Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pokolmegjoszandek

3252 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nemzeti ünnepek környékén rendre felmerül a kérdés, vajon külföldön élve mit jelent augusztus 20. vagy éppen március 15. Kap-e valamilyen többletjelentést vagy éppen veszít a jelentőségéből? A válasz persze nagyon személyfüggő, éppen ezért érdekes is. Ádám még alig egy éve él külföldön, így aztán…..
pokolmegjoszandek 2021.03.16 12:45:38
@Hari Seldon 2: a tobbieknek nyilvan nem kellett volna. De kepzeljuk el, hogy egy kulfoldi el Magyarorszagon. Olyan furcsa lenne, ha a nemzeti unnepen megemlekezne errol? Mondjuk egy amerikai kisgyerek unnepelne Mo-n a Halaadast?
pokolmegjoszandek 2021.03.16 12:45:45
@Hari Seldon 2: Amugy nem azt mondom, hogy KELL, csak hogy nekem furcsa, hogy nem unnep kulfoldon egy magyar unnep. Nem zaszlofelvonas meg koszoruzas, csak emlegetes szintjen.
A Telekom nagy felháborodást kiváltó "Bocsi Anyu! – Egy rendhagyó Anyák napja" című videója kapcsán több szakmai elemzés is megjelent, sok cikk próbálta értelmezni a cég elég fura gesztusát az édesanyák felé. A reklámozó telefontársaság is a nyilvánosság elé lépett magyarázatával. Azonban a film…..
      Anya vagyok. Nő, aki nap mint nap közlekedik a gyermekével. Mindenféle járművel. Autóval, taxival, bkv-val és gyalog is. Nem is lenne ezzel semmi gond, szerintem. Amennyiben ezt nem Budapesten tenném. De úgy tűnik, itt élünk. Korábban azt hittem, majd csak arra kell vigyáznom, a gyerekem…..
nem tanmese Huszonnyolc hét 2017.11.29 15:08:28
Huszonnyolc hét Pontosan emlékszem, két héttel a születésnapom után volt, akkor még magabiztosan sétáltam be a rutinnak vélt vizsgálatra. 28. hét. Ennyi időt kapott a kisfiú. Úgy tűnt, hogy az élet nem megy el büntetés nélkül egyéb más bűnök mellett sem,  miért maradnék én ki...
A kérdést sokaknak felteszik, akik hazaköltöztek, a válaszok persze különbözőek, de általában érzelmi alapúak, a családról, gyökerekről szólnak. Balázs 11 év Kanada után költözött vissza Magyarországra. Hogy miért? Erről szól a mai poszt. Te is hazaköltöztél?…..
Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) friss jelentése azt elemzi, hogy melyik országban szabad és melyik országban nem ajánlott inni a csapvízből. Ahogy az alábbi térképen látszik, Magyarországot a nem biztonságos ivóvíz kategóriába sorolják.  Ezzel mi személy szerint…..
pokolmegjoszandek 2017.07.19 21:05:23
Néhány napja leltem néhány képre Chris Niedenthal fotós gyűjteményében, aki a nyolcvanas évek jellegzetes kelet-európai mindennapjait is megörökítette. Rengeteg fényképet találhatunk tőle Lengyelországról, de van nála Csehszlovákia, Szovjetunió, Románia, és szerencsére Magyarország is. Ma ezt hoztam…..
pokolmegjoszandek 2016.12.23 00:58:51
pokolmegjoszandek 2016.12.23 17:21:46
Privát Polaroid képeken A cím alapján akár valami vintázs erotikus tartalomra is gondolhatnátok, de semmi ilyesmi (na jó, kicsit az is lesz). Csak érdekes amatőr képek, amikből süt a hetvenes évek. Ajánlom annak, akit szintén kicsit vonz ez az éra, amiről itt a szocialista Magyarországon rútul…..
pokolmegjoszandek 2016.12.14 15:07:22
@Dartois83: az utobbi a nap beesesi szoge miatt van, itt eszakon ahol most elunk sokkal hidegebb a feny, mint otthon.
Majd tíz éve kezdtek feltűnni az igénylistákon az olyan utazások, ahol garantáltan nem lesz jelen gyerek - már hogy másé. Első körben az önző szinglitársadalom bunkó elvárásainak tűnhet, hogy se a szállodában, se a repülőn ne kelljen síró, kiabáló, dobálózó gyerekeket kerülgetni. Ám az a pár, aki…..
pokolmegjoszandek 2016.05.01 23:03:46
@kmera: Egyetértek.
Gondolom soha a büdös életben nem fognak liftet épiteni Ferihegyre, hoszen az csak természetes, hogy a sok egyedül utazó anyuka a babakocsi mellett az egy-két (három) gyerekét is lecipelje / levezesse az első emeletről, hogy felszállhassanak a buszra, ami elvisz a gépig... True Story, agymenés.
pokolmegjoszandek 2016.05.02 00:50:34
@Punxsutawney Mormota: szoktatás kérdése bizonyos kor FELETT. egy csecsemővel nem tudsz mit kezdeni, ha a füle nem képes tolerálni a légnyomásváltozást. mázlitok van, ha a 6 hónapos gyerek nem sirt - nekünk is mázlink volt, mert mindkét gyerekkel kénytelenek voltunk 2 hónapos korukban repülni és meg sem nyikkantak. vannak érzékenyebb fülű babák.
egyébként a 4-5 éves kort én is kicsit magasnak érzem, én inkább 3 évet mondanék, ami felett a legtöbb gyerek azért már racionálisan meggyőzhető legtöbbször, hogy maradjon csendben, ne rugdossa az előtte ülő székét.
