Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Babimazhika

19 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Képek picasan az út egy részéről, Changsha, buszozás, Sanya még feldolgozás alatt..Később még képtöltögetés és iromány a maláj fővárosról.A képek megtalálhatók itt https://picasaweb.google.com/papirmacska/   ..
Túlélve a changshai hideget, egy nyugatias reggelivel a hasunkban, mentünk ki az éjjeli busz indulása előtt több mint 2 órával a buszállomáshoz közlekedő helyi járathoz...amilyen kis semmilyen, koszos városnak tűnt Changsha, annál borzalmasabb volt a forgalma, hatalmas dugó…..
A hitelesseg kedveert, ekezet nelkuli bejegyzes keszul legelso allomasunkrol Changshabol.Tegnap egy gyors hatizsak ramolas, rendrakas, es zuhany utan (mert ki tudja mikor jutok ujra jo kis meleg zuhanyhoz) elindultunk a jinani buszallomasra.Majd elfelejtettem jelenteni, hogy hivatalosan matol (hogy…..
Pár alkalommal ellátogattam a fentebb szereplő helyre, meglepő módon, sportolás céljából. Ott, látva a termeket, az uszodát... még egy dolgot feljegyezhettem a listámra, azok közé, amiket nyugodtan otthon, magyarhonban is lemásolhatnánk, megvalósíthatnánk. Ismerve az otthoni…..
Októberben Ambrus barátosunk beszámolt egy jó kis hétvégi programról, egy játékról, amit ki lehetne próbálni... Kitti és én rögtön igent mondtunk :) miért is ne, egyszer az életben stb stb... Az utat a Shangdong Egyetem legnagyobb partyzós, minden lében kanál embere La-Fess…..
Korábbi bejegyzésben már írtam a hétvégi, éjszakai (pillangó) életünkről; most az azt kiegészítő programponty alternatíva bemutatása következik. Pár alkalommal jártunk egy (Sofitel nevezetű) hotel aljában található, játékteremmel ötvözött bowlingozós helyen - hol…..
Múlt vasárnap végre sikerült összefutnom Lee Chung Illel, a koreai barátosommal, aki már korábban is szerepelt a blogomban (nem mindennapi...). Nos a srác otthon, Seulban az egyetemi baseball csapat kapitánya, itt pedig a 'helyi' koreai csapat egyik tagja. Miután megtudtam, hogy mit is…..
Szépen lassan feltöltögetek mindent, helyeket, történéseket... Csak győzzem szuflával, a nép meg türelemmel :). Most a nyers koleszt veszem számba, és tűzöm blog-hegy végre. Kolesz kint, bent, lenti női orrpúderező helyiség, a vízsterilizáló-forraló automata-gépezettel,…..
Ma elérkezett a nap, mikor arra jutott a kínaihonban állomásozó magyar delegáció, hogy már nem tud élni az otthoni ízek nélkül és slussz-passz. Szóval oskola után hátityókat fogva elindultunk a nagyboltba (alias RT-Mart), hogy bevásároljunk az ebédhez. Az ebéd tervezet nem más…..
Mindenki hallott már az angolszász ünnepről, vannak akik már részt is vettek valamilyen halloween témájú partyn. Halloween ünnepe október 31-én tartandó, de mivel idén vasárnapra esik, így előrébb hozták szombatra a koleszban, nos tegnap átmentem a másik egyetemre (Shanda-ra),…..
Pár képpel reprezentálnám az itteni felső tízezer, elit, aki igazán számít öltözékét.Tartalom: Klári és Vera egyenben, Kitti a hírös koreaiban.Csók mindenkinek:)..
Tegnap a suliban tespedés, órán ülés helyett elmentünk 沂水-ba (Yishui), Ji'nantól úgy 2,5 óra buszozásra lévő, szintén Shangdong tartományi városba. 3 buszba tömörült a banda, a következő nemzetiségek képviseltették magukat: koreai (legtöbben persze :)), orosz, kazak,…..
Babimazhika 2010.10.31 09:09:56
Most egy kis egyveleg következik az itteni társasági életről. A lányok már egy csomó poént ellőttek előttem, képeket raktak fel szintén előttem.. egyszóval magasra tették a lécet; nagy a nyomás, de igyekszem tartani az iramot.  ∞ Mikor esti programról beszélünk…..
Babimazhika 2010.10.10 08:52:52
@Galina*: köszi köszi:)
msn, hmm nem igazán használtam...eddig, most már vagyok! Mikor? Nincs határozott időpont, be leszek jelentkezve amikor tudok, biztos, hogy összefutunk:)
Babimazhika 2010.10.31 09:08:30
@július55: ??:D:Dkommentek lénygét?:) de Te tudod, Apóca, ügyi vagy!:)
Első óránk az egyetemen fél 9-kor kezdődik, mivel majdhogy nem szemben vagyunk az egyetemmel, nem sietjük el a felkelést (lányokkal szembeni előnyöm a "nem kávé ivás", hátrány a sokáig zuhanyzó szobatárs:)); így ebben az évben bepótolhatom az egész eddigi…..
Babimazhika 2010.10.31 09:05:17
@július55: örülök, hogy szereted:) pakolok fel még néhányat
Az első héten beosztottak minket csoportokba; nálam a 3-as és 4-es között hezitáltak a tanárok, de végül a 3-asba kerültem (aminek így később csak örülni tudok). Második héten Klári csatlakozott hozzám:) szóval így padtársak jól elvagyunk, fejtjük együtt a fejtörőket,…..
Hogy kikkel is lakolok együtt? Egy csomó koreai arccal (akiknek többsége még tovább marad egy-két évre), 2 japánnal, pár amerikaival, jó pár orosz csajjal, tádzsik, üzbég, kazah skacokkal, szlovák sráccal, litván (metálos-dobos-örülten táncolós) sráccal, kanadaiakkal,…..
Kis magyarázat a címhez. Fantázia nem lévén felhasználva a kínai nevemet, mely Yan és egyben fecskét jelent..illetve Kína "kínai változatát" (中国), ami annyit tesz közép-középső nemzet..jött létre a név...
Az utazás nem tartozott a fergetegesen jó kategóriájába, de mivel az ember elég strapabíró szerkezet, így a mezei gyalogkakukk jómagam is túlélte a 10 órás repülő utat, és a kb. 6 órás taxi-metró-vonat-taxi utat Ji’nan városáig. Sajnos a repülőn több dolog is…..
Hiába minden tiltakozás, személyem is eljutott oda, hogy blogot írjon életének történéseiről, megmozdulásairól. Mindezen blabla után, őszintén megvallva, blog a lustaságom szüleménye. Rá kellett jönnöm, hogy akármennyire is ódzkodom a csordával tartás ellen, a legjobb…..