Regisztráció Blogot indítok
Adatok
thoma24

0 bejegyzést írt és 120 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Soha nem rejtettem véka alá, hogy Lázár Arrogáns János számomra az egyik legkevésbé elviselhető arca ennek a szinte kizárólag elviselhetetlen arcokból álló magyar kormánynak. Ő nyilván szeretné azt hinni, hogy ez azért van, mert sokan másokhoz hasonlóan, nem tudok belekötni a…..
thoma24 2015.07.20 14:02:21
@vasgyuszi: éppenséggel Te kevered a dolgokat. A gazdasági bevándorló az, aki megveszi a kötvényt. Aki az életét féltve háború elől menekül, az nem "gazdasági" bevándorló.
Üvöltenem kellett a német doktornővel, hogy vágja már bele a srácba az injekciót, mert mindjárt megfullad! Németország,2011 nyara. Logisztikai ügyintézőként dolgoztam egy 800 hentest foglalkoztató cégnél. Feladatom volt orvoshoz vinni a henteseket,pl vágott sérülés,2havonta…..
A miniszterelnök azon siránkozott a tapolcai vereség után, hogy most kifelé pattant a kapufáról a labda, de azt, ami hónapok óta történik a kormányával, már nem magyarázhatja meg egy ilyen rutinszerű sporthasonlattal. Eddig legalább azzal villoghatott a kormány, hogy javult a…..
thoma24 2015.04.17 09:48:33
@nicktolvajmentesítő_kovi1970: Az Emberi Jogok Európai Bíróságát sem tudja megkülönböztetni az EU-tól. Szerinte a kettő ugyanaz.
Ilyen ember hogy vezethet egy országot?! Mondjuk ez nem a Zorbán hibája, hanem a 2 millió ****nyalójáé.
  A tűzszerészek serényen dolgoznak, ám ha bármelyik politikai vagy gazdasági bomba működésbe lép, a kormányzópárt darabokra hullhat. Most derül ki, hogy a Fidesz képes-e túlélni akkora krízist, melyhez foghatót az 1994-es választási bukás óta nem élt át. Fotó:…..
thoma24 2014.12.06 19:02:43
@latin szerelő:
"Ezer éve nem látott alacsony inflációs adat..." - Ennek hála az emberek nem költenek -> nincs beruházás, nincs növekedés.
"Ezer éve nem látott alacsony munkanélküliségi ráta..." - a szocializmusban sem voltak munkanélküliek. Ma közmunkásoknak hívják őket. A több százezer elvándorolt aktív munkavállaló száma pedig ijesztő az össz lakosságszámra nézve. Ennyivel csökkent ugyanis a termelékenységünk.
"Csökkenő üzemanyagárak...." - köszönjük USA! (Merthogy ez nekik és az arab országoknak köszönhető, nem a Fidesznek!)
"3,2% GDP-növekedés..." Lelked rajta, ha elhiszed. Én nem. Sztem hamisított adat! 2004-es adat: kb. húsz év alatt értük volna utol az akkori EU15-ök átlagát. 2014-es adat: 55 év múlva érjük utol az EU28-ak átlagát. 10 év alatt 35 évvel maradtunk le (ha nem veszem figyelembe, hogy utóbbi a szegény posztkomcsi államok csatlakozása miatt jóval szerényebb adat.) Tehát a Fidesz politikájával csak távolodunk Európától. Nem is csoda, 1-2 éve még a Fidesz alatt is csökkenő GDP-nk volt. Mellesleg aki nyitott szemmel jár Európában, az látja, hogy mennyire lemaradunk. 10 éve azért ez nem volt még így...
"Növekvő reálbérek...." - Jelentkezzen, akinek a munkáltatója évről évre az inflációnál nagyobb mértékű emelést ad. Az emberek örülhetnek, ha nem rúgják ki őket a vegetáló és döglődő gazdasági helyzet miatt. Ld. tömeges gyárbezárások, munkahelymegszűnések és elbocsátások 2010 óta.
"Növekszik az optimisták száma a felmérésekben..." - WTF?!?! A legpesszimistábbak lettünk, és több százezren el is vándoroltak. Nő azoknak a száma, akik soha többet haza sem akarnak jönni.

Vagyunk néhányan, akik nem dőlnek be a propagandának. Akármilyen számokat is hazudnak a szemünkbe. Államadósság 2010 óta 40%-kal nőtt. Fidesz szerint GDP arányosan nem nőtt. Akkor a GDP-nk is 40%-kal nőtt a Fidesz szerint?!?! Nem lehet inkább, hogy hamisak az állami statisztikák?!
CHF 2010: 170 Ft.
