Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Imee

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jön az nyár, aki teheti, előbb-utóbb csomagokkal megpakolva fel- vagy bekászálódik valami járműre/-be. Itt most azoknak mutatunk egy tanulságos, sok számmal és számolással turbózott mini esettanulmányt, akik a MÁV-val igyekeznek majd külföldi célponta eljutni. A tanulságot mindenki vonja le, de…..
Imee 2018.05.11 10:49:49
@Dezsike: "Ostravából Budapestre az egyetlen közvetlen járatra a MÁV nem tudott jegyet adni, a CD viszont igen, pedig elvileg a MÁV vonatja. "
Helyette a MÁV-Startnál megveheted ugyanarra a vonatra Varsó-Budapest útvonalra a jegyet 19€-ért (5890 Ft), legfeljebb csak Ostravában szállsz fel, míg a CD-nél az Ostrava-Budapest jegy 650 CZK (8021 Ft).
Rég volt már, hogy érdemes volt nem Ferihegyről indulva repülnünk, lehet, hogy most változik a helyzet. A Wizz Air benyomul Bécsbe is, bázis három géppel, ami nem csak a Nyugat-Magyarországon élőknek jöhet jól. Elég nagyot fejlődött tehát a Budapest Airport ahhoz, hogy fővárosi lakosként ne érje…..
-Jó napot! A Soros tervből szeretnék egy példányt. Annyit beszélnek róla, ideje lenne elolvasnom.- Sajnálom uram, a Soros terv titkos, nem adhatok róla felvilágosítást.- Ha titkos, akkor hogy tudnám megismerni ami benne áll.- Uram, kapcsoljon a közszolgálati csatornákra, ott szépen elmagyarázza…..
Újabb francia város neve került fel a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről közvetlen légijárattal elérhető városok listájára, mégpedig Bordeaux személyében. A járatindítás egy igen jelentős, eddig kihasználatlan útvonalon történt, de továbbra is akad számos város ahová nagyon sokan várják…..
Régen megígérték, sokan kérték is, végre összejött: augusztustól repülhet a Wizz Budapestről Szentpétervárra.  Heti kétszer repül majd a Wizz Szentpétervárra, szerdán és vasárnap, majd a téli menetrendben kedden és szombaton. Az árak jellemzően 15-18 ezer forinton indulnak, de akad bőven drágább…..
Újabb cég indul hadba, hogy a járatkésesek és törlések után bevasalja a légitársaságokon a kártérítéseket az utasok számára. Ha három óránál többet késik a járatunk, ne habozzunk akár pereskedni is, mert jó eséllyel jár legalább 250 euró. De az utazási irodákra ne bízzuk az ügyet, csak újabb bőrt…..
Ma aztán már nagyon el kellett volna indulnia az új reptéri minibusznak, ki is akartuk próbálni, ha már épp március elsején repültünk egyet. De még mindig csak tilitoli, utashülyítés, a visszaszámlálót sutyiban pörgetik újabb és újabb dátumokra, információ a folyamatos csúszás okairól semmi.…..
Imee 2016.03.03 20:07:00
@heidt: Ez mondjuk érthető, mivel nem akarnak naponta árat módosítani, olyan árfolyamon határozták meg az árat euróban, ami alá valószínűleg nem megy, így jön ki egész euróra, ha csak 6 euró lenne, az meg már 317-es árfolyamnak felelne meg. (A RailJet vonatokon ennél pofátlanabbak, ott 230 körüli árfolyammal számolnak.)
Ami viszont érdekes, hogy csak ezt az 1900-as árat hirdetik, alatt apró betűkkel, hogy BUD Airport-BUD Airport area, vagy BUD Airport area-BUD Aiport irányban, de sehol egy ábra, hogy mi tartozik náluk a BUD Aiport area-ba, és sehol egy táblázat, hogy azon kívül honnan mennyi az ár. Csak a megrendelő kitöltésénél derül ki, kipróbáltam egy békásmegyeri címmel, onnan 6500 HUF.
Szereti a Wizz Air mondogatni, hogy éljen a verseny, meg aztán ők az olcsó jegyes légitársaság. De ha nincs verseny és van kereslet, pofátlan árazásért ők sem mennek a szomszédba: a foci Eb első magyar meccsére induló szurkolói járatra 184 ezer forintra nyomták fel az árat. Busszal ugyanez 54 ezer…..
