
Ígérem (PK-nak különösen), hogy újra felveszem az elejtett szálakat és írom a receptjeimet. Ma vendégeket várunk, indiai ételekkel készülök. Az indiairól annyit, hogy éveken át elutasítottam egy éttermi meghívást. Azután rávettem magam és félretettem személyes indokaimat.…..
Múlt pénteken indultunk. Kisautóval, kettesben, közös szülinapi ajándék-utazásra magunktól, magunknak...A srácokat elindítottuk suliba, IV.ÖB a nagymamánál maradt. A délelőttöt "sátor alatt" töltöttük, mert haladni akartunk, így az autópályán csukott tetővel és…..
Megnéztem az előző bejegyzés dátumát, és az jutott eszembe, hogy rohan az idő. Majd egy hónapja írtam pár sort ide... ajjjajj. Pedig azóta annyi minden történt velem. Szép és izgalmas hónap van mögöttem, sok munkával, sok kedves emberrel, sok gonddal, sok ügyintézéssel ...…..
Nézz be hozzám! Velencei-tó 2011.08.27 21:15:54
Ma Agárdon jártunk... a tónak még mindig csók-íze van, az ottani csóknak meg tó-íze :)..
Na jó, most már elárulom... szeptember elsején  nyitunk :)Tegnap már felmostunk, ma készen lesz a parketta is. Berendezkedünk, jöhetnek a bútorok, még pár apróságot beszerzünk és, és... és rengeteget dolgozunk. Árlista, bérletek, oktatók összevadászása, nyílt nap. Minden…..
ma csak egy link. ..
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mi imádjuk a lecsót. Minden formájában szeretjük: tojással, kenyérrel, virslivel, szalonnával vagy kolbásszal. A házi hagyományaink szerint a paprikát karikákra vágjuk, a hagymát meg csíkokra és nem kockára. A paradicsomot pedig cikkekre, és…..
Nézz be hozzám! Teve vagy ló? 2011.08.10 23:03:00
Rábeszéltem I. ÖB-t, hogy menjünk miatázni. Na jó, sokat nem kellett győzködnöm. A kicsit elvállalta a nagymami, a nagyon szívesen maradtak egyedül. Mi pedig útra keltünk Selmecbánya felé. Három éve épp így nyár végén jártuk be a vidéket barátainkkal. Ők motoroztak, mi…..
Megérkezett a hideg, vége az átmeneti nyárnak. De a srácok (IV.ÖB kivételével) úsztak a Balcsiban. Ettünk balatoni lángost, ittunk fröccsöt és sört. Bicikliztünk és csendesen mosolyogva néztük, ahogy a legkisebbik ÖB érvényesítette akaratát a homokozóban. Aggódva…..
Nézz be hozzám! Nyaralás 2011.08.06 10:17:00
Nyaralunk. Végre süt a nap, már második napja :)Tegnapelőtt teljes felhőtakaró borította az eget, így kirándulni indultuk. Megnéztük a tapolcai tavasbarlangot. Hosszú évek után végre van benne víz, végre lehet csónakázni. A jegyvásárlásra vártunk egy órát, majd lent a…..
Ne ehhez mit szóltok?..
Nézz be hozzám! Amina 2011.07.30 11:04:41
...nálunk a kulcs :)Nemsokára részletes beszámolók jönnek !!!..
Nézz be hozzám! van ami... 2011.07.28 16:44:48
"Próbálom elhessegetni a soha meg nem valósuló álmokról szőtt gondolataimat, mert az értelmetlen vágyakozás nem szül mást, csupán fájdalmat. Minden nem jöhet össze az életben. Döntéseink nem csupán azzal járnak, hogy elérünk valamit, hanem azzal is, hogy más dolgokról…..
Nagyanyám sütötte a női szeszély névre hallgató sütijét... imádtam. A sárgabarack savanykás íze, a piskóta és az édes hab a tetején. Hm....A múlt héten még javában dúlt a barackszezon. Egy vasárnap esti grillpartira találtam ki ezt a sütit. Pillanatok alatt készen van és…..
Kitalálhatjátok, hogy ma barátokkal töltött pálinkázós este volt. Ezért ilyen rövid ez a bejegyzés ... ..
.. igen, igen, a szobafestés után egy hónappal. No jó. Azért nem egészen így...  Kezdem az elején. Május végén kifestettük a lakást, kivéve a gyerekszobát és a vendégszobát. Kellett a hely, ahova vissza lehet vonulni a felfordulásban. Iskolaidőben meg nem akartam zavarni a…..
Nézz be hozzám! Zserbó-csiga 2011.07.09 20:57:00
Holnap utaznak a gyerekek nyaralni. Útravalónak és ottani csemegének találtam ki ezt a receptet. Főként azért, mert rengeteg sárgabarack termett (terem) az idén. Naponta 6-8 üvegnyi lekvár készül belőle, s a kimaradó mennyiséggel minden nap kezdek valamit. Hol grízes tésztára…..
Nézz be hozzám! 23 2011.07.06 17:07:00
Tegnap pici ünnep volt. I.ÖB-nek meglepivel készültem... na nem volt valami nagy meglepetés (azokat ő sem szereti). Csak szereztem babavigyázásra egy kedves sógornőt és a paprikás krumpli, uborkasaláta, sör vacsi után kettesben elindulhattunk a... hova is? Bárhova. Csak kettesben. A…..
Nézz be hozzám! Esztergom 2011.07.04 00:00:00
Itt jártunk tegnap. Esztergomban. Elsődleges cél a Keresztény Múzeum meglátogatása volt - szigorúan kettesben, gyerekek nélkül. Persze hogy teljes legyen az élvezet, már az odautat is a Kisautóval tettük meg. Már az is vicces volt, hogy pénteken délután gondoltam rá, hogy fél…..
Nézz be hozzám! Kofola ... 2011.07.02 20:57:59
Ma Kofolát ittunk... ki találja ki, hogy merre jártunk? I. ÖB.-nek ez ugrott be :)..
Nézz be hozzám! Kezdődik.... 2011.07.01 21:39:37
... a baracklekvárfőzés szezonja!Tegnap és ma összesen 9 üvegnyi készült, és holnapra lecukrozva várja a főzést még 3 kg gyümölcs! Imádom a puha, édes és kicsit mégis savanykás friss barackokat! de jó, hogy van egy nagy fa a kertünkben! De jó, hogy a fiúk felmennek a létra…..
Nézz be hozzám! Babaszótár 2011.06.29 09:33:00
A napokban I. ÖB figyelmeztetett, hogy ideje rögzíteni IV. ÖB jelenlegi szókészletét, mert egyrészt el fogjuk felejteni, másrészt tüneményes... és néhány héten belül folyékonyan fog beszélni, elfeledi a mostani édes-kedves kifejezéseket.Szóval a szótár (a teljesség…..
Nézz be hozzám! Tükörjáték 2011.06.26 21:35:08
A tegnapi táncórán érdekes játékot próbáltunk ki. Egymással szemben állva tükröztük egymás mozgását úgy, hogy csak egymás arcát és szemét figyeltük. Persze valahol összekapcsolódtak a gondolatok és az energiák :)Nagyon tetszett! Flooooooooooooooooooooooooooow !!!..