CHF 2014: 260Ft. Brávó Fidesz! (És a magyarokkal úgy b*sznak ki, hogy ezen az árfolyamon forintosítják a frankhiteleket!!!)
Röviden: kurva nagy szarban van az ország. Nagyobban, mint Fletó alatt volt.... Majd fel fog szállni a rózsaszín köd, és akkor lesz meglepetés. Úgy látszik az kell, hogy fejjel szaladjon az ország a falnak. Hát hajrá! Jó úton jár!
  A látogatóközpont bejárata a megnyitás előtt - fotó: Wachsler Tamás Komolyan azt hittem rosszul olvasom, mit ír a turizmus.com az Országház tegnap átadott új látogatóközpontjáról. Miután megdicsérik a klasszul kialakított, hiánypótló egységet, rátérnek a cikk felét…..
thoma24 2014.07.02 20:24:43
@Reggie: mert ha saját magad foglalsz repülőjegyet, akkor az adott légitársaság nem mehet csődbe, és rekedhetsz kint? dehogynem...
Még mindig a felcsúti Pancho Aréna.Orbán Viktor még mindig görcsösön ragaszkodik ahhoz, hogy "nemközpénzből" épült, pedig a TAÓ-rendszer közpénz, Brüsszel felé is így lett bejelentve, a NAV hagyja jóvá az adókedvezményt, és a költségvetésből hiányzik az a társasági…..
Arányaiban csak a polgárháborút megszenvedő szírek és a románok produkáltak nagyobb növekedést tavaly a Németországban frissen letelepedett külföldiek között, mint mi, magyarok. Több mint 28 ezer magyar döntött úgy, hogy inkább Németországban folytatja. Elgondolkodtató…..
thoma24 2014.03.09 15:44:32
@Hannibal ante portas: és az építőipar még így is csak éppenhogy vegetál a 2000-es évek közepéhez képest. Menj végig Budapesten, nézd meg, hogy milyen állapotban vannak a lakó- és társasházak. Egy ekkora országnak, mint Mo, az általad felsorolt tizennéhány beruházás annyit ér, mint halottnak a csók.
A lakóépületek felújítását magántőkéből kellene finanszírozni a lakóknak. Ezek - a lakosság csórósága miatt - nullára redukálódtak. Az épületállomány amortizációja (ha az épületeknek 100 éves élettartamot feltételezünk, ami eléggé optimista feltételezés) évi min. 1%. Csak az ÉRTÉKMEGŐRZÉSHEZ kellene ekkora összeget felújításokra fordítani. És ekkor még nem beszélünk fejlődésről!!! Az építőipari teljesítmény nem hogy ettől elmarad, köszönőviszonyban sincs!!!!
Ez az ország haldoklik. Egy elfekvő. Pusztul. Rohad. És az elmúlt 4 év tovább lökött rajta a mélybe. Olyan szegénységi mélységbe csúszunk, ahonnan egyhamar nem fog kimászni ez az ország.
Hála a nép meglopkodásának, amiben Orbán nagy mester!
A nép meg tapsikol, meg menetel neki :D
thoma24 2014.03.09 15:44:32
@Philosoraptor: arról ne is beszéljünk, hogy az általa felsoroltak nagy része nem most indult el. max. a kivitelezési szakasza csúszott bele a FityeSS érába. Ezeknek a beruházásoknak a többsége a kivitelezés előtt több éves előkészítő fázissal rendelkezik. Ingatlan ügyletek, városépítési szabályozási egyeztetések, tervezés, tendereztetés, stb. Hogy csak néhány mérföldkövet említsek... Példaként az audi gyári bővítése. Na annak a FityeSS-nek semmi köze. Ahogy jóformán a 4-es metróhoz sem...
Persze el lehet ezeket a projektek úgy adni, mert a nép buta :) És a médián keresztüli agymosás működik.
thoma24 2014.03.09 17:12:37
@Babette_: sőt, szerinte 9 is épült...