Van még Budapesten kívül olyan város Európában, ahol a nemzetközi reptérről nincs közvetlen tömegközlekedési kapcsolat a belvárosba? Mi nem találtunk. Öt napig járt a 200K busz a Deák térről Ferihegyre, nagyon kellett volna, hogy maradjon, de persze vége lett. A reptéren már…..
Imee 2015.10.31 18:22:13
@Almandin: Szerintem meg azért nincsen, mert nincs rá igény. A WizzAir-nek egyébként van közvetlen transzferbusza a Madách tér és a reptér között, egy útra 6, oda-vissza 11 euróért, de szinte 0 a kihasználtsága. Minek fizetne valaki 6 eurót egy reptéri transzferért, mikor egy átszállójeggyel 530 Ft-ért (kb. 1,7 EUR) is bejuthat a városba. Aki meg kényelmesen szeretne utazni, az az AirportShuttle-lel háztól házig (reptérig) utazhat 2880 Ft-ért (kb. 9 EUR).
Sőt ott van még az Uber/Wunder is 130 Ft/km-ért, ha legalább ketten utaztok együtt, már az is olcsóbb, mint egy belvárosi transzferbusz lenne.
Úgy tűnik, egyszerűen nincs igény erre a köztes megoldásra, hogy egy busz a belvárosba vigyen drágán.
Imee 2015.10.31 18:46:25
@balage28: Ha elég korán megveszed a jegyet, akár 5 EUR-ért be lehet jutni Brüsszel-Charleroi reptérről Brüsszelbe. Meg a Wizzair-nek is van transzfere 10 EUR-ért. De azért van némi minőségi különbség a Flibco luxusbusza és a Wizzair minibusza (amire még a Ryanair van kimatricázva) között.
Imee 2015.10.31 18:57:15
@Fillér B. Gusztáv: Azért, mert
1. a magyar EU-elnökség idején fél évig volt ilyen járat, és nem volt kihasználva,
2. a Wizzair-nek most is van ilyen járata, és nincs kihasználva.
Fantasztikus újítás: közvetlen reptéri busz indul 200K jelzéssel a Deák térről a budapesti repülőtérre. Az azonban vicces, hogy a meghirdetett menetrend szerint csak egy hétig közlekedik majd. Ennek meg mi értelme? Úgy tűnik, egy konferencia miatt indul be a járat, de lehet, hogy…..
Imee 2015.10.08 22:29:31
@sokasebi: Az nem igaz, hogy még senki nem próbálkozott vele, egy ideig az Orangeways-nek, egy ideig pedig a Weekendbusnak volt reptéri transzfer járata (jó régen meg a Volánbusznak), a Wizznek meg most is van, 5€-ért lehet eljutni a Madách térről a reptérre, vagy vissza, feltéve, hogy Wizz járattal mész.
Már négyezer forintért vannak repjegyek Londonba, az igazán ügyesek bő tízezerből összehozhatják az egy napos kalandot reptéri transzferrel együtt. Indulás hajnalban, hazaérkezés éjfélkor, transzfertől függően akár 6-8 óránk is lehet London belvárosában és nem dobunk ki…..
Imee 2015.09.17 22:42:33
Gyógyszer csak a kézipoggyászban lehet, a feladott poggyászban nem, ld. www.ryanair.com/hu/feltetelek/ 8.3.2. pont.
A kézipoggyászban folyékony gyógyszer is lehet, ld. www.ryanair.com/hu/kerdesek/folyade-k-a-ke-zipoggya-szban/
Csomagolásról nem írnak, de célszerű a gyógyszereket eredeti csomagolásban szállítani.
Imee 2015.09.17 23:55:03
@Croaker: Konkrétan én is mindig viszek magammal gyógyszert, és még soha nem akadtam fenn a biztonsági ellenőrzésen. Valószínűleg azért nem írják külön, hogy lehet gyógyszert vinni, mert evidens, hogy mindenki visz.
Hivatalosan 2 órával indulás előtt érdemes odaérni a reptérre, és ha van feladott poggyász, akkor tényleg érdemes 2 órával előtte ott lenni, mert a check-in pultnál simán lehet félórás sor. Ha csak kézipoggyászod van, akkor is érdemes legalább 1,5 órával előbb kint lenni, mert a biztonsági ellenőrzésnél is simán lehet félórás sor.
