Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rollaz

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
rollaz 2019.07.11 22:18:43
@joni firpo:
Elmúlt 3 hónap. Azóta se találkoztál ezzel az infóval?
  Présházak százai, ezrei állnak elhagyatottan és romosan nemcsak a Balatonnál, hanem az egész országban. A tulajdonosok kihalnak, eladni nem tudják az ingatlant, nincs is nagyon ki megvegye, az utódok pedig már nem foglalkoznak vele. Ez lehet a magyarázat a legtöbb funkció nélkül álló présház…..
A mai cikkel egy régi restanciámat pótolom be. Egy olvasónk - Odri Ádám - küldött néhány családi fotót, melyen dédapja látható. Ez önmagában még nem biztosan érdekelne benneteket, de Ádám néhány tőle hallott sztorit is mellékelt, amik sokkal személyesebbé teszik a képeket...
A standup egy állati nehéz műfaj. Lehet monomániásnak tűnök azzal, hogy ezt emlegetem, de nem érdekel, tessék odaállni a tükör elé otthon, és csak tíz percen át folyamatosan könnyednek és viccesnek lenni. Ha megy, ki lehet állni ismeretlen emberek elé, és elmondani ugyanazt,…..
Nagyon úgy tűnik, hogy a közmédia parancsba kapta: tűzön-vízen át nyomni kell azt, hogy Orbán Viktor Európa megmentője, hogy csak ő állítja meg az Öreg Kontinens határain a menekültáradatot. A köztévében ugyanis azután is a magyar miniszterelnök érdemének tudják be a legutóbbi uniós csúcs döntésének…..
Combat Gear Blog M40 Fliegerbluse 2014.04.17 08:00:00
A légierő számára saját zubbonyfajtát rendszeresítették már a kezdeti időkben, mely szinte megegyezik (főleg az M40-es típus) az első világháborúban alkalmazott német M1915-ös zubbony típussal. Az anyaga ezeknek a zubbonyoknak is posztó volt, de a színük eltért a…..
rollaz 2014.04.20 08:25:23
@dudi01:
Többnyire igazad van ebben, de azért számos, a kornak megfelelő és azt meg is haladó felszerelési tárgy és fegyver volt rendszeresítve.
Tény, tényleg nem a blog témája ez, de annak mentén, hogy a német elfért itt, talán a magyar is helyet kaphatott volna.

A parttalan vitához csak annyit fűznék hozzá, hogy hemzseg a nyelvtani hibáktól a cikk, a következetlenség is felütötte benne a fejét. A szakmai részéhez nem tudok kritikát megfogalmazni, mert a német ruházathoz még olyan csekély mértékben sem "értek", mint a magyarhoz. Csak mint rendszeres olvasója a blognak elolvastam és kibökte a szememet a téves információ.
Talán érdemes lenne új lektorokat fogadni, hogy a jövőben ne lehessen belekötni olyan lényegtelen semmiségbe, mint a helyesírás.
rollaz 2014.04.20 17:24:42
@Textrix:
Nyelvtanilag gondoltam, amint le is írtam. Ahogyan azt nem írtam, hogy egyáltalán nem értek hozzá. Azonban sajnos látszik, hogy értőolvasást nem tanítottak Neked az iskolában vagy csak egyszerűen hiányoztál. Sajnálatos, hogy egy publicista nem képes elismerni, ha silány, hanyag munkát ad ki a kezéből, ahogyan az most is történt. Ehelyett játszod a durcás kisfiút, akinek csak igaza lehet, rajta kívül mindenki hülye, egyedül ő a helikopter. Sok szerencsét hozzá. Azért azt tegyük hozzá, hogy egy néhány Eurós másolat zubbonyon keresztül osztani a tudást meglehetősen érdekes, de legalábbis kevésbé hiteles. Részemről ennyi, a cikk és írójának hitelességét majd megítéli az értő közönség. Feltéve, hogy ez volt a cél.