A Népszabadság MVM-es forrása szerint a „minden kormányhoz közel álló” üzletember (a cégéres gazember, eljárás alatt álló Kocsis István - BP) segített abban, hogy az orosz fél – mindenekelőtt Szergej Kirijenko, a Roszatom elnöke – végre komolyan vegye az orosz…..
newzz.com Büszke meleg színészek 2014.01.07 15:00:00
Egyesek szerint fél Hollywood meleg, mint a kályha, és a topmodell barátnő csak fedőtörténet. Erről nincs sorsdöntő bizonyítékom, de az alábbi színészek nyíltan felvállalták, hogy ők „mások”.   Jim Parsons, az Agymenők című sorozat szereplője 2012-ben beszélt…..
thoma24 2014.01.12 01:05:44
a melegek, ahogy pl. a cikkben szereplő színészek sem magát a homoszexuális aktust akarják "reklámozni". igen melegek, igen férfiakkal szexelnek, férfiakkal élnek együtt, de azt nem reklámozzák, amit otthon a hálószobában művelnek. van párjuk, akivel egyszerűen szeretnének teljes életet élni, rendezvényekre menni, vagy egyszerűen csak az utcán sétálni. mindezt anélkül, hogy a fél világ előtt folyton hazudozniuk kellene, párjukat rejtegetni kellene, stb. egyszerű nyugodt életre vágynak, ahol pl. elmehetnek a párjukkal együtt bevásárolni, vagy szórakozni.

jó példa a budapest pride, ahol semmi provokatív nem történik évek óta a melegek részéről. egy szeretetteljes, barátságos rendezvény. pusztán egy figyelemfelhívás, hogy ők is vannak, és egyelőre hátrányos megkülönböztetésben részesülnek.
ennek ellenére mindig néhány heteró (bár lehet inkább látens?!) karlendítgető honfitársunk tesz ki magáért, mint sem a melegek. ráadásul ez a néhány karlendítgető nagyon sok pénzébe kerül az országnak a folytonos, rendkívüli rendőri bevetések miatt.

a szeretet jó. miért zavarja néhány honfitársunkat, hogy nő nőt, férfi férfi szeret, vagy esetleg mindkettőt? sosem fogom megérteni. de mindenki gondolkodjon el azon, hogy akár a saját gyermeke is lehet meleg. ez nem neveltetés kérdése. minden meleget heteró szülő szült, legtöbbjük normális anya-apa családmodellben nőtt fel, mégis melegek lettek. mellesleg a lakosság kb 5-10% meleg vagy biszexuális hajlamú, tehát mindenki környezetében van ilyen ember...
ne ítélj, hogy ne ítéltess!
A „Németország kincsesládájaként” emlegetett frank fővárost 1945. január 2-án érte utol a totális háború: a Brit Királyi Légierő fél órás támadás során 521 repülőgépből több mint 2000 tonna össztömegű bombát zúdított főleg a középkori óvárosra.  A város több szempontból is hadicélpont volt: máig az…..
thoma24 2014.01.09 07:24:33
@gigabursch: osztrák-német barátaink a két világháborúval jobbak? a fejlett világ (értsd demokrácia) kezéhez nem kevés vér tapad!
Az állam  engedélyezze, vagy kötelezze a Főtávot az egyéni emberek (lakások) "kiugrásának" lehetőségére, egyéni mérőórák felszerelésére, ahogy az a vízóráknál lehetséges. *** Külföldön dolgozok, és van egy lakásom, amely távfűtéses. Miért nem adom ki? Mert nem…..
thoma24 2014.01.06 03:36:44
@Kovacs Nocraft Jozsefne: ez baromság! nem kapja meg ugyanazt a hőmennyiséget, ugyanis most a 2 lakás helyett csak 1 lett fűtve.
igazságosabb a lakásonkénti mérés. csak azok a csórók, akik télen nyitott ablak mellett is 40 fokra fűtik fel a lakásukat, másokkal fizettetik ezt ki. erről szól ez a poszt.
van a lakások között átfűtés, ezt nem vitatja senki. de a valósághoz leginkább a lakásonként elhasznált hőmennyiség mérés áll legközelebb. nem pedig az, hogy fűtsön mindenki, mint állat, az egész ház meg pazaroljon valami agyament módon.
Önnek elmentek otthonról?!
thoma24 2014.01.06 03:53:54
@BKV reszelő: energia vámpír?! az, aki spórolni akar... ez aztán a környezetbarát megnyilvánulás.
normális országokban azután, hogy bevezették a lakásonkénti mérést, a sarki, vagy csak 1 oldalról fűtött lakások árai zuhanni kezdtek. hogy miért? mert ezeknek a fenntartási költségei (értsd pl. fűtés) magasabbak. tehát a lakásárakba fair módon beépült a műszaki adottságuk.
szerintem az a vámpír, aki fűt, mint állat, és mással, vagyis az egész lakóközösséggel fizetteti ezt meg. érdekes módon más országokban, ahol bevezették az egyéni mérést, abbamaradt a pazarlás, és nagymértékben csökkent a ház fogyasztása.
mellesleg ha az egyik lakásban 20 fok van, a másikban 22-23, akkor az átfűtés gyakorlatilag elhanyagolható. (még így is jobban jár a 22-23 fokos lakásban lakó, mintha egy családi házban lakna, mert akkor mellette/körülötte nem 20 fok lenne, hanem esetenként bizony 0 vagy éppen -10 °C. szóval örülhetne neki, hogy a szomszédja fűt egyáltalán)
csak Mo-n vannak olyan okosok, akik megmagyarázzák a lehetetlent, hogy miért jó fordítva ülni a lovon, vagyis az a f*s, pazarló rendszer, ami most van. de hát ezt tudjuk a magyarokról, megmagyarázni mindent meg tudnak. de gondolkodni és okosan dönteni....?!?!