(mondjuk ez utóbbit az 5 évesem is sokszor elfelejti, vagyis nem figyel rá, de mindig szólok neki, hogy héj, figyeljen oda.)
(A cikk 1. része itt, a 2. része pedig emitt olvasható.) A kiinduló helyzet tehát ugyanaz, mint a tényleges esetben: a módosult tudatállapotban lévő kliens a képáramlás egy pontján közli, hogy léket kapott a csónak, ömlik be a víz. Az első dolgom ebben az esetben, hogy…..
Nem szeretek adós lenni, márpedig tartozásom van. Több mint két éve indítottam egy sorozatot, amelyben arra vállalkoztam, hogy ha vázlatosan is, de szisztematikusan bemutatom a pszichoterápia egyik legifjabb, ám annál ígéretesebb hajtását, a Jeffrey E. Young amerikai pszichiáter…..
pokolmegjoszandek 2015.11.07 00:09:12
@Birtalan Balazs: Ez gyors volt, köszönöm. :)
És ezt lehet "hivatalosan" használni - már hogy autodidakta módon megismerni egy módszert, elmélyedni és utána konzultációt tartani?
Ezt nem gonoszkodásból kérdezem, nagyon régóta küszködöm az életemmel, hogy mihez kezdjek a diplomámmal, nem találom a helyem, mert mindig is magánpraxist szerettem volna, de pár évnyi megtorpanás után (külföldön élünk, nem találok megfelelő képzést, a magyar diploma miatt nem tudnak hová besorolni + gyerekek születtek) most újra fellángoltam, hogy vissza kéne térni a munka és a pszichológia világába, de mindig falakba ütközöm, mit lehet hivatalosan és mit nem... (Az itteni szabályozás hasonló, mint a magyar, nem "védték" még le a pszichológus / terapeuta hivatásokat, (vannak pár hetes kurzusok is, amik nem sokat érnek, de kellő önbizalommal terapeutát nevelnek bárkiből) de igérik, hogy hamarosan kész lesz a szabályzat...)
Elnézést a litániáért. :) És további sok sikert. :)
pokolmegjoszandek 2015.11.07 15:01:47
@Birtalan Balazs: Köszönöm. :) Olvasom a bejegyzést mindjárt. :)
Tökéletesen gyönyörűen néz ki most a blogom, tudom, de ez van. Most próbálom exportálni majd máshová importálni, jó volt itt többnyire, de így jártunk...
2011. november 8., kedd No itt A szépséges idő még hétfőn is kitartott, de már lebeszéltem a blanchardstown-i kislány anyukájával, hogy meglátogatnak minket és mivel egy játszón én nem tudok normális módon kommunikálni (miután 5 mp-enként kell elkapnom a valahonnan épp…..
2011. október 15., szombat GP Ahogy írtam hát, lementünk a gp-hez tegnap, mondván hétvégén úgy sem tudunk és mi lesz, ha romlik, ilyesmik, mégiscsak jobb tudni, mit mond egy szakember. Szokás szerint a jóképű, ám nem túl meggyőző görög fickóhoz jutottunk, aki egy zenélős…..
2011. szeptember 16., péntek Fogas No kinek van az erdőn szemfoga? No kinek? He-he. Remélem nem hoz balszerencsét a 13-as szám... Cunamit! Pontosan 22:35 volt a homokba írva.. Comments 2011. szeptember 10., szombat Mi ÍGY. Cunamit! Pontosan 19:15 volt a homokba írva.. Comments 2011.…..
Három nap volt, újra Magyarországon vagyok, közben megjártam az ír fővárost, ahol igyekeztem megnézni azokat a látnivalókat, amiket a repteres posztban ajánlottatok, de őszintén szólva néhány óra múltán egyszerűen nem találtam a helyem a Dublinban. Pedig mindent bevetettem,…..
Tegnap (miután pöpöakacs elaludt) megnéztük a Babies című filmet és hát biztosan elkényeztetett torzszülött vagyok, de engem kirázott a hideg attól a "természetességtől" ahogy a namíbiai "faluban" fejlődött az a szegény gyerek... A mongol is durva volt, de az valahogy vicces is,…..
P. ma kommunikált velünk! Odasettenkedett a laptopomhoz és csendesen beírta a mondanivalóját. pöpöakacs..
Múltkor láttunk egy üzletet, ahol le lehet adni a megunt ruhákat és készpénzt adnak érte. 10 kg-ért.... 5 egész eurót. Mennyi is most az otthoni turkálókban a használt ruhák kilója?..
Egyre inkább úgy érzem, hogy ha lesz még egy gyerekünk, el fogok képedni rajta, milyen nyugis lesz és alkalmazkodó. Egyébiránt ha már ennyi fotó, ezekkel játszhatott P. ma (természetesen a képen nem látható walker és ride on mellett + amiket csak úgy talált (már nem játékot,…..
Képünk sajnos nem illusztráció: ..
Hogy P. lázas, 38.6, valószínűleg az oltás miatt. Hm. Kapott kúpot, az apja adta be neki, az mégis olyan férfias dolog, szegény egész délután nyűglődött, folyton kézben akart lenni, úgyhogy igazán remek volt úgy csokikrémet keverni, hogy közben ott trónolt a karomon és néha…..