Regisztráció Blogot indítok
Adatok
balogrobertf

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mercsi a kommentelőktől kér tanácsot. Olvasónk eladta a lakását, a vételár meg is érkezett, de az ügyvédjük csak pár hónappal később jelentette be ezt a Földhivatalnál, arra hivatkozva, hogy a bank csak ekkor értesítette őt. A dolog azért lett érdekes, mert utóbb kiderült,…..
balogrobertf 2010.10.20 11:15:50
@Secnir:
Kedves Secnir,

Megértem, hogy úgy gondolja, hogy ilyen egyszerű az ügy, de sajnos nem így van. Jelzálogjogot nem a közműszolgáltatók adati alapján szoktak bejegyezni, haenm a földhivatal alapján. Ez pedig álltalában jól is van így. Gondolja csak meg, ha a szolgáltatók adatait venné át földhivatal és nem fordítva.
A Főtávb nyilvántartása jó volt, ezért nem is kapott a veveő egyetlen felszólító levelet sem - ami itt baj, mert nem értesült időben a problémáról. A jelzálogot azonban a földhivatali adatok alapján jegyzik be.
Üdv: b.r.
balogrobertf 2010.10.20 11:21:38
@mercsi:
Tisztelt Mercsi,
Sok minden elhangzott ezen az oldalon. Kérem, ha igényli, keressen meg a szovivo@fotav.hu címen.
Üdv: B.R.
1 Főtáv áldozat dühös, nem meglepő módon. Házuk tavaly nyáron állt át a saját mérőórás távfűtésre, ugyanazon okból, mint annyian előttük: úgy érezték, a cég sorozatosan átveri őket. De hiába a szerződés, a Főtáv több, mint egy év alatt sem volt hajlandó…..
balogrobertf 2010.09.21 12:57:36
@atpijkamo:
Beszélni arról érdemes, mit kell tenni, hogy megfizethető legyen, másként miért nem megfizethető. Az extraprofit erre nem valódi válasz.
Mondjuk annak volna értelme, hogy megoldásokat keresünk ahelyett, hogy véleményeket írunkminden alap nélkül.
balogrobertf 2010.09.22 15:04:06
@atpijkamo:
Tudom, hogy nem jó a párhuzam, de azért nem árt, ha legalább a diagnózis helyes, ha már a gyógymódról beszélünk.
Te sem fogadnád jól ha az egészséges fogadat húznák ki, pont a lyukas mellet.
Mondjuk nehezítés, hogy nem vennéd azonnal észre, mert mindenhogy fájna.
Na szerintem ezért hasznos a pontos diagnózis, mielőtt megtervezzük, pláne ha végre is hajtjuk...
balogrobertf 2010.09.22 15:07:54
@pakesz:
Bocs, de nekem az az üzlet, ha megfizethető a távhő. A jó üzletből ennyi érint engem, de ma nem az a mai fizetések mellett.
Az, hogy a magas költség zavar számomra természetse. Azt viszont nem értem, hogy attól miért jobb ez a helyzet, ha kitalálsz egy elméletet, amivel aztán megmagyarázod a dolgokat. Mondjuk ez nem segítség senkinek.