@Tom Sinner:
Talán majd egy másik blogon, vagy idővel itt is bekövetkezik, remélhetőleg magasabb színvonalon. Szerintem nem kellene nagyon sokáig keresgélni sem tárgyat, sem szakirodalmi tudással rendelkező szakértőt.
Jól lehúzták a kritikusok, de nekem nem fájt - egyszer simán meg lehet nézni Tom Cruise új filmjét. Ami persze igazából Joseph Kosinski új filmje, hiszen ő a rendező, viszont az ő nevéhez fűződik a Tron: Örökség, amiből nagyjából másfél percet bírtam. Az Oblivion (Feledés)…..
A mai napig nem értem, ha valaki a Kazinczy utcában nyit egy Kirakat Bisztró nevű helyet, amely ráadásul többszörösen is a kirakatban is van, akkor hogy nem lehet egy nyomorult étlapot kirakni a netre jelentem, időközben megtörtént. Jelen esetben is, ha nem kapunk egy ajánlat, kábé…..
rollaz 2013.03.12 14:20:49
@bl4ze: Automatikus tárgyeset, napirajz. Belsős poén, na.
A Homeland első évadának hatodik része környékén az ember úgy érezhette, hogy ez az a sorozat, amit majd teljes joggal emlegethetünk a Drót utódjaként, amit büszkén mutogathatunk filmrajongó ismerősöknek, nesze baszki, ezért érdemes belekezdeni egy sorozatba. Az évad végén…..
rollaz 2012.12.19 10:56:31
@zumm: Az rendben, de kell nekik egy beépített ember ehhez a bulihoz, arra meg most talán Quinn a legkézenfekvőbb. Majd jövőre talán kiderül.
Az 1940-es években az amerikai hadseregben az M1-es acél sisak volt rendszeresítve. Az ejtőernyős csapatok számára ebből alakítottak ki, egy négy pontos rögzítéssel rendelkező sisakot, M1D illetve M1C néven. Az sztandard két pontos „gyalogsági” álszíj helyett, két…..
TComment Franciaágy Drezdából 2012.02.08 06:15:00
Oldalról, messziről könnyű összetéveszteni egy Skoda Superbbel. Épp ez teszi lefegyverzően rokonszenvessé. Túl természetesen azon, hogy hétmillióért, egy közepesen felszerelt új Superb áráért vihető el. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Rövid időn belül már másodszor frissül az Android Market (3.1.3). Ezúttal két új funkció került a telefonos alkalmazásba:Mostantól tudjuk +1-ezni az appokat, ez többek között azért is jó, mert láthatjuk, hogy hány embernek tetszik a kiválasztott program.A másik újítás már…..
Subba Dzsudzsiék Dagesztánban 2011.06.08 18:00:33
Máris beilleszkedtek!..
rollaz 2011.06.09 03:11:20
@horika: Le. Csóró srácok előtte még könyörögnek is, de ezekre a szép arcúakra nincsenek túl mély ráhatással. Kemény ügy...
Mai interjúalanyunk Béres Alexandra. A sorozat elindításakor álmodni sem mertünk volna róla, hogy híres emberek is szerepelni fognak, de Nyilas Orsi (emlékeztek még rá? Az első interjúban válaszolt kérdéseinkre) felajánlotta, hogy közvetít és összehozza az interjú…..
rollaz 2011.05.02 22:33:22
@pantomimes: Ofkorz, az olyan áfjonos népszokás. :)
rollaz 2011.05.03 01:24:14
@Cs@tLós: Bocs, csak már nagyon unom, hogy gyakorlatilag minden, az index címlapjára kikerülő -meglehetősen kevés- androidos cikknél megjelennek és közlik velünk, hogy lúzerek vagyunk, mert nem iPhone-t használunk. Tudom, ne etessem a trollt.
Volt idő, amikor élen jártunk a járműiparban, és ezzel nem az Ikarusra gondolok, bár az ugrik be mindenkinek elsőre. A Magomobilok, Fejes Endre-féle lemezmotoros kocsik, Csonka postakocsik, Pannóniák sem voltak okvetlenül a csúcson, itt másról van szó. Egy kivételes képességű…..
rollaz 2011.03.19 19:00:10
@upiupi:
Zsupi!
Hogy áll most műszakilag a gép? Tervbe van véve a helyreállítás vagy továbbra se nagyon van keret a dologra?
rollaz 2011.03.19 19:30:27
@upiupi: Tudom, de vissza se kerül hozzátok?
rollaz 2011.03.19 19:36:52
@upiupi:
Értem, kösz!