Ha feladott poggyász is van, akkor először a Ryanair check-in pultjánál kezdesz, feladod a poggyászt, ha csak kézipoggyász van, akkor ez kimarad, mehetsz rögtön a biztonsági ellenőrzéshez. Ennek menetéről egy vicces oktatóvideó: youtu.be/CEdHJi8DAxc
Ezután a duty-free shopba jutsz, itt vehetsz pl. ásványvizet 2€-ért, az itt vásárolt folyadékot fel lehet vinni a gépre.
Ezután, ha még több mint 50 perc van, nyugodtan pihenhetsz, netezhetsz, elmehetsz WC-re, 50 perccel indulás előtt írják ki, melyik beszállókapuhoz kell menni.
Ott lemérik a kézipoggyászt (bele kell tenni a keretbe, és bele kell férnie), megnézik a beszállókártyát, személyit/útlevelet.
Ryanairnél, ha nagy kézipoggyászod van (hátizsáknál nagyobb), és nem vagy benne az első 90-ben, akkor elveszik a kézipoggyászod, és feladott poggyászként kezelik. (Ez a Ryanair hülyesége, a Wizznél fizetni kell a nagy kézipoggyászért, de aki fizet érte, fel is viheti.) Ha ragaszkodsz hozzá, hogy felvidd a fedélzetre, érdemes egyből a beszállókapuhoz menni, amint kiírták a számát, ha nem, akkor ráérsz 30 perccel indulás előtt odaérni.
Végül a beszállókapunál idegtépő várakozás, attól függően, mennyit késik a gép, de azt ne várd, hogy erről bármi tájékoztatást adnak, ha tudni szeretnéd, a flightradaron nézd meg, mennyi késésben van az ellenirányú járat.
Majd séta a repülőgéphez, ahol beszálláskor hatodszor is megnézik a beszállókártyád (előtte a check-in pultnál, a biztonsági ellenőrzésnél, a shop pénztárában, a beszállókapukhoz vezető folyosón (automata), és a beszállókapunál).
Jó utat!
Imee 2015.09.20 08:25:31
@Tommy V.: Ha kicsi a hátizsák, akkor mindenképp felviheted kézipoggyászként. Ha nagy (55×40×20 cm), és benne vagy az első 90-ben a beszállókapunál, akkor felviheted, ha nem, akkor feladott poggyászként kezelik, de fizetni nem kell érte.
A rengeteg wizzes és ryanes ultrafapados út után érdekes élmény egy olyan céggel repülni, amelynél fedélzeti szórakoztatás van és működik a levegőben a wifi, ennek a posztnak a nagy része is tízezer méteren született. Mivel kevesen tudják, hogy a Norwegian Budapest és London…..
Orangeways-üggyel tele a padlás meg most már az Index is, de még így is számos nóvumot tartalmaz Simon levele, mert vele ezúttal nem ám olyan kis nüanszok történtek, hogy nem jött a busz vagy otthagyta őket, itt rendes, orditozós utasgyalázás zajlott. De már csak azért megérte…..
Hopp! Kaptunk egy utaslevelet ;) Kedves Orangeways!  Hamarosan 2 hónaposak leszünk a párommal, amit nektek - és a rossz prágai autópályának köszönhetünk.  Idén áprilisig egy prágai tanfolyamon vettem részt és már alig vártam, hogy újra láthassam a családomat és a…..
Több olvasónk is jelezte, hogy elképesztő hosszú sorok alakulnak ki a budapesti reptéren hajnali 5 óra körül, fél órát alaphangon gyakran kell várni, de esetenként ennél jóval többet. Múlt héten egyik olvasónk simán lekéste a gépét, pedig több mint egy órával indulás…..
Imee 2014.10.26 12:25:02
@Basilisk Captain: Tényleg, a beszállókártyán már 40 perccel az indulás előtti időpont van.
  Az idén már 50. alkalommal tekergettük az órákat! A rossz idő beköszönte mellett még egy jele van annak, hogy közeleg a tél: október utolsó vasárnapjának hajnalán mindenki lelkesen tekergeti vissza az óráit. De miről is szól ez az egész? Tényleg megéri még mindig az…..
Csorba Csillag Pillongás 2012.01.11 13:18:00
 Egy pillangó. A szavaknem léteznek. Egy pillangómikor kimondtam elszállt. Hagondolattal próbáltam leírni megsemmisült.Egy pillangó voltam akia sötétben a fényrevágyott és belesült alámpába. Semmit se tehettem. Már csak gyermek vagyok.Gyermekek hajkurásszák a lepkét,de a…..