Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tardigrada1

56 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Robert Kolenik a holland dizájnerek új nemzedékének világszerte ismert képviselője. Tervezőirodája tárgyak, villák beltéri kialakításán túl speciális koncepciók megalkotásával is foglalkozik. Nemrégiben egy különleges konyhapultot tervezett, melynek alsú része egy…..
Cseles Csodák Felhő a szobában 2015.06.09 14:41:09
„Azt szerettem volna kipróbálni, hogy lehetséges-e egy esőfelhőt kiállítani” – mondta Berndnaut Smilde. A korábban az alakítható formákkal foglalkozó szobrász számára ez igazi kihívást jelentett. És a „Szonda” nevű kiállítóhelyen ezt a projektet sikerre…..
  Magyarországon a Toshiba neve leginkább notebookokról, kiegészítőkről, televíziókról, esetleg légkondicionálókról ismert, ugyanakkor kevesen tudják, hogy a vállalat a lakossági elektronikai berendezések, az orvosi eszközök, a nukleáris berendezések piacán is ismert…..
Cseles Csodák Életet mentő drón 2015.03.10 15:18:00
Kigyulladt egy épület, és lehetséges, hogy emberek maradtak bent. Általában tűzoltókat küldenek a helyszín felderítésére, de ezzel még több életet veszélyeztetnek. Valami jobb megoldás kellene. Beküldhetünk egy robotot, de a modern robotok nagy többsége pillanatok alatt…..
Egy szívós akciókamera az élvezetes sportkalandok rögzítésére Senkit ne tévesszen meg ennek a kamerának a kis mérete (73 x 49,5 x 29,5 mm) és súlya (94 g akkumulátorral). Úgy tervezték, hogy a masszív tokban a legdurvább terepviszonyok között is megállja a helyét. Ez…..
Robottanár és játékszer? Nehéz nem gondolni a mesterséges intelligencia hatalomátvételére. (vö. „Kövesd a fehér nyulat!”) Az Elemental Path nevű cégnek nyilván nem ez a célja. Összejöttek az IBM-mel, és egy olyan játékszert alkottak, mely a gépi tanítás lehetőségeit…..
koalac Muszaka 2011.08.24 19:45:00
Talán meglepő, de a finom muszakának egyetlen titka van: a fahéj. Lehet készíteni tejföllel, besamellel, csak paradicsomszósszal, hússal, hús nélkül (vagy anélkül talán mégsem ;) ), de azt a tipikus ízt a fahéj fogja adni neki. Mellesleg annyira eltalált engem ez az ízvilág,…..
koalac Csokoládétorta áfonyával 2011.08.22 11:48:00
Nyár elején még magam előtt láttam egy remek tervet arról, hogy lehetőleg minden nap feldolgozok egy-egy fényképet az elmúlt egy év főzeményeiről. Jól megvalósítottam, ugye? :) Na nem mintha vasvillával kínozna bárki is, hogy folytassam.Szóval áfonya. Semmilyen fontos…..
              Gondoltam, hogy megvárom a vizsgaidőszak végét az újabb bejegyzésekkel, de ezt most muszáj. Már csak azért is, mert az első falat után azzal a felkiáltással néztünk össze, ami röviden rekonstruálva…..
koalac Barna sörös csirkeragu 2011.05.17 21:09:00
             Nem különösebben hatott meg az egyetemes medvehagyma-mánia, de nyilván egyszer csak vesz az ember, ha már annyira mutogatják. Kellemes íze van egyébként, amit csodálatosan elveszít főzés hatására, úgyhogy…..
No itt van végre az első vendégpost Árontól, és az a helyzet, hogy ez a kaja tényleg nagyon finire sikeredett, úgyhogy remélem, lesz még. :)A rémes-homályos fotó az én művem. (koalac)           A felnőtté válás felé vezető…..