Gondolom a NAV-botrányról mindenki hallott már, sőt. Az Átlátszó november 27-én tette közzé Horváth András egykori adóellenőr levelét, amelyet egy éve küldött Lázár János és Cséfalvay Zoltán államtitkároknak arról, hogy az adóhivatal kivételezett bánásmódban…..
thoma24 2013.12.20 14:11:07
@Larry Silverstein: fellépsz pl. a szlovák statisztikai hivatal honlapjára. lehívod az éves cukor termelés és az export mennyiségét. megnézed a kettő különbségét.
szólj, ha sikerült!
ennyi tudással csak rendelkezel ;)
thoma24 2013.12.20 14:18:09
@Larry Silverstein: Sajnálatos módon az ilyen elvakult párthívő, szándékosan látni nem akaró emberek miatt, mint amilyen Te is vagy, nem lehet a korrupciót felszámolni ebben az országban. Túl sokan vagytok, akik kiálltok a maffiózók mellett, pedig azok ahol tudnak, meglopnak Titeket. Engem végül is nem zavar, pusztán meglep ez a fajta hozzáállás. Ezek után, hogy a magyarok hagyják magukat kirabolni, nem értem miért siránkoznak, hogy nem megy nekik jól, és miért ilyen pesszimisták? Hiszen pont az történik, amit ők is akarnak, és hagynak: kilopják a zsebükből a pénzt. Százezres-milliós szinten. Az egy családnak már egy autó. Hosszabb távon egy fél családi ház vidéken. De ha erről önként lemondtok, hát legyen :)
Legyen meg a Ti akaratotok, Ámen.
November 28 és 30 között rendezték meg a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért párt 34. kongresszusát, Londonban. Az Európai Liberális Fórum és az ALDE párt konferenciáin, szemináriumain Európai Liberálisok és Demokraták – köztük a Magyar Liberális Párt…..
thoma24 2013.12.03 13:48:03
@31/48: egyet azért az EU-val kapcsolatban ne felejts el! Gyakorlatilag az az Angela Merkel vezeti az EU-t (igenis az ő szava mérvadó, mint Európa legnagyobb gazdaságának vezetője), aki NEM LIBERÁLIS, hanem konzervatív. Az egész EU nem a liberálisok agyszüleménye.
A mai, általatok szidott EU-t a konzervatív politika vezeti.
thoma24 2013.12.03 13:58:43
@vezér01: 3,5 éve Tiétek az ország, nézzétek,mit tettetek vele ! Lassan már a kötél általi halál is megváltás.
Hogy húznátok le magatokat a klotyón !
Már 3,5 éve van ez a sz*rkupac hatalmon, és nem tesz semmit. Csak emúttnyócévezni tud. 3,5 éve! 3,5 éve! 3,5 éve!
2005-ben kezdődött a forgalom megváltoztatása a Baross téren, a Keleti-pályudvar előtt. Akkor azt ígérték, hogy 2006-re kész lesz a tér. (32 nap múlva 2014-et fogunk írni, de a tér még mindig le van zárva.)2005. nyarán az MSZP-SZDSZ városvezetés bejelentette, hogy 2006-ben…..
thoma24 2013.12.01 21:26:45
@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: a Thököly utat Tarlós 4 év alatt aszfaltoztatta le. A már majdnem kész 4-es metrót 4 évig tartott üzembe helyezni. Tarlós valóban "rohamtempóban" dolgozik/dolgoztat :DDD
thoma24 2013.12.01 21:34:00
@superfrog: jártál mostanában arra?
nekem úgy rémlik, mintha hónapok óta le lenne aszfaltozva...
thoma24 2013.12.01 21:35:02
@soproni1: jó munkához idő kell. sz*rhoz még több!
