Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bG

14 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsit visszakacsintva korábbi társasház-témánkhoz: a kit architects most fejezte be egy lakóházát Brünenn városában, azzal az alapgondolattal, hogy hátha hatszögletűek az emberek.Természetesen ArchDaily.Érdemes az alaprajzot nagy méretben is szemlélgetni: hatszögbe került a…..
Volt idő amikor magam is építésznek készültem... de aztán kiderült hogy kreatívabbnak képzeltem magam mint amilyennek végül bizonyultam, így lettem végül politikus. A 2011-es Pritzker díj nyertese a portugál Eduardo Souto de Moura. Szépnek gondolom hogy egy ilyen eseményen…..
csak hogy utólag (az 5-öséről mocsok módon le nem mondó) Gergelyt is csatlakoztassam a másolók közé (már régi, csak eddig lusta voltam belinkelni:)..
bG 2011.02.06 21:40:29
 ...HURRÁ! Ámberek - leadtuk! Élmény volt Önökkel dolgozni!!  (ez a post azért született meg, mert 23.30-kor úgy ugrottam ki az ágyból, hogy: basssszus, elaludtam, mi lesz így a leadással...)..
Tomának szeretettel - ezt kerestem egész este. Ezen az oldalon találtam rá, a tervező: Preston Scott Cohen, a ház a Goodman ház. Pine Plains, New York állam.A pajta szerkezete a régi, erre kerül a deszkaburkolat, a külső bőr, amin szeszélyes és játékos - de nyilván funkconális -…..
Miközben küzdök a lázammal, lázasan küzdök az ovival is...   ...és bár a ma reggeli hányingeremre való reakciómmal inkább nem terhelném a blog hasábjait, az ovim reakcióját a minapi előképtől vezérelt agyviharzásomra viszont annál szívesebben osztom meg.…..
bG 2010.12.09 09:09:07
No, kicsit később, mint reméltem, de immár tudok reagálni!

Ami nekem rögtön fura volt, az a terasz esete. Nem tudom, hogy van-e létjogosultsága, ugyanis jó időben inkább a nagy(obb) udvaron rohangáljanak a gyerekek, mint a szűk emeleti teraszon. Rossz időben meg ez a terasz ha jól látom nem működik (fedés? - fedett nyitott felső terasz esetleg? - nemtom). S ezzel a dologgal eltűnőben egy tetőjáték, ami pedig érdekes téri dolgokat eredményezhetne. Szóval ez a dolog fura benne, de abszolút meggyőzhető vagyok a kérdésben! De mondjuk ha nem terasz a terasz, hanem az előző verziónak megfelelően tető fut felé (visszahozva annak játékos hullámzását), akkor egész korrekt, használható galéria alakulhat ki. S az még talán a mostani dőlőngélős, külön épületre bomlós csoportszobák koncepcióját is meg tudja tartani (köztes öltöző-mosdó-galéria más megfogalamzása - nyitott vs zárt). Amúgy a dőlős falak szépek, jól mutatnak rajzokon, de kíváncsi lennék a téri szitukra - vajon úgy is érdekes és izgalmas, vagy inkább ijesztően rámdőlős (pláne, ha ovinéni beküld a sarokba kukoricára térdepelni...). Lehet jó, csak megnézném (csodakecsap). S egy utcsó gondolat, amit már említettem egyszer, de nem taglaltuk ki - az udvari előtér, ahova kiözönlik a gyereksereg - mi van, ha kicsit szélesebb - nem hosszúkás folyosó jelleg, hanem egy nagyobb, szélesebb fedett tér, ahol esetleg kicsit esős időben is lehet fekvőtámaszokat nyomni - szárazság, friss levegő, dagadó izmok - ez kell a kicsiknek, nem?

