Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gozer

1 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Gáz van, fék nincs 2011.12.18 10:00:00
A jó dolgokra az életben várni kell. El is telt a kellő idő, mióta utoljára tákoltuk patkány-Corollánkat, hogy nagy események történjenek. Ennek megfelelő lendülettel toltuk be a műhelybe a Shitgunt a hideg elől, majdnem megfeledkezve arról, hogy fék, na, az egyáltalán nincs…..
Harcba kezdtek az új-zélandi rendőrök a drifttrájk-őrülettel. A közúti downhillezés újabb válfaja miatt rengeteg lakossági panasz érkezett a hatóságokhoz. A háromkerekű, direkt farolásra tervezett járművek ugyanis köz-, és a használóra nézve önveszélyesek, valamint…..
Dani odamegy, megtekinti a portékát, nem nagyon beszél, nem is fitymálja, inkább talán visszafogottan dicséri, kihúz a zsebéből egy névjegyet, átnyújtja, beajánlja a kért összeg felét, és arra kéri az eladót, hogy ha esetleg mégis érdekelné, hívja fel. Vélemények az azonos…..
Gozer 2010.12.06 15:23:38
@loláb: Nem. A Winkler eladta a V4-es motorját, hogy egy más stílusú V2-esre ülhessen. A többi stimmel.
 Vivát, vitára veteránok, versenyzők, vagdalkozók, válogatósok; vigyázz, vihart vetek, vaksi vállalásom véleményed várja, vitázni vágyom valami valóságos végkövetkeztetés végett. Nem titkolt szándékom, hogy egy vitaposztot tegyek közzé a két, elvileg kompatibilis…..
Kritikus pont volt, hogy amikor jön a kőműves felmérni, mindkét autó legyen a garázsban, mert ha meglátja a Porschét meg a Volvót, a magyar iparos már csak úgy megnyomja az ácsirónt, hogy kitörik a hegye. Vélemények az azonos című írásunkról...
Geistwald Ghasts for verghast! 2010.08.04 13:32:00
A kis terepépítős kitérő után visszatértem a Figurafestők Szent Gráljának (az összes saját figura festett) kergetéséhez. Volt nekem egy Vostroyan projektem, még aktív 40k-s koromban. Azóta ez elmúlt, a szőrmekucsmások pedig új gazdára találtak. Azonban még a sereg-koncepció…..
Geistwald Ghasts nektek épül 2009.12.21 14:59:00
Az előző postban elindult egy vita, amely külön bejegyzést érdemel. Most, hogy a KCS felújítás előtt áll, arra kérnék mindenkit, hogy a kommentekben írja le- hasfájásait: Mi volt tré (szag, setét, tömeg, hozzáállás...)- ötleteit: Miben lehetne javítani a dolgokon.Kérek…..
Az idei Critical Mass legfőbb érdekessége az volt, hogy rendőrök büntettek meg néhány lámpa nélküli biciklistát, és másik néhányat, akik piroson mentek át. A rendőri fellépéssel egyébként nem is lehet vitatkozni.   A mostani demonstráció lényege ugyanis nem a…..
Gozer 2009.09.23 02:11:09
@DjKaller: Nem. Mérges arc vagyok, nem agresszív. Nem én akartam, hanem Ti. Nem, nem figyeltem a híradót a napokban, és rádiót sem hallgatok. A CM, és általában az ilyen rendezvények hidegen hagynak, nem tartom fejben a lényegtelen dátumokat. Ha útlezárás van, azt tudomásul veszem, mindig vannak feltűnni vágyó barmok. Biciklisták, homokosok, tudomisén. Ez a módja, megszoktam. Csakhogy itt egy partizánakció áldozata lettem, ami ebben a formájában törvénytelen, arrogáns, és veszélyes. Ha ilyen módszerekkel akarja a kerékpáros társadalom kikényszeríteni a többiekből, amit akar, akkor a megfelelő válasz a rendőri fellépés, a mostaninál még keményebben is, akár.

Mellesleg fehívnám a figyelmedet egy apróságra: így lehet egy, amúgy akár támogatható ügynek ellenségeket szerezni. Gratulálok, egyet már sikerült. Remélem, a CM eljut oda, hogy a gyalogosok, autósok és normális kerékpárosok nyomására megszűnik létezni.
Gozer 2009.09.23 02:22:28
@zigzeg: A hőerőmű-tulajdonos sem kérdezi, hogy akarod-e a füstjét szívni, Te, meg a családod meg vígan nézitek a tévét, égetitek a villanyt és használjátok a számítógépet, abból az áramból. Meg veszitek a közértben a kenyeret, amit a teherautó hozott, és felszáltok a 15 éves dízel-autóbuszra, ha épp túl hideg van a bringázáshoz. Ez egy ilyen világ, tetszik, vagy sem. Kár ilyen demagógiával próbálkozni.
Gozer 2009.09.23 02:25:31
Autófília Erős csúsztatás 2009.02.04 08:00:00
Meddő próbálkozás volna február elején meggyőzni bárkit, hogy gumishoz szaladjon téli gumiért, ám az idei szezon tanulságait levonni talán időszerű lehet. Arról, hogy mi mit gondolunk a téli abroncsokról, többször leírtuk már. Ismerjük az ilyenkor előkerülő közhelyeket is,…..
Gozer 2009.02.05 17:32:00
@prokee: Őőőő... ha nem arról szól, akkor miért olvasom azt a sztereotip, gumigyárszponzorált zsebbenturkálós marketingdumát egy egész bekezdésen át, ami úgy kezdődik, hogy "Akinek nincs xezre téligumira..." és úgy folytatódik hogy " mer akkor megmenekült volna a gyereke..."? Ha már ide került, akkor hadd legyünk már benne a 9%-ban, hadd vitassuk meg ezt is, hiszen ezt mutatod be ultimate ismérvként arra nézve, hogy valaki felelőtlen-e vagy sem.