A Margit-sziget a világ egyik legszebb városi futóhelye. Ezt nem én mondom, hanem az Irish Times szerzője, aki egyből a top 5-be válogatta. Talán ezért is érdemes lenne rá odafigyelni, mert jelenlegi állapotában nem épp a legszebb. A rekortán ugyan tökéletesen megfelel az…..
thoma24 2013.11.27 13:06:06
@Enemy No 1: bocs, de ki kell javítanom a butaságot, amit írtál.
a futó ember (mikro)rezgéseket kelt a rekortánban, amik visszaverődnek a lábba, a csontokra és az ízületekre. a rekortánt versenyre találták ki, hogy a rugalmassága miatt minél jobb időket érjenek el az (elsősorban sprinter) atélták. a puhább rekortán ugyanis a kemény aljzat miatt úgy viselkedik, hogy a rá kifejtett erő hatására, a pár cm-rel alatta található kemény beton aljaztról gyakorlatilag visszaverődik a rá kifejtett erő, vagyis a pálya minden egyes lépésnél rugalmasságánál fogva kicsit "megdobja" az atlétát, vagyis segít a jobb eredmény elérésében. de ennek az emberi testre nézve ára van!
természeténél fogva ez az anyag nem mindennapi használatra való, mert a rezgések miatt, amennyiben azok folyamatosan, hosszabb időtartamban érik a lábat, csonthártya- és ízületi gyulladásokat okoz. a sportorvosok sem javasolják, hogy hosszú távon ilyen talajon fusson az ember. a termett, természetes talaj (föld, füves talaj) jobban elnyeli a láb által keltett rezgéseket, így azok kevésbé verődnek vissza a lábra.
üdv,
egy a rekortánon való mindennapi edzéstől többszöri csonthártyagyulladással (ami nagyon tud fájni) megjárt ex-atléta
thoma24 2013.11.28 09:20:26
@Enemy No 1:
"egyáltalán nem üt vissza .... (A jelek szerint a kommentelők egy része sem ismeri, miként is viselkedik alapállapotban a gumi.) "
Tanulságos kutatási eredményeket közölt a Tárki: a közvélemény-kutató cég szerint a választók között minden életkori csoportban magasan vezet a Fidesz. A kormánypártot a fiatalok körében a Jobbik, az idősek között pedig a szocialisták tudják megközelíteni, de ebben a…..
Időnként többet gondolkodnak az emberek egy néhány napos nyaraláson, mint az akár több tízmillió forintos kiadást jelentő otthonuk kiválasztásán - pedig a nem kellően előkészített döntés hosszú távon pénzügyi veszteséget jelenthet. Az is könnyen előfordulhat, hogy…..
Hozzászólások A többség hülye 2013.08.31 14:33:41
Az emberek többsége hülye. A több éve tartó EU ellenes propaganda eredményeképpen többségünk már úgy gondolja, hogy az EU tagságunk rossz. Ez nem meglepő, ha azt vesszük, hogy a médiából (egy bizonyos részéből) árad az EU ellenesség. Brüsszel felelős a magyar gazdasági…..
thoma24 2013.09.01 13:30:14
@Joszip Zsugás Vili: magyar cégeknek is szabad leülni az állammal tárgyalni arról, hogy ők mennyire sikeresek, mennyi munkahelyet teremtenek, és mennyire támogatják a helyi közösségeket, ellenben az adó egy részének elengedését kérik.
ki tiltja meg ezt magyar cégeknek?!?! hol vannak olyan sikert felmutatni tudó magyar cégek, mint az audi? nyilván ilyen alkupozícióhoz már fel kell tudni mutatni valami eredményt. az audi sem adómentességgel kezdte kishazájában.....
thoma24 2013.09.01 13:59:31
@panic_button: megint egy FideSS által fizetett hozzászólás. A FideSS csak agymos!
thoma24 2013.09.01 14:06:35
@Joszip Zsugás Vili: az Ikarus nagyon rossz példa, mert sikertörténete pont azzal függ össze, miután a "ruszki horda" felszabadította kis országunkat.
Legalább mielőtt leírsz valami baromságot, néznél utána. Bár agymosottaktól ne várjon sokat az ember.

Mellesleg ki és mi tartja vissza a magyar ipar szereplőit attól, hogy egy az Ikarushoz hasonló gyárat létesítsenek? Hmmm? Szabad a pálya....
Piac is lett volna erre, az egész bp-i buszparkot le lehetett volna magyar buszokkal gyártani. Ja, hogy az nem kellett a FideSS kormánynak és a FideSS-es fővárosi vezetésnek... Bocsi :)))
Végre fellélegezhet minden magyar ember: Magyarország visszafizette az IMF-nek 2008-ban felvett hitelét. Végleg megszabadulunk tehát a Nemzetközi Valutaalap embereitől (most már irodát sem fognak fenntartani Budapesten), nemhogy beleugatni a gazdaságpolitikába. A hitel végtörlesztése…..