              Hónapok óta spenótot hajkurászok a piacon, ugyanis mire én szombat kora délután, zárás előtt képes vagyok kivánszorogni a Vásárcsarnokba, addigra rohadt salátán kívül sok zöld növényt már nem…..
No ez is megtörtént: kibírtunk egy ebédet hús nélkül. Szándékosság ugyan nem volt benne, de legalább ajánlhatom kettővel több barátomnak a menüt.Tapasztalatok:- a sárga currypaszta kisujjat beledugva nem tűnik erősnek, de ne lelkesedjünk annyira, hogy indulásként dupla…..
koalac Sütőtökös muffin 2010.11.02 19:02:00
            Mire nem jó, ha az embernek kedve szottyan a szokásos 2 perc alatt összekeverhető muffin helyett egy jó egyórás ügybe kezdeni: a végére az is kiderül, hogy a sütőben sült tök ehető, sőt...baromi finom. Ahogy…..
            A növényszervezettan gyakorlatok és nagymamám jótanácsai alapján belekezdtem egy szép darab avokádó érlelésébe. A zöld paradicsomok estében egyértelműen működik a módszer (az érett gyümölcsökből, pl. a…..
            Az egész a zöldborsóval indult: több főzőcskézős műsorban láttam már köretként, nyilván ki kellett próbálnom nekem is idővel. Először még próbáltam követni a jótanácsot, hogy a zöldborsó ízét kár…..
            Hivatalosan is beleszerettem a sütőtökbe.Ez a recept némi ötletes díszítéssel lazán működik ünnepi levesként is, nagyon izgalmasan állnak össze az édeskés-fűszeres-sós ízek, élmény volt enni. Lehet rá…..
            Nem igazán szoktam friss fűszereket használni, leginkább csak nézegetem az Ázsia Bt-ben (Vásárcsarnok) a különféle dudvákat, valamiért azt gondolva, hogy ezeken aztán nem múlik semmi. Most jöhetne az, hogy…..
          Napokon keresztül villogott a fejemben egy kép a nokedli blogról, amin ez az étel még nyers állapotában várja a sütőt. Annyira szépen mutatnak a combok a friss paradicsommal, jól sikerült maga a kép is, hiába akartam valami…..
             Ezt a receptet megint két helyről ollóztam össze: a rablóhús ötlete lúdanyó receptjéből származik, a köretet hozzá pedig sajtkukac ihlette, csak egy kicsit változtattam mindkettőn.Na ez az, ami…..
koalac Cottage pie sajtgombócokkal 2010.09.24 12:11:00
Nagy kattanásunk volt egy időben a klasszikus Shepherd's pie, amit Gordon Ramsey netes-videós receptje alapján készítgettem, de többnyire csak darált sertéshússal az eredeti bárányhús helyett. Valami ehhez hasonlót szerettünk volna enni, viszont a hétvégi főzésnél szeretek mindig…..
koalac Csokoládémousse torta 2010.09.21 16:05:00
 A recept az áprilisi Nők Lapja Konyhából származik, minimális változtatással, mert nem szoktam teljes kiőrlésű lisztet használni, illetve barnacukrot sem vettem egy ideje. Tudom, nem vagyok kellőképpen bio. :)Igazából semmi különleges nincs benne, de nagyon szerettem,…..
koalac Mimóza saláta 2010.09.21 15:57:00
  Régi blog 34.          Recept:3 közepes méretű alma6 tojás10 dkg sajt1 doboz kukorica1-2 cs. újhagyma (ízlésfüggő)só, bors1 dl tejföl1 dl majonézcitrom Elkészítés: A tojásokat forrástól számítva 7 percig…..
koalac Nem lehet abbahagyni csirke 2010.09.21 15:54:00
 Régi blog 33.(A meglehetősen idétlen név ne ijesszen el senkit, finom az étel.)       Recept 2 főre átírva:(Eredeti recept: Dunántúli Napló - Receptverseny)1 közepes csirkemellfilé2 dl tejföl1 dl tejszín1 nagy fej hagymasó,…..