Igazából kár volt ezzel a téligumi-emlegetéssel előjönni, mert a poszt eredeti mondanivalója, azaz hogy tessenek télen figyelni, meg lassan menni, mert különben zakó lesz, szerintem is stimmel. Az már más kérdés, hogy ehhez miféle gumit húz.
  Örökre rejtsük el a slusszkulcsot. A számok azt mondják, hogy meghalunk: rengeteg ember vezet szarul. Vélemények az azonos című cikkünkről...
Gozer 2009.02.04 10:49:36
@misibacsi: Kár előrángatni ezt az irígység-dumát. Szerintem több a félelem, az szüli az agressziót az autósokban. A motorosok félelmetesek a számomra is, mert:

- Ott előz, ahol nem számítok rá/nem lehet.
- Nem látom/hallom, ha jön, csak ha már késő. Nincs élő ember, aki 60-80 km/h-s sebességkülönbség mellett időben tud reagálni egy váratlanul felbukkanó motorosra.
- Ugyanez van a városban a sorok között közlekedőkkel. Nem bámulhatom eleget a tükröt úgy, hogy ne lepjen meg, ha nem csak 10-zel csorog.

Sajnos ezeket a legtöbb motoros nem érzi. Nem figyelmetlenségből húzom rá a kormányt, hanem azért, mert nem tudom - nem tudhatom - hogy ott van. És így is sok motoros életét mentette már meg, hogy odafigyeltem helyettük is.

A baj az, hogy a motor túl sokat enged, és nagyon sok motoros azt hiszi, neki istenadta joga ki is használni a motorozás minden előnyét, függetlenül attól, hogy ez objektíve mennyire veszélyes. Pedig ők is csak úgy vannak biztonságban, ha együtt mozognak a forgalom ritmusával, vagy legalább figyelembe veszik, hogy ha gyorsabbak, azzal láthatatlanná válnak az autósok számára.
Gozer 2009.02.04 11:02:10
@tehenke: Nem várhatod el, mert reakcióidőn belül jössz az autósnak. Akármi múlik rajta, aki ennyivel gyorsabban halad, az csak magában bízhat.
Gozer 2009.02.04 11:07:12
@littlerock: Nem mondom, hogy nincsenek hülyék, de ez azért szélsőséges eset. Ahogy az is, amikor éles kanyarban a külső íven, az autóm és a járda közti 50 centin próbált elférni egy motoros. Sikerült neki, de nem magának köszönhette.
  Miért utálják a furgonosokat a többiek? Gyorsak, rutinosak, nem félnek a kockázattól. Ritkán is esnek pofára, de akkor nagyon. Vélemények az azonos című cikkünkről...
Gozer 2009.01.28 10:00:14
@VW Transporter fehér furgon: Tudod, nincs más megoldás. Ő keresztülgyalogolna rajtam, vagy bárki máson, csak azért, mert úgy érzi, jobban siet, és ezért letojhatja a többieket. Az egyetlen működő pedagógia, ha valahogy elérem, hogy érezze a törődést. Ez a módszer működik. Ha mindenki így oldaná meg a problémát, talán hamarabb rájönnének a furgonosok is, hogy kevésbé erőszakos stílusban előbbre jutnak. Egyébként azzal, aki nem tör az életemre, mindig előzékeny vagyok.
Gozer 2009.01.28 11:09:35
@2-More: Szánalmas, hogy azt hiszed, mindenki automatikusan gátlástalan paraszt, mert te az vagy.

@Atesz1987: Nem kell furgont vezetni ahhoz, hogy lássuk, mekkora szemét barmok egyes furgonosok. Vannak írott és íratlan közlekedési szabályok, és senkit nem izgat, hogy valaki miért szegi meg ezeket, csak a tény, hogy megszegi. Téged érdekelne, hogy a rabló, aki elvitte a spórolt pénzedet, árvákat segélyez belőle, vagy kocsmába jár?
A világ újkori történelmének legcsúnyább fekélye az a folyamat, amelynek mentén Amerika 1-ből Amerika 2 lett. A világ legszabadabb, legizgalmasabb, legkreatívabb helyéből, az igazi férfiak, jó nők és korlátalan lehetőségek hazájából szomorú, paranoiás, reszketeg,…..
ModelT Tsók mindenkinek 2007.08.07 15:43:00
Őőő... hogy is kezdjem. Ez itt egy kísérleti Blog, csak azért kezdtem bele, hogy lássam, hogy is működik az ilyen. Aztán lehet, hogy több is lesz belőle, de az is lehet, hogy nem. Idővel majd kiderül...