De amúgy szép, meg talán jó is, de én is hiányolom azt a vezérfonalat, amihez lehetne viszonyítani (vagy lehet lemaradtam róla valahol, s remélem benned azért ott motoszkál, hogy teszemazt egy "félelmetes ovit akarok, ahol megtanulják a lurkók, milyen az élet", ezért lesz zárt osztály a toronyban, a falak rájuk dőlnek, a galérián meg ValóVilág megy nonstop... pl...).

bG (aki 3 óra alatt akart 8-at aludni... nemsikerült)
 Csak hogy én is beálljak azon kollégák sorába,akik már megtalálták saját tervüket megépítve.Mellesleg kérdem tisztelettel a nagyérdeműt: konzi kedden kettőkor, K, középfolyosó? Királyság?..
bG 2010.12.05 23:11:11
@mB:

mondhattam volna magam is 12-t, csak az ugye nem illett volna a sorba... :)

Részemről jó! Többiek?
  Gyerekek, ez valami orgazmikus!Mellesleg - ki tudja, hogy miért kapta Clapton a Slowhand becenevet? Mert hogy lassúnak éppen nem mondanám... :) (a helyes megfejtők között vállveregetést sorsolok ki!)No, jó munkát mindenkinek!..
bG 2010.12.05 19:15:01
@mB:

Gratulálok, Ön az a szerencsés megfejtő, akit kisorsolt a gépünk. Nyereményét átveheti a következő konzultáción, ami mikor is lesz?
A vázlettervek fent vannak a tanszéki honlapon, kéretik őket szemlézni, vadul. ..
bG 2010.11.16 00:14:22
 A SoltészLaci által emlegetett új légifotók elérhetőek itt, a közérdek miatt méretezve. A pakk eredeti méretében (bizonyos szolgáltatások ellenében) átvehető nálam!..
bG 2010.11.09 18:30:39
@tomatae:

MUHAHA! XD
Új képek, új csomagolásban (bG / Zoli / Pada egyik és másik) Mellesleg: John Cleese okt 27-én volt 71 éves - íme egy kis szösszenet tőle: Kellemes hétvégét mindenkinek! Hajrá Fradi!..
    Nos, vegyünk ugye egy fix keresztmetszetet... Ott jobboldalt mindenképpen építenék a geotermikus lehetőségekre... Höhöhö. Na, mondom haha. Valami pók mászott a vállamba (höhö). Ha nem nézek oda, sose találom el a papírt. (sutty) - - - - - - - - Ó, eszembe…..
 Bázis jelentkezik: pln_1000pln_3Dprezilátványok ..
 ma esti cél teljesítve - elfogadható / hihető beépítés kész! kész?holnap folyt köv...Szép álmokat! ..
bG 2010.10.24 18:57:20
@mB:
:) - egy szív, egy dobbanás - ugyan ezt beszéltük ma reggel, s már lazult az ottani dolog! ;)
bG 2010.10.24 18:58:56
@mB:
aprópopó! Sportrész? Skiccek a másik postban segítenek a megértésben.
 Mégis csak inkább ma, a közérthetőség kedvéért! 1-2: Sportrész3: Koli-ifiház ..
bG 2010.10.24 01:17:05
@mB: ja! :)
Jó, igazán nem tudom hogy a világ legjobb példája-e, de hoyg elinduljon ez a folyamat is: Kapsvár belvárosa, a főutca (valójában Május 1!) és környéke, az áttört kapualjakkal. A hátső részt "hátsó részként" kezelték, tehát zöld van, park van, séta van - és…..
Tata, Tanszéki terv 3, 2010 más 2010.10.03 21:26:00
 szóval:tovább:Sport rész: a hosszú csík az utat jelöli, a 2 egymásba fordított V a sport funkciót foglalja magába, ahol összeér, ott lehetne a kézipálya. Ezt a kígyót több helyen is lehetne metszegetni, áttörni, hogy térkapcsolatok alakuljanak ki a két oldala között...…..
 Ím néhány példa még:Bebin&SaxtonACXT Meydan..
Cső! Nos főleg a sportcentrumos résszel foglalkoztam, kerestem előképeket azzal a szándékkal, hogy hogy tudták máshol megoldani egy nagyobb csarnok beleintegrálását egy nagyobb rendszerbe. Erre találtam egész jó példákat:     És ezek után jött ez a beépítési…..